words left unsaid

Tentan gick bra (hoppas jag) och eftersom resten av dagen har spenderats med lillebror så har det varit en bra dag. Jag är hemma i byn och njuter av att ha familjen nära, även fast vi inte umgås hela tiden så känns det fint att vara i samma hus ♥ Nu ska jag stänga ner här, krypa under täcket och lyssna på regnet tills jag somnar. Vi hörs imorgon!

no fear of getting lost

Vill bara säga godmorgon, önska er en fin torsdag och be er hålla en tumme eller två för att vår tenta går bra idag. När den är inlämnad tar vi helg och sedan är det bara två tentor kvar innan sommarlovet. Behöver jag säga att jag längtar? Vad längtar ni efter?
 
/tro, hopp & kärlek, alltid runt min hals.

pizzanight

Efter en morgon på gymmet och en dag med nästan sju timmars markndadsföringsplugg på biblioteket kom vi hem med hungriga magar och trötta huvuden, att köpa hem pizza kändes faktiskt helt rätt idag. Dessutom är Viktor här med oss och grabbarna har klickat igång en film, kvällen blir lugn och förhoppningsvis är det en bra uppladdning inför morgondagens tenta.

when life shines on you

Dagarna är fina nu, träden blommar och solen värmer när den visar sig. Igår kväll höll jag i två riktigt roliga träningspass, idag har jag varit hemma i byn på förmiddagen och imorgon har vi en kort dag i skolan. Bilderna är från i lördags när vi var hemma och myste med familjen, ett stort häggträd står i hörnet på vår gård och när jag var liten hade jag ett hemligt gömställe på en sten som gömmer sig under grenarna. Eller, så vidare hemligt kanske det inte var eftersom alla visste om det, men det kändes i alla fall hemligt då.

sunday funday

Idag ska vi ut på äventyr med hockeylaget, Alborgen (tänk fångarna på fortet) väntar och det ska bli så skönt att få hänga med tjejerna en hel dag. Det var längesedan vi sågs allihopa så att vi förlänger dagen med ett träningspass ikväll känns som en utmärkt idé. Det blir en lång dag, det blir en bra dag.

a day for nothing

Hej på er! Nu känns allting bättre, i veckan har vi skickat in två stora uppgifter, skrivit två av fem tentor, haft en redovisning och fått hyfsad koll på de kommande tre tentorna samt det sista seminariet. Jag är i ett bra träningsflow och har fått till två pass om dagen de senaste veckorna, dessutom har jag varit på arbetsintervju, fått jobb inför sommaren och idag tog jag ner kameran från hyllan. Solen skiner och efter att ha klarat av ett morgonpass på gymmet tänker jag ägna lördagen åt att göra alldeles precis ingenting alls. 

high

Här har ni mig, i egen hög person. Har försökt mig på flera olika inlägg men det slutar bara med att jag tar bort allting och stänger av datorn. Inspirationen är som bortblåst och kameran samlar damm på hyllan, som någon av er sa så kommer det förmodligen kännas bättre när det lugnat ner sig i skolan. Jag längtar så innerligt och otroligt till 3 juni, då vi skriver sista tentan och äntligen kan andas ut. Appropå tenta så får ni gärna hålla en tumme eller två klockan ett, då det är dags för juridikskrivning.
 
Om ni har något roligt för er idag, något bra tips eller något annat som kan pigga upp en slutkörd tjej så får ni gärna dela med er av det bland kommentarerna. Kram!

monday

Måndag igen och som det ser ut just nu kommer den här veckan endast innehålla träning och skola. Det närmar sig sommarlov och listan med uppgifter och kurser som ska hinnas med är lång. Jag hoppas dock på att hinna fota en del också, men det känns som att jag tappat inspirationen och gnistan helt. Nu måste jag hoppa i kläderna och ta mig till Borlänge, vi hörs!

afternoon inspo

saturday feelings

Ungefär så här har morgonen spenderats, solen väckte mig och eftersom jag har en träningsfri förmiddag har jag tagit vara på tiden genom att göra ingenting alls. Nu däremot ska jag hoppa i skorna och trampa iväg mot stan, en heldag med fina tjejer väntar och överst på listan står en härlig brunch. Vi hörs senare! 

the weekend is here

Morgongym, en dag av pm-skrivande, fyra sålda köksstolar, fina kramar från prinsen, två timmars kvällspromenad i strålande solsken, lite kvällsfika i soffan, en perfekt lördag att se fram emot och två väldigt trötta ögon. Det blir en tidig kväll efter den här fredagen, tänkte klicka igång något sevärt och sjunka ned i sängen.

throwback - summer

 
/sommarkänslor från arkivet.

b/w

 
/trianglinspirerad bikinitopp från gina tricot.

house doctor

Det kommer förmodligen stå både tomt och stilla här inne idag då jag, Johannes och lillebror tänkt sitta med skoluppgifter i princip hela dagen. Som ni ser har jag fyllt min ljusstake från House Doctor med blockljus, förhoppningsvis kan vi tända dem ikväll och sjunka ned i soffan efter en produktiv dag med dubbla träningspass och effektiva pluggtimmar.

right here, right now

Världens bästa lillebror har varit här ett par timmar, vi har ätit kakor och hjälpts åt med diverse skoluppgifter. Jag har varit en jobbigt (?) kramig storasyster som längtat efter den där blonda, långa slarvern som alltid får mig på bra humör. ♥ Nu fortsätter dagen med pm-skrivande och den här listan innan det är dags för ännu ett pass på gymmet.

capture the moment

Under det här inlägget trillade det mestadels in frågor som handlade om fotografering, bildredegering och kamerainställningar. Jag tänkte därför besvara de frågorna i ett eget inlägg och spara de andra till senare. Det blev långa svar, men jag hoppas ni uppskattar det! ♥
 
 
Vad fotar du med för kamera?
De allra flesta bilder som läggs upp på bloggen är fotade med min Nikon d3000 och jag har under det senaste halvåret mestadels använt mig av ett 50mm objektiv. 
 
 
När började du fota seriöst och varför började du fota?
Jag har alltid tyckt det varit roligt att fånga saker på bild, innan den digitala tiden fotade jag analogt och framkallade bilder på allt och ingenting. När mamma fick en systemkamera lånade jag den (både med lov och i smyg) och fotade i princip allt jag såg. Min första digitalkamera fick jag när jag konfirmerade mig och den hängde med nästan överallt. Bilderna var sneda, suddiga och ointressanta, men ett intresse för foto väcktes till liv. När jag fyllde 18 fick jag ett väldigt fyrkantigt och ganska tungt paket, i det låg min Nikon och med den började utvecklingen. Jag vet inte riktigt om jag skulle säga att jag fotar seriöst ännu, men jag drömmer om att utveckla mig så pass mycket att andra människor uppskattar mina bilder tillräckligt mycket för att vilja anlita mig för olika typer av fotojobb.
 
 
Vad ska man tänka på vid outfitbilder?
Jag tar själv aldrig outfitbilder, varken på mig själv eller på någon annan. Kan därför inte ge några konkreta tips just för outfitbilder, än. Jag har dock en förhoppning om att lära mig mer inom porträttfotografering och fotografering av människor över lag. Några saker att tänka på är dock att fokusera på räta linjer i bilderna, leka med vinklar, ljus och miljöer, att inte "kapa benen" på den som fotograferas och att inte ha störande objekt kring personen i fråga. 
 
 
Har du några foto- och redigeringstips? Vad använder du för inställningar på kameran?
Det är så himla svårt att dela med mig av mitt "bästa fototips", men jag lovar att jag hade delat med mig av det om jag hade något. Jag försöker själv lära mig att hantera kameran, att utveckla mig själv inom foto och redigering, ni är liksom med under processens gång och förhoppningsvis blir det bättre med tiden. Det enda tipset jag egentligen tycker är bra och användbart är: fota mer! Prova er fram, fota när det är ljust, när det är mörkt, när det är fult väder och när det är strålande sol. Våga knappa runt på kameran och testa alla inställningar (jag kan säkert inte ens hälften av alla funktioner på min kamera, men jag jobbar på det), blir det alldeles för tokigt är det bara att radera bilden och återställa inställningarna. Sedan tycker jag det är otroligt viktigt att inte ha bråttom, ta er tid, försök inte stressa fram en bra bild utan testa med olika ljussättning, ställ in vitbalansen ordentligt, välj var fokuset i bilden ska ligga. Detsamma gäller redigeringen, låt det ta tid - och våga prova er fram! Det bästa med vår digitala värld måste ju ändå vara att det är så lätt att göra om när man ångrar sig? Det är svårt att säga vad jag använder för inställningar, det är väldigt olika men jag fotar aldrig på något av autoprogrammen utan använder mig av de manuella. 
 

stripes

Dagens första träningspass är avbockat, två maskiner tvätt är hängda och två till är på gång, frukosten har landat i magen och lägenheten är vädrad, dammsugen, ihopplockad och renbäddad. Vi kan sätta ✔ på en hel del redan nu, men kvar på dagens agenda är bland annat ett par timmars föreläsning, gym med Fanny, hemmaplugg och en kvällspromenad. Vad gör ni idag?
 
/om ni vill ställa frågor till mig kan ni fortfarande göra det här.

Q/A

Hej på er! Jag håller på med ett inlägg fullproppat med frågor från diverse listor. Har ingen aning om det är av något som helst intresse för er, men jag tycker själv det är roligt att läsa när andra svarar på alla dessa typer av blogglistor. Har ni någon fråga till mig? Ställ den här i så fall, så slänger jag in den i inlägget imorgon.

moments like these

Efter att ha skrivit tenta hela förmiddagen (håll tummarna) kände vi oss både tomma och trötta när vi kom hem, fyllde på magarna med lite frukost/mellis och har sedan dess inte gjort någonting alls. Det är stunder som dessa som behövs för att verkligen komma ner i varv och hinna ladda om. Nu är det nämnligen hög tid att byta om och cykla upp till gymmet, det väntas benpass med Fanny för min del och spinning med skidhögskolan för Johannes.

i will express my soul

Jag och mamma var som sagt på loppisrunda igår, vi hittade fyra riktigt bra loppisar där vi kunde fynda allt mellan himmel och jord för nästan inga pengar alls. Den vita krukan här ovan fick jag till exempel med mig hem för en guldpeng. De tre flaskorna fyndade jag också, fast inte på loppis utan i uthuset hemma på gården.

we could stay young forever

Efter nattens regn har bladen på björken utanför fönstret fördubblat sin storlek. Snart är det grönt på riktigt, snart susar träden så där som de bara gör på sommaren. Snart är asfalten solvarm redan på morgonen, snart. Ett annat tecken på att sommarhalvåret närmar sig är att vädret tillåter uteloppisar, och det är just vad min och mammas lördagsförmiddag kommer bestå av. Förhoppningsvis kommer vi hem med fina fynd båda två.

weekend

Vill mest bara önska er en fin fredagskväll ♥ När klockan närmade sig fem packade vi ihop pluggandet för dagen och jag gick upp mot gymmet. Det är verkligen märkligt väder här, på en tjugominuterspromenad hinner det växla från klarblå himmel med värmande sol till full storm till spöregn till storm till solsken och tillbaka till regn. Just nu smattrar det lite mot fönstret, vi har gosat ner oss i soffan, tänt ett par ljus och låtit helgkänslorna infinna sig.

earl grey

Dagen började så här, med intervaller i både grusbacken och på läktartrappen. Därefter tömdes benen ytterligare på energi genom djupa hopp i betongtrappen och 30 minuter på crosstrainern. Solen värmde under promenaden hemåt och nu väntar 100% plugg innan det är dags för nästa pass. Hur ser er fredag ut?

marble and gold

acessoarer
 
1 marmorinspirerade mobilskal från 3 || 2 lyxiga hörlurar från Sudio || 3 väska i skinn från NYPD
4 vita skor med gulddetaljer från River Island || 5 Rymlig väska från Sézane || 6 sommarfin sandal från Duffy
 
Jag använder mina hörlurar dagligen och som ni säkert vet håller de tyvärr inte i en evighet. Är på jakt efter ett par nya och har fastnat för de vita från Sudio. Sudio erbjuder hållbara, exklusiva lurar med hög kvalité och prisvärt ljud. Deras inspirerande instagramflöde är även det lätt att fastna för, varifrån bilderna i kollaget är lånade. Ett nytt mobilskal står också högt på önskelistan just nu, det vita marmorskalet lockar verkligen och med tanke på rabattkoderna via Rabble känns en beställning läglig.
 
Är någon av er sugen på något annat i kollaget (eller andra accessoarer till sommaren) tipsar jag om Rabbles accessoarkategori där mängder av erbjudanden och rabatter finns samlade.

we are the young

Hej torsdag och full fart mot helg! Solen lyser idag och jag har varit ute en timme för att sätta igång morgonen. Det blir någon form av brunch för mig och J innan vi sticker iväg till skolan för ett par timmars ekonomistyrning. Vi har mycket att göra nu, ett par tunga tentaveckor väntar vilket gör att den närmsta tiden förmodligen inte kommer bjuda på så mycket mer än just plugg. Men vad gör det om en månad när vi kan andas ut och ta sommarlov? 

inspiration från granit

 granit
 
Jag och Jasmine har planerat in en dagstur till Stockholm när skolan är avklarad, jag känner redan nu att jag kommer få med mig en stor kasse ut från Granit. Ljusslingan är prio ett, när en vägg så småningom blir ommålad här hemma kommer den passa perfekt i hörnet.

for all our memories

      
Här är skåpet som jag, pappa och Johannes byggde för några veckor sedan. Det står i köket och förvarar först och främst kaffemaskinen, men så småningom kommer även andra saker rymmas på hyllorna. Vi är verkligen nöjda och det är så roligt att ha byggt och ritat det helt själv. Ber verkligen om ursäkt för bildkvalitén, men vill så gärna visa er skåpet ändå.
 
/detta inlägg ses bäst i webbläsare.

breaky

Fyllde på med detta efter morgonens träning och försöker nu motivera mig inför några timmars plugg. I eftermiddag ska jag träffa en efterlängtad Jasmine och senare väntar löpning, laxmiddag och soffläge. Hur spenderar ni er måndag?

waterdrops

Vi har haft väldigt fina dagar i norrland, igår döptes min tremänning Thea och sent in på kvällen njöt jag av att ha släkten runt omkring mig. Jag känner mig verkligen lyckligt lottad som har så fantastiska människor i mitt liv, alla som inte var där saknades lika mycket som de som var där uppskattades. Idag ringde klockan 03.45, jag och prinsen smög tyst ut ur huset och påbörjade de 70 milen hemåt, vägarna var i princip tomma, sjöarna låg spegelblanka och solens strålar lekte över de skogsklädda bergen. Vilket vackert land. Vilken vacker helg.
 
/bilder från förra helgen i Strängnäs där jag försökte fota rinnande vatten för första gången.

1 maj

Jag låter det eka tomt här inne över helgen medan vi hänger hos släkten här i Piteå. Idag tog vi en tur till Luleå och ikväll tänder vi grillen. Imorgon kör vi ner till Skellefteå där vi ska mysa med fler släktingar och gå på dop, vilket är anledningen till vår norrlandsroadtrip. Önskar er en fin start på maj, vi hörs när jag är tillbaka på hemmaplan.