after all this time? always.

Okej, vad passar bättre inför sommarens lata dagar än ett gäng boktips? Det här är de böcker jag först kommer att tänka på när jag försöker minnas vilka böcker jag läst och gillat. Under perioder har jag läst massvis med böcker, men tyvärr har det minskat under de senaste åren (pga skolan). Nu är det dock sommarlov och jag har redan börjat på en ny historia. Här kommer ett gäng med tips som jag hoppas ni gillar. Trevlig läsning!
 
En man som heter Ove
Denna tog jag med mig till Gümbet och läste under en solig semestervecka (eller nej, inte en vecka - den tog slut på några dagar). Jag grät, skrattade, hulkade och fnissade mig igenom den här boken och kände mig så himla mycket som Ove. Att förklara vad den handlar om känns inte relevant, men det är en väldigt fin berättelse om livet skriven på ett underbart fyrkantigt och okänsligt vis. En av få böcker som hela familjen läst, och som vi dessutom älskat allihopa.
 
The Martain
Jag var hemma i byn över påskhelgen och pappa nämnde den här boken säkert 100 gånger, han hade precis läst ut den och försökte "sälja in den" hos mig men fick nog inte riktigt det gensvaret han önskade. Jag har väldigt svårt för sci-fi och även fast jag är djupt fascinerad av allt som har med rymden att göra kändes det inte som en historia för mig. En kväll hade pappa lagt boken vid min säng och jag tänkte väl typ "jajaaaa..." och bestämde mig för att ge den en chans - ett kapitel sedan sova. Det blev fem. Och dagen efter slukade jag nästan halva boken. Vilken jäkla historia! Spänning, humor, känslor och ett väldigt äventyr. Såg filmen efteråt och blev lite besviken. Bör nog inte ses som samma historia eftersom de skiljer sig åt väldigt mycket.
 
 
Harry Potter
Dessa böcker läser jag nästan varje år, oftast på vintern eftersom jag tycker det är "vinterböcker" men det går ju självklart lika bra att drömma sig bort till Hogwarts under sommarhalvåret. Jag tror inte böckerna behöver någon närmre presentation, utan jag sammanfattar dem bara som helt fantastiska. 
 
Livet efter dig
Ännu en semesterbok, den här läste jag för två somrar sedan och när jag sträckläst nästan hela boken fick jag lov att ta en paus på ett par dagar eftersom jag inte ville att berättelsen skulle ta slut. Även här kastas man in i en vacker berättelse om livsöden och sorg, glädje och relationer. Jag grät flera gånger när jag läste den och när jag stängt boken för sista gången kändes det som att jag aldrig någonsin skulle kunna hitta en lika fantastisk bok igen.
 
Vince & Joy
Den här läste jag för flera år sedan, på gymnasiet, och jag älskade den. Idag kan jag inte komma ihåg vad den handlade om men jag kommer ihåg känslan jag hade när jag läste den. Jag var helt fast i historien och ville inte lägga ifrån mig den underbara kärlekshistorien. Lisa Jewell som skrivit boken har skrivit en rad andra böcker och jag avverkade dem en efter en, de två jag fastnade mest för (förutom Vince & Joy) var Typ trettio och Våga flyga.
 
The Notebook
Det här är på riktigt den enda boken jag läst på engelska (skäms), men jag är så glad att jag gjorde det. Förmodligen har de flesta redan sett filmen, men boken gav så mycket mer. En fantastisk kärlekshistoria om ödet, livet, sorg och starka band. 
 
Bröderna Benzinis spektakulära cirkusshow
Boken bakom filmen Water for elephants läste jag långt innan filmen gjordes och jag tror aldrig att jag så starkt känt att jag velat leva i en skriven historia. För jädrar i mig vad gärna jag ville leva som en kringresande cirkusartist, bli kär i en cirkusarbetare och få ett alldeles speciellt band med en elefant. När jag läste boken kändes allt så starkt, jag kunde verkligen se mig själv där på tåget, i manegen, hos djuren och i logerna. Det här är en otrolig historia, men som kanske kräver både barnasinne och fantasi för att bli riktigt levande. 
 
Not that kind of girl
Jag hade för höga förhoppningar på den här boken och blev därför något besviken under tiden jag läste den, men jag fick mig ändå några skratt, ett par tankeställare och en lättsmält underhållning under några kalla vinterdagar och tyckte ändå om den så pass mycket att jag vill tipsa om den. 
 
The Carrie diaries
Kanske är de här två böckerna tänkta för yngre läsare än jag själv, men det är ju det som är bra med böcker; det finns inga regler. Vill jag läsa en bok så gör jag det, oavsett vem den är skriven för. Dessa böcker passar perfekt på bryggan under soliga dagar, lättsmälta, härliga och drömmiga. Böckerna handlar alltså om Carrie Bradshaw (Sex and the city) när hon var yngre. LÄMNA EN KOMMENTAR


NAMN
SPARA

MAIL


HEMSIDA/BLOGG
KOMMENTAR

→ Inez
hemsida/blogg: http://mazraegangall.se
2016-06-09 @ 14:14:33

Tusen tack för tips!! :D Alltid uppskattat!

Svar: Vad bra! Hoppas något av dem faller i smaken :)
Cornelia→ Sarah
hemsida/blogg: http://klarahs.blogg.se
2016-06-09 @ 23:00:40

häliga bilder allt bra→ AngelicasVärld
hemsida/blogg: http://angelicasvarld.com
2016-06-10 @ 08:14:45

En man som heter Ove är ju bara sååå bra - men jag måste också tipsa om Fredrik Backmans två andra böcker som kom efter Ove..."Min mormor hälsar och säger förlåt" och "Britt-Marie var här" båda väldigt bra!!

Det roligaste med Ove boken är att min 12-åring efter att ha sett filmen ville läsa boken och snart faktiskt plöjt hela!

KRAM

Svar: Ja, verkligen! Den är underbar! Ja, jag har läst alla hans böcker och jag gillar dem skarpt. "Allt min son behöver veta om världen" är också fantastisk, lite annorlunda men jag både skrattade och grät när jag läste den.
Vad roligt! Ja, den är ju helt underbar och vi har läst den hela familjen. Den lämnar som ingen oberörd! :) Kram!
Cornelia→ jessy
hemsida/blogg: http://jessygunnarsson.com
2016-06-10 @ 12:12:06

The notebook är bästa filmen!

Svar: Så himla fin!
Cornelia→ Tilda Barkselius
hemsida/blogg: http://fluring.blogg.se/
2016-06-10 @ 12:14:39

Åh vill läsa massor av de böckerna nu, tack för tipsen!!

Svar: Vad roligt! Det var så lite så :)
Cornelia→ Kimmey
hemsida/blogg: http://bimbolie.blogg.se
2016-06-10 @ 12:34:29

Bra tips! :)

Svar: Vad bra! :)
Cornelia→ Cassandra Haraldsson
hemsida/blogg: http://sensor.blogg.se/
2016-06-10 @ 14:55:07

Jättebra tips :D

Svar: Vad bra! :)
Cornelia→ Netti Starby
hemsida/blogg: http://nettistarby.blogg.se/
2016-06-10 @ 16:27:11

Bra tips och en man som heter Ove skulle jag vilja läsa :-D Kram

Svar: Gör det! Jag älskade den!
Cornelia→ Siri |Diabitfit|
hemsida/blogg: http://diabitfit.se
2016-06-10 @ 16:28:08

Måste läsa En man som heter Ove, har bara sett filmen :)

Svar: Gör det!
Cornelia→ Henrietta Nylund
hemsida/blogg: http://ettass.blogg.se/
2016-06-10 @ 17:37:25

Riktigt bra tips!

Svar: Vad bra! :)
Cornelia→ Ida
hemsida/blogg: http://idasivertsson.blogg.se
2016-06-10 @ 21:40:44

Åh tack för dessa boktips, är på jakt efter böcker till sommaren då bokhyllan ekar tom nu! Har sett filmen Ove och den var så himla himla bra så måste kanske läsa boken också. Och inget slår ju Harry Potter ändå.

Svar: Vad roligt att det kom så lägligt med några tips! Ja, gör det! Jag har inte sett filmen faktiskt men jag ska göra det. Tror dock (som alltid) att boken är bättre hah.
Cornelia→ trollet
hemsida/blogg: http://lchftrollet.blogg.se
2016-06-11 @ 00:47:55

Trevligt med boktips.
Är just nu inne i en period med ljudböcker.

Svar: Vad härligt! Det har jag aldrig fastnat för, men jag gillar att lyssna på poddar.
Cornelia→ IDA-FOTO
hemsida/blogg: http://sidensfoto.blogg.se
2016-06-11 @ 07:48:30

åh måste läsa en man som heter ove, har sett filmen!

Svar: Så himla bra!
Cornelia→ Mallan
hemsida/blogg: http://majzans.vimedbarn.se
2016-06-11 @ 08:44:22

Älskar verkligen att läsa böcker för att kunna varva ned lite :) måste läsa den din pappa tipsat dig om, inte läst den innan så.

Svar: Jag med, det är underbart att försvinna i en bra historia! Ja, gör det!
Cornelia→ Jennifers.nu - Fotograf & mamma tack vare IVF
hemsida/blogg: http://jennifers.nu/
2016-06-11 @ 12:29:33

Livet efter dig mååååste jag läsa nu i sommar..

Svar: Ja, haha det måste du verkligen! Bästa!
Cornelia→ Pauline Hurtig
hemsida/blogg: http://lillafrokenhurtig.blogg.se/
2016-06-11 @ 14:38:32

roligt med lite tips! har läst några av dom :)

Svar: Vad bra! :)
Cornelia→ Celine Lundqvist Fors
hemsida/blogg: http://celinelf.blogg.se/
2016-06-11 @ 16:05:19

Haha så bra med boktips! Det behövde jag nu till sommaren! Kanske borde göra en egen lista :pPpP haha!

Svar: Vad bra! Ja, gör det så kanske jag får något bra tips! :)
Cornelia→ Daniella Åberg
hemsida/blogg: http://vapenbroder.blogg.se/
2016-06-11 @ 17:16:06

vilken hp-bok gillar du bäst?

Svar: Åhh. Så svårt! Jag vet inte. Jag gillar alla på olika sätt. De första är ju inte lika spännande men lite roligare. Jag tror jag gillar fenixorden bäst, för det är då det liksom börjar hända saker på ett annat sätt.
Cornelia→ Rebecca
hemsida/blogg: http://nouw.com/rebeccahjortskull
2016-06-14 @ 14:40:24

Åh livet efter dig är verkligen en bok värd att läsa! Läser normalt sett bara deckare men den här boken är nog min favorit. Även ett hundra mil om du har läst den? Och jag har precis fått Arvet efter dig, ser så mycket fram emot att läsa den! :)

Svar: Jaa, jag älskade den! Jag läser Ett hundra mil just nu faktiskt! Den är supermysig. Har tänkt läsa Arvet efter dig senare också. Såå fina berättelser!
Cornelia→ Linnea Aurora
hemsida/blogg: http://linneaaurora.webblogg.se/
2016-06-14 @ 22:22:42

Håller helt med dig om att Harry Potter är vinterböcker! Eller höst/vinterböcker skulle jag nog säga! Mystiskt det där!

Svar: Haha ja, det tycker jag med! Det känns liksom så mysigt att läsa dem så då vill jag liksom kura inomhus och bara försvinna in i böckerna haha!
Cornelia→ susanas.blogg.se
hemsida/blogg: http://susanas.blogg.se/
2016-06-16 @ 11:29:57

Livet efter dig, ska inte det bli en film? Den vill jag ha med mig på semestern. Om jag nu kommer kunna läsa med en sjövild två åring.

Svar: Joo, det ska den! Och den vill jag verkligen se. Men jag antar att boken som alltid är bättre än filmen. Den är sååå fin! Läsläsläs. Du får passa på alla stunder som tvååringen sover/är nöjd/sitter still haha! Du kan ju prova högläsning ;)
CorneliaTrackback