Premiär på balkongen

Vad sägs om att fira fredag med detta? Helt okej enligt mig. Blev så oerhört sugen på potatissallad och då fick det bli så. En del av möblerna jag visade tidigare i veckan har nu fått flytta in (ut) på balkongen och det här blev vår första måltid där ute. Än så länge är det dock rätt tomt och en del av det vi ville ha var slut i lager, just nu står det till exempel en halvfärdig soffa och väntar på kompletterande delar. Men som sagt, det är ingen panik, vi har ju hela sommaren på oss!
 
/blomkruka - blomsterlandet, balkongbord och tallrikar - ikea, vita keramikskålar - handgjorda av en vän till familjen.

Later on we’re gonna catch the waves

I slutet av förra sommaren flög jag och Johannes till Spanien och hängde där en vecka. Det var så klart härligt, vi lånade en lägenhet av Johannes mammas vän (supersnällt) och det var roligt att känna sig lite mer som en boende än en besökare även fast vi snabbt insåg att vi nog mer är hotellpersoner när det kommer till slappa-och-bara-ha-det-skönt-semestrar. Jag har knappt visat några bilder alls därifrån, men nu har jag hittat en massa bilder i gamla mappar och där är vi nu. Så att säga. Några klick från Nerja, mina damer och herrar. Varsågoda.

Sommarkryddor

Johannes föräldrar var här i helgen och firade midsommar med oss, vi var i Leksand tillsammans med mamma, pappa och Qadar med matsäck, filtar, kulldräkt och hela paketet. Hela helgen var mysig även fast vädret gärna kunde varit varmare, men vad vore midsommar utan regn? Ingenting (alldeles underbar). Det är Johannes föräldrar som äger lägenheten vi bor i, så det var roligt att få visa dem området, gården och vårt nya hem. Den här kassen fylld med kryddväxter fick vi av dem när de kom (tack!) och jag tänker mig att kryddorna ska få hoppa ur kassen och ner i några krukor när vi väl kommit iordning på balkongen.

Projekt: balkong

balkongen
 
En av de saker vi såg allra, allra mest fram emot när vi flyttade var balkongen. Ohhhh som vi läntat efter att kunna öppna upp och kliva ut. I ettan hade vi inte balkong och ytterdörren ledde till ett kallt trapphus. Nu har vi en stor balkong ut mot skogen och utanför ytterdörren har vi en liten uteplats. Än så länge är det enda som fått plats på balkongen ett par pilkorgar med ett olivträd och några andra växter. Det känns inte som någon bra idé att jäkta fram något heller, utan vi vill hinna känna in vad vi vill få ut av balkongen och inreda därefter. Mina tankar har hittills varit minst sagt splittrade, så därför pillade jag ihop det här lilla kollaget (vilket i sig inte är varken av hög kvalité eller särskilt organiserat) för att försöka komma underfund med vad det är vi vill ha. Tänkte att jag lika gärna kan visa det för er och höra vad ni tänker. Jag tror det landar i ett litet bord och två stolar för att kunna äta och en lite större soffmöbel (en kombination av ÄPPLARÖ från IKEA som går att bygga som man vill) med plats för flera. Har ni några andra balkongtips?

Veckans blogg

Hej hurra för att jag är veckans blogg på blogg.se! Känns så himla roligt och jag är verkligen glad över det. Hoppas att ni som hamnar här tack vare det har lust att hänga kvar ett tag. Intervjun på blogg.se är något förkortad, så jag tänkte att ni kunde få hela här inne hos mig. Kram på er och tack blogg.se! ♥
 

Hej Cornelia! Du är veckans blogg denna vecka, väldigt välförtjänat! Vad kan man hitta för typ av inlägg om man kikar in hos dig? 

Tack snälla! Det är verkligen en salig blandning! Tre av mina stora intressen är inredning, foto och träning, så jag försöker blogga om det men den senaste tiden har det känts som att nästan alla mina inlägg handlat om mat?!

 

Dina bilder är helt otroliga, hur har du lärt dig fota så bra?

Men tack snälla! Jag har väldigt svårt att hålla med när någon berömmer mina bilder, men jag blir självklart glad över det! Det är dock svårt att säga hur jag "lärt mig fota så bra" eftersom jag enligt mig själv är fullt uppe i att lära mig. Jag har alltid gillat att fota och när jag fick en egen kamera knäppte jag bilder hej-vilt på allt och alla. Och det har jag fortsatt med, så det är väl just det: Att fota. Massor! Och att inte ha så höga krav (vilket är svårare än typ allt annat).

 

 
 
Learn by doing med andra ord. Men kan du ändå inte ge dina bästa tips för att få till snygga bloggbilder för oss som är lite lata?

Haha men jösses vad svårt! Det beror ju helt på vad man själv tycker är snyggt, men jag tänker att en bra grej är att titta på många, många, många bilder och försöka se vad det är man gillar och sedan helt enkelt försöka fota i den stilen själv. Ett annat bra tips är att läsa fotobloggar som tipsar om allt det där som är bra att kunna (tack Amanda Jona för att du back in the days fick mig att inse att en 2000px bred bild inte gör sig så värst bra uppladdad som 600px).

 

Vad ska du hitta på för roligt i sommar?

Alltså vi flyttar i juni (WEY!) så det kommer bli en del smårenovering (och förhoppningsvis en massa inredningsbloggande) men i övrigt har jag inga stora planer alls vilket känns väldigt skönt. Jag kommer jobba en hel del under sommaren men ska såklart hinna med många grillkvällar hemma i byn, sena kvällsdopp, träningspass i morgonsolen, dagsutflykter, massor av glassätande och mysigt sommarhäng med familj och vänner. Bra så liksom.

 

 

För mig låter det som en perfekt sommar! Men vad krävs för att DU ska ha en perfekt sommardag?

Ahhh min sommarlängtan är just nu 110%. Jag skulle nog säga att om jag går och lägger mig på kvällen och känner hur solen fortfarande värmer och liksom spänner i skinnet, om mina fötter är lite sådär sommarsmutsiga som de bara kan bli efter en barfotadag, om jag ätit jordgubbar och mjölk till frukost, glass till lunch och något grillat till kvällsmat och dessutom har badat i solnedgången, hängt med familjen och knäppt några sommarbilder under dagen - ja då jäklar har jag haft en perfekt sommardag!

 

 

Ja tack till en sådan dag! Vi är så nyfikna av oss, kan du inte berätta tre saker som de flesta inte vet?

Haha den här frågan är ställd så att jag skulle kunna svara typ "en fluga lever ungefär en månad, -52,6 grader är Sveriges köldrekord osv." men gissar ändå att ni vill att jag ska berätta tre saker inte så många vet om MIG? Alla som känner mig vet nog det mesta men för er som inte hängt med mig sedan barnsben kan jag säga att jag 1. är hockeytränare och har spelat hockey i 10 år 2. drömmer om att en dag ha en egen inredningsbutik tillsammans med min bästa vän där vi även tar emot kunder för inredningsuppdrag (vet precis hur butiken ska se ut, är där varje kväll innan jag somnar istället för att typ räkna får) och 3. är superdålig på höger och vänster men börjar lära mig.

Hey you

Det här slevade jag i mig nu på morgonen, underst fanns det en smoothie på hallon, banan och kokos. Jag är ledig idag (och var ledig igår också), vilket är skönt då jag dragits med en förkylning ett tag som inte verkar vilja släppa taget. Har haft både feber, en otäck hosta och känt mig riktigt orkeslös. Ska försöka kurera mig så gott det går så jag är pigg tills morgondagens midsommarfirande!

En söndagsutflykt

Här kommer några vykort från när jag och Magda tog en av skärgårdsbåtarna ut till öarna utanför Göteborg. Vi hade packat med oss frukostmatsäck och åkte ut till Saltholmen direkt på söndagsmorgonen, väl där hoppade vi bara på första bästa båt utan att tänka så mycket på vart den gick. Solen lyste från blå himmel, men det blåste väldigt mycket så vi blev inte kvar allt för länge. Trots det var det helt klart en bra grej att spendera några timmar på och jag gör gärna om det nästa gång jag är i Göteborg, fast då vill jag se någon av de andra öarna.

Du nalkas, ljuva sommar

Lite så här har det sett ut i mitt Pinterestflöde den senaste tiden. Det är mycket sommar som synes. Längtar verkligen efter ljumma kvällar, stora buketter med hundkex och lupiner, barfotaspring och häng på bryggan. Vill njuta av den svenska sommaren, rabarber och hängmattor. Bönar och ber om några riktigt fina sommardagar innan mina långa jobbperioder drar igång och lovar mig själv att ta vara på de ljusa kvällarna och alla stunder som är värda att spara i minnet.
 
/pinterest.

A cake memory

Den här bortglömda lilla bilden på en halvtrasig sockerkaka från 2014 fyller hela min kropp med sommarkänslor. Minns när jag bakade den (ok lögn, men jag minns i alla fall när jag fotade den ute på altanen hemma i byn), hur jag tänkte mig att bilden skulle bli och att den inte alls blev så. Minns även att jag, istället för att bli irriterad över bildresultatet, faktiskt struntade i det och bara "jaha jaja men nu fikar vi väl då" och att den var sådär alldeles ljummen, att glasyren smakade lime och att det var en fin sommarkväll.

Kafé magasinet

Här åt jag och Magda frukost under en av våra dagar i Göteborg, Kafé Magasinet ligger på lagom avstånd från lägenheten och det var verkligen mysigt (och gott) där! Kaféet ligger på en innergård så det kändes lite som att vi hade hittat ett hemligt ställe, även fast vi inte var de enda där. Det var en skön känsla och vi gick nöjda därifrån. Så ett litet tips för er som inte redan varit där ♥ Jag är i alla fall säker på att jag kommer gå dit även nästa gång jag är i Göteborg.