best fast food in town

När tiden är knapp och magen tom gäller det att ha några nödlösningar i bakhuvudet som snabbt går att koka ihop. Denna laxpasta är en sådan rätt, som i princip inte tar längre tid än vad det tar för vattnet att koka upp. Dessutom är det bland det godaste jag vet.
 
Har man varit förutseende har laxen tagits upp ur frysen, är den otinad tar det några extra minuter (stek på väldigt svag värme). Koka upp pastavattnet medan laxen kryddas med salt och peppar och steks utan att få en hård yta, fisken behöver inte vara helt genomstekt innan ett par deciliter grädde (och ev en klick philadelpia) hälls över laxen. När pastan läggs i vattnet läggs bladspenaten i stekpannan och kokas upp med grädden. 
 
Tadaa, klart på max 15 minuter! 

BIRTHDAY BOY

När jag vid ettiden gav Johannes en lapp innehållandes början på en skattjakt runt Falun var han ovetandes om att jag hade hemliga planer för hans födelsedag. Skattjakten tog honom bland annat till platsen där vi träffades för första gången och ledde slutligen fram till vindskyddet vid Åsbobacken i vilket jag och Magda gjort iordning ett överraskningskalas, gjort upp eld och dukat fram hans favoriter på bordet. 
 
Av minen på hans fina ansikte att döma, blev han både överraskad och glad. Paketen öppnades och tårtan skars i bitar medan regnet ihärdigt föll mot marken. Förhoppningsvis fick min stora kärlek en minnesvärd födelsedag trots det kyliga vädret och jag önskar honom ett fantastiskt år som tjugotreåring. ♥

HAPPY 23!

Idag fyller ingen mindre än prinsen år och att få vara den som han delar sin födelsedagsmorgon med gör mig alldeles lycklig. Vi har ätit en härlig frukost i sängen och han har fått öppna ett av paketen. Senare i eftermiddag bjuder vi på tårta och jag vill bara passa på att säga grattis till min fina Johannes även här! ♥
 

NOTHING CAN STOP US

Dessa bilder är från oktober 2012 och fotade en lördag jag aldrig kommer glömma. Det är få stunder man minns så tydligt efter några år, dofter, känslor och ljud suddas ut i minnet medan tiden går. Den tryckande tystnaden och kylan på 2000-meters höjd och den trygga, fast samtidigt pirriga, känslan i magen, det bubblande skrattet och det fina med att få dela den här upplevelsen med världens bästa Ellinor, är dock minnen som aldrig någonsin kommer tyna.
 
/inlägget från 2012 med fler bilder finns här.

home is where the heart is

Pinterest, inspirationsbloggar och sociala medier i all ära, men det är något speciellt med att bläddra i en hög med inredningstidningar. När man väl börjar bläddra flyger timmarna förbi medan man samlar på sig massor av idéer, inspiration och små tips...

THE BUTCHERS

Vår fina tavla har ännu inte fått en egen plats på väggen eftersom vi inte bestämt oss riktigt för om vi ska ha en bokhylla i köket eller inte. Här kan ni även se vår griffelvägg, som det skrivs allt möjligt på varje dag.
 
/poster från desenio.

for life

Smycken är inte riktigt min grej, min silverring sitter alltid på pekfingret och för det mesta går jag med samma örhängen i flera månader innan jag byter ut dem. Trots det finns det mycket fint i mina askar och lådor, och något nytt  är det fina for life-armandet. Här hittar ni hemsidan där armbandet finns, och förutom att det är väldigt fint så är det ett sätt att stödja cancerforskningen.

DREAMS

 
/från weheartit.

25.03.15

Morgonen började med del 2 av maxtestet jag och Fanny påbörjade på gymmet igår. Det känns roligt och motiverande att testa sig själv för att ha konkreta siffror att förbättra inför nästa test. När både jag och prinsen landat hemma efter våra träningspass rörde vi ihop vår favorit när hungriga magar vill ha mat snabbt, nämnligen laxpasta, och det blev hur gott som helst även denna gång. 

R H O D O S

Hit ska jag i sommar, om jag längtar? Mycket. Dessa fyra bilder är tagna i augusti 2012 då jag var på Rhodos tillsammans med familjen. Det var underbart, och vattnet helt fantastiskt, maten var god och dagarna väldigt, väldigt fina.

let the sunshine in

Önskar att jag kunde smälla in dessa fönster i vår lägenhet, ordna en vacker utsikt och låta vårsolen fylla våra rum. Dessutom har jag fastnat väldigt för dessa stolar, och speciellt denna variant. 
 
/bostad via fastighetsbyrån, här.

just give me the chance and see

06.22 smattrade regnet mot rutorna, jag låg vaken och lyssnade en stund innan jag somnade om. Ett par timmar senare snörade jag på mig skorna och gick ut i den gråkalla måndagsluften. Vi har en liten "mellandag" idag, eftersom vi var helt säkra på att vår juridiktenta skulle skrivas idag men tydligen är schemalagd imorgon istället.

skånegatan

Dessa vita, stilrena 59 kvadratmeter är inte vad jag brukar falla för, men visst är det svårt att låta bli? Kontrasten mellan svart och vitt är något jag börjat uppskatta mer och mer under det senaste året och den här lägenheten på tredje våningen visar verkligen skönheten med just denna kombination. I övrigt låter jag bilderna inspirera och tala för sig själva, för att det finns massvis av idéer och inspiration att hämta på Skånegatan är det inget som helst tvivel om.
 
/bostad via Alvhem mäkleri, här.

M U D C A K E

Den här chokladbomben bjöd vi på i onsdags och även om den inte blev lika perfekt som förra gången så är det en helt makalöst god kladdkaka. Eventuellt så smakade den extra bra tack vare det fina sällskapet, vi hade nästan hela vår fikaklubb i vårt nya kök och runt vårt nymålade köksbord trängdes ett pratglatt, fnittrigt och fikasuget sällskap på åtta personer.

only time will tell

Denna ser jag fram emot att kika på varma sommarkvällar när solen inte gått ned fast klockan är mycket, alla dagar när det finns något speciellt att längta till och de andra dagarna, när det inte spelar någon som helst roll vad visarna står på.

bring it all back

Fil och hallon är vad jag fyller magen med just nu. Vi vaknade vid sju och sitter nu och bläddrar bland papper, skrivböcker och föreläsningsanteckningar. Klockan 9 sätter vi oss i tentasalen och ni får gärna hålla en tumme eller två för oss. 
 
Det är även anledningen till tystnaden här inne, all min tid har gått till träning och pluggande. Men det var väldigt roligt att ni gillade turkietbilderna! Vi får höras senare, jag måste skynda mig nu! 

with no complications to leave you confused

Today, I'm laughing the clouds away. I hear what the flowers say, and drink every drop of rain. And I see, places that I have been, in ways that I've never seen. // Ooh I can't believe that it's so simple. It feels so natural to me. If this is love, then love is easy.
 
/mcfly - love is easy 
/minnen från turkiet -08
 

T AS IN TURQUOISE

sleepo
 
Detta fina från Sleepo, det är vad jag sitter och kikar på för tillfället... Skåpet, SÅ fint. På våren blir jag liksom så mycket mer mottaglig för färger av alla slag, känner ni igen er? Det finns så mycket fint att skriva upp på önskelistan just nu och några turkosa detaljer tillförs i alla fall på min lista. På sidan finns sängar och möbler (hur fin är stolen?) och massor av annat, så som spegeln från house doctor, det underbara påslakansetet och flertalet snygga tapeter i mönster. 
 
Psst! Om ni klickar er in här så hittar ni en rabattkod från Rabble där ni får 10% hos Sleepo. Och vill ni se vart ni hittar just dessa prylar, så klicka på kollaget.

today's moments

Några blå ögonblick genom telefonkameran från min eftermiddag som till en början bestod av ekonomipluggande. När jag snörade på mig skorna och promenerade upp till ishallen var himlen fortfarande klar, solen fyllde staden och det mesta såg vackert ut. Att sedan få dra på sig matchtröjan och kämpa för seger tillsammans med de bästa tjejerna, det gjorde min dag. 

NYC

Ett drömresmål som står högt upp på listan över platser jag vill besöka. Ni som varit där, kan ni inte berätta lite om New York?

without you i'm not a survivor

tell me that it's true

Idag lägger vi skolböckerna åt sidan, äter frukost länge efter en promenad runt lillsjön här i närheten och tar vara på veckans sista dag. Idag skiner solen igen, idag går vi hand i hand in till stan bara för att vi känner för det. Vad gör ni en söndag som denna?

saturday morning

Efter en snabb promenad i den kyliga vårmorgonen fyllde jag magen med den här tallriken. Packade sedan ned bananen, skolböckerna och datorn i väskan, letade fram solbrillorna och traskade upp till skolbiblioteket. Här spenderar jag hela dagen med bokföringsplugg innan jag och J ska njuta av en ledig eftermiddag i solskenet.

i had no idea

Jag tycker verkligen om stunder som denna, när stjärnorna lyser på himlavalvet utanför fönstret, när prinsen kramar min hand emellanåt och när mina tankar och drömmar svävar fritt i huvudet. Mina ögon vilar på blandade vackra bilder, fantastiska platser och ord som får mig att tänka och längta.
 
/från mitt weheartitalbum simply beautiful.

this is the start of something good, don't you agree?

Nynnar på Gavin DeGraw-låtar, njuter av att solen ännu en gång lyser genom köksfönstret och lyssnar på hur prinsen stökar runt där inne, kokar gröt och skalar ägg. Jag är alldeles strax ute i morgonluften och promenerar upp till gymmet, ska bara sträcka på mig en liten stund till...

shine a light

Tadaa! Så här ser det ut just nu, vitt och fint med solskenet som leker på väggarna. Det är svårt att fånga helheten genom kameralinsen, men förhoppningsvis ser ni ändå vilken stor skillnad mot hur det såg ut innan. Här kan ni se några före-bilder. Vi är så himla nöjda! På griffelväggen ritar och suddar vi mest hela tiden (just nu har prinsen målat en sommarbild) och det är verkligen praktiskt! Kaklet är så fint och det är skönt att allt är ordentligt gjort, att skåpen sitter rakt och fast - till skillnad från innan. De vita väggarna föredrar vi tusen gånger om framför de silvriga tapeterna. I dagsläget är det lite väl tomt bakom köksbordet, som ni ser, men vi har tänkt kika på någon låg hylla att förvara böcker och annat i, men det får bli framöver. 

11.03.15

Vi har hunnit mycket idag, jag och prinsen. Under kvällen har mamma och pappa varit här i lägenheten, kikat på köket, kramats och ätit våfflor. Det är en märklig känsla som sprider sig i magen varje gång det pratas om att jag bor här, men jag kan inte sätta fingret på vilka känslor det är som rör sig inom mig. Mestadels så är det fina känslor, och när J kramar min hand tar alla bra känslor övertaget, men emellanåt smyger de andra sig fram, de oroliga, ledsamma och förvirrande känslorna som jag inte riktigt förstår mig på. 

oh, sunny day

Solen fyllde vårt fina kök när vi vaknade och jag knöt ganska direkt på mig skorna för en långpromenad i det friska vårvädret. Nu har vi laddat magarna med frukost inför en ledig dag fylld med lite av varje. Bland annat ska vi ta med mina saker hemifrån till lägenheten, besiktiga bilen och köpa tavelramar till något fint jag fick på posten igår. Och så ska vi njuta av solen.

köket: före & under

Detta var vårt kök, med slitna bänkskivor och någon form av volangaktig list under skåpen. Lägg märke till täckskivan vid kylen och skåpet ovanför, som både är snett och trasigt, slitet och opraktiskt.
 
Kaklet var tidigare målat (japp, målat) i en silverglittrig färg som påminde om nagellack. Vi målade det vitt för att stå ut fram tills tid fanns för att kakla om, väl medvetna om att målat kakel varken är praktiskt eller särskilt fint.
 
Höjden på bänkskivorna, spisen och diskbänken skiljde några centimeter. Denna tapet, även den silverglittrig (vilken partypingla bodde här före J flyttade in??), prydde alla väggar i köket.
 
Här har pappa ordnat upp kring kylen, kaklat, fogat med en grå fog och bytt bänkskivor (som gömmer sig under täckpappen).
 
Väggarna är nu vitmålade och taket har blivit uppfräschat med ny vit färg. En ny, rak och mer funktionell, list pryder underkanten på skåpen och alla bänkar är höjda ca 2 cm till en jämn nivå.
 
Dessutom har vi målat insidan på köksluckorna (som var lila?), gjort en rejäl rensning i alla skåp och lådor, målat en griffelvägg och kaklat ända ned till golvet till vänster om diskbänken. 
 
Detta var en första liten inblick i vårt köksprojekt, och det blir så fint! Tyvärr har kameran varit ständigt frånvarande under dagarna, så dessa iphonebilder är vår enda dokumentation av projektet. Det känns lite pirrigt att tänka på att jag ska bo här tillsammans med J, pirrigt på ett bra sätt samtidigt som det känns ledsamt att inte bo hemma längre. 

all the right moves

Hej på er! Hoppas att ni haft en fin start på veckan. Det har jag, solen har synts till hela dagen och vi har hunnit med m a s s o r i lägenheten! Ni ska få höra (och se) i morgon, men nu stupar jag i sängen efter en fullmatad dag och helg.

black boots

Dessa blir fina att promenera in våren med. 

best meal of the day

Inleder lördagen med bilder från en annan helgfrukost. Just idag viner vinden i husväggarna och den grå himlen trycker över byn. Om några timmar hoppar jag och pappa in i bilen för att åka mot sälen där vi ska heja på prinsen i morgondagens Vasalopp. 

F R I D A Y

Just den här fredagen är väldigt efterlängtad. Solen tittade fram lagom tills att jag hunnit måla första vändan i köket och pappa bjöd på lunch vid gruvan. Jag drog på mig värsta vårkänslor-kläderna och mötte de värmande strålarna med ett leende. 

makeover

Detta är den största anledningen till varför det ekat ovanligt tomt här inne idag. Jag och pappa (läs: bara pappa) har påbörjat köksprojektet hemma hos J (snart hemma hos J och mig). Det. Blir. Så. Fint! (!!!) Fortsättning följer...

stop a lot just to admire the view

Bläddrar i mina album med sparade bilder, drömmer mig bort, fantiserar och önsketänker. Får en längtan efter solbruna ben och varma sommarnätter, efter äventyr och resor, efter vackra vyer och enorma fruktfat.
 
/härifrån.

one line a day

Detta var vad som låg i paketet jag fick hem för ett tag sedan. En femårsdagbok där jag, varje dag, ska skriva några ord om dagen. Något som hänt, en tanke, en önskan eller titeln på en bra låt. Det känns som ett fint minne att ha i framtiden, och jag kan inte låta bli att fundera på och drömma om vad jag kommer skriva för något om fyra - fem år, vad gör jag då? Vad drömmer jag om?

shoes

Letade egentligen efter ett par riktigt ordentliga vinterkängor som står emot den värsta av vargavintrar, om ni förstår hur jag menar? Men när ingen av butikerna hade vad jag behövde hittade jag istället ett erbjudande om massor av skor i denna modell för strax över tvåhundralappen. Eftersom mina tidigare trotjänare i princip faller isär fick ett par av dessa följa med hem.

/favourite boots, din sko.

when the sun shines, we're like na na na

När jag gick ut genom dörren efter lunch för att gå mot stan sprack den grå himlen upp och bjöd på både solsken och vårkänslor. Det har varit en fin dag på många vis och med två gympass och ett svettigt ispass i kroppen kommer jag nog sova väldigt gott i natt.

3

Dessa tre (fyra) grejerna fick jag med mig hem från turen vi gjorde till IKEA i lördags, dessutom köpte vi en hylla till badrummet och grårandiga påslakan. Och på tal om shopping så ska jag knata in till stan nu och möta upp Fanny. Vad har ni för er idag?

01.03.15

Vid tiotiden idag öppnades insläppet för VM-veckornas sista tävling och en stund senare tände jag, Johannes, Viktor och Jack engångsgrillen vid mördarbacken. Femmilen lockade massor av folk och skogen fylldes snabbt av svenska och norska flaggor. Efter ett par timmar anslöt fler och till slut var vi ett helt gäng som delade på matsäckarna, skrek hejarop och hade en riktigt fin söndag tillsammans. Och att mina knasbubblor till kusiner var med gjorde faktiskt hela dagen ännu bättre.