Första helgen i advent

I helgen infaller första advent och för mig är det då nedräkningen till julen börjar. Fyra söndagar i advent, ett ljus för varje, en dag i taget tar vi oss fram mot vår varmaste, ljusa och kanske vackraste högtid. Adventstiden, längtan och förväntan är något jag värdesätter. Både för min egen skull och för traditionens skull, vi väntar ju på Herrens ankomst om vi ska vara petnoga (vilket jag tycker att vi ska). Vissa kanske tycker att jag är bakåtsträvande men jag vill verkligen bevara de traditioner som finns kring jul och advent. På första advent tänds adventsljusstakarna och kanske adventsstjärnorna i fönstren. Första ljuset brinner ensamt innan det efter en vecka får sällskap av nästa. Hemmet förbereder sig långsamt, kanske med hyacinter eller pepparkaksbak. Pirr i magen och tid med nära.
 
Julen smyger sig på men advent är i fokus, och det verkliga julpyntet med tomtar, julgran, krubba och röda gardiner får vänta till julhelgen. Hos oss tar vi alltid in granen kvällen före julafton och det är även då våra juldekorationer får titta fram från sina gömmor och ÅH vilken lycka det är, just för att vi längtat och väntat och för att det är det som gör julen så speciell. För mig är det viktigt att vänta och längta, och ja, jag blir nästan irriterad och upprörd när jag ser julpynt, granar och adventsljusstakar redan i oktober och november. Som om det inte är något verkligt vi väntar på.
 
På något sätt, med allt som händer i världen, vill jag så gärna att vi ska kunna bevara våra traditioner, att vi ska kunna luta oss mot dem, känna trygghet och veta att "det här, det är vårt arv". Jag vet att det kanske låter löjligt, men det är så jag känner. Jag har väntat och längtat hela gråa, kalla november och att nu ha första advent så nära känns underbart. Jag kommer spendera helgen i Stockholm med min finaste Ellinor och jag kommer njuta till fullo av allt som har med väntan på julen att göra, varenda ljusslinga och dekoration. För nu är det advent och nedräkningen har börjat. ♥LÄMNA EN KOMMENTAR


NAMN
SPARA

MAIL


HEMSIDA/BLOGG
KOMMENTAR

→ Sara Ekman
hemsida/blogg: http://aamaziing.se/
2017-11-30 @ 10:46:23

Mys, jag älskar julen :)

Svar: Jag med!
Cornelia→ sara
hemsida/blogg: http://sarakarlson.blogg.se
2017-11-30 @ 11:09:27

Ska bli så mysigt med advent! :)

Svar: :)
Cornelia→ Jenn - forever abroad
hemsida/blogg: http://https://jennifersandstrom.se
2017-11-30 @ 11:21:07

Åhh jag håller med. Och måste säga att jag älskar bilderna du fotar, så vackra - riktigt inspirerande för någon som också är fotointresserad :)

Svar: Åhh, men tack snälla! Det värmer verkligen <3
Cornelia→ Celine
hemsida/blogg: http://celinelf.blogg.se/
2017-11-30 @ 11:28:16

Så så så mysigt <333

Svar: <33
Cornelia→ MALINDENISE
hemsida/blogg: http://devote.se/malindenise
2017-11-30 @ 15:21:43

Åh ska bli riktigt mysigt att få njuta av december och allt julstök.

Svar: Det har verkligen varit en mysig månad!
Cornelia→ ★ Orsakullan som blev mamma vid 20, numera även lärare och doula ★
hemsida/blogg: http://www.saramadeleine.se
2017-11-30 @ 22:32:26

Låter härligt :D. Jag ska julpynta alldeles snart tänkte jag :).
Härligt med en tripp till Stockholm med :)

Svar: :)
Cornelia→ sarah
hemsida/blogg: http://www.klarahs.blogg.se
2017-12-10 @ 17:39:18

fina bilder

Svar: Tack snälla!
Cornelia→ Ronja
hemsida/blogg: http://hironja.blogg.se
2017-12-12 @ 15:32:16

åh mysiga bilder

Svar: Tack snälla!
CorneliaTrackback