snabba skorpor
Är det något jag kan få ett riktigt akutsug efter så är det skorpor, och när ett sådant sug kickar in gäller det att ha ett snabbt recept att ta till.
- 75 gram smör
- 3 dl socker
- 3 ägg
- 2 tsk kardemummakärnor
- 2 tsk vaniljsocker
- 1 tsk bakpulver
- 7 dl mjöl efter önskemål
Sätt ugnen på 200 grader, rör smör och socker poröst och rör sedan ned ett ägg i taget. Stöt kardemumman i mortel och rör ut med vaniljsocker och bakpulver innan det blandas ned i smeten. Häll i en deciliter i taget av mjölet och rör/knåda till en slät deg mellan varje.
Dela degen i två delar, rulla till två längder som får plats på samma plåt (ca 7-12 cm breda beroende på hur långa skorpor du vill ha). Grädda i nedre delen av ugnen i 20 minuter eller tills skorporna fått önskad färg. Ta ut plåten, sänk värmen till 100 grader och skär längderna i önskade bitar, fördela dem på plåten och torka dem i ugnen. Klart!
→ Junitjej
Tack för receptet!
Svar:
Cornelia
→ Nora bååth
Skorpor är såå himla gott, måste verkligen testa baka de själv :D
Svar:
Cornelia
→ Siri |Diabitfit|
Åh så gott =D
Svar:
Cornelia
→ Sanna | Beauty & Design
Åh mums, skorpor är sååå gott :)
Svar:
Cornelia
→ N
Ser grymt ut!
Svar:
Cornelia
→ Hannah Danielsson
åh sådana fina bilder! älskar känsla i dem! x
Svar:
Cornelia
→ Boel
Åh gud vilket grymt tips! :D
Svar:
Cornelia
→ Isabella Huynh
det är så himla gott :) får testa göra de någon gång!
Svar:
Cornelia
→ Linn Strömberg
Åhh måste testa!! <3
Svar:
Cornelia
→ Amanda Engberg
Så mumsigt! :)
Svar:
Cornelia
→ Clara
Så fint och gott!
Svar:
Cornelia
→ Sarah
Kul me recept :)
Svar:
Cornelia
Trackback