Balcony breakfast

Igår jobbade jag sista dagen på mitt sommarschema och eftersom jag jobbat hela sommaren så är det nu jag får lite ledigt, eller hur man nu vill se det. Tråkigt jobbsnack: Jag har ett jobb men det är inte ett heltidsjobb även om jag jobbar rätt mycket där, så jag ägnar mycket tid åt att söka något annat. Min förhoppning är att hitta ett nytt jobb till hösten, håll tummarna! Just nu väntar dock några lediga (arbetslösa om man så vill) veckor, men jag väljer att se det som semester. Jag ska ägna tiden åt att söka jobb, göra ett jävla bautajobb med c-uppsatsen som är ett (sorgligt och frustrerande) kapitel för sig i mitt liv, träna massor och ja, faktiskt unna mig att ha lite sköna dagar.
 
Idag började jag dagen med en promenad kring golfbanan och solen lyser faktikst lite, även om det är ganska kallt. Frukosten var ungefär som på bilderna, smoothie på banan och blåbär som jag plockade igår med lite topping. Jag och Magda ska dra till ishallen och träna om en stund och efter det hoppas vi på badvänligt väder.

Gröna Lund

Igår tog jag, Magda och Linnea tåget till Stockholm, vi kom fram vid lunch och började med att trängas på stan i ett par timmar innan våra småstadssinnen gav upp shoppingförsöket och istället tog båten över till Grönan. Där hängde vi resten av dagen, vi åkte det mesta och försökte verka oberörda (livrädda). Jag och Magda hade värsta coola åren förut där vi var fullkomligt obrydda, åkte allt och bara tyckte det var "härligt". När vi var på Liseberg tidigare i somras kollade vi skräckslagna på varandra mitt under ett åk och skrek "våra yolo-år är ÖVER! Det här är inte kuuuul!" Igår gick det bättre, eller vi tvingade oss att åka både högt och snabbt och vi överlevde ju uppenbarligen. Vi kändisspottade även Mark Levengood, Fredrik Wikingsson och Sven-Bertil Taube. Bra dag.

Dit där palmerna bor

Dit där palmerna bor ja, Palmhuset i Göteborg till exempel. Där bor det palmer. Men i Spanien, där bor det också palmer och dit ska vi - W E Y ! Vi bokade fyra nätter på ett hotell en timme utanför Barcelona. Vi har ju kikat en del, fast kanske mest bara drömt. Men så idag dök det upp ett riktigt bra erbjudande, alltså så där bra så vi inte kunde låta bli att boka. Om drygt två veckor flyger vi till värmen och jag l ä n g t a r. Sol, bli varm i hela kroppen och simma runt i havet. Ahh!

Stylemood

Det här är inget fjäsk eller någon form av reklam utan det är bara ren och skär uppskattning, ett tips från mig till er som inte ramlat in på Johannas hemsida och blogg ännu. Det är ju dels så att hon driver Stylemood och dels så att hon lyckats göra exakt det jag drömmer om varje dag. Det jag dagdrömmer om på jobbet, det jag tänker på när jag är ute och går och det jag fantiserar om innan jag somnar - att driva något eget och samtidigt arbeta med inredning. Det är imponerande att hon lyckats och jag både inspireras och motiveras av henne. Riktigt än har jag inte modet att ta det där steget själv, jag har ju precis nyss tagit modet till mig att prata om mitt mål högt. För tillfället är det kittlande nog att drömma, samla kunskap och inspiration, planera och imponeras av just sådana som Johanna.
 
Det här är några av favoriterna från Stylemood just nu. Den här hängande ljusstaken såg jag även på en butik här i närheten för ett tag sedan och jag blev riktigt sugen på att hänga upp en i fönstret. En flätad korg i lite större storlek letar jag efter till sovrummet, tänker mig att den är bra att lägga filtar i. Vackra ljusstakar tror jag inte att man kan ha för många av och både de gråa i trepack och den rosa skulle gärna få flytta in hos oss, den rosa gärna i sällskap av vasen från Broste Copenhagen. Vi letar även efter en sittpuff att ha vid soffan, och den här finingen föll jag verkligen för. Hittar ni några favoriter?
 
/länkarna är inte reklamlänkar/adlinks utan bara helt vanliga, hederliga länkar.

We're going, somewhere where the sun is shining


 
And you and I, we're flying on an aeroplane tonight
We're going, somewhere where the sun is shining bright
Just close your eyes, and let's pretend we're dancing in the street, in Barcelona
 
I augustilistan skrev jag ju att jag drömmer om att åka utomlands. Och det gör jag verkligen. Har bläddrat igenom gamla semesterbilder och här ovan är några från förra årets Spanienresa. Uppdaterar alla sidor med sista minutenresor stup i kvarten och håller utkik efter något riktigt härligt ställe (för helst typ 100 kr med all inclusive och flyg) men hittills har jag inte hittat något, men Barcelona lockar lite extra. Har ni några tips på varma, vackra ställen att besöka under slutet av augusti?

A balanced diet is an ice cream in each hand

När alla sommarens dagar spenderas på jobbet gäller det att ta vara på de små guldstunderna och spara dem lite extra inför hösten. Som när lillebror kommer in med färskt bröd och bjuder på frukost en lördagsmorgon, eller som när man åker ford, eller när ens föräldrar kommer förbi bara för att krama om en. Eller som när det regnar och man kan tända ljus och ligga i soffan till sent på kvällen. Och så får man försöka hitta det där som är bra med ens jobb också, som att vi har möjlighet till lunchträning och att jag har lärt känna min kollega lite extra nu när det nästan bara är vi två på bygget. Och när dagarna är extra gråa och långa får man helt enkelt bjuda sig själv på en glass för att liva upp stämningen lite.
 
/glassminne från en tidigare sommarsemester med familjen, rhodos 2012.

Birthday BBQ

Okej, så min 25-årsdag var hur fin som helst. Jag vaknade, solen sken (som alltid när jag fyller år) och jag sprang en runda längs sjön innan jag inspekterade jordgubbslandet. Sedan bakade jag klart det jag påbörjat kvällen innan medan både mamma och brodern ringde och gratulerade ♥ de var ute på sommaräventyr under helgen, men jag och pappa styrde kalas hemma i byn. Vi gjorde bland annat minihamburgare, tomatpaj, bulgursallad och några röror som vi bjöd på under eftermiddagen.
 
Några dagar innan min födelsedag skrev jag ett meddelande till typ hela släkten (haha) med en sommarhälsning och något i stil med "kom gärna förbi på lördag, inte för att fira mig - utan för att det ändå kommer finnas korv med bröd och för att det vore mysigt att ses" och kom förbi, ja det gjorde de. Jag blev helt lycklig av att ha hela altanen fylld med massor av fina människor som spred ut sig, var glada över att ses, åt och njöt av en härlig dag. De stannade länge och vi hann både med frisbee, tårta, fordåkande och ett kvällsdopp i sjön.
 
När solen gått ned spelade jag, pappa, Johannes, Joel, Magda och Julia kubb i säkert en timme (med katten jagandes efter kubbpinnarna hahhah) innan vi åt upp resterna av tårtan och konstaterade att det varit en underbar dag. Är så tacksam över att ha så fina personer i mitt liv (både de som var där och de som saknades) och det enda som kunde gjort det hela en gnutta bättre hade varit att ha hela familjen hemma, men när jag vet att de hade det härligt på annat håll kunde jag inte önskat mig en finare födelsedag. ♥

10 saker jag vill göra i augusti

När jag cyklade till jobbet imorse var det något i luften som fick mig att längta efter hösten. Missförstå mig inte, jag är inte alls klar med sommaren än och det riktigt ruskiga vädret får gärna vänta ett tag till. Men jag är så att jag verkligen uppskattar våra årstider och njuter till fullo av alla fyra, och därför gör det mig ingenting att vi går mot mörkare tider. Men som sagt, än är det mycket kvar av sommaren och det här är vad jag vill hinna göra under den kommande månaden.
 
 
1. Baka en sommartårta. Jag vet inte varifrån det kommer men den senaste tiden har mitt Pinterestflöde fyllts med mängder av vackra tårtor och bakelser (ehehhe) vilket såklart fått mig att vilja baka någon drömmig skapelse och ställa till med tårtkalas för familjen lite sådär bara för att.
 
2. Åka utomlands. Okej det här kommer inte bli av men vissa saker är härliga att bara drömma om och att åka utomlands är just en sådan sak. Drömmer verkligen om vita stränder, kristallklart vatten, god mat, iskalla glassar och inga andra planer än att läsa böcker i en solstol. Drömma får man. Tur det.
 
3. Sätta första skruven. Det börjar bli dags att få upp lite tavlor på väggarna men det är nojjigt att skruva i väggarna och det är dessutom svårt att bestämma vad som ska upp och inte. Har fastnat för flera fina posters från Desenio men känner samtidigt att jag vill få upp något mer personligt. Kanske ska jag framkalla egna bilder eller måla något.
 
4. Åka till Stockholm. Vi är ett gäng som varit sugna på Gröna Lund och förhoppningsvis blir det en dag i huvudstaden inom ett par veckor.
 
5. Övningsköra. Jag försöker ta MC-kort och övningskör med pappa. Vi har kört i två somrar men i år har det inte blivit av än, förhoppningsvis kan vi åka på någon tur under de kommande veckorna.
 
6. Fota. Massor och mycket och på allt och inget.
 
7. Sova på balkongen. Jag har jobbat i princip hela sommaren men sista veckan i augusti är jag ledig och då ser jag fram emot att vakna extra tidigt, ta med mig täcket ut på balkongen och småsova där medan resten av världen vaknar. Det här skulle ju kunna vara en idé som är fin i tanken men kall, myggig och jobbig i verkligheten. Det återstår att se.
 
8. Ha sommarlov med Ellinor. Mitt och Ellinors semesterschema har verkligen inte varit synkat den här sommaren vilket gjort att vi setts alldeles för lite. Nu är hon iväg på turné (ha det så mysigt) men när hon kommer hem är vi lediga samtidigt i några dagar och då blir det sommarmys på hög nivå med loppis, kvällsdopp och hela paketet.
 
9. Städa skafferiet. Låter ju kanske skittråkigt att ha med på en lista av det här slaget men jag l ä n g t a r efter att rensa och få ordning där. Just nu öppnar man den dörren på egen risk kan man säga. Behöver typ hjälm eftersom vad som helst kan ramla ut och attackera.
 
10. Hitta träningsrytmen. På riktigt. Det går i perioder just nu. Ett par veckor med grymt bra rutiner och sedan någon vecka med inget träningsfokus alls. Vill hitta tillbaka till den där sköna känslan av att det bara flyter på, att träningen är rolig och känna suget efter nästa pass.