EN EFTERMIDDAG I BAGARSTUGAN

En favoritgrej att göra på hösten: Baka tunnbröd! Farmor har under många år tagit med oss kusiner till bagarstugan för tunnbrödsbakning varje höst, det är en så mysig (och god) tradition och en dag vi verkligen ser fram emot. Igår var vi där och bakade nästan 100 bröd och även fast vi provsmakade ganska många fick vi med oss massor hem. Nygräddat tunnbröd med lite för mycket smör och ost alltså <33 Det är ingen lek hur gott det är. Kusinerna har höstlov och det kändes nästan som att jag också hade det, så tack farmor för en fin eftermiddag och kväll! <3

VECKA 43 GENOM TELEFONEN

Nu är det måndag igen och ännu en vecka har alltså gått, det var en väldigt fin vecka måste jag säga och det här är några av stunderna som fastnade på bild.
 
Jag har skrivit om min morgonlöpning förut, jag började i februari och tänkte testa ett tag men har håll i det sedan dess. Jag har varierat mellan olika intervaller, olika längd och hastigheter. Ett tag i somras sprang jag bara allt jag hade runt elljusspåret, i flera månader körde jag fredagsmil varje vecka och den här veckan utmanade jag mig själv att springa fem km kl fem på morgonen tre dagar i rad. I somras njöt jag av att vara vaken i soluppgången, höra morgonfåglarna och känna värmen. Nu njuter jag av att det är helt tyst ute, den stjärnklara himlen och att det luktar som att det snart kommer snö.
 
Det har varit riktigt höstfint väder, kallt och klart. En eftermiddag var det den här solnedgången när jag åkte hemåt.
 
Vi storstädar varje torsdag och att ta kväll efter en sådan städning eller att bara komma hem och känna att det är rent och i ordning, jag älskar det haha.
 
Fredagar är ju underbara i sig själva men den här hösten har det snäppats upp. Jag och Magda spelar hockey med ett gäng gubbar (sponsorlaget) varje fredag klockan sju. 50 minuter match på helplan, oftast inga byten. Det är SÅ KUL. 
 
I fredags var inte Magda med så det var bara jag och gubbsen och det var som vanligt hur kul (och jobbigt) som helst. Det är ju inga nybörjargubbar direkt utan det är verkligen hårdkörning och seriöst spel. Svettfest!
 
På lördag morgon kom årets första snö, inte mycket men lite vitt landade i alla fall på marken och jag blev pirrig i magen när jag gick en promenad i snöfallet.
 
Det här kanske ni såg på instagram men jag skrev ju om en utförsäljning och det här plus två fina glasgrejer var vad jag fyndade. Tjatade på Julia tills hon köpte två stolar till sin balkong också, det kommer bli toppen.
 
På lördagen hade jag köpt biljetter till Brynäs - Färjestad så vi drog dit på eftermiddagen. Det var en rolig utflykt och kändes kul att komma iväg lite även fast det bara var en kortis. Johannes var myyycket nöjd över att Färjestad vann och jag var ungefär lika nöjd över att jag fyndade ett nytt regnställ med 25% rabatt.
 
Och sen så, på söndagen körde jag veckans sista gympass. Det blev benböj, bänk och mark. Det sistnämnda hade jag siktat in mig på att slå mitt rekord i och jupp, 80 kilo lyftes fem gånger. Jobbar mig uppåt. Efteråt var det träning med tjejerna och sedan bio med födelsedagsbarnet Magda och Linneorna. <3

2018-10-27

Idag vaknade jag av mig själv vid 7.30, när jag vände mig om och tittade ut genom fönstret föll den första snön. Det nästan yrde runt i luften och även fast det inte direkt blivit någon mängd så är det ändå ett tunnt vitt täcke på marken nu. <3 Vi ska till Gävle  och gå på hockey i eftermiddag men innan dess måste jag byta till vinterdäck på bilen. Jjag har fått nys om att det är en tjej som driver inredningsföretag (styling inför försäljning) som ska ha utförsäljning av massa fin inredning ganska nära där jag bor nu på förmiddagen, så jag tänker mig att det blir en promenad dit om en liten stund. Om jag hinner ska jag till gymmet och försöka förbättra mitt marklyftsrekord också, men det kanske blir imorgon istället. Vad ska ni göra idag?

EN LISTA

Här är några ganska intetsägande bilder från när jag försökte göra kaffe gott genom att dricka det i en skojig flaska med sugrör. Testade både varmt och kallt, med och utan mjölk. Fortfarande ingen hit haha. Eftersom jag inte har något superviktigt att dela med mig av tänkte jag att det får bli en liten lista istället.
 
5 SAKER JAG SER FRAM EMOT I HELGEN
» Det jag ser fram emot varje dag: Att ta kväll. Älskar verkligen stunden när allt är färdigt, jag har duschat, allt är undanplockat, mat i magen, diskbänken är ren och så kan man bara sitta i soffan och göra ingenting.
» Imorgon eftermiddag ska jag ut och gå med Julia, hon har börjat plugga tekniskt basår nu i höst och har ersatt mig med sina matteböcker. Ska vinna tillbaka henne. Hehe.
» På lördag har jag en rolig plan på kvällen som är lite hemlig för andra inblandade men det kommer bli kuligt. Dessvärre missar jag match med tjejerna, kommer ju gå kanon ändå eftersom både Karin och Magda är där men hade gärna varit med.
» Träning. Ser fram emot gubbhockey, ispass med tjejerna och roliga gympass.
» Att vakna av mig själv. Jag är så så så så trött. Vill somna och veta att klockan inte ringer. Sover ändå inte särskilt länge men det är en härlig känsla att vakna av sig själv.
 
4 SAKER JAG VILL GÖRA INNAN OKTOBER ÄR SLUT
» Ta med matsäck och gå på utflykt, göra upp eld och grilla korv.
» Förbättra mitt rekord i marklyft.
» Träffa familjen lite extra.
» Fota fina höstbilder innan alla fina färger blivit bruna.
 
3 FAVORITGREJER ATT ÄTA JUST NU
» Riskaka med jordnötssmör, banan och flingsalt.
» Kladdkaka med apelsinkrokant.
» Ungsrostade rotsaker.
 
2 MATERIELLA ÖNSKNINGAR
» Nya springskor. Vill ha den modellen jag har nu men den finns inte kvaaaar.
» Med betoning på önskning: En ny systemkamera.
 
1 SAK JAG SKA GÖRA IDAG
» Gå på utbildning om akut omhändertagande vid idrottskador. Jag, Karin och flera ledare i föreningen har anmält oss till en kurs om detta för att kunna hantera eventuella skador bättre, snabbare och mer korrekt. Ser fram emot det, tycker att det ska bli intressant och känner verkligen att det är kunskap jag vill och behöver ha för att bli en bättre ledare och tränare. 

VECKA 42 GENOM TELEFONEN

...Och helt plötsligt hade jag nästan inga bilder alls på telefonen att dela med mig av (jämfört med tidigare när det varit massor). Jaja, värre grejer har ju hänt och fem små bilder blev det under förra veckan som egentligen inte innehöll något superspeciellt.
 
För det första tycker jag att det är väldigt mysigt med hösten och allt som hör till. Att affärerna har plockat fram julgrejerna gör mig däremot uppriktigt arg och förbannad. Vet att jag tjatar om detta varje år men det är ju helt puckat. Det har inte ens varit allhelgona än och butikerna har haft julgrejer framme i flera veckor. Inte undra på att folk blir stressade. Jeez. Vi måste hinna längta, längta och vänta. Seeeen kan vi börja med advent. Och seen jul. En sak i taget och just nu är det höst, då kan vi väl få ha bara höst och njuta av det?
 
Och appropå höst så är väl rotsaker lite typisk höstmat? Här morötter och brysselkål som jag körde i ugnen med massa kryddor, salt och olja. Hade halloumi till och det var mums.
 
Något annat mums? Riskaka med jordnötssmör, banan och flingsalt. Hehe. Detta har varit en favorit under veckan.
 
Gubbhockey på fredagen, hur kul som helst. Helplan och match i en timme. Glädjerus! På lördagen och söndagen hade vi ispass och fys med tjejerna, lika roligt det men på ett annat sätt. Vårt fina gäng <3
 
Och så det bästa av allt: Paps hemkommen från USA och i söndags samlade vi ihop oss alla fyra, åt pestopizza och hängde ikapp lite. Till efterrätt hade jag gjort kladdkaka med apelsinkrokant. Om ni inte dregglar har ni inte förstått hur gott det var. Magisk.

2018-10-20

Hej helg! Vi har ispass med tjejerna både lördag och söndag den här veckan och förutom det har jag tänkt mig både gym och löpning. Men framför allt har jag tänkt få hit familjen på mat imorgon. Pappa har varit i Alabama i nästan tre veckor så det ska bli skönt att ha alla på samma ställe igen <3 Igår kväll var jag, Wilma och Vilde hos farfar och åt bridgeblandning och tittade på allt som SVT hade att erbjuda. Vi spelade kort och åt rostmackor också, det var en helmysig kväll och vi åkte inte därifrån före midnatt. Idag vaknade jag vid åtta och har bara såsat hemma sedan dess, ätit riskakor med avokado i sängen och sånt som man kan göra på lördagar ni vet.

VECKA 41 GENOM TELEFONEN

Det här med att kasta in lite mobilbilder från den månaden som varit kändes som ett roligt och enkelt sätt att få lite mer liv här på bloggisen. Nu blev det ju dock väldigt långa inlägg till slut så jag tänkte att jag kanske kunde göra det varje vecka istället. Eftersom jag är en person som gillar lite ordning och reda kändes det som en bra idé att börja första veckan i oktober, men eftersom jag även är en person som är lite glömsk och en aning lat (och kanske inte särskilt blogginspirerad på sista tiden) blev det inte av. Men nu jädrar i min lilla låda ska ni få se på bilder från den här veckan (helgen) i alla fall. Så sitt ner och håll i er för nu kör vi.
 
Jeffe och Fredrik kom till oss i fredags kväll och då åt vi tacos, spelade kort och bara hängde hemma. På lördagsmorgonen åt vi frukost efter sovmorgon. 
 
Jag, Jeffe och Fredrik drog till Borlänge en stund medan J tränade. Sedan gjorde vi lunch och spelade discgolf tills jag hade hockeyträning med tjejerna.
 
På listan över vad jag ville göra i oktober skrev jag att jag ville testa vrida sängen och tadaaa! Det gjorde jag förrförra veckan. Den står framför fönstret nu och... njae? Men den får stå kvar ett tag. När det är stjärnklart är det perfekt. 
 
På lördagskvällen drog vi ner på stan och käkade, det var en fin himmel som ni ser.
 
Vi åt på Kopparhatten. Jag tog fänkål och rotsaker, det var gott men ja. Inget wow kanske, till skillnad från pizzan ni ser högst upp i bild (åt den när vi var där med familjen) som är en riktig fullträff.
 
På söndagen turistade vi oss upp i hopptornet där det är skidmuseum och utsikt över stan. Höstigt finväder var det också.
 
Sedan turistade vi lite till med en fika på Staberg, jag tog blåbärskaka och den var S Å god. Den såg inte mycket ut för världen men jo, den var fin alltså.
 
På eftermiddagen hade jag och Magda styrt upp utflykt. Vi kollade läget med alla våra småtjejer tidigare i veckan och fick med oss en hel hög till Leksand där vi såg damerna vinna över AIK. Våra tjejer höll låda och körde hejarklack hela matchen. Hjältar <3 Efteråt kom spelarna fram och high-fiveade och tackade för stödet (fina!). Snacka om stjärnögon på våra brudar.

ÄPPELGRÖT

Imorse stack jag och Magda iväg till Rättvik ganska tidigt för att röja runt en vända på höstmarknaden. Det var ju toppen att vara där vid niosnåret eftersom det knappt var några folk på gatarna som annars brukar vara knökfulla. Det var roligt att göra en utflykt och jag gjorde till och med några fynd! Bland annat djupa tallrikar, en väggbonad och en krukväxt som jag kallar zickzackblomma (oklart vad namnet egentligen är men den är väldigt zickzackig i alla fall). Vid tolv hade vi träning med tjejerna så när jag väl kom hem igen efter några timmar i ishallen var jag både kall och trött. Det blev havregrynsgröt med äppelbitar till en sen lunch. Sedan dess har jag inte gjort så mycket mer av den här dagen, jag bara skrotar runt här hemma och har en ganska så skön söndag.

SEPTEMBER GENOM TELEFONEN

Känns som att det var nyss jag gick igenom telefonen och såg tillbaka på de små stunderna fångade i augusti, och nu är redan september slut. September har varit en bra månad och det här är några glimtar från mina senaste veckor. 
 
Första september är pappas dag och då firade vi med smörgåstårta, fjärde september är det mammas tur och då åt vi supergod plockmat. Båda gångerna kunde vi sitta ute på altanen (i september!) även fast dagen gick mot kväll, solen värmde och det var ljuvligt ute.
 
Kvällsol över åkern på baksidan därhemma.
 
En av dagarna flög dessa över oss, det var flera hundra gäss och de flyger så jäkla snyggt. De kom i omgångar och formaterade sig som om de hade uppvisning. Stiliga!
 
En kväll bjöd vi hem Jasmine och Viktor och smaskade på fläskfilé, haullomi, rostad färskpotatis och en sallad med fetaost, nötter och ruccola. Det var både mysigt och gott. Minns inte exakt men antar att vi även fikade på något och spelade spel? 
 
En söndag tog jag och Magda ett dopp, men det här var inte det senaste. Det var så pass soligt och varmt den här dagen att vi hängde vid sjön ett tag innan vi gick i och tog några simtag. Vi hittade även ett nytt badställe som nästan kändes hemligt. Det var fint där!
 
Det har varit matmarknad i stan (när det kommer massa foodtrucks med mat från olika länder och ställer upp sig i stan under en vecka) och jag har varit där och kikat ett par gånger. Vi var ner en lunch med jobbet också och då åt jag falafelwrap från det mexikanska stället, supergod!
 
Jag och Petter bjöd våra små päron på middag en kväll, det blev Kopparhatten och det har verkligen blivit ett mysigt ställe. Jag tog en pizza med rostad ruccola, mozzarella, kronärtskockschips och massa mer gott som jag knappt minns. Den hette Louie i alla fall och det är ett tips! De andra valde cesarsallad, löjromspizza och burgare. Det var en mysig kväll med familjen. 
 
Jag var hemma med feber och förkylning några dagar också. Då smög jag mest omkring så här. 
 
Mycket pizza nu hehe men i lördags blev det Pizza Hut med J och V (mat + dem verkar vara både början och slutet av september), efteråt såg vi Peppermint på bio och den kan jag verkligen rekommendera!
 
Och söndagden då, sista september, då spelades det discgolf hemma i byn. Skogen är så fin på hösten. <3

KYRKBYTJÄRN

I söndags freestylade jag ihop en äppelkaka med massor av kanel och kardemumma (recept på en liknande här). Eftersom det var så fint väder kände jag att det enda rätta var att ta med den ut och dela den med ett gäng. Sagt och gjort. Tjatade med mig brorsan, packade fikakorg med kaffetermos, äppelmust och tallrikar och muggar som hade räckt till många (utifaaaall vi skulle kunna få dit våra pensionärer, men det blev inte så den här gången) och drog sen ut till Vika. Vi spelade discgolf, fikade och jag njöööt så himla mycket av att vara ute och hemma i byn. Det var verkligen en bra söndag!

OKTOBER

När oktober kommer är det höst för mig. Dimman ligger ofta tung på morgonen och ger senare plats för en klarblå himmel och färgsprakande träd, luften är lätt att andas, sval, kylan biter inte riktigt tag men känns efterlängtad mot kinderna. Oktober är en bra månad och det här är vad jag vill göra just nu.
 
• D A T U M •
 
4/10 Kanelbullens dag (kanske att det hinns gräddas ett par plåtar) men framför allt så är det Cirkus Cirkör. När mamma fyllde år fick hon biljetter, sällskap och ett löfte om att bli bjuden på mat innan av mig och brorsan. Pappa får inte följa med pga han är i Alabama (!!), men jag ser fram emot en mysig kväll med tre fjärdedelar av familjen.
 
6/10 Vi anordar prova-på-dag med hockeyn och har bjudit in alla möjliga, skickat information till alla kommunens (och närliggande kommuners) skolor, tapetserat anslagstavlor med våra affischer, spridit evenemanget i sociala medier och hoppas att det kommer massor av hockeynyfikna tjejer i alla åldrar! Det är dessutom farfars födelsedag så efter ishallen blir det kalas.
 
12/10 Jennifer och Fredrik kommer och hälsar på över helgen och det ser vi framemot massor.
 
 
• 1 0   S A K E R   J A G  V I L L   G Ö R A   I   O K T O B E R •
 
1. Ta med matsäck och grilla någonstans, gärna istället för att laga kvällsmat hemma. Vill gärna vara på något mysigt ställe i skogen eller vid någon sjö i skymningen. Vara ute tills det blir liiiite för kallt även fast elden värmer.
 
2. Gå på hockey. Är så sugen på en rejäl hockeymatch, kommer bli minst en tur till Leksand eller Brynäs (närmsta arenorna för att se SDHL, SHL och Allsvenskan) för att gå på matcher. Jag och Magda funderar på att locka med oss alla våra spelare, det vore en rolig grej att göra med laget!
 
3. Träna. Efter 1,5 veckas envis förkylning och lata dagar är det dags att hitta tillbaka till den där sköna känslan av roliga pass, bra rutiner och stor motivation.
 
4. Ta ett sista (?) dopp. Kallt som tusan när jag och Magda doppade oss förra helgen men det var i och för sig en av de kallare sjöarna, minst ett dopp till ska det bli.
 
5. Bio. Jag, Jasmine, Julia och Magda ska se A Simple Favor och jag längtar efter en rolig och mysig kväll med det gänget (tacogänget) (kan alltså kanske hända att det även blir tacos?).
 
6. Förändra något hemma. Jag är liiite sugen på att vrida sängen, men det kan bli helt knäppt i rummet då med tanke på fönster och garderober. Vi får se. Jag har funderat på det ett tag så jag måste nog i alla fall testa.
 
7. Fota. En stående punkt hahah men jag har sett så himla mycket mysiga höstbilder den senaste tiden och jag blir riktigt sugen på att släppa loss inspiration och idéer, kanske kan det bli en och annan bild till den här lelle blöggen om det vill sig.
 
8. Boka något. Jag, Magda och Linneorna klurar och klurar men vi kommer som aldrig till skott. Gotland, Stockholm, Portugal, vandra i fjällen, gå på museeum, åka på kryssning - ja alltså idéerna är många men något beslut kommer vi inte fram till. Skärpning!
 
9. Umgås. Vill hinna hänga med alla möjliga, familj och vänner huller om buller. Fika, utflykter, laga mat ihop, spela spel, myskvällar eller vad som helst. Umgänge hitåt tack!
 
10. Vara själv. Och så alldeles tvärt om: Vill ha tid för ingenting. Vara själv. Jag uppskattar verkligen den tiden, har alltid haft ett behov av att få vara ifred. Försöker att inte bli stressad av att inte ha tusen saker för mig. Det går ganska bra.