questions

Hörrni. Det är stängt på hjärnkontoret för tillfället och ingenting verkar fungera som det ska. Istället för att pressa ur mig någonting så tänkte jag ge er chansen att ställa era frågor (om ni har några). Det dyker upp lite funderingar i kommentarsfältet emellanåt och jag vet att jag inte är särskilt personlig eller detaljerad i mina inlägg, så om ni undrar något får ni gärna kommentera här. Kanske något om hockeyn, om min utbildning, mina jobb, foto, om bloggen, om livet och drömmarna eller något helt annat. 
 
Fråga vad ni vill så svarar jag i ett inlägg lite längre fram! ♥ 

cheesecake i glas

Förra helgen hade vi som sagt mamma och pappa här på middag och detta var vad vi slängde ihop till efterrätt. Snabbt, enkelt och utan ugn är sådant jag gillar just nu och det här blev verkligen så himla gott. Krossade digestivekex i botten, sedan ett lager med en syrlig kräm (200g philadelphia blandat med 2 dl gräddfil, rivet skal från en citron och 2 msk socker), toppat med blåbär, jordgubbar, pistagenötter och riven choklad.

thoughts & photo inspiration

Inspirationen finns någonstans inom mig, men tiden och tillfällena är inte riktigt på min sida. Jag vill vara kreativ, vill kunna se de där fina ögonblicken som jag brukar se, vill känna lusten till att skapa och utvecklas. Jag funderar på att sätta upp specifika mål att sträva efter, ge mig själv fotouppgifter att ha som utgångspunkt i mitt fotograferande. Jag vill förbättra mig både inom specifika bildtyper och i min fototeknik och kamerakunskap rent generellt, men jag vill även bli bättre på att faktiskt fota - att helt enkelt våga ta upp kameran även när jag är bland folk och i situationer där jag inte känner mig bekväm (läs: i alla situationer där jag syns eller har andra människor i närheten).
 
Jag vill gärna höra era åsikter kring den här idén, tror ni att det skulle gynna mig? Har ni provat något liknande? Känns det som något som ni vill läsa om och ta del av här inne? Vill ni kanske till och med vara med i den här utmaningen på något vis? Har ni några förslag på fotouppgifter/utmaningar, tips eller andra tankar så får ni väldigt gärna dela med er av dem!
 
/bilder hämtade från mitt pinterestkonto, här.

weekend stories

Helgen går mot sitt slut, men än har vi några timmar kvar innan måndagen är här med sina måsten (för oss väntar uppsatsskrivande, träning och ett möte med organisationen vi skriver uppsatsen för). Helgen då? Jag har jobbat två pass, skrivit på uppsatsen och tränat (det är ungefär så alla dagar ser ut just nu). I fredags var vi däremot lediga och åkte till Karlstad över dagen där Johannes hade en träff med sin tränare och jag ägnade tiden åt att köra fel ett par gånger och strosa på stan. Igår bjöd vi hem mamma och pappa på middag, det var mysigt och maten blev skapligt god, men det bästa av allt var bara att ha dem här. ♥ Vad har ni haft för er de senaste dagarna?

trettonde april

Onsdag och världens bästa brorsa fyller 20 år. Stört vad snabbt det går, och stört vad stolt jag är över att vara just hans syster. Vi firade honom i söndags eftersom han är i Åre den här veckan, så inget kalas idag. Men grattis ändå, underbara/fina/lata/dryga/knäppa/modiga/fantastiska skruttbrolla! Jag känner mig ibland som världens kläningaste syskon, som hela tiden vill berätta hur mycket han betyder för mig (förlåt för det, jag ska försöka bli mer cool). Men jag är så tacksam över att ha vuxit upp med den här killen, som fått mig att skratta, bli tålmodig, ta ansvar och våga prova sådant jag egentligen inte törs. Med Petter blir jag liksom bättre, och jag kan bara hoppas att han känner något liknande. I vilket fall, GRATTIS SKITUNGE!
 
Idag har jag hängt med Magda, blivit fotad i studio (sjukt svårt/nervigt/pinigt) för hennes fotoprojekt och ätit frukostbuffé. Väl hemma igen tog jag mig till gymmet där jag äntligen fick till ett riktigt bra pass. Nu är det dags att slänga ihop någon form av middag till mig och Johannes innan vi lite senare sticker in till stan för en kväll i biomörkret - helt okej dag.

sthlm

Igår spenderade jag och Magda dagen i ett soligt Stockholm, det kändes som vårens första dag, med varma vindar och pirr i kroppen. Vi strosade runt kors och tvärs i gamla stan, åt gott (eller nja, min hamburgare var rå inuti... blä, men det andra var gott), besökte mall of scandinavia, letade presenter, babblade och skrattade som vanligt om och åt allt möjligt. Med mig hem fick jag körsbärskvistar och kuddfodral i våriga färger.

voices singing songs in the street

Nam! Detta är favvon just nu, till mellis, frukost, middag, ja lite hela tiden faktiskt. Ett gott bröd, gärna rostat, en mogen avokado, flingsalt och svartpeppar. Ibland behöver det inte vara svårare än så. Mhm <3

out of our minds and out of time

Jag har en fin helg bakom mig, fylld med kusinhäng och massor av skratt hos farmor igår kväll, simning, bra gympass och nytt pb i benböj. En promenad i kvällssolen med Jasmine, några riktigt bra fynd på IKEA, seger i Leksandsmatchen, eftermiddagsfika hos morfar med mamma och pappa och dessutom en planerad och bokad Stockholmstur för den kommande tisdagen. Idag är det däremot jobb som gäller, och det var väl i stora drag vad jag sysslade med under första delen av veckan också, jobb, uppsatsskrivande, träning och lite mer jobb. Här ovan har ni vårt fönster just nu. Undrar hur länge jag kommer lyckas hålla hortensian vid liv. Förmodligen inte många dagar alls, men än så länge ser den fin ut och det är ju alltid något.