godmorgon

Jag är så otroligt dagvild just nu, men gissar på att det är torsdag? Min fina farbror fyller 50 år och ikväll brinner majbrasorna, våren sjungs in medan vintern rasar ut. Jag och prinsen var ute i morgondimman redan 6.15, nu ska vi duka bort frukosten och åka mot norrland. 

you know it's been a while, but i still feel the same

Här spenderas dagen. Bara så här, med musik i hörlurarna, träningsvärk som kommer smygandes i hela kroppen efter morgonens rejäla pass, mängder av plugg och ett tråkigt väder utanför fönstret. Och dessutom finns det två påsar nybakade bullar i köket. Jag överlever.

grönt inne

Min egna inspiration är i princip obefintlig idag, det känns som om luften gått ur mig fullständigt. Som tur är finns det alltid inspiration och idéer att hämta på andra ställen och mitt alltid lika säkra kort är alvhems bostadsbilder. Jag vill få in lite mer grönt i lägenheten och med hjälp av dessa bilder utnämner jag det till morgondagens projekt.
 
/bilder via alvhem mäkleri.

körsbärsblomster

printz bageri

Efter ett pass på gymmet smakar frukosten extra gott, och ännu bättre blev det av att vi köpte med oss bröd hem från ett bageri på Stallarholmen, där vi hängde i helgen. Nu är energin tillbaka i kroppen och laddad för en dag med eftermiddagsföreläsning och löpning.

flower shop

Gick förbi detta på en av Strängnäs gator igår, och kunde inte låta bli att inspireras av allt det grönskande. Knäppte bara en bild på den lilla blomsterbutiken i förbifarten och ångrar nu i efterhand att jag inte köpte med mig både det ena och det andra hem.

cherry blossom

Gårdagen var verkligen mysig, vi satt tio personer runt middagsbordet, det kramades, skrattades och pratades om allt mellan himmel och jord. Idag befinner vi oss i Strängnäs, Johannes mfl är med i en cykeltävling och jag strosar runt, fångar körsbärsblommor på bild och spanar i små butiker.

with you by my side

Fredagen väckte mig med solsken, och vilken lyckokänsla det ger. En fredag vi längtat efter länge är nu här, vi äter frukost i sängen, tar våra färdigpackade väskor, sätter oss i bilen och drar iväg på en miniroadtrip. Första stopp är Västerås och mot kvällen landar vi i Strängnäs för att spendera ett par dagar hos Johannes moster tillsammans med några fina bitar av hans släkt.
 
/detta är vad som just nu pryder köksbordet, glaskupa här.

dagens positiva

Jag blev utmanad av Annika att haka på utmaningen om att lista det positiva med dagen. Förutom att våren klampar in med stormsteg, att solen värmer och att vi har en ledig morgondag framför oss är följande det positiva med denna torsdag: 
 
♥ vi bakade frallor som vi cyklade med till världens finaste mormor & morfar, åt dem medan de fortfarande var varma tillsammans med mangote och marmelad.
♥ i skolan började vi med något helt nytt, vilket till en början endast kan beskrivas som totalt jävla kaos i hjärnan, men som jag sedan faktiskt förstod mig på, vilket kändes som dagens seger.
♥ under cykelturen fick jag syn på det vackraste vårtecknet av alla, de första vitsipporna. 
skellefteå leder än så länge den sjätte finalmatchen, och om det inte förändras är det självklart en av dagens positiva händelser. om matchen däremot slutar med förlust stryks punkten från listan.
♥ skåpet! vårt fina, fina skåp som pappa hjälpt oss bygga. det är så fint! 
 

breakfast for two

Vi sov länge idag. Längre än det var tänkt men dagens föreläsning börjar inte förrens 13, så det gjorde inte så mycket. Prinsen var sugen på våfflor och jag är inte den som är den när det gäller världens godaste frukost. Hinner tvärr bara bjuda på en grynig iphonebild för nu lär vi dra oss mot skolan. Vi hörs senare!

wednesday diary

Jaha. Nähe. Här kan man inte ligga för länge idag. Tyvärr. Tvättstugan är bokad och en storstädning av lägenheten står på att-göra-listan, dessutom ska vi försöka hinna hämta det färdiga skåpet, kolla igenom några skoluppgifter och bjuda hit familjen på onsdagsmiddag. Dags att kravla sig upp, 8.30 drar vi igång veckans tyngsta pass på gymmet och innan det ska en rask promenad i morgonsolen tas.

a golden circle

Jag har inget av värde att berätta för er just nu, vårsolen och den ljusblå himlen utanför fönstret kallar på mig. Livet rusar i kroppen och huvudet snurrar. På det bra sättet.

what are you waiting for?

Tisdagsfrukosten smakade extra gott efter några (långsamma) soliga kilometer i löparskorna. Träningsmässigt är det dagens enda ansträngning, kroppen skriker efter vila och jag lyssnar. Dagen bjuder på några timmar i skolan, en sista strykning med vit färg på skåpet och förhoppningsvis en lång kvällspromenad innan jag stupar i soffan framför femte finalmatchen.

another sign of spring

Det är lågt vatten i sjöarna nu, och vill man hitta fina bitar drivved så är det nu fynden längs strandkanterna är många. Den här tog jag med hem i onsdags och sedan dess har den fått ligga i ljusstaken från House Doctor.

the bright kitchen

 
/bostad via alvhem, här.

I swear I wish somebody would tell me

Den här helgen har verkligen bara swishat förbi, fast på ett bra sätt. Jag har gjort massor, ätit gott, sovit gott, skrapat ihop 12 kilometer på årets första ordentliga löptur, hängt hemma i byn, byggt och grundmålat skåpet (tack för hjälpen pappis), sett en mysig film och skrivit klart en seminarieuppgift. Nu: soffan, slutspelshockey och kvällssol i fönstret.

wishlist / desenio + rabatt via rabble

black & white 2
Vi funderar starkt på att vitmåla ännu en vägg här hemma, för att slippa en silverglansig tapet i rummet. Om (när) det blir gjort ska jag beställa några fler posters från Desenio och påbörja en tavelvägg ovanför soffan. New York-postern har jag länge tyckt om, och att ha den på väggen vore en fin påminnelse om ett drömresmål. Har som tidigare nämnt fastnat för den svartvita kontrasten och dessa detaljer från House Doctor står just nu på önskelistan. Här kan ni hitta diverse rabattkoder att utnyttja om ni handlar hos Royal Design, där detta finns. Vill ännu en gång tipsa er om att alltid leta efter aktuella rabattkoder hos Rabble innan ni köper något på internet, i deras inredningskategori finns en mängd olika erbjudanden. 

diy-projekt

Samtliga skåp (och rum) på dessa bilder är underbara, det med svartmålade fönsterkarmar är min absoluta favorit. Som lördagsprojekt bygger jag tillsammans med pappa idag en egen variant av skåp i liknande stil. Jag har en relativt klar bild i huvudet och ni får gärna hålla tummarna för att reslutatet blir över förväntan, eller åtminstone väldigt bra.

SATURDAY MORNING


Lördagens morgonpromenad tog mig bland annat genom stan och så här fint lyser solen längs ån idag. Nu dukar vi upp frukosten, fyller magarna med energi och styr sedan hem mot byn för ett efterlängtat projekt vi har på gång! Hur ser era lördagsplaner ut?

JUMP!

Kickstartade fredagen med ett rejält pass på gymmet tillsammans med Fanny. Något av det bästa med våren är att börja kombinera inne- och uteträning, vilket vi gjorde idag. Förutom djupa hopp i trappen (x5) bjöd passet på benböj med skivstång, hantelrodd, ett superset, utfallssteg i uppförsbacke och några minuter planka. Wopwop!

DINNER


Kvällens middag (genom iphonekameran) var efterlängtad efter en intensiv föreläsning i skolan, ett hårt pass på gymmet och en promenad i full storm. Resten av torsdagens timmar spenderas i soffan med slutspelshockey, en väldigt mätt mage och bildredigering.

VINTAGE CAMERA

Denna goding fick jag med mig hem från dakmarknaden i lördags. Marknaden hålls på våren och hösten här i Falun och är för mig en slags tradition att gå på. I grunden är det en veteranbilsmarknad, men är man fantasifull kan man hitta mycket annat än bildelar och verktyg. Zinklådan fyndade jag för en tjuga, det har varit förvaring för skruvar i ett garage men jag tänkte plantera i den. Bra va? 

SJÄLAGÅRDSGATAN

Ett drömboende - behöver jag säga mer? Den här gången låter jag bilderna tala för sig själva, för jag finner faktiskt inte riktigt rätt ord just nu. Drömmer mig bort bland de oändligt inspirerande bilderna från Själagårdsgatan och önskar vakna 20 miljoner rikare imorgon.
 
/bostad via wrede, här.

summer inspiration at it's best

 
/det allra bästa (och mest inspirerande) från ikea just nu, bilder lånade från ikea.se.

19

Denna godbit i tältet, denna linblonda, brunögda, solbrända, spralliga, underbara lillebror har idag fyllt 19 år. Han har krypit ut ur indiantältet och börjat prata om lägenhet. Han har slutat med strumpor i de små sandalerna och blivit nästan två meter lång. Hans kritvita hår blir inte lika solblekt på sommaren längre och hans lekfulla blick söker sig inte längre lika självmant mot kameralinsen. Men hans enorma hjärta och min ännu större stolthet över denna guldklimp är oförändrade, vetskapen att ha världens finaste person som min bror gör mig till den rikaste i universum. Så grattis Putte, grattis på din alldeles egna dag, och tack ännu en gång för att det var just du som blev min skitunge till lillebror.

heaven on a plate

Okej, jag har bakat en del helt okej grejer men den här kombinationen vinner alla priser. Kakan har en tunn yta och är perfekt kladdig inuti. Bilderna förmedlar tyvärr inte alls hur fantastiskt god den ser ut att vara (och är!), men jag hoppas att ni vill prova ändå.
 
Kakan: smält 100 gram smör, vispa 2 ägg och 3 dl socker poröst. Rör ned 1½ dl vetemjöl, 5 msk kakao, 2 tsk vaniljsocker, 1 krm salt och slutligen det smälta smöret. Rör till en slät smet, grädda i smord springform på 175 grader i 15 min (kakan ska ha en tunn yta men fortfarande vara kladdig inuti).
 
Glasyr: Mosa 60 gram rumsvarmt smör med 125 gram philadelphiaost. Tillsätt 5 msk kakao, 2 tsk vaniljsocker och 3½ dl florsocker. Rör ut till en jämn och fast flasyr som fördelas på den svalnade kakan. Garnera med jordgubbar och servera med lättvispad grädde (vispa med någon tesked socker och rivet skal av en lime).

simplicity

För ett tag sedan fick vi hem två fina posters från Desenio, det här är en av dem. Tycker så mycket om den, platsen den har över sängen och enkelheten i det hela. Simplicity, helt enkelt. Den andra postern kan ni se här.
 
/poster från desenio.

inspiration från regementsgatan

 
/bostad via bolaget, här.

when i'm wiser and i'm older

Lördagsmorgonens träningspass med Fanny blev inte alls som planerat, men det blev väldigt svettigt ändå och med trötta ben cyklade jag hem till frukostbordet. Jag och prinsen har sedan ägnat dagen åt att springa fram och tillbaka till tvättstugan, loppisfyndat (ska visa er senare!) och bakat en riktig lördagskaka som vi tänkte ta med hem till familjen i eftermiddag. Men nu är jag nyfiken på er, vad gör ni idag?

love from india

  
indiska
 
Det är skönt att få sina förväntningar överträffade ibland. Jag kikade in på Indiska för någon dag sedan och blev positivt överraskad av både det ena och det andra. Hittade mycket fint och vill särskilt tipsa om marmorasken, ananasburken, sprayflaskan och alla fina knoppar de har. Här och här kan ni klicka om ni vill se ett par glimtar från butiken.

F R I D A Y

Utanför köksfönstret har de grå molnen skingrat sig och vi får spendera ännu en dag under klarblå himmel. Vilken lycka! Även fast vår vecka varit ovanligt lugn så är det skönt att helgen är här. Det är ju ändå en speciell känsla som sprider sig i kroppen under fredagarna. 
 
/lucy glasögonfodral, här.

snapshot of today

Denna svartvita ögonblicksbild får representera aprils nionde dag. I konstant sällskap av vårsolen har jag bland annat köpt tulpaner, sett årets första gröna knoppar längs gångvägen in till stan, bjudit prinsen på glass och hunnit träffa Magda. Under eftermiddagen kom ett efterlängtat paket från England med en cykel till Johannes och träningskläder till mig. Vad vi har gjort ikväll? Cyklat, cyklat och cyklat. 

9 LJUSA BYXOR

bright
 
/ljusa byxor inför vår & sommar, kollaget är klickbart.

URBANEARS

Ett par hörlurar av den här typen har varit något som stått på önskelistan under en lång tid. Med hjälp av lillebror hittade jag dessa, som är av en något bättre kvalité än vad jag hade valt utan hans råd. Vilket jag är väldigt glad för, jag är så himla nöjd!

to all your favourites

Fetaost + pressad lime + hackade basilikablad + kvarg/gräddfil/turkisk yoghurt = den godaste röran du kan tänka dig. Mosas ihop och passar till jordgubbar, grillat, kycklinggryta eller ugnsrostade rotsaker. Det sistnämnda var vad vi fyllde våra magar med alldeles nyss. 

small moments makes a big story

Kameran har legat på hyllan ett par veckor utan att fånga något speciellt att bevara som minnen. Är det något jag många gånger lovat mig själv så är det att fota mer, att lära mig hantera min kamera och inte ge upp innan jag hittat rätt inställningar för rätt tillfälle. Idag lovar jag samma sak ännu än gång, för det är ju fint ändå, att kunna fånga vardagens små ögonblick, som frukostens smoothie till exempel.

soaked in luxury

Idag står dubbla föreläsningar på schemat och vi ska snart bege oss till skolan. Vi har nyligen börjat med nya kurser och det gäller att hänga med från början. När vi är klara vid 17-tiden väntar gymmet på mig och jag längtar med hela kroppen. Vad gör ni idag?

butterfly, fly away

I dessa två hem faller jag för i princip allt de har gemensamt, de personliga taklamporna, trägolven, de dova textilierna, alla genomtänkta detaljer och kontrasten mellan svart och vitt. De två skrivbordshörnornas likheter kan vara påverkade av den gemensamma mäklaren, men i vilket fall inspirerar bilderna mig till att skapa en egen liten plats för kreativitet.
 
/bostäder via fastighetsförmedlingen, här & här.

we don't need to trust a single word they say

Nu har jag varit hemma i byn sedan i onsdags, njutit av att vara h e m m a och ha familjen runtom mig. Ikväll kommer J tillbaka från Värmland och vi båda åker då till lägenheten. Förmodligen så har prinsens födelsedagsrosor vissnat för längesedan, och som vanligt är det med blandade känslor jag ännu en gång lämnar hemma för ett annat hemma. 

GLAD PÅSK!

Efter morgonpromenaden tog jag och min knaskusin Bea ett premiärdopp i sjön. Det var inte direkt varmt men isen hade i alla fall smält kring bryggan och solen lyste från klarblå himmel. Även fast vattnet  knappast kan varit mycket mer än nollgradigt är känslan i kroppen efter årets första bad är minst sagt svårslagen. 

interior inspiration

 
/från mitt weheartitalbum interior/exterior.

thinking 'bout the best of you

Gurka, lime och ingefära är en oväntat god kombination. Skölj, skala (ingefäran) och skiva i valfri mängd, fyll en burk/flaska med kranvatten och frukten. Placera i kylen, gärna över natten, för att ha något gott och friskt att dricka på morgonen.

@CORNELIAERI


De tre senaste som endast finns på instagram, kika gärna in http://instagram.com/corneliaeri och häng med även där.

NOT THAT KIND OF GIRL

Stunder som dessa, det är väl ändå bland det bästa som finns? Under helgen ska jag ta mig tiden att läsa ut den här boken, som påbörjades några veckor tillbaka men sedan dess legat på stand-by i bokhyllan. Hittills har den bjudit på underbara citat och några skratt som inte gått att hålla tillbaka.