DECEMBER

Årets sista månad är här och just nu verkar det som att vintern kommit till Falun. Självklart är advent och julhelgen det som står i fokus under de kommande fyra veckorna och med det följer både traditioner och mysiga stunder. Det här är vad jag vill göra och ser fram emot i december.
 
• D A T U M 
 
1/12 Idag ska jag, pappa, Petter, Johannes och några kusiner iväg och köra gokart! Ser fram emot att bli helt utklassad och ha en riktigt rolig kväll.
 
4/12 På jobbet var det några som pratade om Ullared, om att de aldrig vill sätta sin fot där och att de inte kan tänka sig att åka dit. En kollega sa istället att "jag vill åka dit innan jul, vill du med?" så jag tänkte mest att mja, varför inte? Roadtrip på tisdag alltså!
 
13/12 I år vill jag gå på Luciafirandet i kyrkan, det är så stämningsfullt och vackert.
 
15/12 Min farbror fyller 50 och det ska firas med storkalas och jam!
 
17/12 Hockeyutbildning en kväll i ishallen med fokus på anfallspel och feedback. Tycker verkligen det är roligt att gå utbildningar och lära mig mer för att bli en bättre tränare.
 
23/12 Kvällen före julafton förtjänar en extra markering i kalendern, det är nästan då allt är som mest magiskt. Då flyttar julen in hos oss, vi tar in och klär granen, slår in julklappar och skriver halvdåliga rim samtidigt som vi kanske tjuvsmakar lite på köttbullarna eller skinkan.
 
24/12 Julafton och hela julhelgen, familj, kärlek, gemenskap. <3
 
 
 
• 1 0  S A K E R  J A G   V I L L  G Ö R A  I  D E C E M B E R 
 
1. Jullov. Mitt uppdrag tar slut och jag hamnar liksom lite "mellan jobb" just nu, jag har lite av varje på gång men har bestämt mig för att ha jullov i december. Jag kommer jobba några dagar här och där och komma ikapp med lite smågrejer men i övrigt ska jag bara vara l e d i g. Försöker att inte ha dåligt samvete över det (går sådär, varför är det så?).
 
2. Utflykter. Julmarknader, fina ställen, mysiga skogar och skidbackar. Jag vill på utflykt och har planerat några äventyr med Ellinor och Isak. Längtar efter friheten att åka på tur!
 
3. Nå mina träningsmål. 500 kilo totalt i marklyft, benböj, frivändning och bänkpress innan jul var något jag bestämde mig för under hösten. Vikten fördelad på ett lyft av varje vid ett och samma tillfälle. 
 
4. Förbereda för julen. Börja klura på vad vi ska ha på julbordet, vad jag ska laga, vad jag ska baka, vilka julgodisar jag vill göra och var jag ska hitta den finaste granen. Efter första advent låter jag tankarna förbereda sig för julstök. Julpyntet ligger ju dock självklart kvar i sina lådor och väntar tills kvällen innan julafton.
 
5. Se julkalendern. Vad vore jullovet utan julkalendern varje morgon? Ser fram emot att börja varje dag med ett avsnitt och kanske hinns det även med att se någon av de äldre, Kaspar i Nudådalen till exempel.
 
6. Åka skidor. Utför, uppför eller på platten. Längd eller slalom, jag vill åka skidor!
 
7. Filmkväll. Mamma kommer hem från Afrika om ungefär en vecka och eftersom vi inte hann med någon filmkväll innan hon åkte tycker jag att vi borde styra ihop en sådan nu när vi är alla fyra hemma igen. <3 Dessutom är det ju lagligt att se julfilmer nu när första advent passerat och jag tror det kommer bli minst en göra-julgodis-och-se-julfilm-kväll med Magda och Linneorna.
 
8. En fröjdefull jul. Önskar mig och oss en lugn, varm och härlig julhelg. Jag ser fram emot dagarna med familjen <3 Johannes familj kommer fira i Orsa i år och jag kommer vara där med dem några dagar men hemma i byn på julafton.
 
9. Klippa mig. Pendlar ju värre än jag vet inte vad i om jag ska klippa mig eller inte, för några år sedan klippte jag mig kort (för att vara mig riktigt kort, till axlarna) och det var s k ö n t men jag kände knappt igen mig själv utan mitt långa hår. Nu har dock tanken fastnat under de senaste månaderna och jag kommer klippa av en bit. Intressant information för er alla kan jag tänka mig, varsågoda.
 
10. Julpyssla. Lagom till när kusinerna kommer hem från sina äventyrliga liv och återvänder till byn brukar vi ha pysseldag hos farmor och farfar. Det är en mysig tradition vi haft sedan vi var småpluttar och jag hoppas den lever vidare även i år. LÄMNA EN KOMMENTAR


NAMN
SPARA

MAIL


HEMSIDA/BLOGG
KOMMENTAR

Trackback