RECEPT | FILMJÖLKSLIMPA

• D U B E H Ö V E R •
5 dl fil
1 dl mörk sirap eller brödsirap
2 dl nötter, frön och torkad frukt
1 dl havregryn
½ dl bovetekross/rågkross eller liknande
5 dl valfritt mjöl, tex. råg, graham eller vete
2 tsk bakpulver
2 tsk bikarbonat
2 tsk anis och fänkål

• G Ö R S Å H Ä R •
Mät upp fil och sirap i en skål, grovhacka nötter, frön och torkad frukt (använd det du gillar och har hemma, jag har olika varje gång så det är inte så noga)
Blanda ner alla ingridienser i filen och rör ihop till en väldigt kletig deg.
Du kan använda olika mjölsorter beroende på om du vill ha ett grovt eller ljust bröd.
Gissar att det går bra med tex. mandelmjöl och liknande också men har inte testat.
Blanda mjölsorter som du vill, men ca 5 dl totalt är en bra riktlinje.
Använd en brödform och läg ett bakplåtspapper i, det blir lite knöligt men det gör ingenting.
Tryck ut smeten i formen och strö över lite fröer eller havregryn.
Grädda mitt i ungen på 200 grader i 50 minuter.

→ Angelica Wåhlin
Sååå gott!
Svar:
Cornelia
→ MALINDENISE
Fin blogg :D
Svar:
Cornelia
→ ★ Orsakullan som blev mamma vid 20, numera även lärare och doula ★
Åh låter jättegott :)
Svar:
Cornelia
→ Ida - foto & häst
Låter jättegott! :)
Svar:
Cornelia
→ Anonym
Mamma gjorde nåt liknande när jag var liten, mycket gott
Svar:
Cornelia
→ Ellen Gräntz
Oh vad gott det lät! :)
Svar:
Cornelia
→ NICOLE
Men å vad gott, ska spara ner det receptet :)
Svar:
Cornelia
→ Matilda Berlin
Guuu vad gott!! Det måste jag verkligen ta och testa =) Kram finaste du!! <3
Svar:
Cornelia
→ Denise
Låter som ett mycket gott bröd! :)
Svar:
Cornelia
Trackback