a better day

Den här dagen har jag längtat efter, det känns som jag sett fram emot idag i flera evigheter. Det har kort sagt varit mycket med allt de senaste veckorna och därför har den här lediga lördagen varit ljuset i tunneln. Nu är vi här, och jag njuter. Efter morgonens hockeyträning mötte jag upp J för att bubbla, basta och sedan äta lunch tillsammans innan vi åkte hem och slängde oss på soffan. Och ja, här ligger vi nog kvar resten av dagen. Och oj, vad bra det känns att faktiskt, äntligen, bara vara.

munkaskogs gård

Jag har på riktigt svårt att få in i min lilla skalle att folk faktiskt bor så här? Vilket ställe! Känner direkt för att flytta till Jönköping, bli bröllopsfixare, driva en inredningsbutik (just den punkten är dock inte ny på önskelistan) och inreda precis så här lantligt, fräscht, mysigt och underbart. In och kika på resten av bilderna vettja!
 
/bostad via fastighetsförmedlingen, här.

small changes

På våra 36 kvadrat går det inte att göra några enorma förändringar i möbleringen, men vi försöker hela tiden skapa det mesta och bästa av den ytan vi har. Ett nytt sängbord har stått på min att-fixa-lista ett bra tag och under förra veckan slog jag till på detta. Valde länge mellan det här och ett likadant i svart, men tycker ändå att det känns helt rätt med vita möbler i sängdelen av rummet, och lite mörkare färger i tv-delen.

yep, i'm still in bed

Den här veckan hade jag tänkt ta det lugnt och hinna bara vara, men någon sådan stund har det egentligen inte blivit. Dagarna har gått i ett och nu är veckan snart slut, jag känner mig så uppe i varv och stressad samtidigt som jag är helt slutkörd och bara vill sova i flera dygn. Som ni förstår har bloggen inte varit prio ett under den senaste tiden, tyvärr.
 
Men, idag är det dags för något helt annat! Idag bär det av till Karlsskoga för bortamatch och vi hoppas på att komma hem med en vinst. Det blir en lång dag, och om ni vill så kan ni hänga med på snapchat! Lägg till @corneliaer och hejja fram oss till tre poäng!

if you like going places we can’t even pronounce

Hösten är här och jag är ensam den här veckan eftersom Johannes är träningsläger. Jag borde ägna dagarna åt skoluppgifter men har istället haft en heldag med Magda, tagit långa promenader i höstruskigt väder, gått på en hockeymatch med gänget, målat ett par hyllplan och köpt en till ljusslinga. Jag behöver slappna av men alla måsten gnager och skaver inom mig, jag får ingen ro i kroppen. Imorgon ska jag beta av så mycket jag bara kan för att sedan hinna njuta av att faktiskt vara ledig. Fin kväll på er!

ask yourself, where would you be without days like this?

Hur vackert är det inte med dessa ormbunkar som glöder i skogen och gnistrar efter kalla frostnätter? Vilken lycka det är att hitta skönhet i enkla saker som dessa. 

together we find a way

Det är inte ofta jag själv syns på bild här i bloggen, men här har ni mig, i egen hög person. Rakt upp och ned, bara sådär. Jag har precis kommit hem från ett lyckat pass på gymmet och ska snart kicka igång den här torsdagen. När J kommer in från sitt pass laddar vi med en enorm lunch och sedan väntar PM-skrivande, koncernredovisning, jobb och slutligen ett ispass. Ha en fin dag hörrni!

i wanna see you fly

Hej, hallå på er! Jag började dagen med en tre timmar lång promenad, och vilken lycka! Hösten är här och inget är väl så vackert som när solens första strålar tränger genom morgondimman? Jag kom hem med ett välfyllt minneskort och ser fram emot att gå igenom alla bilder, men tills vidare visar jag er bara den här utsikten. Ha en fin onsdag!

all about you

För att jag är lycklig varje morgon du väcker mig, för att du bär mina skor när jag är upptagen med att fota solnedgången och glömmer dem vid havet, för att det pirrar i magen när du ser på mig och för att jag blir lugn i hela kroppen när du är i närheten. Och för att du spelar gitarr sådär vackert, och för att du vill dela dina dagar med mig. Tack hjärtat, tack för allt du är ♥

simple as that

Gårdagens lugna måndag är över och idag väntar ett fullspäckat schema från morgon till sen kväll. Jag ska precis ta mig till gymmet och efter det är det juridikföreläsning några timmar innan jag måste ägna hela eftermiddagen och kvällen åt sponsorjobb och ett möte. Dagen avslutas med ett ispass kl 22 och idag är jag äntligen tillräckligt frisk för att vara med. Tror ni jag kommer somna gott ikväll? Det tror jag...
 
Hörrni, kul att ni gillade mitt nya skal. Nu är inlägget uppdaterat med en rabattkod till er, så klicka in här för att få rabatt på er beställning av egendesignade skal.

iphone marble case

Jag har länge varit på jakt efter ett nytt skal till min telefon, men inte hittat något jag tyckt om i butikerna. Därför designade jag istället ett eget, och i fredags landade det äntligen i postlådan. Jag är supernöjd med resultatet och för det vill jag tipsa er om gocustomized.
 
De erbjuder massor av olika varianter och om du vill designa eget skal kan du ladda upp egna bilder, lägga till citat och mönster eller använda någon av deras färdiga designer. Verktyget är väldigt lätt att använda, skalen är prisvärda och leveransen är både snabb och gratis! Självklart går det inte bara att designa eget iphone 5s skal, utan det finns skal till de flesta modeller och märken. Dessutom har jag en rabattkod till er, som ger er 10% på er första produkt från gocustomized. 
 
Använd kod: GC-PR-SE-230496 i kassan.
 
/i samarbete med gocustomized.se.

q/a

 
Vem är din bästa vän? 
Johannes, men jag har många riktigt fina som vet att de är mina.
 
Vad har du för skostorlek? 
37... typ.
 
Brukar du skratta för dig själv? 
Ja, bland annat med pod i lurarna.
 
Vilket är ditt favoritnummer? 
5
 
Vad var det senaste du åt? 
Polly.. Oups.
 
Om du var en krita, vilken färg skulle du vara då? 
Jag vet inte, blå kanske.

Hur är vädret just nu? 
Vackert! En perfekt höstdag.

Vem var den senaste personen du pratade med i telefon?
Lillpruttbrorsan.

Vad sa ni? 
Han ringde och bjöd på mat igår kväll och jag sa jajjemän tack.

Vad är det första du ser hos det motsatta könet? 
Det är ju väldigt olika beroende på hur personen ser ut, men tittar lite extra på ögon och leende.

Tv eller dator? 
Dator alla gånger.

Favorit TV-program? 
På spåret... Nääääär börjar det?

Har du några syskon? 
Världens finaste lillebror.

Längd? 
167.

Hårfärg? 
Risig. Brun och solblekt, ser grönt ut ibland. Inte uppskattat.

Ögonfärg? 
Brun.

Använder du kontaktlinser? 
Nope men skulle ev behöva glajjer. Får se (hhöh) hur det blir med det.

Favorithögtid? 
Julen. Längtar!

Favoritmånad? 
Många. Nästan alla (utom trögnovember och slaskmars).

Har du gråtit någon gång utan någon anledning? 
Ja, fast då brukar anledningen oftast vara att jag är arg eller trött eller tänker på något utan att veta om det.

Vilken var den senaste filmen du såg? 
Ser ju så sällan på film, men Johannes såg någon baseball-film häromdagen som jag slökikade lite på. Minns ej vad den hette eller vad den handlade om.

Favoritdag på året?
Riktigt kalla vinterdagar, dagen då det är poker-run, första varma sommardagen, dagen före julafton, julafton, åh, finns ju jättemånga bra dagar.

Är du för blyg för att fråga ut någon på dejt?
Har aldrig provat men antar, ja eftersom jag är blyg över lag och inte gärna frågar folk saker.

Kan du stå på huvudet (utan att luta dig mot en vägg)?
Utan probbs. Wiie!
 
Kramar eller kyssar? 
Långa, hårda kramar är ju det bästa som finns. Älskar ett uttryck som mormor brukar säga "ju hårdare man kramar någon, desto mer älskar man den." Så fint!
 
Choklad eller vanilj?
Choklad i alla situationer. Utom möjligtvis på doftljus.

Har du tatueringar? 
Nope.

Vad lyssnar du på just nu?
En myslista och just nu låten I believe in you av Tyler Hilton, som får mig att tänka på J eftersom han skickade den till mig för längesedan.
 
Är du kär i någon kändis?
Det kan jag inte påstå, men nog var man kär i Chad Michael Murray på den tiden det begav sig (A Cinderella Story).

Vilka böcker läser du just nu?
Borde ju fortfarande ta tag i att läsa ut tredje boken om Bridget Jones. Borde även läsa kurslitteraturen ungefär 100 gånger mer än vad jag gjort hittills.

Piercingar?
Bara hål i öronen. Två i ena och ett i andra.

Vad gör du just nu? 
Skriver den här listan och väntar på att J ska komma in från träningspasset.

Smöriga, naturella eller saltade popcorn?
Salt är prio ett! Smör? Maje, på bio.

Hundar eller katter? 
Kattisar. Hos Sandra kan ni se min lurv.

Favoritblomma?
Vitsippor, hyacint och tulpaner.

Har du blivit påkommen göra något du inte får göra? 
Nah, jag gör inte så mycket som jag inte får. Hih.

Har du en bästa kompis i det motsatta könet? 
Ja, Johannes ju. 

Har du älskat någon någon gång? 
Ja, absolut.

Vem vill du träffa just nu? 
Mormor och morfar.

Är du fortfarande vän med folk från skolan? 
Ja, några stycken. 

Har du någon gång skjutit med en pistol? 
Nej, men med pilbåge.

Gillar du att flyga med flygplan? 
Ja, mycket. Det är vackert och det är en härlig känsla av att vara på väg någonstans. Gillar att vara på flygplatser och tycker flygplan är sjukt häftiga.

Höger eller vänster-hänt?
Väldigt höger. Min vänsterhand är helt värdelös.

Hur många kuddar sover du med?
Sover egentligen inte PÅ någon kudde, men har gärna mååånga i sängen.

Saknar du någon?
Ja, flera stycken på olika sätt.

tre filmer att se

 
THE MAN FROM U.N.C.L.E
Filmen utspelar sig under 60-talet handlar om agenterna Napoleon och Illya som motvilligt tvingas samarbeta för att undvika en global kärnvapenkatastrof. Även fast filmen är uppbyggd som en klassisk kamp-mot-klockan-film känns The man from U.N.C.L.E som något nytt. Filmen är lika vacker som spännande och miljöerna, kläderna, bilarna - ja, allt som visas är av högsta lyx och finess. 
Mitt betyg: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
 
 
 
CAPTAIN PHILLIPS
En sann historia om kapten Richard Phillips som ute till havs blir jagad, hotad och tillfångatagen av somaliska pirater. Phillips tvingas ta svåra beslut för att skydda både sin besättning och sig själv. Filmen är välgjord, spännande och känns otroligt verklig. Historien är gripande, pulshöjande och känslan håller sig kvar även när eftertexterna börjar rulla.
Mitt betyg: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
 
 
 
FOCUS
Denna fartfyllda film handlar om Nicky, en erfaren tjuv med siktet inställt på stora byten. Han möter Jess, som övertalar honom att bli hennes mentor. När relationen dem emellan ställer allting på sin spets har äventyret bara börjat. Miljöerna är lyxiga, handlingen är snabb och slutet är lika brilljant som överraskande. 
Mitt betyg: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

good morning

Söndag morgon och en grå himmel utanför fönstret, den här spellistan är på låg volym, prinsen sover och jag funderar på om nybakt bröd är det rätta sättet att starta denna dag? Om det blir lyckat delar jag självklart med mig av receptet senare. Ha en fin dag hörrni! ♥

same as the wind blows, same as the sun comes up

Godmorgon finingar! Fredag, lördag och söndag betyder jobb för mig den här helgen. En lång dag idag och en kortare imorgon, övrig tid kommer gå till att försöka bli frisk, åka hem till byn och kramas, sova tidigt och i kanske baka något gott till söndagsfikat. Vad är era helgplaner?

friday inspo

Vill bara kika in önska er en fin fredag och en härlig helg! Bjuder på ett gäng med bilder från mina samlingar på weheartit och hoppas att allt är bra med er.
 
/bilder från min weheartit.

filmjölksbröd utan jäst

Blanda 4 dl filmjölk med 1 dl mörk sirap. Hacka ca 2 dl torkad frukt, nötter, frön eller bär och blanda ned, i detta bröd använde jag solroskärnor, tranbär, russin och hasselnötter. Rör ned 1 dl havregryn och ½ dl krossat bovete eller liknande. Forma sedan en deg med 5 dl valfritt mjöl, här använde jag hälften graham och hälften råg. Tillsätt sedan 1½ tsk bikarbonat och 1½ tsk bakpulver (3 tsk bakpulver fungerar också) samt 2 tsk malda anis- och fänkålskärnor. 
 
Använd en avlång brödform med bakplåtspapper och grädda brödet på 200 grader i ca 50 minuter. Detta är ett av mina favoritrecept, brödet blir hur gott som helst! Dessutom går det att variera och anpassa efter vad som finns i skafferiet... Perfekt eller vad?

det här med morgondimma

Det här är sta'n. Här är jag född och vid nedersta bildens bortersta berg är jag uppvuxen. Här spenderar jag de flesta av mina dagar, ibland vill jag långt härifrån men alltid vill jag tillbaka hem. Att min morgonpromenad leder mig till den här utsikten känns som ren och skär lyx, men nästa gång ska jag ta mig tiden att tänka på det här med ISO och bländartal och allt vad det heter. För nu är jag trött på dessa gryniga bilder, höstens färger och denna vy förtjänar skärpa och kvalité.

it's a new day, it's a new dawn

Det händer så mycket vackert nu på hösten, himlen visar upp både brinnande solnedgångar och fantastiska molnskapelser. Igår kväll utspelade sig ett magiskt norrsken över sjön och hela kroppen fylldes med det där alldeles speciella lyckoruset som bara naturens krafter kan framkalla. Jag önskar jag kunde ställa in alla måsten under ett par veckor och istället bara ägna tiden åt att uppleva och föreviga dessa stunder. 

the best bread

Jag har precis kommit in från en vända i skogen, det måste ju ändå vara det absolut bästa sättet att starta morgonen? Att sedan komma in och äta en skiva av brödet jag bakade i söndags gör ju inte direkt dagen sämre. Receptet på detta kommer upp senare i veckan och jag lovar er att det är hur gott som helst!

workmode

Jag är ledig idag, i bemärkelsen att vi inte har några föreläsningar och att jag inte är inbokad på något jobb. Men med det sagt är jag inte ledig över huvud taget. Vi har en rejäl inlämningsuppgift att hugga tag i och dessutom har jag mängder med sponsorrelaterat jobb att göra. Det blir en heldag på biblioteket idag, och det känns faktiskt helt okej. Om vi får tillräckligt mycket gjort kanske vi går ner på stan och köper biobiljetter till kvällen, så nu är det dags att sätta igång.

just nu / oktober

Just nu
Har slagit mig ned i soffan en stund i väntan på att ugnen ska bli varm och att bullarna ska jäsa. Är fortfarande rejält förkyld men febern är inte lika hög längre och jag känner mig piggare, även fast hostan inte verkar vilja ge med sig.
 
Det senaste köpet
En trisslott och ett frimärke. Håll tummarna att det ligger en miljonvinst i fickan på min kofta.
 
Mitt hår
Är trassligt och uppsatt i en vanlig knut mitt på huvudet.
 
 
Mitt humör
Känner mig glad men är verkligen trött och slut tack vare denna förkylning...
 
Den här dagen
Är solig och har börjat väldigt bra. Har bakat både filmjölksbröd och bullar, städat undan i lägenheten och hunnit tagit det lugnt framför nyhetsmorgon en stund. Skulle egentligen jobbat idag men har fått byta bort mitt pass eftersom jag är sjuk, så det blir en lugn eftermiddag. Är det fint ikväll kanske jag och Magda ska fota solnedgången.
 
Läser
Påbörjade den tredje boken om Bridget Jones under Rhodosveckan och borde ta tag i att läsa ut den, men jag kommer inte riktigt till skott. Läser i övrigt Allt i Hemmets senaste nummer.
 
Mest spelade låten just nu
De senaste dagarna har Locked away gått på repeat i mina lurar.
 
 
Nattens drömmar
Just inatt minns jag inte, men de senaste nätterna har bjudit på många konstiga feberdrömmar som varit ett kaos av både det ena och det andra. En gammal kompis som jag inte har kontakt med längre skjutsade mig till gränsen mellan Sverige och Paris (?) och jag frågade ut henne om hennes nya liv, som hon inte ville berätta något om. 
 
Jag är inte
Nöjd med vår ugn (första plåten bullar blev totalförstörd eftersom ugnen flippar ur och ändrar temperatur, fick ut 10 kolbitar istället för kanelbullar).
 
En materiell önskning
Förutom en ny ugn har jag blivit sugen på en ny soffa, men det känns som en onödig investering eftersom vi kanske inte bor kvar i den här lägenheten i flera år, och köper vi en ny soffa nu finns det ju risk att den inte passar på nästa ställe.
 
 
Senaste gången jag grät
Det känns som jag gråtit flera gånger de senaste veckorna, av både verkliga och overkliga anledningar. Igår grät jag till Mercireklamen på tv (just den reklamen gråter jag till nästan varje gång).
 
Drömresa
I nuläget är jag mest nyfiken på städer, några dagar i London eller Paris skulle inte sitta fel. Vill strosa runt på vackra gator, fika på mysiga caféer och bocka av sevärdheter runt om i världen.
 
/ett nytt inslag här i bloggen kommer framöver vara denna lista, jag har tänkt svara på samma frågor varje månad för att se hur mina svar och tankar ändras. Hoppas ni gillar det!
 

lördag

I några dagar har jag dragits med en ordentlig förkylning. Trots hög feber och en hosta som river i bröstet har jag fått lov att jobba, och gå på föreläsningar, eftersom jag inte kunnat byta bort mina pass. Den här helgen är därför efterlängtad och jag tänker inte göra mycket mer än att ligga kvar här under täcket, lyssna på ljudet från Nyhetsmorgon och småsova hela förmiddagen.

and if you got a wild heart don't you let it die

Här kommer en hel drös med bilder. Jag har bläddrat igenom arkivet här på bloggen och detta är några av favoriterna sedan jag startade vid årsskiftet. Finns det någon ni gillar lite extra?
 
Och hörrni, klicka här om ni vill följa mig på bloglovin' ♥ 

i'd do anything to show you what your love is worth

Här, ovanpå byrån, hamnade diamanten jag köpte i Värmland. Den fina lilla ljushållaren i marmor är också ett fynd därifrån fast köpt i den norska butiken Kremmerhuset. Det är roligt med småsaker som dessa, som går att flytta runt och byta ut för att skapa nya blickfång runtom i hemmet.