RECEPT | BANANBRÖD MED ROSTADE HASSELNÖTTER
Övermogna bananer? Baka bananbröd! Det här blir ett saftigt, matigt bröd som mättar bra till både frukost och mellis. Ingen jäsning gör att det går snabbt att slänga ihop och ingridienserna går att variera utefter vad som finns hemma i skåpen. Variera mjölet och byt ut nötterna för att testa dig fram till ditt bästa bröd.

• D U B E H Ö V E R •
2 mogna bananer (gör inget alls om de blivit bruna och tråkiga)
4 dl fil
1 dl mörk sirap
½ dl hasselnötter
½ dl krossat bovete
1 dl havregryn
5 dl mjöl av valfri sort (här har jag använt rågmjöl)
1½ tsk bikarbonat
1½ tsk bakpulver
1 tsk salt

• G Ö R S Å H Ä R •
Sätt ugnen på 200 grader. Mosa en av bananerna, blanda fil, bananmos och sirap i en bunke.
Rosta hasselnötterna i en torr stekpanna tills de fått önskad färg, lägg dem i en kökshandduk och krossa dem med handen.
Tillsätt alla torra ingridienser och rör till en tjock, klibbig smet.
Tryck ut degen i en brödform med bakplåtspapper och toppa med havregryn, banan och flingsalt.
Grädda mitt i ugnen i ungefär 45-50 minuter.
Tips! Färskost är min favorit att ha på det här brödet.

→ Meg
åååh älskar bananbröd! brukar käka det till frulle på jobbet. slår dock vad om att din hembakta, nygräddade variant är snäppet bättre! :)
Svar:
Cornelia
→ Amanda (Swedish Passport)
Men alltså mums så gott det där lät! :D
Svar:
Cornelia
→ GoForFit | Anorektisk tjej hittade styrketräningen
Ser otroligt gott ut, sååå fina bilder!
Svar:
Cornelia
→ Eirin Kristiansen
Ååå, nam! Så godt det ser ut! For en nydelig blogg du har, Cornelia ♥️ God klem!
Svar:
Cornelia
Trackback