Weekend highlights

Jag var som sagt ensam hela helgen och för en gångs skull lyckades jag låta bli att planera in tusen olika grejer utan höll mig istället på hemmaplan hela helgen. Gjorde verkligen ingenting men samtidigt gjorde jag det jag kände för, utan att binda upp mig genom att blanda in andra personer i mina planer. Här är några höjdpunkter från helgen som jag gärna delar med mig av.
 
• Jag som knappt ser på serier eller film annars, och absolut inte på eget initiativ eller själv, plöjde igenom Younger under typ en kväll och en förmiddag och det var ju hur mysigt som helst. Finns på tv4play.
 
• Att sluta 12 på fredagar är väl inget som alla kan göra hur som helst (inte jag i alla fall) men om man har möjligheten eller får chansen så GÖR DET. Alltså de timmarna har gjort att den här helgen har känts ungefär dubbelt så lång.
 
• Jag har länge velat ut på sjön och hunnit ut ett par gånger, i lördags ville jag få med mig någon men insåg att det var bättre att göra det själv. För vissa saker vill man verkligen göra och då är det inte värt besväret som det kan innebära att låta fler vara med av planen. Jag åkte skridskor i solnedgången och kylan bet i kinderna och det fyllde mig med lyckorus och frihetskänslor.
 
• Jag har promenerat massor, mestadels med pod i lurarna men även med fint sällskap och i tystnad. Podtips just nu: Skäringer & Mannheimer <333
 
• Löpning är inte min grej och jag vet inte hur många gånger jag försökt tycka om det. Under julhelgen fick jag något märkligt sug jag aldrig känt förut och bara snörade på mig skorna och sprang??? Det där suget har kommit tillbaka flera gånger och under helgen har jag dessutom utökat min (väldigt) korta runda. Men tipset är väl kanske att om känslan kommer är det bara att haka på och det gör inget om rundan blir kort - så länge det känns ku!

Rocky Road

Än har inte julen dansats ut så när jag igår blev sådär akutsugen på rocky road kände jag mest att ja, varför inte? Hade pistage- cashew- och jordnötter i skåpen och hittade dessutom ett gäng minimarshmallows. Smälte ca 200 g choklad (kanske en tredjedel mörk och resten ljus) och rörde ihop det hela. Lördagsgodis när det är som bäst!

Maybe you'll save me from myself

Eftersom det är trettondagen jobbade vi bara halvdag igår vilket har gjort att det idag känns som söndag och jag nästan får nypa mig i armen för att förstå att jag har en ledig dag även imorgon. Några extra lediga timmar på fredagseftermiddagen gjorde en enorm skillnad för mitt förkylda, trötta sinne och jag önskar att varje fredag kunde rundas av vid tolvtiden. Vilken dröm det vore! Helgen spenderar jag i stort sett ensam och jag försöker njuta av att jag kan göra vad jag vill och samtidigt tillåta mig själv att göra ingenting alls. Nu har solen tittat fram och jag ska gå ner på sjön en sväng. Igår gick jag en långpromenad och fyndade dessutom en ny tröja. Inatt såg jag finalmatchen och imorgon blir det första hockeyträningen efter julledigheten. I övrigt: Vad som helst eller ingenting. Ta hand om er!

2018

Hej 2018! Vad har du att bjuda på? Jag har inga speciella nyårslöften men jag ska försöka förbättra mig själv, ta hand om mig själv. Det där vanliga ni vet, äta bättre, träna bättre, vila bättre, umgås mer, leva lite mer. Jag har några mål, men de håller jag nog för mig själv ett tag till. Kanske är det i år jag tar mig i rätt riktning, mot det jag så länge velat men inte vågat. Kanske, förhoppningsvis, är det i år jag vågar och har möjligheten att satsa. Vi får se. Jag vill bara göra allt jag kan för att 2018 ska bli ett bra år för så många som möjligt. För mig, för mina nära och för de som behöver det som mest. Ta hand om er och varandra!

Julgran

I år (okej förra året, 2017 hehe) var första året vi fick plats med julgran i lägenheten vilket jag varit väldigt exhalterad över. Bland det bästa med julen är ju ändå att komma ner på morgonen, se granen och adventsljusstakarna lysa och mötas av den där underbara grandoften. Hemma klär vi alltid granen kvällen innan julafton och det var inga undantag den här julen, och när vi hade julpyntat, ätit tomtegröt och gjort iordning vårt mysiga julhus var det dags för mig och J att åka hem och ta in vår egen gran. Nu njuter jag varje dag av att se vår fina gran och dess doft. Eftersom vi är nya med gran så fick vi lov att köpa både julgransfot, julgransbelysning och lite nya dekorationer. Stjärnorna är från HM Home, de stora, vita kulorna och de diamantformade är från Clas Ohlson, de små röda är från Rusta och de virkade hjärtana har Johannes mamma gjort. Och hörrni, Gott Nytt år! ♥