förra våren och fotoutmaning

Våren har inte riktigt kommit till Falun än, men det känns som att den är på gång. Vi har haft några riktigt fina dagar med värmande solsken och som Magda sa så var det som att våren svängde förbi och sa typ "jag kommer snart och då jävlar ska ni få se, men det kan dröja ett tag" för igår kom det ett rejält oväder med snö, regn och kyla.
 
Det här är lite blandade bilder från förra våren och när jag ser dem blir jag så himla sugen på att fota mer. Jag vet inte HUR många gånger jag tänkt det och jag vet inte HUR många gånger jag skrivit det här på bloggen, men jag vill verkligen fota mer, speciellt en massa små vardagsögonblick. Oavsett hur många gånger jag nu sagt det så säger jag det igen, för från och med nu SKA jag fota mer!
 
Fråga till er: Är det någon som är sugen på någon slags fotoutmaning?

våffeldagen

Vårfrudagen idag, och alltså nio månader kvar till jul (!) vilket vi firade med den här smaskiga lunchen. Jag och Ellinor åkte hem till byn där mamma gräddade våfflor för fulla muggar. Det blev en mysig eftermiddag med massor av mat och snicksnack kring köksbordet. Innan jag landade hemma följde jag och Petter med hem till Ellinor där André startade upp bilen inför säsongen, vilket är ett säkert vårtecken. Jag har verkligen haft en riktigt fin lördag, vet inte riktigt när jag senast hade en helt ledig lördag utan några tider att passa eller måsten att göra. Vad har ni gjort idag? Blev det några våfflor?

we could turn this around in seconds flat, if you believe

 
 
Det enda som fick följa med mig hem från roadtripen och butiksstrosandet jag och Sandra gjorde i måndags var detta fina ljus. Jag gillar storleken på det och uppskattar självklart att det är svensktillverkat och ett något mer miljövänligt val till paraffin och stearin då det är tillverkat av sojaolja. Ljuset hittar ni här och de andra sakerna ni skymtar i bilderna är en blandning av H&M Home, Rum & Kök, House Doctor och Mig & Alice.
 
In these troubled days of anger,
We're afraid of every stranger,
But today we're changing history,
It's OK to sing it with me.

Now's your chance think of your lovers,
We are all sisters and brothers.
Now's your chance think of your lovers,
We are all sisters and brothers.
 
Raise your hands and lay down your weapons,
We could turn this around in seconds flat,
If you believe.
» ♥ «

två dygn i Karlsborg

I söndags kom jag fram till Sandra, Viktor och Elton vid femtiden, det bjöds på riktigt goda bönburgare och spexshow från den yngste innan jag och Sandra gav oss ut på en promenad i den svala vårkvällen. På måndagen stack vi iväg på en liten roadtrip och bockade av både Mariestad, Lidköping och Skövde utan att bli sådär värst imponerade (förmodligen mest på grund av ett otrooooligt tråkigt väder). Vi hade ändå en fin dag och babblade högt och lågt om allt och inget, åt lösgodis och strosade i butiker. Jag åkte hemåt vid lunchtid idag efter två fina dygn med en helmysig familj, massor av snack och en plan på att ses snart igen.

words

Igår hängde jag i ishallen i 15 timmar, det var dags för det vi planerat för och jobbat med under hela vintern - Kullacupen 2017. Vill försöka förmedla hur mycket vi faktiskt lagt ned på att få till den här cupen, hur många timmar alla engagerat sig på olika sätt, hur många samarbeten med olika företag vi gör, hur mycket vi hela tiden jobbar för att utveckla tjejhockeyn, hur våra småtjejer kämpade i varenda match, hur pirriga de var i omklädningsrummet, hur våra nya spelare liksom lyste av stolthet efter att ha spelat sin allra första hockeymatch, hur många applåder och tack som riktades kors och tvärs vid prisutdelningen, hur bra det känns att vi skänker allt överskott från lunch, mellis och middag till Ria-stugan, hur lyckliga det vinnande laget blev när de höjde bucklan (tänk typ stanley-cup-vinnar-känsla), hur många sponsorer vi lyckats få, hur många sena kvällar vi som tränare spenderat i ishallen för att lära våra tjejer så mycket som möjligt, hur det känns när vi ser att tjejerna växer som personer och får nya kompisar, hur även föräldrarna möter varandra och kommer samman i en enda stor hockeyfamilj. Vill verkligen förmedla allt det här till er, men det är svårt att göra det rättvisa i ord. Jag spelar ju själv också, i A-laget, och har hållt på med hockeyn i en evihget, så jag vet hur det känns - allt det där som tjejerna upplever, och att jag nu tillsammans med de andra ledarna får vara med och ge detta till våra småtjejer, det känns så himla himla fint!
 
Nog om gårdagen, nu är det söndag och jag vaknade i sann pensionärsanda före klockan 7. Låg kvar i sängen en stund innan jag klädde på mig och gick ut på en långpromenad i vår(!)solen, det blåste kallt som satan men det var så himla härligt att gå längs ån in till stan, korsa stora torget och ta vägen genom Villastaden tillbaka helt utan att möta en enda människa. Det kändes som att man var den enda vakna personen i hela världen, haha! Efter det fortsatte jag mitt pensionärsliv och grovstädade bilen, åkte till macken och fyllde på med det ena och det andra, väl hemma igen stod klockan på 10 och då städade jag lägenheten. Sedan fick jag lov att blogga lite och dricka o'boy till frukost för att känna mig som 24 igen. 
 
Som sagt så skiner solen här i stan idag, men jag ska lämna Falun och köra ner till Karlsborg för att hänga med Sandra och hennes familj i några dagar. Det ska bli så himla mysigt och jag har verkligen sett fram emot att träffa henne igen! Det blir några timmar i bilen, så jag antar att det är dags att packa ihop sig och dra iväg. Tjoho!
 
Ps. Detta kan vara mitt längsta inlägg någonsin? Grattis om du läst hela. Se det som lite kompensation för alla dagar jag inte skriver något alls. Appropå det ska jag försöka bättra mig, vill verkligen blogga, men tiden finns inte riktigt till. AJA NOG OM MIG. Ha en fin dag hörrni!

this is my kingdom

Igår sken solen från en klarblå himmel och termometern visade -7 grader. Jag vaknade pensionärstidigt och bestämde mig direkt för en dag på sjön. Vi packade matsäck och tog bilen hem till byn, gick över åkern ner till isen och tog sikte på fiskgjusens udde. Väl där ställde vi av oss packningen, knöt på oss skridskorna och skrinnade en vända på den blanka, perfekta isbanan. På andra sidan sjön hittade vi mina farbröder som varit ute och anglat sedan klockan 6, vilket fick mig att verkligen vilja hinna möta soluppgången på sjön minst en gång innan vintern säger farväl. När vi kom tillbaka till udden gjorde vi upp en eld och lockade dit både pappa (mamma och pappa bor ca 10 minuters promenad från udden) och Petter, som bor vid andra änden av sjön och kom i full fart på crossen, för en rejäl korvgrillarlunch. Solen värmde verkligen och jag vet inte huuuur många gånger jag sa "vilken jävla dag" och njöt till 100% av att äntligen ha en ledig lördag. När jag kom hem märkte jag att exakt alla bilder var otroligt gryniga (glömde att mitt objektiv är lite trasigt pga ivrig hehe) men vill ändå visa er detta, byn och sjön och udden och himlen och allt det här som jag kallar mitt. 

blåbärsgröt

Det här mättade jag magen med en hungrig morgon för någon vecka sedan. Helt vanlig havregrynsgröt som jag kokade tillsammans med en näve frysta blåbär. Mums! Idag blev kokt ägg istället. Johannes tävlar i Lettland idag (heja!) och flyger hem efter målgången, jag och Magda ska hämta honom på Arlanda ikväll, men först blir det en dag i huvudstaden. Så nu måste jag sätta lite fart här, slänga mig i bilen och hämta upp Magden. Fin fredag på er!

2017.03.02

När jag kom hem från jobbet insåg jag att min kväll är helt oplanerad. Jag minns inte sist det hände, alltid är det någon träning, något möte, någon jag ska träffa eller något jag bestämt att jag ska göra. Men inte idag. Jag har ingen aning om vad resten av den här dagen kommer bjuda på, men jag skulle nog gissa på att det blir en tur till ishallen för att titta på match, eventuellt träffa min kusin och sedan en tidig kväll. Jag känner mig inte alls helt frisk än, och Vasaloppet kommer ju bara närmre och närmre, så det gäller att försöka bli så pigg och kry som möjligt tills på söndag. Ha en fin kväll hörrni!

10 saker jag vill göra i mars

Den senaste tiden har dagarna mest blandats ihop i en enda lång och grå vardag med mycket jobb och många måsten. Nu kommer jag jobba lite mindre i ett par veckor (vilket så klart är skönt men samtidigt stressande då det innebär mindre lön), och det här är vad jag vill göra i mars.
 
 
1. Boka resan till Paris. Jag vet inte hur länge Paris stått på önskelistan, men i vår ska det bli av! Jag och Magda har bestämt oss för att "möta våren i Paris" som det så tjusigt heter. 
 
2. Åka Vasaloppet. Ja, herregud. På söndag står jag och Bea i starten för vårt första Vasalopp och undrar mer än någonsin vad sjutton vi gett oss inpå. Håll tummarna hörrni!
 
3. Baka. Några semlor hann jag inte baka men jag känner verkligen för att baka något riktigt gott och bjuda hem både familj och vänner på fika. Det är så mysigt att hålla på i köket, baka och testa nya recept.
 
4. Skriva klart vårt examensarbete. Nu. Jävlar. Ska. Det. Bli. Klart. Punkt.
 
5. Köpa sneakers. Ett par riktigt fina att inviga lagom till våren. Förslagsvis efter ovanstående punkt är avklarad.
 
6. Fortsätta gå på visningar. Vi letar efter något större och har hittills varit på både lägengets- och husvisningar. Allt är av intresse och vi försöker klura ut vad vi vill ha genom att gå på så många visningar som möjligt. Det är spännande!
 
7. Hockey. Säsongen går mot sitt slut men än finns det en hel del kvar, både att göra och planera. Vi arrangerar en stor cup i mars och det är mycket som ska hinnas med innan cupdagen. Dessutom klurar jag på att anordna ett träningsläger i sommar (alltså starta upp en ny hockeyskola), vilket i så fall kommer innebära en hel del jobb och planering.
 
8. Ha en heldag på sjön. Jag vet inte hur många gånger vi pratat om att ha en heldag på sjön, men det kommer alltid något i vägen. I mars ska det bli av. Jag längtar!
 
9. Åka slalom. En dag i backen hittills i vinter, det duger inte. Jag måste iväg minst en gång till och förhoppningsvis får jag med mig ett helt gäng.
 
10. Hänga med familjen. Utöver att bjuda på fika vill jag hinna hänga med familjen (till familjen räknar jag förutom mamma, pappa, brorsan och Johannes även farmor och farfar, morfar, mina kusiner och lite annat löst folk) (nej, men ni fattar). Jag vill helt enkelt hinna träffa dem ordentligt, åka hem till dem och bara vara.