and all your little things

Visst är det något särskilt med lördagsmorgnar? Vi vaknade vid åtta och låg kvar en stund innan vi sprang iväg till affären och möttes av den underbara nybakat-bröd-doften som fyllde hela entrén. Nu fyller vi på magarna med energi för en dag på IKEA och hoppas att vi kommer hem med någon slags smart garderobslösning och nya påslakan. 

time flies

Hej på er! Tiden flyger verkligen iväg, jag har jobbat tre dagar på VM, fått hem J från träningsläger, varit på bio, tränat, kollat på ett par tävlingar och njutit av folkvimlet i stan! Men jag har saknat att kika in här och ska försöka ändra på det framöver. Fin helg på er!

something new

Det här med att få hem ett paket på posten, det blir liksom aldrig tråkigt? Förra veckan landade denna orangefärgade lilla kartong i brevlådan och inuti låg en väldigt fin bok som jag beställde för ett tag sedan. Har dessutom kommit fram till att lakritssnurror faktiskt är förvånansvärt goda.

the day of today

Jag är tom på både ord och energi just nu. Dagen har bestått av jobb på VM-arenan och mina sista krafter tog slut under kvällens korta men otroligt effektiva (svettiga!) träningspass ute i mörkret. Idag säger jag och det här älskade kattskrället godnatt innan klockan tio.
 
/iphonebilder från dagen, här.

medal plaza

Lite så här såg det ut på torget igår, vilket jubel som dånade mellan husen när Kalla klev upp på scenen, och när hon fick medaljen, och när hon vinkade, och när hon vinkade igen. Ja, ni fattar, det var en otroligt häftig känsla och en enorm gemenskap bland de flera tusen människorna som samlades för medaljceremonin. Inte ens den snöblandade regnet kunde sänka stämningen.

when all we need is nothing

Vill bara säga hej och godkväll. Jag har haft en fin tisdag, med föreläsning i skolan, ett svettigt gympass och en god broccolipaj. Men bäst av allt var ju ändå att se Charlotte Kalla vinna guld! Vilken mäktig känsla. Hela familjen åkte in till torget efter kvällsmaten och var med vid prisutdelningen, jag kan visa ett par hbilder imorgon. Just nu skriker kropp och huvud efter sömn, och jag tänker faktiskt lyssna på det. Kram!

wishes in different ways

wish
 
Vita vårskor, solglasögon (har haft sönder mina), en ny bikini och ett par fina grejer till lägenheten. Och en ny träningsväska att byta ut mot min totaltrasiga. Det är vad som står på tisdagens önskelista, om vi nu ska vara lite materiella.
 
På den andra typen av önskelista står ett par timmar med lillebror högst upp, ett VM-guld till Kalla på dagens tävling, ett lyckat träningspass och några minusgrader. Lite solsken och att ni följer mig på instagram.

alvhem inspiration pt. 2

I en orenoverad, omöblerad lägenhet på Arsenalgatan har Alvhems mäklare och fotografer lyckats skapa massvis med fotoinspiration, här ovan är några av mina favoritbilder från objektet. Ljuset och färgerna i dessa bilder är underbara, och fönsterskivan i marmor gör ju inte direkt inspirationen sämre.
 
/bostad via alvhem mäkleri, här.

i've never had the words to say

Nu är årets nionde vecka igång, och det är en fullproppad sådan. Skola, jobb med hockeylaget, lillebrorshäng, massor av plugg, minst en dag i folkvimlet på VM-festen, träningspass på gymmet och kvällar i ishallen. Och dessutom är det tänkt att jag ska börja flytta in hos Johannes till helgen. Men nu lär jag rota ihop mina grejer och ta mig till skolan, en heldag med juridikföreläsning väntar.

hemma

Jag fyller 23 i sommar, jag bor hemma och jag trivs bra här. Vi bor fyra stycken i vårt hus, med vår katt, på vår gård, med våra rutiner och våra traditioner. Vi går varandra på nerverna ibland och vi äter tacos på fredagarna ibland, vi kramas ibland och vi är utomhus ibland. Vi är en vanlig familj i ett vanligt hus, men det är min familj och det är mitt hemma. Och när jag tänker på att flytta hemifrån väller känslorna över mig, hur ska någonting annat någonsin kunna kännas som mitt hem? Jag kan inte räkna hur många gånger jag svalt tårarna samtidigt som jag känt glada fjärilar i magen, jag har ingen aning om hur det här egentligen ska gå till, men jag ska flytta hemifrån. 
 
Under en lång period har jag både bott hemma och bott mycket hos Johannes, att det är med honom jag slutligen kommer bo med är det inga tvivel om. Men steget att faktiskt flytta hemifrån har varit ett vingligt, tveksamt och väldigt långsamt steg. Samtidigt som jag är högst medveten om att jag inte kommer bo särskilt långt hemifrån så vänder sig kroppen ut och in när jag tänker på att inte vara hemma varje dag, att mina saker kommer vara på ett annat ställe och att jag inte längre ska bo med min familj.
 
Att bo med Johannes, att skapa ett eget ställe tillsammans med honom och att göra lägenheten till vårt gemensamma hem kommer att vara underbart. Det kommer att vara spännande, lärorikt, mysigt, roligt och givande, men det kommer också att vara läskigt och ovant. Förmodligen så gör jag allt det här till en mycket större grej än vad det är, folk flyttar hemifrån varje dag och det är inget konstigt med det, men för mig känns det inte som något vardagligt eller småaktigt, för mig känns det som så mycket mer. För mig känns det i hela kroppen, i varenda tanke och i varenda känsla. Åt alla håll, högt och lågt så känns det hela tiden. På alla möjliga sätt som jag inte kan beskriva med ord.
 
För mig känns det väldigt mycket. 
Och ibland gör det väldigt ont, men ibland pirrar det av nyfikenhet.
Men jag antar att det är okej att känna alla möjliga känslor. Och att åka hem precis när som helst.

runnin' free

Med detta köp kan jag nu säga att jag faktiskt börjar smyglängta lite efter torra, sopade vägar, fågelkvitter och en värmande vårsol. Inte riktigt än, men snart, är jag kanske redo att vinka vintern hejdå. Men tills vidare får dessa nya pjux stå inomhus och vänta på klartecken.

crystal clear, deep blue ocean

Detta i juli, med J och hans familj, i en vecka är nu bokat. Om vi längtar efter sol, kristallklart vatten och varma dagar? Jajemän! Det blir min och Johannes första utlandsresa tillsammans, vilket kommer bli hur mysigt som helst. Förhoppningsvis är det inte heller årets enda resa, vi har även planerat att komma iväg på ett höstläger till varmare breddgrader. Och självklart hoppas jag innerligt på att åka någonstans tillsammans med min egna fina familj, på solsemester eller stadsresa, eller kanske något helt annat...
 
/bilder från fritidsresor.

lemon tea

Jag sprang åtta kilomenter innan frukosten, jag som inte sprungit sedan i somras följde nu med J ut i morgonluften och chockade mig själv en aning. Det gick över förväntan och tack vare min fina tänkte jag knappt på att ge upp innan vi var framme. I år ska jag verkligen ta löpningen på allvar, lära mig springa men låta det ta sin tid. För känslan efteråt slår ju tankarna innan med hästlängder! Och frukosten, den smakar ju som alltid bättre efter ett träningspass.

on the road

Dalarna  Värmland idag och här blir vi några dagar framöver. Det blir en tidig kväll och nya tag imorgon, löpning (?), shopping, skid-vm på tv och en god middag är planerna för fredagen, sov gott!

FALUN 2015

VM, världsmästerskapen i skidor, här i Falun, invigd av självaste Kungen på Lugnet där man sprungit runt sedan barnsben. Skid-VM och världens bästa skidåkare gör upp om medaljerna i min stad, i skogen där vi tränat massor av timmar och i staden där vi lever. Vilken häftigt känsla, världens ögon på Falun, världens fokus på vårt arrangemang. Det är en viss stolthet över det hela, och en lite pirrig, mäktig stämning i hela staden. 
 
Invigningen var storslagen, med Mando Diao, fyrverkerier, tal av Kungen och av skidvärldens stora röster, Miss Li och allas våran Kalle Moreaus, folkmusik och feststämning. Och ja, det var en februarikväll vi alla kommer minnas långt framöver.
 
/iphonebilder

18.02.15

Är uppe i varv på ett obehagligt sätt och kan inte fokusera tankarna på varken det ena eller det andra just nu. Vet inte alls vad det beror på men jag försöker hitta tillbaka till lugnet jag kände under morgonpromenaden på sjön. 
 
Det här är inte vilken onsdag som helst, det här är en dag hela stan pratat om i över fem år, en dag det planerat, diskuterats, byggts och förhandlats kring. Idag har hela världen fokus på min lilla pluttstad, idag invigs skid-VM här i Falun och jag, tillsammans med familjen, ska snart in till stadion för att se första tävlingen och senare ikväll den stora invigningen. 

semlor

Dessa semlor kan vara bland det godaste jag bakat, resultatet blev ett saftigt vetebröd med lagom mängd mandelmassa, en fluffig klick grädde och rikligt med florsocker. När det är fettisdagen, enda dagen som semlan faktiskt är riktigt god på, vill jag helst äta den i djup tallrik med varm mjölk, hur äter ni era semlor?

desino & design online / shine bright like a

Har bläddrat upp och ned på Desenios hemsida en stund nu och känner att jag helst skulle vilja tapetsera väggarna med alla deras posters. Här ovan är några av mina favoriter, svartvitt och stilrent, men fastnade även för den här färgklicken.
 
Blir ni sugna på de andra fina grejerna, lampan, fårskinnet och anteckningsbrädan så tycker jag att ni ska använda någon designonline rabattkoderna via Rabble. Där kan ni tillexempel få 15% rabatt på hela köpet hos Designonline.

alvhem inspiration pt. 1

Ljust och rymligt, ombonat och genomtänkt. Textilier i linne och växter i glasvaser, en jordglob och trägolv som på översta bilden står högt på önskelistan just nu. 
 
/bilder från två av Alvhems senaste objekt, här & här.

the way to start a day

Grynig, ocharmig iphonebild får illustrera starten på dagen och veckan. Invigde det nyöppnade gymmet (vi var dit och kikade igår när de öppnade, hur fint som helst) med ett ordentligt pass. Det är så skönt att lägga träningen på morgonen, hela dagen känns som lättare.

oh, sunday

Den här dagen alltså, det känns som att tiden står stilla och kvällen aldrig närmar sig. Skönt förvisso, men stressande på ett annat sätt. Nu ska jag äntligen skaka igång både kropp och knopp med ett ispass tillsammans med favoriterna.

♥♥

Jag hoppas att ni alla hade en fin alla ♥ dag igår, och att solen lyst på er hela helgen. Min lördag började med att klockan ringde 06, möttes av söta små påsar på köksbordet från mamma dagen till ära och jag och pappa följde sedan med J till Orsa där han tävlade under klarblå himmel. Det känns som vår i luften idag, solen värmer och på onsdag börjar skid-VM här i Falun, vi ska på invigningen och det är en häftig känsla i hela stan redan nu! 

the right time is now

Den långa dagen och veckan som jag helst ville snabbspola förbi tog äntligen slut. Nog för att veckan bjudit på fina stunder också, som efterlängtat lillebrorshäng, solsken och bra träningspass, men jag välkomnar nu helgen med en liten lättnad. Och så vill jag bara säga att det är verkligen fint av er att ni tittar in här, det uppskattar jag! ♥

wo

G o d m o r g o n   f r e d a g ! Ska alldeles strax ta mig till gymmet och köra ett ordentligt benpass och efter det blir det att ladda kroppen med en härlig frukost innan en lång och tung skoldag drar igång. Vi är schemalagda fram till 19 ikväll, och jag längtar innerligt till att komma hem och lägga mig på soffan när dagen är klar.

love

let there be light

Tänkte egentligen bara tipsa er om ett av mina album på weheartit. Jag vet att de flesta använder pinterest nu, men jag har inte riktigt fått kläm på det ännu. I alla fall, massor med inredningsinspiration, vackra hem och detaljer som jag gillar hittar ni här.
 
 
 

we are the outsiders

Godmorgon torsdagskrigare. Uh, en dag kvar till helg och lediga dagar. Skulle med glädje snabbspola förbi både den här dagen och nästkommande. Kan ni inte berätta något roligt? Något som hänt eller något ni ser fram emot, vad som helst! Något som får de sista timmarna innan helgen att kännas lite lättare. 

when you think you're all alone

Onsdag och juridikföreläsning står på schemat hela eftermiddagen. När skolan är avklarad vid femtiden väntar ishallen och en efterlängtad hockeyträning med tjejerna. Vad har ni för er idag?
 
/corneliaeri @ instagram, följ gärna!

frukostbullar på 15 min

Solen sken in genom altandörrarna och värmde upp hela köket när jag kom in efter en timmes morgonpromenad i skogen. frukostmagen kurrade och vad är då godare än nybakt bröd?
 
- 50 gram smör (rumsvarmt)
- 1 dl grahamsmjöl
- 3 dl rågsikt
- 2 tsk bakpulver
- ½ tsk salt
- 2 dl mjölk
 
Knåda ihop de torra ingridienserna med smöret och tillsätt sedan mjölken och rör till en kletig deg. Fördela i åtta runda delar och sprid ut på en plåt med bakplåtspapper. Grädda i 12 min på 250 grader.

whales on the wall

Vill ni ha full koll på diverse rabattkuponger och erbjudanden är mitt bästa tips att ladda ner Rabble. Där finns alla kuponger samlade, både för fysiska butiker och onlineshopping. Till exempel finns det just nu ett erbjudande där ni vid beställning i webbutiken (vid köp över 300) får fri frakt hos Lagerhaus.
Detta är några av mina nuvarande favoriter därifrån, jag fastnade verkligen för det gråa, steniga och grafiska. Förhoppningsvis får både affischen med valarna och ljushållarna i marmor flytta in hos mig och J. Fast gärna även den fina mattan och lampan med guldfot.
 
På Rabbles hemsida finns även rabattkuponger för frisörbesök, matkassar, skor och restauranger. Kanske kan ni hitta något användbart erbjudande inför alla hjärtans dag? Ett litet råd är att alltid klicka in där och se vad som erbjuds just för tillfället, det finns alltid några kronor att spara.
 
Ett annat riktigt bra tips är att ni nu får 5% rabatt på hela köpet hos Zalando och även får en liten present medskickad, här kan ni se tre riktigt fina kappor jag gärna skulle möta våren i. 
 
Ladda ner Rabble till iPhone: App Store
Ladda ner Rabble för Android: Google Play
Ladda ner Rabble för Windows Phone: Windows Phone Store
 
/i samarbete med Rabble.

heading back home

Tisdag och hemfärd från Tandådalen. Vi har verkligen haft underbara dagar här i Sälen, njutit av varje minut och tagit vara på ledigheten. Men jo, nog ska det bli skönt att åka hem ändå. Det är mycket roligt inskrivet i kalendern, mycket att se fram emot som kommer få dagarna att flyga förbi.

tellusborgsvägen

Vilka fönster, magiska! Möjligheterna med denna omöblerade 90-kvadratare är, i mitt huvud, oändliga och fantastiska. Att inreda denna lägenhet vore ett rent nöje.
 
/bostad via Notar, här.

monday

Jag försöker fokusera på ett par skoluppgifter, internationell ekonomi och dess komplicerade texter. Det går inte så värst bra, tankarna hamnar lätt på fel ställen, hjärnan sprutar idéer som handlar mer om köksinredning och garderobsförvaring än om valutaförluster vid handel med andra länder och fixerade växelkurser. Jag ska försöka koncentrera mig på skolan ett par timmar till innan jag ger utrymme åt allt det där andra som pockar på uppmärksamheten. Fin måndag på er!

winter winds

Efter några timmar i skidbacken, när den isande vinden tog i av full kraft, bestämde vi oss för att åka tillbaka till stugan och värma upp oss med ett par kanelbullar och slutet av en film som vi inte hunnit se. Vi har även bestämt att vi, istället för att åka hem idag, stannar tills på tisdag eftersom vi inte har några föreläsningar i början på veckan. Det är fint här, med meterhög snö, en mysig stuga och ett underbart sällskap. Och det känns väldigt bra att hinna bara vara. 

where happiness lives

Vi laddar för skidbacken med en ordentlig frukost idag, solen skiner genom de stora fönsterna och den här söndagen kan inte bli så mycket annat än perfekt. Passar på att önska er alla en fin sista dag på helgen och om just du är ny här (tack blogg.se för notisen på förstasidan!) så vill jag hälsa dig välkommen hit. Vi hörs senare!
 

för oss faller snön, för oss viner vinden

En lördag med klarblå himmel och värmande solsken i Tandådalen. Vi tränade på förmiddagen och tänkte sedan bege oss till backen, men det underbara vädret byttes ut mot en ordentlig snöstorm. Inte för att det egentligen gjorde oss något, vi höll oss kvar inomhus en stund innan vi gick ut ett par timmar och grävde en enorm snögrotta. Under kvällens första timmar har vi bastat, gjort hamburgare och tänt lite ljus här och där. Imorgon gör vi nytt försök med skidåkningen. Åh som jag tycker om min fina, fina J. ♥

when all the moments collide to this

Godmorgon från fjällen! Igår eftermiddag körde vi genom den vackra, snötyngda skogen och halva vägen hade vi sällskap av en starkt orangerosa himmel och en sol som gick ned. Vid sextiden landade vi i stugan vi lånat, bakade pizza (som blev huuur god som helst), njöt av det vackra utanför fönstrena och somnade ganska tidigt efter att ha fantiserat om hur vår fjällstuga kommer se ut någon gång i framtiden.

where we belong

 
/marmorinspirerad bricka från HM Home, här.

tulips

strandgården

Jag antar att många av er redan hunnit se detta hus på diverse sidor och bloggar. Bläddrade igenom bilderna i helgen och visst är det ett fantastiskt hus. De som ägde huset innan de nuvarande ägarna gjorde stora förändringar och skapade ett vackert hem av det gamla huset. I dagsläget tycker jag dock att det är lite väl shabby chic och lite väl mycket prylar.
 
Men att det är ett hus med enorm potential, inspirerande miljö och perfekt läge vid sjön, det kan man inte säga emot. Att just denna fastighet fått stor uppmärksamhet känns lite roligt då det ligger i byn här hemma, tvärs över sjön bor jag, och i granngården bor mina kusiner. Det jag gillar mest med huset är helt klart de stora fönstrena, verandan och trägolven. För att inte nämna kakelugnarna och kranen i köket.
 
/bostad via fastighetsförmedlingen, här.

one way, or another

Veckans enda sovmorgon var välbehövlig, och även fast jag hade sovit klart före åtta var det skönt att inte behöva stressa upp ur sängen. Jag jobbade en stund (nytt jobb, nytt ställe, gick bra) och när jag kom hem hade prinsen dukat upp värsta pannkaksfrukosten/lunchen, vilken lyx!

fix me up

Hela den här veckan känns som ett enda stort pussel och just idag hittar jag inga bitar som passar ihop. Det kör ihop sig och planeringar spricker flera gånger om. Hjärnan jobbade på högvarv hela natten och jag sov oroligt, morgonpasset på gymmet kändes inte lockande men genomfördes ändå. Nu, med lunch i magen och en lång lista av vad-du-än-gör-glöm-inte-bort-detta-saker är det bara att fortsätta framåt. 

we share the same line at the same time

Måndag. Måndag med tvättstuga och en lyckad kycklinggryta. Måndag med snö utanför fönstret, måndag med morgongym och måndag med juridikplugg. Måndag helt enkelt. 

may this offering stretch across the skies, and these hallelujahs be multiplied

 
/vinter i byn.