Påskplaner

 
G L A D  P Å S K !
 
Eller ja, idag är det ju långfredag så idag är det ju inte så värst glatt. Men det är påskhelg i alla fall och jag önskar er en fin sådan. Vi ska strax iväg på påsklunch hos farmor och farfar, som varje långfredag. Det här är vad jag hoppas hinna med i påsk förutom allt det där påskiga med påskmat och traditioner.
 
Familjen, idag blir det kusiner och farbröder och allt däremellan i en salig blandnig hemma hos farmor och farfar. Gissar att tuppen kommer dit och värper påskägg åt oss också och imorgon är det påsklunch hemma i byn som väntar. ♥
 
Födelsedagar, både Johannes och Julia fyller år under påsken och det ska såklart firas på ett eller annat sätt!
 
Sjön, jag måste ut på sjön någon stund. Vi är bortskämda med hur fint väder som helst så det finns inget annat än att gå ut och fylla på med solsken och fina vyer innan det blir mulet och snöigt igen (vilket är utlovat till nästa vecka).
 
Fota, jag är riktigt fotosugen (och bloggsugen) just nu och ska försöka få med mig kameran överallt.
 
Younger, japp. Precis så. Vet inte HUR länge jag sett fram emot en lugn stund där jag inte har några måsten utan bara kan låta tiden gå framför några avsnitt av den serien. Den här långhelgen är ju ultimat för soffmys.
 
Träna, jag ska nog kunna få in tre ordentliga pass under den här påsken och det är jag (tro't eller ej) riktigt laddad för. Träningsglädje är underbart!
 
Vila, allt det här tillsammans kommer nog ge mig massor med energi och må-bra-känslor och jag ser fram emot att ha lite extra tid till att göra ingenting.

Tulpaner, livet och en som fyller år

Kolla vilka fina tulpaner! I söndags hade vi avslutning för både U-laget och A-laget och jag och de andra ledarna fick sååå fina blommor av alla tjejerna med föräldrar <3 Är så tacksam över vårt fina gäng och den gemenskap vi byggt upp tillsammans. Det blev en riktigt lyckad avslutningsdag för båda lagen och det var roligt från förmiddag till sen kväll. Nu ska det dock bli skönt med ett litet uppehåll innan barmarksässongen drar igång, ser fram emot att komma i fas med min egen träning och hitta rätt i nya träningsrutiner.
 
Buketten står sig än och tur är väl det för den ger ju så härlig påskkänsla! Men nog om det för dagens viktigaste är ju ändå att Johannes fyller år idag! ♥ Hurra, hurra! Jag jobbar halvdag och solen skiner så jag antar att det kommer bli en toppendag på alla sätt och vis! Vilket fint sätt att inleda påskhelgen på, va?
 
Jag känner mig lycklig idag! Inte för att jag brukar vara olycklig eller så men jag vet inte, det känns så bra bara. Allting. Veckan har gått väldigt snabbt och jag har hunnit med allt möjligt, dessutom har vi haft finbesök av Johannes morfar och igår åt vi middag hos farmor och farfar med morfrarna (både min och Johannes), mamma och pappa hängde också på så det blev en väldigt bra kväll. Jag är glad över att Julia flyttade hem i höstas och nu har det liksom sjunkit in att vi bor nära igen. Jag är lite småpirrig hela tiden eftersom Ellinor kan bli mamma ungefär prick när som helst och den ungen är lika efterlängtad som Ellinor är en underbar vän. Dessutom väntar långledigt och kusinerna kommer hem till byn. Enda som kommer saknas är lillebrorsan som drar iväg på annat äventyr, men jag får krama ikapp honom senare. Glad påsk på er!

I was born to be wild but only until 9 pm or so

 
/kruka & doftljus - h&m home, ljusstake - loppisfynd, poster - desenio, bok - ikea.

A list

 
Namn | Cornelia.
Ålder | 25.
Bor | I en trea i ett mysigt område i Falun med min Johannes.
Familj | Mamma, pappa och vår lurviga katt bor hemma i byn och min fina brorsa bor några kilometer från dem. Sedan räknar jag ju även resten av mina fina människor till familjen ♥ Ingen nämnd ingen glömd.
Jobb | Ekonomiassistent på Falu Energi och Vatten, det är ett konsultuppdrag fram till sista augusti.
 
 
Slösar | Den här vintern har jag slösat stearinljus som aldrig förr, jädrar vad jag tänt ljus.
Sparar | På minnen som värmer hjärtat, både små och stora. Sparar kanske lite för mycket på sådant som är emotionellt, som handskrivna brev, vykort, julkort och små lappar. Jag kan bara inte slänga dem (obs ej hoarder-varning).
Drömmer | Ofta väldigt märkliga, och ibland lite väl otäcka, drömmar om nätterna. Oftast bara väldigt förvirrade händelseförlopp som mest känns ???? när jag vaknar. På dagtid drömmer jag om att kunna (eller kanske våga) resa lite mer.
Försöker | Landa i hållbara och långsiktiga vardagsrutiner, det verkar dock vara väldigt mycket enklare att skriva listor och planera dessa rutiner än att hålla dem. Försöker även gilla att springa, läsa fler böcker och hitta den där bara-vara-tiden (skitsvårt) (!!).
Önskar | Att alla i min närhet får vara friska och kan se glädje och lycka i de små vardagsstunderna, för det är nog det viktigaste och finaste vi har i livet. Utan de där små ögonblicken vore vi ju knappt någonting alls.
Läser | Just nu Björnstad av Fredrik Backman. Eller okej jag ljög. Jag började läsa den i höstas och sen kom jag av mig. När hinner folk läsa? Jag ska bli bättre. Förr läste jag massor men nu känns det typ som att man måste ta semester för att hinna med det.
Lyssnar | När jag går lyssnar jag gärna på poddar, när jag åker bil lyssnar jag helst på sjungmusik men allra helst lyssnar jag nog på andras samtal. Alltså inte tjuvlyssna (eller heheh) utan jag gillar verkligen stunder som när släkten är samlad och det berättas om allt mellan himmel och jord, då vill jag helst sitta lite på sidan och bara lyssna.
 
 
Hockeyn | Jag är spelare i Falu IFs Dam A-lag och tränare för Utvecklingslaget tillsammans med Magda och Karin. Jag sitter i styrelsen och är delvis med i ungdomskommittén, dessutom råkar jag bli inblandad i allt möjligt från skridskoskola till kioskjobb till policyarbete lite titt som tätt. Jag älskar hockeyn men det tar otroligt mycket tid och ibland tror jag inte att folk förstår hur många vi är som lägger ner tametusan vår själ i den där sporten utan att få så mycket som en tejprulle tillbaka. Min betalning är när tjejerna lämnar träningarna stolta och lyckliga, när de får det där leendet som man bara får när något man tränat på länge äntligen faller på plats, när de förstår innebörden av vad gemenskap och respekt är, tar emot de nya spelarna med ett enormt tålamod och massor av high-fives. Jädrar i min lilla låda vad de där tjejerna ger tillbaka. Och det är därför det är värt det.
Framtiden | Är ju lite oklar efter augusti, men det finns chans till förlängning eller andra uppdrag. Det vågar jag dock inte lita på så jag söker andra jobb också och funderar även på några distansutbildningar jag skulle kunna kombinera med arbete. Det är ju dags att börja satsa på det jag drömt om så länge men inte vågat ta tag i, men det är ju just det - det är läskigt. Och svårt. I övrigt hoppas jag bara på att framtiden är fin, bjuder på utmaningar som utvecklar mig och många stunder med nära och kära.
Bloggen | Är som ni märker av svajande karaktär. Jag är så tacksam för er som faktiskt kikar in här emellanåt och jag gillar ju verkligen det här, men i vissa perioder ekar det väldigt tomt här inne. Jag ska försöka bättra mig, hoppas ni fortsätter kika förbi.

Att ta vara på stunder

Onsdag och mer än halva arbetsveckan är gjord. Idag bjöds det på pangväder här, klarblå himmel hela dagen och solen värmde. Dessutom har vi ju massor med snö så jag kände mest att det enda rimliga vore att ha lag på att det ska vara friluftsdag sådana dagar (vilket jag även sa till min chef som höll med), det blev det tyvärr inget med, men nästan hela gänget tog en promenad på lunchen och vi var många som pep hemåt någon halvtimme tidigare idag för att hinna njuta av solen som vi inte sett på evigheter. Jag bytte om direkt jag kom hem och följde med Johannes till skidspåret där jag fick ihop en timmes åkning i dagsljus - om inte det är vardagslyx så vet jag inte vad? Resten av kvällen har jag skrotat hemma och nu äter jag havregrynsgröt med hallon, kokos, rostade hasselnötter och jordnötssmör. I övrigt försöker jag för en gångs skull göra ingenting. Helt okej, helt okej. 

Badrum | Gröna detaljer

Här är lite detaljer från badrummet. (Har just nu svårt att formulera en text om vad jag har i badrummet? Vem bryr sig liksom? Haha! Men jag tog dessa bilder idag så jag gör ett försök ändå.) Jag ändrade om för ett tag sedan och det blev lite mer helt där inne, om man kan säga så. Istället för en vanlig badrumsmatta la jag dit en stor matta från H&M Home och det blev faktiskt stor skillnad. De khakigröna handdukarna är också därifrån och vi har även en tvättkorg i samma gröna färg. Resten är lite blandat från här och där. Kanske kan det inspirera någon. Eller så inte.

Vasaloppsfrukost

Förra året stod jag och Bea längst bak i sista startledet, nog funderade vi både en och två gånger på vad vi gett oss in på - men inte en enda gång övervägde vi att låta bli. Efter elva och en halv timmes skidåkning var vi framme vid mållinjen och dra mig baklänges vad stolta vi var. I år var det inte alls lika jobbigt, vasaloppsfrukost och en lång morgon i soffan. Nästa år hoppas jag på att starta igen, och förhoppningsvis förbättra tiden en hel del.