APRIL GENOM TELEFONEN

Hurra för mig som lyckats fota lite med mobilen den här månaden. Fina stunder som tyvärr inte fastnat på bild är allt häng med Julia, Petter och Vildes födelsedagar, pizzakvällen hos morfar och när jag klippte brorsan (vilket kanske inte låter så himla märkvärdigt men det var så skönt att bara få hänga med honom en stund). Här är några ögonblick från telefonen den här månaden.
 
April började med påskhelgen och den var hur fin som helst. Hos farmor samlades i vanlig ordning alla farbröder och kusiner på långfredagen, massor av mat, roligheter och tuppen värpte även i år. På påskafton åt vi löjligt god mat hemma i byn och bara hade det lugnt och mysigt.
 
Istället för att ta bilen till farmor och farfar på långfredagen åkte jag och J skidor över sjön. Stannade mitt där ute och tänkte att jävlar vilken lyx det är att bo så här. Att jag alltid haft nära till sjö, skog, åkrar och ängar. Dra mig baklänges vad tacksam jag är över det.
 
Ellinor och André blev föräldrar och jag tog med mig fika dit, vi myste och bara pratade om allt och inget. Att sedan få sitta en stund med en sovande Isak på bröstet och bara förundras över dena efterlängtade lilla människa gjorde typ min vecka. Nu vill jag bara skicka en massa, massa kärlek till den lilla familjen som fått en alldeles för tuff och orättvis start.♥
 
Det har hänt lite här hemma och vid två tillfällen har jag fått riktiga ryck och gjort om lite här och där. Skrubben i hallen fick sig en omgång och även balkongen, men i övrigt har det mest varit småfix. Men sen är det ju oftast det där småfixet som gör den stora skillnaden. Nöjd över att skruva ihop den här hyllrackaren utan ett enda vart-fan-tog-skruvjäveln-vägen-och-vad-är-det-här-för-skit-möbel-utbrott.
 
Vädret har varit allt från strålande, värmande sol till snöstorm, ösregn och stormvindar. Aprilväder kort sagt. Testade den här kjolen på H&M och då började jag längta till sommaren. 
 
I lördags var varken jag eller J särskilt sugna på att laga mat så vi smsade Jasmine och Viktor och typ "vad gör ni ikväll och vill ni göra något som har med äta mat att göra?" Det ville de som tur var och vi hamnade på Tzatsiki. Har inte varit där på hur många år som helst och jag förstår inte varför? Det var goooott.
 
Förra fredagen möttes jag och två kusiner upp och tränade efter jobbet. Vi höll till vid hoppbackarna (där finns det läktare med låånga trappor) och brände av ett pass som kändes i benen i bra många dagar efteråt. När vi var klara och så pass skakiga att vi knappt kunde stå på benen drog vi hem till farmor och farfar och hade fredagsmys.
 
Tisdag till onsdag var vi i Tällberg med jobbet, vi hade team-building (antar jag att vi kan kalla det?) med ekonomiavdelningen och det var intressant, roligt, trevligt och allt möjligt. På onsdag morgon tog jag och en till en promenad ner till Siljan innan dagens program drog igång. Isen låg men det såg inte ut att vara många dagar kvar tills vattnet sväljer den.
 
Vi bodde på Tällbergsgården och det var så himla mysigt där! Miljöerna och allt var verkligen fint och trevligt. Att maten var ungefär hur god som helst gjorde inte vistelsen sämre direkt. Här hade vi delat upp oss två och två för att diskutera vår grupps värdeord. Till det åt vi kanske den godaste morotskakan någonsin.

MOMENTS TO REMEMBER

Bläddrar lite i arkivet för tillfället och fastnade för dessa, kanske är några redan publicerade men det struntar jag i. Jag tänker så, så, så ofta att jag vill fota, att jag borde fota, att jag ska fota - men det blir aldrig av. När andan väl faller på tar jag fram kameran men resultatet blir aldrig som jag tänkt mig. Det jag fastnade för med dessa bilder är dels att jag minns stunden när de togs, varenda en, och jag vet att jag gjorde det bara för att jag ville. För att det kändes roligt, helt utan press. Det är bilder som bara tryckts av, utan förberedelser eller prestationskrav. Det är mycket sommar, och kanske är det så att kreativiteten och fotoglädjen väcks till liv lite extra då men eftersom jag så gärna vill ha fler ögonblick som dessa att se tillbaka på om några år ska jag - för min egen skull - försöka ruska liv i den där kravlösa och roliga fotoinspirationen redan nu. Jag tror att det finns fler som har liknande känslor, vi kanske kan hjälpas åt på något sätt?

WAFFLES

Hur gott? På ett ungefär liksom? Bra jädra gott. Och att det dessutom var fullt med kusiner runt bordet gjorde ju inte saken sämre direkt <3 Såhär hade vi det här hemma på påskdagskvällen och det var så himla fint att ha ligan samlad, vi saknade brorsan som var ute på annat äventyr men var i övrigt kompletta. Vi gräddade massor med våfflor och alla hade med sig olika tillbehör så det blev en rejäl buffé som dukades upp. "Vant-äh?" som vi säger.

APRIL

En vecka av april har gått och det gick ju rent ut sagt fort som fan. Begreppet aprilväder har verkligen kommit till användning då vi fått både snöstorm, spöregn, underbara stunder med värmande sol och en vind som hugger tag i både det ena och andra. Dessutom har vi fortfarande snödrivor kvar men det töar undan sakta men säkert. Det känns som att april kommer bli en bra månad och jag ska göra allt jag kan för att få ut så mycket som möjligt av de kommande veckorna.
 
• D A T U M •
 
3/4 Har ju redan varit men natten till tisdagen föddes en efterlängad liten kille och allra finaste Ellinor och André blev föräldrar. Vill bara skicka massor med kärlek till hela lilla familjen för åhh så jag tycker om dem! ♥ 
 
13/4 Världens bästa brorsa fyller år och det ska såklart firas! Det blir nog en mysig dag och jag ser fram emot lite kalasande med familjen. Dagen efter fyller dessutom vår kusin år så det blir en riktig familje-kalas-helg.
 
28/4 Vi åker till Gdansk! Vi har nog pratat om att åka på någon helgresa till en stad i kanske tre år? Nu blir det av. Jag längtar! 
 
30/4 Sista april ägnar vi åt att ta oss hem från Polen och jag tror att vi är tillbaka i verkligheten någon gång på kvällen och kanske hinner vi förbi majbrasan hemma i byn så vi kan gratta farbror som fyller år på samma dag som självaste konungen. 
 
 
• 1 0   S A K E R   J A G   V I L L   G Ö R A   I   A P R I L •
 
1. Vara med familj och vänner. Johannes är borta på tävlingar i två veckor och jag passar på att hänga eeextra mycket med alla mina nära och kära (självklart umgås jag gärna med dem även när J är hemma haha, men man får ju lite extra tid när man är ensam).
 
2. Vara effektiv. Jag känner att jag har mycket att göra, både sådant jag vill göra för att det är roligt eller mysigt men även sådant jag kanske lite mer borde göra och jag försöker verkligen tänka ett extra varv på hur jag ska prioritera och planera för att vara så effektiv som möjligt. Det går rätt bra än så länge.
 
3. Göra och hålla en träningsplanering. Jag har nog kommit igång ganska bra med träningen efter hockeysäsongen men jag har ingen tydlig planering än, jag bara kör på känn, vilket i och för sig är ganska skönt men jag tror att jag kan få ut lite mer av det om jag håller mig till någon slags plan.
 
4. Städa bilen. Haha, så tråkig grej att ha med på listan men det känns ändå lite som ett vårtecken när man drar ut dammsugare och allt och bara städar igenom bilen ordentligt. Eller är det bara jag som känner så?
 
5. Fortsätta gå upp tidigt. Jag har under de senaste veckorna ställt klockan lite extra tidigt några dagar i veckan för att få ut mer av morgonen. Att hinna springa innan jobbet känns lyxigt, det blir liksom som en lugn stund för bara mig där jag får andas morgonluft, ha sällskap av fåglarna som vaknat till liv efter vintern och heja på någon pensionär här och där som är ute i ottan med sin lilla hund. Haha! Jag trodde det skulle kännas tungt men det känns bara skönt att komma ut tidigt faktiskt och dessutom kommer jag tidigare till jobbet vilket gör att jag kan gå hem tidigare vissa dagar, vilket är guuuld <3
 
6. Leta efter massa intressanta platser, mysiga caféer och sevärdheter i Gdansk. Vi har två dagar i Polen och självklart vill vi försöka få ut så mycket som möjligt av den tiden samtidigt som vi vill hinna gå runt och strosa, fika och bara se oss omkring.
 
7. Göra granola. Eller rostad müsli eller vad man nu säger? Jag fick ett ryck en kväll och gjorde ett försök, det luktade så hiiiimla gott och det såg riktigt bra ut tills jag tänkte "jag tar en snabbdusch medan det blir klart" eftersom den skulle stå inne i ugnen i drygt 10 min till = bränd. Grät inte över det utan bara gjorde en ny omgång direkt, hade stenkoll på det och kollade ugnen i princip hela tiden. I 20 min såg det blekt och ofärdigt ut, jag typ blinkade så var det bränt igen på två minuter. Ridå. Nytt försök kvällen efter och då satt jag på riktigt på golvet framför ugnen och vaktade. Den blev inte lika bränd men ändå bränd. Verkar alltså gå väldigt snabbt där på slutet, ska försöka igen tills jag lyckas. Tips tack?
 
8. Läsa. Jag tänker ofta att jag ska läsa men det blir aldrig av, ska försöka byta ut det där slöscrollandet på telefonen mot en bok. Tror det kan vara bra av många anledningar och förmodligen mycket mer stimulerande för huvudet.
 
9. Tennis. Det här kanske är lite väl offensivt men om det blir barmark någon gång så är jag sugen på att ta tag i det där tennisspelandet med Magda. Vi behöver all träning vi kan få, om man säger så.
 
10. Förändra hemma. Är lite sugen på att fynda någon möbel (skänk, byrå, hylla eller liknande) som jag kan slipa och måla om för att ha i hallen. Vi får se hur det går med det men så här när det blir ljust och vår kryper det lite i kroppen och jag vill bara göra om massa. Om det inte blir gjort i verkligheten så är det i alla fall roligt att klura och fundera på det.

RECEPT | FILMJÖLKSLIMPA

 
• D U  B E H Ö V E R •
 
5 dl fil
1 dl mörk sirap eller brödsirap
2 dl nötter, frön och torkad frukt
1 dl havregryn
½ dl bovetekross/rågkross eller liknande
5 dl valfritt mjöl, tex. råg, graham eller vete
2 tsk bakpulver
2 tsk bikarbonat
2 tsk anis och fänkål
 
 
• G Ö R   S Å   H Ä R •
 
Mät upp fil och sirap i en skål, grovhacka nötter, frön och torkad frukt (använd det du gillar och har hemma, jag har olika varje gång så det är inte så noga)
Blanda ner alla ingridienser i filen och rör ihop till en väldigt kletig deg.
Du kan använda olika mjölsorter beroende på om du vill ha ett grovt eller ljust bröd.
Gissar att det går bra med tex. mandelmjöl och liknande också men har inte testat.
Blanda mjölsorter som du vill, men ca 5 dl totalt är en bra riktlinje. 
Använd en brödform och läg ett bakplåtspapper i, det blir lite knöligt men det gör ingenting.
Tryck ut smeten i formen och strö över lite fröer eller havregryn.
Grädda mitt i ungen på 200 grader i 50 minuter.
 

SOMETHING LIKE THAT

Hur många bilder kan man lägga upp på ett och samma påskägg utan att man verkar helt besatt? Hoppas typ fem är rimligt. Den här långhelgen har varit så. himla. fin. Känner mig verkligen lycklig och lugn <3 Har hunnit mysa järnet med nästan alla, ätit massor med god påskmat, åkt skidor, tränat ordentligt, sovit middag, kollat på serier långt in på förmiddagen, träffat en massa finingar och bara mått bra. Nu har jag dock hört något hemskt rykte om att det väntar någon slags vardag imorgon? Vet inte alls vad jag känner för det?! Uhhh ungefär. Känner ni samma?

FAMILY & FOOD

På påskafton var det ingen av oss som behövde vara hungrig, om vi säger så. Vi blev bortskämda med påskmiddag hemma i byn och det var hur gott som helst! Vackert var det också (mamma mycket nöjd med de färgsprakande äggen, med all rätt - coola eller hur?). När vi hade ätit både förrätt och varmrätt gick vi en liten promenad i solskenet innan vi åt dessert och spelade frågespel. Det är något jag är genuint dålig på, men det var roligt ändå och vi hade en väldigt mysig eftermiddag. Önskar er en fortsatt fin påskhelg! ♥