Jommovägen 20

Jag klickar in på Hemnet i princip varje dag, för mig är det ungefär samma sak som att bläddra igenom Instagramflödet. Jag kikar runt, blir inspirerad av olika hem, riktiga hem, drömmer mig bort ibland och sparar en del objekt som fastnar lite extra. Jag har delat med mig av olika favoriter förut, men det var länge sedan nu och därför tänkte jag att det var dags. Det här huset har legat ute ett tag nu och jag har sagt till Johannes att det är TUR att det inte ligger någonstans där vi vill bo, för det hade varit för jobbigt att motstå (och att köpa hus är inte direkt prio ett i vårt liv just nu). Jag vet att det kanske inte är så speciellt, men det är något med det här lilla huset som liksom tar tag i mig.
 
/bilder & objekt - fastighetsbyrån, jommovägen 20.

RECEPT | KLADDKAKEMUFFINS MED MINIMARSHMALLOWSS

 
Igår hade vi sjöutflykt på dagsplaneringen och jag fick för mig att slänga ihop något extra gott att packa ned i ryggsäcken förutom allt man behöver för en rejäl korvgrillarlunch. Improviserade ihop dessa och när Petter kom in knöck han några direkt från plåten och gav dem mer än godkänt, så här kommer receptet. 
 
 
• D U  B E H Ö V E R 
 
3 ägg
4 dl socker
100 g smör & eventuellt en bit mörk choklad
5 msk kakao
3 dl mjöl
1-2 dl minimarshmallows
 
 
• G Ö R  S Å  H Ä R 
 
Vispa ägg och socker poröst.
Smält smör och choklad i en kastrull, funkar bra även utan choklad
men i dessa hade jag i en bit på ca 50 gram.
Blanda i mjöl och kakao i äggsmeten.
Rör ned smör- och chokladblandningen i smeten.
Vänd ner minimarshmallows och fördela smeten i små muffinsformar.
Grädda i ca 10 min på 175 grader.
 
Muffinsformarna, skärbrädan och det lilla fatet är från Lagerhaus. Måttskedarna i guld är från Clas Ohlson.

Life x 6

Vi kör en till omgång av det här, med bilder från telefonen och stunder från livet. Den där stjärnan knåpade jag ihop hemma för några år sedan och den förflyttas lite mellan växthuset och här på bron. Pappa klädde in den i ljusslingan och det lyser så fint. || Före jul hade mina tremänningar loppis i deras fantastiska ( <3 ) hus och vi åkte dit för att kika men mest för att kramas, nu har de flyttat till Stockholm och även fast vi inte träffat dem jätteofta när de bott här i krokarna så har det ändå känts bra att ha dem nära. Men förhoppningsvis så ses vi ändå och jag önskar dem all lycka på deras nya äventyr!
 
Dagen före julafton tror jag inte det finns en enda människa som känner att "åh vad lugnt och skönt det är", utan de flesta flänger nog omkring lite överallt med andan i halsen. Det gjorde i alla fall jag och mitt på dagen sprang jag några ärenden på stan och när jag kom ut från en butik såg jag att massor med människor stod och fotade upp mot himlen, eller bara stod helt stilla. Jag gissar att det var tomtemagi det där på himlen, att han skickade ut det för att få oss alla att stanna upp några minuter, fascineras och andas in, andas ut. Eller att det var en hälsning från mormor. Oavsett så var det vackert som tusan!
 
Julklappen från världens bästa bror! I klappen låg det även ett par crosshandskar och de ska invigas någon helg framöver, då ska vi ut på sjön en heldag bara han och jag. Sedan möter vi nog upp paranteserna och kanske Johannes för korvgrillning. Jag längtar. Men jag är också rädd. Haha! Crossåkning är inte min starka sida och brorsan är kanonduktig. Men jag får lära mig, helt enkelt.
 
Innan jul var jag och Ellinor till Kniva trädgård och där är det ungefär HUR inspirerande och fint som helst, som synes. En sån där butik som man önskar att man bodde i. || Ännu en bild från släktingarnas fina hus. Den här bilden har jag som bakgrundsbild på telefonen just nu (intressant info), tycker den är ganska lugn och skön på något sätt.

And who are we, to come and tell

Jag är så himla nöjd med bordet som jag och pappa byggt! Det är SÅ fint. Färgen på bordsskivan är <3 och hela bordet blev liksom bättre än jag vågade hoppas på. Innan bordsskivan oljades var jag lite skeptisk, då såg det nästan lite grönaktigt ut, men liksom titta nu? Helt perfekt! Här kan ni se hur underredet ser ut, det är svetsat av fyrkantsrör och målat i mattsvart. Det var svårt att svetsa men det kändes så himla bra när jag fick ihop det!

To lose my mind and find my soul

Vad åt ni till lunch i lördags? Jag bara undrar för jag kan verkligen inte tänka mig att en enda en av er åt något bättre (eller på en bättre plats) än vad vi gjorde. Vi packade ned en termos med varm choklad och gjorde mackor med avokado, skinka och stekt ägg, sedan gick vi ut på isen. Jag älskar det, att vara på isen. Det har jag alltid gjort och det kommer nog alltid vara ett sånt där ställe som jag känner att jag kan andas på. Jag känner mig så fri och lugn och jag är tacksam över att ha vuxit upp intill sjön och alltid fått ha naturen som mitt kungarike.

2018-01-19

Här kommer tre brusiga bilder och några ord om ingenting. Just nu känns det som att mina dagar består av att vakna, jobba och somna. Däremellan hinner jag ungefär ingenting. Fast så är det inte riktigt, jag gör annat också men det är bara det att den lediga tiden verkar gå ungefär fem gånger så snabbt som arbetstiden. Den försvinner i en rasande fart. Idag är det i alla fall fredag och jag har försökt förlänga känslan av att vara ledig genom att hitta på något redan idag. Det blev inte så storslaget men jag och J åt middag i stan och tog en liten sväng i affärerna, reafyndade en klänning och en lampa och köpte nya köksknoppar. Sedan hann vi med en snabbstädning här hemma innan vi landade framför Skavlan. Alltid något. Imorgon har jag inte en enda plan och det känns underbart. Vi höres!

Weekend highlights

Jag var som sagt ensam hela helgen och för en gångs skull lyckades jag låta bli att planera in tusen olika grejer utan höll mig istället på hemmaplan hela helgen. Gjorde verkligen ingenting men samtidigt gjorde jag det jag kände för, utan att binda upp mig genom att blanda in andra personer i mina planer. Här är några höjdpunkter från helgen som jag gärna delar med mig av.
 
• Jag som knappt ser på serier eller film annars, och absolut inte på eget initiativ eller själv, plöjde igenom Younger under typ en kväll och en förmiddag och det var ju hur mysigt som helst. Finns på tv4play.
 
• Att sluta 12 på fredagar är väl inget som alla kan göra hur som helst (inte jag i alla fall) men om man har möjligheten eller får chansen så GÖR DET. Alltså de timmarna har gjort att den här helgen har känts ungefär dubbelt så lång.
 
• Jag har länge velat ut på sjön och hunnit ut ett par gånger, i lördags ville jag få med mig någon men insåg att det var bättre att göra det själv. För vissa saker vill man verkligen göra och då är det inte värt besväret som det kan innebära att låta fler vara med av planen. Jag åkte skridskor i solnedgången och kylan bet i kinderna och det fyllde mig med lyckorus och frihetskänslor.
 
• Jag har promenerat massor, mestadels med pod i lurarna men även med fint sällskap och i tystnad. Podtips just nu: Skäringer & Mannheimer <333
 
• Löpning är inte min grej och jag vet inte hur många gånger jag försökt tycka om det. Under julhelgen fick jag något märkligt sug jag aldrig känt förut och bara snörade på mig skorna och sprang??? Det där suget har kommit tillbaka flera gånger och under helgen har jag dessutom utökat min (väldigt) korta runda. Men tipset är väl kanske att om känslan kommer är det bara att haka på och det gör inget om rundan blir kort - så länge det känns ku!

ROCKY ROAD

Än har inte julen dansats ut så när jag igår blev sådär akutsugen på rocky road kände jag mest att ja, varför inte? Hade pistage- cashew- och jordnötter i skåpen och hittade dessutom ett gäng minimarshmallows. Smälte ca 200 g choklad (kanske en tredjedel mörk och resten ljus) och rörde ihop det hela. Lördagsgodis när det är som bäst!

Maybe you'll save me from myself

Eftersom det är trettondagen jobbade vi bara halvdag igår vilket har gjort att det idag känns som söndag och jag nästan får nypa mig i armen för att förstå att jag har en ledig dag även imorgon. Några extra lediga timmar på fredagseftermiddagen gjorde en enorm skillnad för mitt förkylda, trötta sinne och jag önskar att varje fredag kunde rundas av vid tolvtiden. Vilken dröm det vore! Helgen spenderar jag i stort sett ensam och jag försöker njuta av att jag kan göra vad jag vill och samtidigt tillåta mig själv att göra ingenting alls. Nu har solen tittat fram och jag ska gå ner på sjön en sväng. Igår gick jag en långpromenad och fyndade dessutom en ny tröja. Inatt såg jag finalmatchen och imorgon blir det första hockeyträningen efter julledigheten. I övrigt: Vad som helst eller ingenting. Ta hand om er!

2018

Hej 2018! Vad har du att bjuda på? Jag har inga speciella nyårslöften men jag ska försöka förbättra mig själv, ta hand om mig själv. Det där vanliga ni vet, äta bättre, träna bättre, vila bättre, umgås mer, leva lite mer. Jag har några mål, men de håller jag nog för mig själv ett tag till. Kanske är det i år jag tar mig i rätt riktning, mot det jag så länge velat men inte vågat. Kanske, förhoppningsvis, är det i år jag vågar och har möjligheten att satsa. Vi får se. Jag vill bara göra allt jag kan för att 2018 ska bli ett bra år för så många som möjligt. För mig, för mina nära och för de som behöver det som mest. Ta hand om er och varandra!

Julgran

I år (okej förra året, 2017 hehe) var första året vi fick plats med julgran i lägenheten vilket jag varit väldigt exhalterad över. Bland det bästa med julen är ju ändå att komma ner på morgonen, se granen och adventsljusstakarna lysa och mötas av den där underbara grandoften. Hemma klär vi alltid granen kvällen innan julafton och det var inga undantag den här julen, och när vi hade julpyntat, ätit tomtegröt och gjort iordning vårt mysiga julhus var det dags för mig och J att åka hem och ta in vår egen gran. Nu njuter jag varje dag av att se vår fina gran och dess doft. Eftersom vi är nya med gran så fick vi lov att köpa både julgransfot, julgransbelysning och lite nya dekorationer. Stjärnorna är från HM Home, de stora, vita kulorna och de diamantformade är från Clas Ohlson, de små röda är från Rusta och de virkade hjärtana har Johannes mamma gjort. Och hörrni, Gott Nytt år! ♥