höstens nyheter på ikea

Jag älskar sommaren och ingenting får mig att vilja snabbspola framåt i tiden, men dessa augustinyheter från IKEA får mig ändå att se fram emot hösten, åtminstone litegrann. Att kalla augusti för höst känns dock alltför långt borta, jag tycker snarare det handlar om sensommar. Om sommaren för mig betyder långa ljumna kvällar, ett liv utomhus och en ljus och enkel inredning så lockar sensommaren, hösten och dessa pressbilder till ett mer ombonat hem med mörkare färger och grövre material. Delar av porslinsserien VARDAG kommer få flytta in i våra köksskåp och jag skulle inte ha något emot att bädda med påslakansetet ÄNGSLILJA eller tända ljusen i ljusstaken ENIGHET medan kvällarna blir mörkare och svalare. 
 
/foto: ikea.se

sommarkväll

Idag har jag äntligen fått kramas med mina fina från Skellefteå, som är i Dalarna och hälsar på. Vi hängde hela dagen och sedan körde jag ett rejält pass på hinderbanan med hockeylaget innan det, som ni ser, blev någon timme på Magdas båt. Det pirrade så där himla fint i hela kroppen där ute på sjön, så där som det bara kan göra när det är sommarlov. 

pizzanight

Lite så här såg det ut när jag, Johannes, Magda och Linnea möttes upp på bryggan för ett kvällsdopp och pizzamiddag förra söndagen. Det hade regnat under dagen men sprack upp på eftermiddagen och då passade vi på att leva lite extra lyxigt sommarlovsliv. Inte helt fel, eller hur? 

midsommar i byn

I fredags eftermiddag åkte jag och J hem till mamma och pappa, jag drog på mig dräkten och vi alla fyra tog oss in till byn och midsommarfirandet i gropen. Att fira midsommar i byn går till ungefär så här: Man går omkring och hejar på folk, grannar, gamla vänner och bekanta, kramas med kusiner och farbröder och konstaterar att man klarade det årliga har-jag-blivit-tjockare-testet (dräkten) men att det är omöjligt att dra djupa andetag. Man köper lotter, spelar på chokladhjul och hoppas att det inte ska börja regna. Klockan sex ringer kyrkklockorna och blomstertåget, med byns spelmanslag i spetsen, går från kyrkan ned till gropen där blomsterringar sätts fast på midsommarstången innan stången reses av alla som vill hjälpa till medan resten av folkmassan ropar "ååå-hej". När stången står stadigt och byns vapen vajar högt över marken sjungs "Den blomstertid nu kommer" och ett fyrfaldigt leve för sommaren utbringas, sedan dansas det ringlekar runt stången medan spelmanslaget spelar och farmor sjunger.
 
Ja, så brukar det gå till och så gick det till även i år. Efteråt stannade vi kvar hos mamma och pappa, gjorde potatissallad, grillade och åt vaniljglass med varm rabarberkompott. Vi satt ute hela kvällen och hade en, enligt mig, helt perfekt och alldeles lagom midsommarafton. ♥

pionlycka

Vilken lycka det är att 1. ha en vän som Ellinor och 2. få plocka denna bukett i hennes rabatt.

sommar 2016

 
Få fräknar och brunbrända ben
Bli hyfsad på att köra motorcykel
Göra något roligt ihop med min lillebror
Läsa böcker
Åka på roadtrip med Johannes
Spendera tid med min familj
Vara delaktig/hjälpa Ellinor inför hennes stora dag (förhoppningsvis utan att vara allt för klängig och
"jag-vill-vara-med-på-allt-ig") och gråta en skvätt när hon och André säger ja till varandra i augusti
Boka en utlandsresa till hösten
Träffa Sandra
Baka somriga tårtor
Hinna det där som jag alltid tänker att jag ska göra men aldrig gör - att bara vara
Fotografera
Paddla kajak utan att få fyra vredesutbrott i halvtimmen
Spendera en heldag på stranden
Fiska
Sova under bar himmel
Känna att solen värmer redan tidigt på morgonen
Träna utomhus
Mysa i soffan med täcken och kuddar framför bra filmer under regniga dagar
Se soluppgången
 Göra utflykter
Åka båt
Nattbada under stjärnorna

sommar i en skål

Svenska jordgubbar och iskall mjölk till kvällsmat, det måste ju ändå vara smaken av sommar. Senast igår mättade vi magarna med det här, och jag är säker på att fler kvällar framöver kommer slua på samma vis.

~

Ledig dag. Gråmulet väder. Inga planer. Träningen gjord. En påbörjad bok. Inget att klaga på.

gårdsloppis

I lördags var det gårdsloppisar i hela Östanfors (området bredvid vårt) och jag ägnade förmiddagen åt att promenera kors och tvärs mellan alla de öppna innergårdarna. För mig som är så otroligt nyfiken var det en ren lycka att kunna gå in bakom de annars stängda grindarna, spana in trädgårdarna och se vilka som bor i alla hus. Jag fyndade det här linnetyget för en tia och några silverskedar för en krona styck, det kändes som rätt kurs. Eller hur?

tomat & basilika

Den här mixen passar perfekt till sommarens alla grillkvällar (eller för att pigga upp en helt vanlig köttfärsåsmiddag), jag kan även tänka mig att den är god att toppa en smakrik pizza med eller ja, att äta precis som den är. Hos oss kommer den här fräscha, goda salladen bli en riktig sommarfavorit! 
 
Sallad med tomat & basilika
Dela mini/körsbärstomater, ca en ask till två personer
Salta och peppra tomaterna efter tycke och smak
Hacka färsk basilika och rör ihop med tomaterna
Bryt/skär fetaost i lagoma bitar och blanda allting väl, förvara i kylskåp till servering
 

after all this time? always.

Okej, vad passar bättre inför sommarens lata dagar än ett gäng boktips? Det här är de böcker jag först kommer att tänka på när jag försöker minnas vilka böcker jag läst och gillat. Under perioder har jag läst massvis med böcker, men tyvärr har det minskat under de senaste åren (pga skolan). Nu är det dock sommarlov och jag har redan börjat på en ny historia. Här kommer ett gäng med tips som jag hoppas ni gillar. Trevlig läsning!
 
En man som heter Ove
Denna tog jag med mig till Gümbet och läste under en solig semestervecka (eller nej, inte en vecka - den tog slut på några dagar). Jag grät, skrattade, hulkade och fnissade mig igenom den här boken och kände mig så himla mycket som Ove. Att förklara vad den handlar om känns inte relevant, men det är en väldigt fin berättelse om livet skriven på ett underbart fyrkantigt och okänsligt vis. En av få böcker som hela familjen läst, och som vi dessutom älskat allihopa.
 
The Martain
Jag var hemma i byn över påskhelgen och pappa nämnde den här boken säkert 100 gånger, han hade precis läst ut den och försökte "sälja in den" hos mig men fick nog inte riktigt det gensvaret han önskade. Jag har väldigt svårt för sci-fi och även fast jag är djupt fascinerad av allt som har med rymden att göra kändes det inte som en historia för mig. En kväll hade pappa lagt boken vid min säng och jag tänkte väl typ "jajaaaa..." och bestämde mig för att ge den en chans - ett kapitel sedan sova. Det blev fem. Och dagen efter slukade jag nästan halva boken. Vilken jäkla historia! Spänning, humor, känslor och ett väldigt äventyr. Såg filmen efteråt och blev lite besviken. Bör nog inte ses som samma historia eftersom de skiljer sig åt väldigt mycket.
 
 
Harry Potter
Dessa böcker läser jag nästan varje år, oftast på vintern eftersom jag tycker det är "vinterböcker" men det går ju självklart lika bra att drömma sig bort till Hogwarts under sommarhalvåret. Jag tror inte böckerna behöver någon närmre presentation, utan jag sammanfattar dem bara som helt fantastiska. 
 
Livet efter dig
Ännu en semesterbok, den här läste jag för två somrar sedan och när jag sträckläst nästan hela boken fick jag lov att ta en paus på ett par dagar eftersom jag inte ville att berättelsen skulle ta slut. Även här kastas man in i en vacker berättelse om livsöden och sorg, glädje och relationer. Jag grät flera gånger när jag läste den och när jag stängt boken för sista gången kändes det som att jag aldrig någonsin skulle kunna hitta en lika fantastisk bok igen.
 
Vince & Joy
Den här läste jag för flera år sedan, på gymnasiet, och jag älskade den. Idag kan jag inte komma ihåg vad den handlade om men jag kommer ihåg känslan jag hade när jag läste den. Jag var helt fast i historien och ville inte lägga ifrån mig den underbara kärlekshistorien. Lisa Jewell som skrivit boken har skrivit en rad andra böcker och jag avverkade dem en efter en, de två jag fastnade mest för (förutom Vince & Joy) var Typ trettio och Våga flyga.
 
The Notebook
Det här är på riktigt den enda boken jag läst på engelska (skäms), men jag är så glad att jag gjorde det. Förmodligen har de flesta redan sett filmen, men boken gav så mycket mer. En fantastisk kärlekshistoria om ödet, livet, sorg och starka band. 
 
Bröderna Benzinis spektakulära cirkusshow
Boken bakom filmen Water for elephants läste jag långt innan filmen gjordes och jag tror aldrig att jag så starkt känt att jag velat leva i en skriven historia. För jädrar i mig vad gärna jag ville leva som en kringresande cirkusartist, bli kär i en cirkusarbetare och få ett alldeles speciellt band med en elefant. När jag läste boken kändes allt så starkt, jag kunde verkligen se mig själv där på tåget, i manegen, hos djuren och i logerna. Det här är en otrolig historia, men som kanske kräver både barnasinne och fantasi för att bli riktigt levande. 
 
Not that kind of girl
Jag hade för höga förhoppningar på den här boken och blev därför något besviken under tiden jag läste den, men jag fick mig ändå några skratt, ett par tankeställare och en lättsmält underhållning under några kalla vinterdagar och tyckte ändå om den så pass mycket att jag vill tipsa om den. 
 
The Carrie diaries
Kanske är de här två böckerna tänkta för yngre läsare än jag själv, men det är ju det som är bra med böcker; det finns inga regler. Vill jag läsa en bok så gör jag det, oavsett vem den är skriven för. Dessa böcker passar perfekt på bryggan under soliga dagar, lättsmälta, härliga och drömmiga. Böckerna handlar alltså om Carrie Bradshaw (Sex and the city) när hon var yngre. 

schools out... for EVER

Sent igår kväll gick vi igenom vår hundrasidiga uppsats för sista gången och skickade iväg den. Och jäklar anåda vad skönt det kändes (känns)! Nu fungerar det så här av olika anledningar; att vi får vår examen först i september och det är även då vi ska försvara vår uppsats. Men ändå - jag är klar! Tre år på högskolan är över.
 
Kombinationen inskickad uppsats + renbäddad säng i städad lägenhet fick mig att sova skönare än på länge. Vaknade till en solig men blåsig dag och jag har inga som helst planer för den här onsdagen vilket känns heeeelt underbart. SOMMARLOV!!

days go by

Ja, dagarna rullar på... Veckan har i princip endast bestått av uppsatsskrivande, jobb och träning. Vi är verkligen på sluttampen av vårt examensarbete och det känns underbart att närma sig slutet samtidigt som det är frustrerande att det trots allt inte är färdigt än. Just nu ser jag så otroligt mycket fram emot att skicka iväg det färdiga arbetet och sedan ta några lediga dagar för att bara göra precis det jag känner för. 
 
/hand - hay, glaskupa - åhléns.

instagram

Mitt instagramkonto har under lång tid varit helt befriat från uppdateringar, under de senaste veckorna har det dock blivit ändring på det och här ser ni några av mina bilder. Nu ser jag fram emot att fylla flödet med fräknar, solnedgångar, glasstrutar och sommaräventyr.
Om ni vill kika in på mitt konto heter jag @corneliaeri.