Sunday's

Livet rullar på här borta och jag har jobbat en del åt pappa de senaste veckorna vilket är både roligt och lärorikt, och jag är så tacksam för den möjligheten! Har eventuellt två andra jobb på gång också (förutom alla de jag skickat ansökningar till men inte hört något från), och jag hoppas att jag kan landa i någon slags rutin snart. Men man vet ju aldrig. Det är svårt det här med vuxenlivet och ibland lär man bara nöja sig med att pannkaksfrukost inte är helt fel på en söndag.

Höst på balkongen

Okej, det här såg finare ut i mitt huvud än i verkligheten. Men tycker ändå att det är lite trevligt att runda av balkongsäsongen så här. Det är väl egentligen dags att plocka undan möblerna, men det får vänta någon vecka till för jag tänkte att det kunde vara mysigt att ha något höstigt därute ett tag.

Att ha ett skrivbord

En av de sakerna jag verkligen såg fram emot när vi flyttade till större i juni var att ha plats för ett skrivbord! När jag bodde hemma satt jag mycket vid mitt skrivbord och jag gillar verkligen känslan av att sitta på en stol vid ett bord och få saker gjorda. Så här ser det ut vid skrivbordet just nu, den lilla tavellisten fick jag upp förra veckan och det blev ju lite trevligare än en helt tom vägg. Själva skrivbordet hittade jag på en köp- och säljsida på Facebook, min första tanke var att såga itu det på mitten till ett halvmånebord och ha det mot väggen på ett annat ställe, men så har det inte blivit. Jag har dessutom byggt ett skrivbord som jag tänkt ha här istället, men jag har inte riktigt tagit tag i den ommöbleringen än, men det är roligt att ha lite sådana projekt på lager också och det här duger ju fint tills vidare!

17.10.17

Ni som är lite med i matchen inser ju att de här bilderna är från vårt gamla kök, bläddrade igenom mina bildmappar och hittade en hel del från lilla ettan. Åhhh fick värsta saknakänslorna <3 även fast vi trivs hur bra som helst här uppe på berget. I alla fall, önskar att jag hade gjort den här frukosten imorse istället för den avokadosmoothien jag slängde ihop, för den blev verkligen inte lyckad. Idag vaknade jag förresten av världens explosion, eller det lät så i alla fall. Vaknade med ett rejält ryck, hela huset skakade, larmet gick på några av bilarna på parkeringen och lamporna tändes i flera grannfönster. Det var bara åska men på riktigt, det lät som en bomb och jag har aldrig hört en åskknall som ens varit i närheten av den här. Det var imponerande!

FRÖKNÄCKE & ENERGIBARS

Igår vaknade jag upp till en sån där riktigt kall och vacker höstdag, jag gick min nya favoritpromenad som tar ungefär en och en halv timme. På tillbakavägen svängde jag in på affären och köpte med mig massa frön av olika slag. Sedan blandade jag ihop allting till ett fröknäcke som blev väldigt gott! Testade även att göra energibars, det är inget jag egentligen någonsin ätit men de såg så goda ut på bilderna och eftersom det var ungefär samma ingridienser som knäcket så gav jag det ett försök. Jag såg receptet på energibars på Fridas Bakblogg men uteslöt proteinpulvret. Receptet på fröknäcket hittade jag på ica.se. Mums!

The green ones

Det fångades uppenbarligen inte exakt bara matbilder i Spanien utan även ett gäng lummiga, gröna vyer blev sparade på minneskortet. En av dagarna vaknade vi upp till grå himmel och den där värmen vi känt tidigare var som bortblåst, så vi bestämde oss för att ägna några timmar åt en långpromenad och hamnade slutligen i Santa Clotilde Garden. Trädgården var otroligt vacker, det var roligt att turista sig lite och jag rekomenderar ett besök där om ni är i Costa Brava.

First food in L'loret

Ok först skrev jag "First night in L'loret" men insåg sedan att typ alla bilder från vår Spanienresa är matbilder, så jag ändrade. Det här var vad vi åt när vi kom fram till L'loret del mar i slutet av augusti. Det var en lång resdag och när vi väl hittade på hotellet var vi både trötta och hungriga, och jag var dessutom lite tjurig eftersom rummet inte alls var vad jag förväntat mig. Milt sagt kan vi väl säga att det var ca 100 gånger mer furu och fulmönstrade gardiner i verkligheten än på bilderna. Och den utlovade statsutsikten bestod av grannhusets vägg. Vi satte oss ned vid första bästa ställe och med mat i magen kändes allt lite bättre, det var dessutom riktigt gott! Stay tuned för mer (mat)bilder från Spanien!