AUGUSTI GENOM TELEFONEN DEL 1

Det känns som att den här månaden varit hur lång som helst, tycker att jag har haft augusti i minst sju veckor och jag vet inte riktigt vad det beror på. Jag tänker mig att jag slänger in lite bilder från telefonen här, det blir lite mer vardagsstunder som fångas på det viset och det är ju kanske de stunderna som är själva livet.
 
Första helgen i augusti var vi ju på bröllop på Värmdö. Precis efter vigseln drog det in ett ordentligt åskoväder som i och för sig drog vidare ganska snabbt men ändå hann blöta ner nästan allihopa. Det gjorde ingenting för det var så fint över himlen.
 
När Jasmine och Viktor smsar från ingenstans och typ "Vi har bokat bord på Pinchos kl 19 kommer ni eller?". Haha uppskattar verkligen det okomplicerade och enkla i att umgås med dem. 
 
Jag har tränat en hel del och börjar förkila mig med tanken att jag faktiskt gillar (!!??!? vem är jag??) att springa intervaller på löpband. Jag hatar löpning. Trodde jag. Svettig tjej och genomblöt tröja. Bjuder på det.
 
I det enkla bor det vackra. Som Ernst säger. Tänker mig att det var korv med bröd han syftade på när han sa det? Eller vackert och vackert... Men gott. Och väldigt underskattat, helt klart.
 
Träning som sagt. Morgonlöpningen två gånger i veckan har hållt i sig sedan februari (heja!), men den varierar och byter form. Eftersom jag springer intervaller på bandet har jag bytt morgonintervallerna mot att istället springa mitt snabbaste (inte särskilt snabbt, än) runt elljusspåret på ca 3 km. Ändå bra känsla att ha tränat klart innan klockan är 6.00. Och ja, det blir ett kort pass men det är jobbigt och svettigt och en rolig grej.
 
18-19 augusti hängde jag med dessa bruttor från morgon till kväll <3 Mina hockeytjejer. För er som är helt bakom båten är jag alltså tränare för Falu IF Dam U och nu drar vi igång vår tredje säsong tillsammans.
 
Ännu ett häng med J och V. Den här gången tog jag och J med våra utbölingar till ett alla-som-bor-i-Dalarna-vet-vad-det-är-ställe och åt hyfsat stora hamburgerportioner. Hehhe.
 
Mysigt med mörkare kvällar. <3 
 
Yatzykväll med Jasmine och Viktor (man kan tro att vi inte har några andra kompisar) (det stämmer typ). Appropå underskattade grejer så är ju Yatzy verkligen en sådan grej. Och appropå tärningar så vet jag att jag, mormor och morfar spelade tärning väldigt ofta när jag var liten, inte Yatzy utan tärning, någon som vet hur man gör? Jag har helt glömt, måste fråga morfar.

INTE HÖST, MEN

Vill inte säga att hösten är här men vill ändå inte vara en lögnare och säga att sommaren fortfarande är varm och härlig. Sommaren har ju varit helt underbar och jag älskar den, men jag stretar inte emot när hösten väl kommer. Jag uppskattar våra årstider och känner aldrig att jag längtar efter eller saknar det som kommer eller har varit, jag är bara helt nöjd och ser så mycket fint i varje del av året. Nu när hösten ändå är på gång kan jag inte annat än tycka det är härligt, även om jag kanske vill få några till riktigt varma sommardagar innan vi säger hejdå för i år.

ELSA FORM

Nya dricksglas fick flytta in i köksskåpen under helgen när jag tröttnade ur på våra repiga och skruttiga glas vi haft sedan starten. Hittade dessa på Rusta och har kikat på dem flera gånger innan jag insåg att jag verkligen gillar dem. 

SÖNDAG

Söndag. Vakna av regnet mot fönstret. Frukost och nyhetsmorgon. Bra så.

VYKORT FRÅN EN SOMMARKVÄLL

Bilderna är från den kvällen jag och Vilde sov i Mariestad på vår lilla roadtrip. Mysigt! Den kvällen är en av många fina små stunder att spara på, tänk att sitta på en brygga, äta chips med sin kusin och se solen försvinna under horisonten. Det är ju en helt okej sommarkväll det. Även fast jag jobbat hela sommaren (jag är inhyrd till sista november och har därför ingen semester alls) har jag verkligen hunnit njuta av den här sommaren ändå.
 
Just den här sommarkvällen är jag dock bra trött. Helgen försvann i ett naffs, det har varit hockeyläger från morgon till kväll bägge dagarna.och imorgon är det jobb igen. Dagarna rullar på medan jag drömmer om en trissvinst (har seriöst stora problem med den dagdrömmen just nu), resor och framtidsplaner. Jag hoppas på några fler sköna sommarkvällar framöver innan vi vinkar hejdå till värmen. Nu ska jag krasha i soffan och förmodligen somna innan vad som är rimligt. Hoppas ni har en skön söndagskväll!

50 SOMMARSAKER

Som synes så blev det ingen månadslista i augusti, det är ju inget måste men jag gillar att klura lite på vad jag vill få ut av varje månad. Vad som känns viktigt här och nu. Men, ibland faller saker bort och nu blev det så. Istället har jag haft fullt upp att maxa sommaren. Här är 50 sommarsaker, de jag inte bockat av ännu ska jag försöka hinna med innan hösten är här. Saknar ni något på listan?
 
 
1. Umgås med familj och vänner.
2. Tvätta håret i sjön istället för att duscha.
3. Äta jordgubbar och mjölk till kvällsmat.
4. Gå barfota och känna värmen från marken.
5. Sova med fönstret vidöppet.
6. Läsa böcker.
 
 
7. Göra utflykter.
8. Ha picknickfrukost.
9. Äta pizza på en brygga.
10. Lyssna på somrig musik.
11. Spela kort i skuggan.
12. Äta mer glass än vad som är rimligt.
 
 
13. Plocka blommor.
14. Vara ute sent på kvällen och känna hur ljummet det är i luften.
15. Äta nektariner och persikor.
16. Odla och skörda egna grönsaker, kryddor, bär eller frukt.
17. Klia sönder myggbett.
18. Lösa korsord.
19. Åka båt.
20. Somna en stund mitt på dagen, helst utomhus.
 
 
21. Spela minigolf.
22. Plocka hallon.
23. Få fräknar.
24. Bada flera gånger om dagen.
25. Paddla kajak eller kanot.
26. Trä smultron på ett strå.
 
 
27. Äta vattenmelon till frukost, lunch och middag.
28. Fiska.
29. Vakna tidigt av ljuset och känna sig pigg.
30. Turista i sin egen stad.
 
 
31. Göra saft eller lemonad.
32. Hänga en hel dag på stranden med matsäck, något att läsa och någon strandleksak.
33. Plocka blåbär.
34. Gå på Speedway.
35. Grilla (när det inte är eldningsförbud eller galet torrt i marken).
36. Cruising.
 
 
37. Träna utomhus.
38. Doften av sommarregn.
39. Hoppa från hopptorn eller klippor.
40. Övningsköra eller åka motorcykel.
41. Ta bort täcket ur påslakanet.
42. Äta mat på uteservering.
43. Spela kubb.
44. Leta efter nya badställen.
 
 
45. Lyssna på sommarprat.
46. Spela discgolf.
47. Mysa inne när det är åskoväder.
48. Fil och jordgubbar till lunch.
49. Cykla överallt istället för att åka bil.
50. Vara lite mer spontan än annars.

SOMMARFRUKOST

Hur lyxigt är det inte att gå ut på balkongen och plocka in frukosten? Jordgubbarna finns i och för sig nere på gården, men några smultron till filen och basilika till äggmackan har jag precis utanför köksfönstret. Skorpor är sommar för mig, jag gör gärna egna med mycket kardemumma men har inte tagit mig för det den här sommaren (än) utan köpte med mig en påse hem från affären här om dagen och hällde i skorpburken jag fick, fylld av farmors nygräddade skorpor, för en tid sedan. Godmorgon söndag!

GIVE ME A BREAK

Lördagsmorgon. Fast först fredagskväll (som var mysmys med återförening av gänget, bad i storm med höga vågor och pizzautflykt, kladdkakebakning och filmkväll). Känslan av att somna och inte ha klockan ställd på 5.30 är lugnande och givet är såklart att när det finns chans till sovmorgon vaknar jag klarvaken vid sextiden ändå. Drog mig kvar ett tag och har sedan dess haft en lång morgon, testat dricka kaffe vilket inte alls var gott, läst bok och skrotat här hemma. Om en stund ska jag ta mig till gymmet och sedan njuta av en solig dag. 

VILLA SOLUDDEN

Här gifte sig Daniela och Christoffer i lördags och vi alla var såklart väldigt glada över att få vara en del av deras stora dag! Det var ett härligt bröllop, fantastisk mat, många fina tal och ett väldigt lyckligt brudpar. För oss blev det en dagsutflykt till Värmdö och när vi lämnade hade nog festen bara börjat, men för oss tröttmössor som hade tre timmar i bil hemåt blev det avrundning strax innan tolvslaget. Kärlek är bra fint alltså. Och solnedgångar också. <3

LIME

Det här lilla trädet har verkligen skjutit iväg under de varma veckorna vi haft. Det var litet och skruttigt när det kom hem hit men nu har det till och med blommat! Några limefrukter väntar jag mig dock inte, men med tanke på värmen kanske det inte är helt otänkbart. Får ni frukt på citrusträd?

EN UTFLYKT

För prick en vecka sedan hämtade Ellinor och Isak upp mig vid jobbet, vi hade planerat en utflyktseftermiddag till Hedemora (varför inte liksom) och ungefär så här såg det ut den soliga torsdagen.
 
Vi började här, på Blomsterstugan, som är en mysig blomsteraffär med allt möjligt koliox som man helst vill ha med sig hem på en gång. Ellinor köpte en stor, fin kruka till sitt fikon/fikusträd (blandar alltid ihop heheh man kan ju inte ha koll på exakt allt) och jag pillade lite på några skålar i keramik som jag gärna hade fyllt med jordgubbar men det blev inget köp för mig.
 
Sedan kurrade det i magen och vi promenerade då till Café Wahlman och Klassiska byggvaror, där finns en väldigt fin innergård med massa små bord huller om buller. Ellinor bjöd på sallad, jag tog kyckling och hon räkor. Örtkrämen var magisk. 
 
Förra sommaren, lite senare än så här, satt vi vid ett annat av de här borden. Vi åt sallad då med och Ellinor hittade pardörrar till huset som vi kärade ner oss i. Då satt vi där och funderade lite på vad man bör och inte bör äta när man har en liten skatt i magen, funderade på vem det skulle bli. Det var alldeles nytt då och tänk - nu satt Isak där i Ellinors famn, log och såg sig omkring, jollrade och var sådär allmänt gullig tills han somnade i vagnen. Och snart sätter de in pardörrarna i huset också.
 
I butiken finns det massor av roliga, fina, smarta grejer och de flesta har fler än ett par år på nacken. Dessutom finns det färg, tapeter och annat som kan behövas vid renovering av gamla hus. Oavsett vad man är ute efter så är det mysigt att kika runt lite i alla små rum.
 
När vi var färdiga i Hedemora, vi tog en promenad runt i stan också så Isak hanns sova i vagnen, åkte vi hem till byn där det var födelsedagsfirande för Wilma, min kusin. Där åt vi smaskig och fräsch mat, sallader, hummus, röror, vårrullar (de var sååå goda) och glass med maränger och massa frukt. Det blev en väldigt fin kväll, lite familjehäng i farbrors trädgård. Jag spelade lite badminton med Frej och Isak charmade väl ungefär allihopa.
 
På vägen hem stannade jag och J vid båtbryggorna och tog ett kvällsdopp. Det var vackert som fan, som synes. Det blev avslutningen på en väldigt fin dag. Tänk att det här var en helt vanlig vardag och att man hinner med så mycket fint även fast man jobbat en hel dag. Hurra för sommaren!