on the lake

Det var helt magiskt på sjön idag <3 Vi snörade på oss skridskorna och njöt av att vintern äntligen kommit till byn. En stund efter att solen gått ned bakom berget drog vi oss hemåt för att förbereda för en kväll tillsammans med Johannes föräldrar som är här och hälsar på i ett par dagar. Pappa lagade torskrygg med sparris, räkor och vitvinssås medan jag gjorde i ordning efterrätten. Vi fick en varm, fin och trevlig kväll med väldigt god mat och underbart sällskap. Jag är så tacksam över att ha alla dessa människor i mitt liv.

god jul ♥♥

God Jul! Jag hoppas ni alla haft en underbar julhelg och att ni får en god fortsättning. Här har dagarna gått i ett samtidigt som de varit fridfulla och fina. Vi firade julafton hemma i byn och juldagen hos farmor och farfar. Kalle Anka, härlig julmat, underbart sällskap och fantastiska julklappar. Och ett dopp i sjön med Bea. Johannes har stannat i Dalarna med oss vilket jag är så lycklig över. Idag är den första oplanerade dagen på länge, och jag njuter av att bara skrota runt här hemma. Julkramar!

first day away

 
/blandade bilder från vår första dag här i Sundsvall.

❄ on my wishlist ❄

 ❄ ❄ ❄
Jane Koenig lovetag med lång kedja
Dricksglas "Bodega" 58 cl från Åhléns
En väska som datorn får plats i, så som denna
Slalomstavar
 
Men på riktigt, mer än någonsin, med allt som sker i världen och runt omkring oss alla, känns det som att det finns så mycket viktigare saker att önska än materiella ting. Egentligen är min lista inte alls fylld av det ni ser, egentligen är allt jag önskar att få fira jul med mina nära och kära, att vi alla får må bra och vara tillsammans. Utöver det önskar jag mig bara en enda sak, snö, kyla och en ordentlig vinter. 

time for school

Nix. Jag har inte skaffat glajjer, men jag provade Johannes för att testa glasögonlivet en stund. Nu får det dock vara färdigprovat då det är hög tid att åka mot Borlänge. Årets sista tentaskrivning väntar och därefter firar jag äntligen in jullovet genom att möta upp Jasmine för en efterlängtad fikastund på stan innan jag tar mig hem och (förmodligen) landar raklång i soffan. Innan kvällen tänkte vi bjuda hit familjen på middag, och dessutom ska det hinnas packas - för imorgon kickstartar vi ledigheten med några dagar i Sundsvall.

they say that things just cannot grow

This is my winter song to you, the storm is coming soon. It rolls in from the sea, my voice: a beacon in the night. My words will be your light to carry you to me. They say that things just cannot grow, beneath the winter snow, or so I have been told.
 
/ronan keating - winter song

rocky road

 
 

small words

Godmorgon och hej på er! Jag ska snart packa ihop och ta mig upp till gymmet, därefter väntar jobb från 12 till 20, först i receptionen och sedan på biblioteket. Imorgon har jag en ledig dag men på lördag är det jobb som gäller igen och på söndag har vi hemmamatch. Dagarna rullar på och jag längtar efter jullov. På onsdag skriver vi tenta och om en vecka åker jag och J bort några dagar. Vad har ni för er?

you told me too "you make my life worthwhile, it's all about you"

Vilken dag jag haft, hörrni! En helt ledig och oplanerat måndag som började med sovmorgon, solsken och ett lyckat pass på gymmet. Därefter har jag bara gjort sådant som fallit mig in, som att småäta av julgodiset jag och Jasmine gjorde igår kväll, gå en promenad i stormvindarna, pratat med J som kommer hem från Idre imorgon och sprungit en sväng i mörkret. Nu har jag landat i soffan och här blir jag kvar resten av kvällen. 

sunday talkin'

Hej på er! Det är jobbhelg på biblioteket för mig den här veckan, men det gör inte så mycket. Igår eftermiddag åkte jag direkt hem till byn för att mysa med mamma och pappa hela kvällen. Jag och mamma bakade pepparkakor och gjorde en varsin krans av gran- och lingonris medan pappa lagade en riktigt smarrig middag med fisk, ugnsgrönsaker och aioli. Mätta och belåtna avslutade vi kvällen i soffan framför en julfilm och därefter somnade jag gott. I morse möttes jag av en riktig söndagsfrukost med våfflor, bröd, jordgubbar, yoghurt och allt man kan tänka sig. Vilken lyx! Jag har ett par timmars jobb kvar här men vid tretiden ska jag möta upp Jasmine och Ellinor för att gå på julmarknad. Bra helg eller vad?!
 
Hörrni, kul att ni uppskattade Julklappsguiden! Under förmiddagen har jag fyllt på den med fler tips och mer inspiration! Den finns som länk i menyn för er som missat den, men ni kan även klicka här för att hitta den.
 
/arkivbilder från vintern 2014 & 2013

julklappsguiden

the latest days

De senaste dagarna har bland annat bestått av jobb, juridikplugg, hockey, ett par riktigt bra gympass, kvällspromenader, ett ordentligt snöfall (som tyvärr töade bort), lussebullsbak och en nedräkning till julafton på griffeltavlan. Den här helgen är J i Idre och jag ska fylla dagarna med lite julpyssel hemma i byn, julmarknad, mer jobb, träning, en julkonsert och nu närmast en sväng till Borlänge med Magda.