IT'S EVERYTHING ABUT YOU, YOU, YOU

Igår var det lördag och när jag somnade kändes det som att jag varit vaken i flera dagar, inte på ett jobbigt sätt utan bara för att jag hunnit med så himla mycket. Jag och mamma sålde på loppis på Lilltorpet, det är en sommarloppis en gång om året där alla som vill får sälja, stället är mysigt med små bodar, kiosk och café, chokladhjul, grönt och lummigt precis vid sjön. Tyvärr var evenemanget väldigt sparsamt marknadsfört så någon vidare försäljning blev det inte, men vi fick ändå en bra dag ihop och på fredagen tog jag äntligen tag i att röja förrådet av loppisanledningen (mkt bra mkt bra). 
 
När det var dags att packa ihop kom Ellinor och världens finaste lilla pluttbebis, han är så söt den grabben så man smäller av. <3 Vi stuvade in allt i bilarna och efteråt åkte jag och E ner på stan och åt varsin våffla med två kulor Rättviksglass, jag tog choklad och sockervaddssmak, ellinor tog salt karamell och kokos. MMhmhm.
 
Väl hemma igen röjde jag runt ett tag innan jag drog ner till Julia, men eftersom hon inte var hemma hängde jag med Johannes och Joel upp på discgolfbanan och gick ett varv där. Jag är så väldigt dålig på det men grabbarna är duktiga och det är ju kul när det går bra för andra (ehhh...). Ett par timmar senare, en hamburgare i magen, några myggbett och hejdå till J & J hamnade jag återigen hos Julia. Vi drog ur alla skruvar och pluggar i hennes sovrumsväggar, slipade, spackade och förberedde för målning. Sedan gick vi ut i en ljummen lördagskväll och strosade kors och tvärs i stan. Köpte varsin godispåse och bara gick längs ån, "gjorde stan" i en annan bemärkelse än de flesta andra vi mötte.
 
Lördagar alltså, det är något speciellt. <3

THESE DAYS

Den här helgen är fin. Den känns lång. Kanske beror det på att hela veckan känts lite som helg? Ledigheten i onsdags var guld sådär mitt i veckan, då ställde vi till med nationaldagsmiddag med familjen <3 I fredags var jag till Stockholm med Julia och Magda, och det var supermysigt. Igår hann vi olja in alla uteplatser här på huset (så skönt att få det ur världen) och efteråt grillade vi med grannarna. Vi hängde utomhus med kompisar prick hela dagen.
 
Imorse satt jag med en skål jordgubbar framför ett avsnitt Younger när grannen knackade på och frågade om jag kunde komma ut och vara med honom. Vem säger nej till ett fyraårigt yrväder som vill ha sällskap till sandlådan och någon som puttar på gungan? Jag tog med mig frukostskålen ut och satt och lyssnade på hans historier om transformers och skrubbsår i ett par timmar innan jag och Johannes drog ut på en tvåtimmars cykel- och rullskidtur (gissa vem som gjorde vad ehhh ps rullskidor verkar livsfarligt) med fikastopp hos Ellinor. Snart ska jag möta upp finbrorsan för en runda discgolf och ikväll blir det tacos med alla tacosugna vi känner. BRA HELG JAPP!

MAJ GENOM TELEFONEN

Maj började med att jag och Magda tog årets första dopp vid båtbryggorna i Hälsinggården. Grejen har sedan jag var liten varit att alltid bada dagen efter sjön sköljer, i år var jag en dag för sen (ändå ok godkänt). Det var kallt som tusan och att isen låg två dagar innan detta är värt att ha med i tanken några bilder ner.
 
Första kulglassen köpte jag och lillebror på fiket innan vi stack ner till sjön och doppade tårna. Fortfarande inga knoppar på träden men lite värme i luften.
 
Fick fina små ägg, vaktelägg, av mammis.
 
Min kusin Nella var hemma från Berlin och en morgon åt vi frukost hos farmor och farfar innan vi packade ihop gitarr, vattendunkar, godis och annat och begav oss upp på Björkberget för att heja på alla som gick Dalkarlsvandringen. Så fin morgon i skogen <3
 
Samma dag som skogsmorgonen, efter att även ha sprungit ett roligt löplopp med hockeyn, hände jag hos Ellinor. Vi gjorde en insats på deras altan, planterade kryddor och blommor, sopade och skurade. Efteråt belönade vi oss med megafika, bebisgos och lite senare hämtpizza. En väldigt bra lördag.
 
Appropå Dalkarlsvandringen så åkte jag och pappa ned till Stockholm för att vara med sista biten. För att göra en lång historia kort så är vandringen en historisk tradition som går varannat år, man går från Mora till Stockholm och sista biten ansluter spelmän, fanbärare och folk klädda i alla sockendräkter. Pappa var fanbärare för vår socken och det var en väldigt fin upplevelse allltihopa.
 
En morgon vaknade jag pensionärstidigt och ba ååååhhhh kan dagen börja eller??? och gjorde iordning en hyfsad picnicfrukost som jag packade ned medan J vaknade till liv. Vi tog med oss Joel ut på båtbryggorna och hade en väldigt mysig morgon.
 
På mors dag åt vi pizza i Torsång med familjen. Det var en skön kväll, och det var så varmt och härligt vid älven. En fin kväll med mina fina.
 
Maj verkar ha varit en riktig pizzamånad (ehheh oops) för en helt vanlig onsdag körde vi pizzakväll i morfars trädgård. Han har så himla mysigt och han kallar sin uteplats för sin sommarbostad, och där vill han vara hela tiden. Eller nej. Lögn. Min morfar håller på och jobbar och donar och fixar med något prick hela dagarna men ibland sätter han sig i sin sommarbostad i några minuter innan han kör vidare med sina projekt. Han fyller snart 89 år den där morfarn, vilken krutgubbe va? <3 
 
Som sagt, att isen låg i början av maj, att vi hade över en meter snö för inte allt för många veckor sedan är rätt svårt att tro när det såg ut så här hemma hos mamma och pappa i mitten av maj. Vilken jäkla månad alltså! Väldigt bra, väldigt bra.

BROWNIE

Den här kakan är SÅ god! Jag kan tyvärr inte ta åt mig äran (den är fantastisk!) för receptet utan det har jag hittat här, hos Amélie Almén. Jag delade receptet rakt av och gjorde kakan i en mindre form istället, det gick hur bra som helst. Testa, testa, testa!

THAT'S JUST THE WAY OF LIFE

Så här kan man ta sina kvällsdopp, eller sitt kvällsfika rättare sagt. Så här kan man överraskningsfira att en Magda tagit examen och att sommaren är här. Och att man har fina vänner och att det är gott med chips. Bra så. 

LOPPISFYND

En av de första riktigt varma helgerna var jag och mamma på loppis i Elsborg, det är ett av de gamla, mysiga områdena i stan och det var gårdsloppisar nästan överallt. På en av gårdarna hittade jag det här locket som jag av någon anledning kände för och det blev mitt för 30 kronor. Det har setat på en sockerlåda och i locket står det lite av varje som jag inte riktigt listat ut vad det betyder än, men det spelar inte så stor roll för hur som helst gillar jag det. Och som ni ser fungerar det toppbenbra som bricka!

JUNI

Alltså juni, redan? Eller jag menar äntligen! Vi har ju fått provsmaka på sommaren redan i maj men juni känns lite mer som sommar på riktigt. Jag jobbar hela månaden men är tacksam över att det är ett par röda dagar som gör det möjligt att få lite små korta sommarlovskänslor. 
 
• D A T U M •
 
6/6 Sveriges nationaldag, det finns så mycket att vara stolt, tacksam och lycklig över här i vårt land och att det är olika för var och en av oss tycker jag är fint. Jag vill se dagen som ett tillfälle för gemenskap och glädje. I år har jag och brorsan sagt att vi ska bjuda familjen på nationaldagsmiddag, vad nu det är? Tänker mig kanske grillat, sallader och goda röror med svenska sommarsmaker. Och kanske en jordgubbstårta, kan det bli mer nationaldagigt än det?
 
16/6 Jag har anmält mig till en utomhusloppis på ett mysigt ställe och där kommer jag spendera en lördagsförmiddag. Tanken är att hinna rensa alla våra gömmor och vrår innan det blir dags.
 
22/6 Midsommar! Johannes föräldrar kommer upp över helgen och vi ser fram emot fina dagar. Vi har inga spikade planer men det traditionella midsommarfirandet i byn ligger mig självklart varmt om hjärtat. Värme, gemenskap, god mat, ringlekar och chokladhjul, kvällsdopp i sjön och en midsommarstång som hela byn hjälps åt att göra iordning kvällen innan.
 
29/6 Sista helgen i juni ska brorsan till Skara för biltävlingar, han är mekaniker i ett team och jag tänker mig att det vore en rolig roadtrip att åka dit och titta. Kanske finns det någon gullig stuga att hyra för en natt. Senare i sommar är det tävlingar på andra platser så jag kommer åka iväg på minst en av dem, jag hoppas det blir av redan i juni!
 
 
• 1 0   S A K E R   J A G   V I L L   G Ö R A   I   J U N I •
 
1. Vara nöjd. När jag gör dessa listor brukar det ploppa upp saker jag måste och borde göra i huvudet, sedan får jag koncentrera mig för att hitta de fina sakerna jag faktiskt vill göra. För det är det jag vill försöka fokusera på, att få in fina stunder som fyller på må-bra-kontot. Den här gången har jag svårt att hitta både det jag måste och borde och det jag vill. Jag verkar rätt nöjd faktiskt. Det skulle jag vilja fortsätta med.
 
2. Umgås. Det här är en stående punkt på den här listan tror jag, men det är alltid lika viktigt och värdefullt för mig. En pizzakväll hos morfar, kortspel på kivnäbben, avslappnat bara-vara med familjen hemma i byn, kvällsdopp med Magda, Linnea och Linnea, en mysig stund med Ellinor och Isak, långpromenader och kvällsfika med Julia och tid för mig och Johannes.
 
3. Övningsköra. Det blev inte riktigt av i maj men förhoppningsvis kan vi hinna någon tur nu i juni istället. Jag har egentligen ingen brådska med att ta mc-kort, men det är ju väldigt roligt att köra så att övningsköra och åka på äventyr med pappa duger mer än fint!
 
4. Rensa och röja. Något jag både vill och måste är ju att rensa och röja inför loppisen jag skrev om. På något sätt ser jag fram emot att skapa ett totalt kaos i skrubb, förråd och garderober för att sedan veta att allt är på rätt ställe och att allt finns där av en anledning (det behövs). 
 
5. Träna. Det är så himla, himla roligt att träna just nu. Jag varierar mig rätt mycket (tror jag) och nu vill jag få in simning i träningsplaneringen också. Eller alltså träningsplanering? Det finns ingen sådan, jag bara planerar att jag ska träna sen vad det blir, ja det varierar helt enkelt.
 
6. Läsa. Jag vill så gärna ta mig tiden att ligga på balkongen och läsa en bok, det är svårt att känna lugnet på det sättet men jag vill, vill, vill.
 
7. Jordgubbar och mjölk. De svenska jordgubbarna alltså. En stor skål med jordgubbar och mjölk, hur fint kan det bli? Jag vill äta det massor.
 
8. Anmäla mig till något lopp. Jag tror att jag kanske vill anmäla mig till något slags lopp, men jag vet inte riktigt vad det skulle vara? Vansbrosimningen vill jag göra igen men jag känner mig inte riktigt redo för det i år. Jag ska kika runt lite och se vad som finns så återstår det väl att se vilken slags startlinje jag ställer mig bakom.
 
9. Spela hockey. Ja, alltså sommarvärme i all ära men här i stan har vi is i ishallen året om och vi är ett gäng som vill dra ihop folk till en match. Det blir väl vi hockeytjejer mot stans alla skidåkare plus kompisar, syskon och andra som vill vara med. Vi har spelat några gånger tidigare och det har varit väldigt, väldigt roligt.
 
10. Fota. Jag vill fota sådär som Isabella gör men jag antar att man måste träna för att lära sig det, åhhh jag vill bara kunna nu nu nu. Blir så himla inspirerad av hennes bilder och jag vill också hitta massa vackra fält och ängar att fota på <3