livsuppdatering

Här kommer en liten livsuppdatering från mitt hörn av världen: Sommarlovets sista vecka går, enligt mig, lite för snabbt men jag försöker fylla dagarna med sådant jag kan leva på när novembermörkret faller över oss. Som rättviksglass med chokladsås, nyplockade bär, soliga morgonpromenader och att tvätta håret i sjön. På tisdag börjar höstterminen och för vår del är det beskattningsrätt samt en kurs om redovisningens normer och principer som står på schemat. Under sommaren har jag lyckats skaffa tre jobb som jag kommer kombinera med studierna det kommande året. Receptionsjobbet på Lugnet, kvällsjobb (och var fjärde helg) i högskolans bibliotek plus uppdrag i hockeyföreningens marknadskommitté där jag blivit utsedd till sponsoransvarig för ungdomssektionen. Utöver det ska tentor klaras av, uppsatser lämnas in och så småningom ett examensarbete skrivas. Motivationen inför skolstarten är just nu i princip obefintlig, men troligtvis väcks den till liv när vi väl är igång.
 
I höst går vi ihop med ett annat hockeylag, vi kommer tillsammans spela matcher i division 2 med målet att gå upp i division 1 till nästa säsong. Samarbetet är något jag verkligen ser fram emot då det ger oss förutsättningarna att etablera ett gäng riktigt bra tjejer på en relativt hög nivå. Förhoppningsvis kommer allt flyta på enligt plan med fyra ispass i veckan och en enorm chans att utvecklas både individuellt och som lag. Utöver isträningarna hoppas jag på att fortsätta hålla i rörlighetsträningen jag nämnde tidigare, involvera fler lag och ge vår förening en fysträning utöver det vanliga. De senaste veckorna har jag börjat följa ett löpprogram, vilket hittills gått över förväntan. Löpningen och mina pass på gymmet kommer följa med mig in i vintern och fortsätta vara stora delar av min träning även när de nu kombineras med passen i ishallen.
 
Här hemma hos mig och Johannes har det skett några förändringar, både små och stora. Jag ser fram emot att visa några av mina småprojekt för er, och jag funderar även på att skapa en inredningskategori här på sidan. Och angående det, så hoppas jag verkligen på att kunna hålla liv i bloggen framöver. Jag har massor av fotoidéer jag vill förverkliga och hur oviktigt, litet, larvigt det än låter så är den här bloggen, den är lilla platsen som bara är min, något som ger mig så mycket glädje och inspiration - tack vare er.
 
Dessa tankar väller fortfarande över mig ibland, även fast jag självklart trivs väldigt bra här i lägenheten. På något vis var det inte så farligt som jag trodde, för hemma i huset kommer ju alltid vara mitt hemma. Hemma i byn kommer alltid vara min trygghet, hemma hos familjen kommer jag alltid vara den jag är, den jag varit och den som går barfota i gräset, dricker mjölk direkt ur paketet (förlåt mamsi och papsi), slänger mig raklång på lillebrors säng medan han är i en helt annan värld (den datorbaserade krigsvärlden) bara för att få vara nära min absoluta favoritperson. Hemma kommer jag alltid kunna stirra i taket i timmar, vara trygg i tystnaden och i väggarnas suckar, hemma kommer alltid vara hemma och det gör det möjligt att vara trygg även i mitt andra hemma, här med killen jag är kär i. För det är ju helt underbar det med, att få vakna bredvid honom, skapa rutiner tillsammans och ta hand om varandra.
 
Sammanfattningsvis så är livet bra, dagarna är fina om än lite fullproppade emellanåt. Jag skriver, kladdar och stryker över i min kalender flera gånger om dagen, jag har fått ett obotligt sug efter Toblerone och jag har äntligen tagit tag i mina ryggbesvär jag haft det senaste halvåret. Diskbråck blev domen på de explosionsliknande smärtor jag känt i ländryggen och det högra benet. Från att periodvis varit totalt orörlig, haft så ont att jag inte kunnat ta på mig strumpor, böja huvudet nedåt eller resa mig ur sängen, så är jag nu i princip smärtfri vilket är en enorm lättnad. 
 
Slutligen är jag nyfiken på er som tittar in här även fast uppdateringen ibland är väldigt tunn, vilka är ni? Har ni något att berätta? Vad vill ni läsa om här inne? Om ni känner för att lämna några ord här under, så skulle ni göra mig hur glad som helst. LÄMNA EN KOMMENTAR


NAMN
SPARA

MAIL


HEMSIDA/BLOGG
KOMMENTAR

→ Ida Lindborg ♡
hemsida/blogg: http://photobylove.se/
2015-08-26 @ 15:24:23

så fin du är! hoppas det går bra med hockeylaget! :D

Sv: hihi tack fina ♡

Svar: Tack! :)
Cornelia→ Carina
hemsida/blogg: http://www.ninainbcn.devote.se
2015-08-26 @ 16:38:37

Jättefina bilder!! Härligt att du trivs med tillvaron! :) Kram!

Svar: Tack så mycket! Kram!
Cornelia→ Meg
hemsida/blogg: http://megs.blogg.se
2015-08-26 @ 17:42:23

Oj, många bollar i luften med andra ord! Tror du kommer klara alla jobb och tentor galant, håller i alla fall tummarna för dig :)

Svar: Ja, verkligen haha! Det får vi hoppas, tack snälla!
Cornelia→ Henrietta Nylund
hemsida/blogg: http://ettass.blogg.se/
2015-08-26 @ 17:47:12

Åh så fin du är! Ååh vad skönt att du ännu har sommarlov!

Svar: Ja, det är uuunderbart med lite extra lång ledighet. Men snart kör det igång ordentligt!
Cornelia→ minna
hemsida/blogg: http://mittkokoshjarta.spotlife.se
2015-08-26 @ 18:33:20

åh, vad spännande att du spelar hockey! Låter sjukt härligt!


Svar: Det är det, det är det roligaste som finns!
Cornelia→ Celine
hemsida/blogg: http://celinelf.blogg.se
2015-08-26 @ 19:40:53

Vad avis jag blir på alla dina jobb! Är verkligen i behov av ett nu!

Svar: Åh, håller tummarna för att du får ett! Jag vet hur det känns att gå utan, lycka till i sökandet!
Cornelia→ hjjonsson.blogg.se
hemsida/blogg: http://hjjonsson.blogg.se/
2015-08-26 @ 20:26:02

Åh kul med hockeylag!

Svar: Hur kul som helst! :D
Cornelia→ Skogsraah ☾
hemsida/blogg: http://skogsraah.se
2015-08-26 @ 21:02:23

Otroligt fina bilder :)

Svar: Tack snälla du!
Cornelia→ Mikaela
hemsida/blogg: http://mikkaelo.blogg.se
2015-08-26 @ 21:20:48

Många bollar i luften där du 😅🎈

Svar: Haha ja, så är det! Men det är kul :)
Cornelia→ AngelicasVärld
hemsida/blogg: http://angelicasvarld.com/
2015-08-26 @ 22:03:49

Men det låter ju som om du har en härlig höst framför dig!

KRAM

Svar: Det hoppas jag på!
Cornelia→ MartinaOlsson
hemsida/blogg: http://martinaolsson.myshowroom.se
2015-08-26 @ 22:50:37

hej! allt bra? :)→ Sandra
hemsida/blogg: http://atilio.metromode.se
2015-08-27 @ 08:45:53

Så fint du skriver om ditt hemhemma och ditt och Johannes hem. Tycker du har grejjat det så himla bra trots att det kändes så läskigt i början. Och vad rik du är som kan ha två olika platser där du är trygg och med olika människor som alla älskar dig. Fina du!

Svar: <3 Tack för dina fina ord. Kram!
Cornelia→ Felicia Karlström
hemsida/blogg: http://storasysteralskarmode.blogg.se/
2015-08-27 @ 10:48:06

Åh låter ju som du har mycket på gång! :) Så roligt att läsa! Vore jättekul att få höra mer om era projekt i lägenheten :D Kram!

Svar: Det har jag, det känns kul! Vad roligt, det dyker nog upp lite så småningom! :)
Cornelia→ paulina
hemsida/blogg: http://paulinablad.vimedbarn.se
2015-08-27 @ 11:08:54

fin du är :')

Svar: Tack snälla <3
Cornelia→ Linn Strömberg
hemsida/blogg: http://cigarettesncush.blogg.se/
2015-08-27 @ 20:09:19

Fina du <3

Svar: <3
Cornelia→ Sofia
hemsida/blogg: http://lifeaccordingto.blogg.se/
2015-08-29 @ 14:56:04

Jag som är ny här på din blogg tyckte det var väldigt spännande att läsa det här. Kul att få en bild av vem du är. :)

Svar: Åh, vad roligt att du uppskattade det! Tack snälla, kram :)
CorneliaTrackback