50 SOMMARSAKER

Som synes så blev det ingen månadslista i augusti, det är ju inget måste men jag gillar att klura lite på vad jag vill få ut av varje månad. Vad som känns viktigt här och nu. Men, ibland faller saker bort och nu blev det så. Istället har jag haft fullt upp att maxa sommaren. Här är 50 sommarsaker, de jag inte bockat av ännu ska jag försöka hinna med innan hösten är här. Saknar ni något på listan?
 
 
1. Umgås med familj och vänner.
2. Tvätta håret i sjön istället för att duscha.
3. Äta jordgubbar och mjölk till kvällsmat.
4. Gå barfota och känna värmen från marken.
5. Sova med fönstret vidöppet.
6. Läsa böcker.
 
 
7. Göra utflykter.
8. Ha picknickfrukost.
9. Äta pizza på en brygga.
10. Lyssna på somrig musik.
11. Spela kort i skuggan.
12. Äta mer glass än vad som är rimligt.
 
 
13. Plocka blommor.
14. Vara ute sent på kvällen och känna hur ljummet det är i luften.
15. Äta nektariner och persikor.
16. Odla och skörda egna grönsaker, kryddor, bär eller frukt.
17. Klia sönder myggbett.
18. Lösa korsord.
19. Åka båt.
20. Somna en stund mitt på dagen, helst utomhus.
 
 
21. Spela minigolf.
22. Plocka hallon.
23. Få fräknar.
24. Bada flera gånger om dagen.
25. Paddla kajak eller kanot.
26. Trä smultron på ett strå.
 
 
27. Äta vattenmelon till frukost, lunch och middag.
28. Fiska.
29. Vakna tidigt av ljuset och känna sig pigg.
30. Turista i sin egen stad.
 
 
31. Göra saft eller lemonad.
32. Hänga en hel dag på stranden med matsäck, något att läsa och någon strandleksak.
33. Plocka blåbär.
34. Gå på Speedway.
35. Grilla (när det inte är eldningsförbud eller galet torrt i marken).
36. Cruising.
 
 
37. Träna utomhus.
38. Doften av sommarregn.
39. Hoppa från hopptorn eller klippor.
40. Övningsköra eller åka motorcykel.
41. Ta bort täcket ur påslakanet.
42. Äta mat på uteservering.
43. Spela kubb.
44. Leta efter nya badställen.
 
 
45. Lyssna på sommarprat.
46. Spela discgolf.
47. Mysa inne när det är åskoväder.
48. Fil och jordgubbar till lunch.
49. Cykla överallt istället för att åka bil.
50. Vara lite mer spontan än annars.

SOMMARFRUKOST

Hur lyxigt är det inte att gå ut på balkongen och plocka in frukosten? Jordgubbarna finns i och för sig nere på gården, men några smultron till filen och basilika till äggmackan har jag precis utanför köksfönstret. Skorpor är sommar för mig, jag gör gärna egna med mycket kardemumma men har inte tagit mig för det den här sommaren (än) utan köpte med mig en påse hem från affären här om dagen och hällde i skorpburken jag fick, fylld av farmors nygräddade skorpor, för en tid sedan. Godmorgon söndag!

GIVE ME A BREAK

Lördagsmorgon. Fast först fredagskväll (som var mysmys med återförening av gänget, bad i storm med höga vågor och pizzautflykt, kladdkakebakning och filmkväll). Känslan av att somna och inte ha klockan ställd på 5.30 är lugnande och givet är såklart att när det finns chans till sovmorgon vaknar jag klarvaken vid sextiden ändå. Drog mig kvar ett tag och har sedan dess haft en lång morgon, testat dricka kaffe vilket inte alls var gott, läst bok och skrotat här hemma. Om en stund ska jag ta mig till gymmet och sedan njuta av en solig dag. 

VILLA SOLUDDEN

Här gifte sig Daniela och Christoffer i lördags och vi alla var såklart väldigt glada över att få vara en del av deras stora dag! Det var ett härligt bröllop, fantastisk mat, många fina tal och ett väldigt lyckligt brudpar. För oss blev det en dagsutflykt till Värmdö och när vi lämnade hade nog festen bara börjat, men för oss tröttmössor som hade tre timmar i bil hemåt blev det avrundning strax innan tolvslaget. Kärlek är bra fint alltså. Och solnedgångar också. <3

LIME

Det här lilla trädet har verkligen skjutit iväg under de varma veckorna vi haft. Det var litet och skruttigt när det kom hem hit men nu har det till och med blommat! Några limefrukter väntar jag mig dock inte, men med tanke på värmen kanske det inte är helt otänkbart. Får ni frukt på citrusträd?

EN UTFLYKT

För prick en vecka sedan hämtade Ellinor och Isak upp mig vid jobbet, vi hade planerat en utflyktseftermiddag till Hedemora (varför inte liksom) och ungefär så här såg det ut den soliga torsdagen.
 
Vi började här, på Blomsterstugan, som är en mysig blomsteraffär med allt möjligt koliox som man helst vill ha med sig hem på en gång. Ellinor köpte en stor, fin kruka till sitt fikon/fikusträd (blandar alltid ihop heheh man kan ju inte ha koll på exakt allt) och jag pillade lite på några skålar i keramik som jag gärna hade fyllt med jordgubbar men det blev inget köp för mig.
 
Sedan kurrade det i magen och vi promenerade då till Café Wahlman och Klassiska byggvaror, där finns en väldigt fin innergård med massa små bord huller om buller. Ellinor bjöd på sallad, jag tog kyckling och hon räkor. Örtkrämen var magisk. 
 
Förra sommaren, lite senare än så här, satt vi vid ett annat av de här borden. Vi åt sallad då med och Ellinor hittade pardörrar till huset som vi kärade ner oss i. Då satt vi där och funderade lite på vad man bör och inte bör äta när man har en liten skatt i magen, funderade på vem det skulle bli. Det var alldeles nytt då och tänk - nu satt Isak där i Ellinors famn, log och såg sig omkring, jollrade och var sådär allmänt gullig tills han somnade i vagnen. Och snart sätter de in pardörrarna i huset också.
 
I butiken finns det massor av roliga, fina, smarta grejer och de flesta har fler än ett par år på nacken. Dessutom finns det färg, tapeter och annat som kan behövas vid renovering av gamla hus. Oavsett vad man är ute efter så är det mysigt att kika runt lite i alla små rum.
 
När vi var färdiga i Hedemora, vi tog en promenad runt i stan också så Isak hanns sova i vagnen, åkte vi hem till byn där det var födelsedagsfirande för Wilma, min kusin. Där åt vi smaskig och fräsch mat, sallader, hummus, röror, vårrullar (de var sååå goda) och glass med maränger och massa frukt. Det blev en väldigt fin kväll, lite familjehäng i farbrors trädgård. Jag spelade lite badminton med Frej och Isak charmade väl ungefär allihopa.
 
På vägen hem stannade jag och J vid båtbryggorna och tog ett kvällsdopp. Det var vackert som fan, som synes. Det blev avslutningen på en väldigt fin dag. Tänk att det här var en helt vanlig vardag och att man hinner med så mycket fint även fast man jobbat en hel dag. Hurra för sommaren!