Summer vibes

Årets sommarkollektion på IKEA går egentligen inte alls i den stil jag trivs bäst med, men det är något med dessa bilder som verkligen får hela min kropp att längta efter riktigt varma sommarkvällar, middagar i solnedgången, utflykter med pick-upen, morgondopp och lugna stunder. Ljuset, känslan och naturen fångar mig mer än vad själva produkterna gör, även om jag måste erkänna att det gråa porslinet är uppskrivet på min mentala vill-ha-lista.
 
/foto: IKEA, SOMMAR 2017.

Last friday

 
F I S H & C H I P S + C H I C K E N  S A L A D
 
Alltså jävel vad snabbt tiden går. På riktigt. För en vecka sedan satt vi på tåget till Göteborg och började få rejäla sammanbrott pga uttråkning och träsmak i rumpan efter en lång resa på skruttigt tåg. När vi äntligen kom fram knockades vi av värmen och hann svettas ett par floder innan bussen kom. Vi åkte direkt till lägeneten som vi fick låna av Johannes föräldrar (tack ♥) för att lämna av packningen och väl där tog vi en promenad i Slottsskogen innan vi promenixade in till stan igen. Väl där var vi riktiga turister och hoppade på Paddan för att få svalka oss lite i vinden på båten. Resten av dagen spenderade vi på stan, strosade omkring och landade sedan på Barken Viking där vi åt middag. Rolig grej i efterhand: De verkade helt förvirrade över att det kom kunder och tog ingen direkt notis om oss, så vi gick ut på däck och fnissade lite åt att det var så konstigt där och sedan tittade de förskräckt på oss och sa "Jaha, ville ni något eller?" och vi ba "Ehh jaaa alltså vi vill ha mat? Om vi får?" Det fick vi som tur var. Och gott var det också!

Make me want to spread my arms and fly

Hej gänget! I helgen var jag och Magda i Göteborg och det var så himla mysigt. Våren hade hunnit längre där än här hemma och det blommade nästan överallt. Vi hann verkligen göra mycket under våra dagar och jag har massor av bilder som jag tänkte dela med mig av lite senare. Hoppas ni också haft en fin helg!

A weekend away

5:59 imorgon bitti går tåget härifrån stan och ungefär sex timmar senare är jag och Magda framme i Göteborg. Vi kommer vara där hela helgen och även fast vi inte har några spikade planer så finns det en hel del vi vill hinna med. Mestadels en massa olika fik och matställen som vi vill prova (hehe) men vi har även andra planer. Summan av kardemumman är i alla fall att vi ska ha en riktigt fin helg, jag tar med kameran men hinner kanske inte uppdatera något, så häng med på mystory vettja, @corneliaeri är det som gäller och ni hittar mig här!

Gör eget jordnötssmör

Första gången jag åt jordnötssmör var nog faktiskt hos Sandra och det var inte ens ett år sedan. Så jag var ju inte direkt först på den bollen, om vi säger så. Jornötter däremot, det har jag varit störtförtjust sedan den lyckliga dagen när jag och brorsan hittade pappas jordnötsreservlager i skafferiet. 
 
 
Nu när jag insett det brillijanta i jordnötssmör har jag köpt hem en burk både en och två gånger. Jag brukar köpa det här från Green Choice eftersom det är ekologiskt, kravmärkt och inte innehåller några tillsatser eller socker. Förra veckan blev jag dock sugen på att göra eget jordnötssmör och det blev SÅ gott!
 
 
• D E T  H Ä R  B E H Ö V E R  D U •
 
jordnötter av valfri sort
ev. salt
en mixer eller matberedare
burk med lock
 
 
• G Ö R  S Å  H Ä R •
 
Att kalla det här för ett recept känns lite överdrivet eftersom det är så busenkelt,
häll helt enkelt jordnötterna i en mixer eller matberedare och mixa, mixa och mixa.
Rör runt lite om det fastnar och fortsätt sedan att mixa i en liten evighet.
Det ser ut som att det bara blir ett mjöl, men till slut ger nötterna ifrån sig sina nyttiga fetter
och då blir de torra smulorna till smör.
 
 
Vilka nötter du väljer avgör smaken och kvalitén på jordnötssmöret. Ekologiska jordnötter ger ett ekologiskt jordnöttssmör, osaltade jordnötter ger ett naturellt jordnötssmör och om jordnötterna innehåller tillsatt olja (mer än vad jordnötterna i sig själva innehåller) kommer jordnötssmöret bli något oljigare. Det säger ju sig självt. Jag använde dessa och en påse räckte till en liten burk. Jag har även testat med Icas egna och det blev också gott, fast tyvärr inte ekologiskt.
 

10 saker jag vill göra i maj

Nu är våren här och även om den bjuder på både snö och minusgrader är den ett löfte om att sommaren kommer så småningom. Den här månaden kommer försvinna i en faslig fart och lämna över till juni (!) snabbare än vi hinner greppa. Det här är tio små punkter vill jag hinna bocka av i maj.
 
 
1. Fota ännu mer. Idag fastnade jag i mitt bloggarkiv, scrollade runt bland minnen och stunder som passerat och sparats i bild och ord. Jag hittade bilder av blandad kvalité och även om alla inte var något att skryta över så var det ögonblick som jag uppskattade att ha sparade. Jag har sagt det förut, och jag har börjat fota mer men nu vill jag göra det ännu lite till.
 
2. Laga nya maträtter. Eller äta nya maträtter (om någon vill bjuda liksom hehe) går också bra. Att söka på "food" på pinterest gör ju vem som helst hungrig och i maj vill jag testa massor av nya, härliga rätter. Gärna sallader, grillat eller något annat med lite vårkänslor.
 
3. Hänga hemma i byn. Den här månaden kommer verkligen gå snabbt, det känns som att jag har något inplanerat i princip varje dag, men jag vill verkligen hinna vara hemma hos mams och paps också. Bara vara där, gosa med katten ute på gården, sitta i solen på altanen och bara vara.
 
4. Besöka Palmhuset i Göteborg. Och ha en riktigt mysig helg på Västkusten med Magda, vi ska gå på massor av fik, upptäcka, fota, promenixa runt och vara så turistiga som möjligt samtidigt som vi försöker ge skenet av att vara äkta göteborgare.
 
5. Lyssna på musik. Det här är något som går i perioder, ibland (mer förr) lyssnar jag på kopiösa mängder musik. Konstant liksom. Älskar att hitta nya favoriter att blanda med mina gamla, att fångas av en låt, att känna mig trygg i vissa melodier och att bli alldeles pirrig av andra. Jag har haft en lång period av att inte lyssna så mycket men de senaste dagarna har hörlurarna setat i nästan hela tiden.
 
6. Fortsätta med träningen. I påskas bestämde jag mig för att utmana mig själv lite. Jag tränade mycket redan innan, men kanske utan något specifikt syfte. Nu har jag en plan för min träning fram till midsommar och även några mål att uppfylla på vägen. Det är SÅ roligt med träningen just nu och jag ska verkligen hålla i den här motivationen.
 
7. Gå på gårdsloppis. Sista helgen i maj är det en stor gårdsloppis i närheten av byn och jag ska dit och spana efter ett fint skåp eller någon vacker träbänk att ha utomhus.
 
8. Slutföra. Det finns en sak som jag har haft hängandes över mig i ett år. Jag har skrivit om det tidigare och den här månaden händer det. Det SKA bli ett avslutat kapitel. Det bara måste det.
 
9. Planera en hockeyskola. Jag ska arrangera en hockeyskola och håller på med planeringen för fullt. Den här veckan måste alla bokningar göras, sedan ska inbjudan ut till och efter det finns massor av arbete som måste göras innan det är dags. Det är roligt och jag hoppas att det blir lyckat!
 
10. Blogga. Jepp, har ni märkt att jag har lite flow? Eller inbillar jag mig bara? Det känns roligt i vilket fall och jag planerar att hålla i både fotandet och bloggandet.

The workout talk

Här höll jag till igår när benen fick sig en ordentlig omgång efter en timmes konditionsträning. Jag brukar köra trappor här under somrarna och igår var det dags för årets andra pass. I början är det apjobbigt men några pass framåt kommer det gå att springa ännu fler och ännu snabbare. Det är motiverande. Finns även en betongtrapp där jag kör djupa benböj och en backe där jag springer intervaller eller kör spänstövningar. Brukar gå därifrån på skakiga ben och igår var inget undantag. Idag blev det inomhusträning på gymmet istället, en timmes crosstrain och sedan 30 min bålövningar. Är inne i en bra träningsperiod nu. Känns fint.

En eftermiddag i stockholm

Här är ett gäng sparade ögonblick från vår eftermiddag i huvudstaden för några veckor sedan. Det var verkligen ruggigt ute, riktigt gråkallt, så vi värmde oss med en fika efter att ha strosat omkring en stund. Jag gillar Stockholm samtidigt som jag bara vill hem. Det är en fin stad och det finns många fina vyer, men det känns som att jag inte riktigt hinner se "det riktiga" eller något. Det skulle vara mysigt att vara där en längre stund så man verkligen hinner utforska staden.

Smoothie

Som jag skrev förut så har jag två frukostfavoriter som går på repeat just nu, idag blev det den här skålen plus knäcke med ägg. Jag gör smoothien på en banan, kanske 1-1,5 dl frysta hallon (ingen aning hur mycket, har bara i det som känns bra) och riven kokos. Om den blir för tjock har jag i kallt vatten. Idag toppade jag med jordnötssmör, kokos, russin, sesamfrön och lite extra jordnötter. Jag testade förresten att göra eget jordnötssmör i måndags, det blev supergott!

Fotoutmaningen: Jag startar nu

För ett tag sedan presenterade jag en liten fotoutmaning här på bloggen och min förhoppning var att ni skulle vilja haka på. Det var flera som verkade intresserade och de tre som anmälde sig var Jessica, Madeleine och Jessica.
 
Det är absolut ingen press eller stress i den här utmaningen, utan det handlar bara om att utmana sig på den nivån man själv vill. Dessutom är det upp till var och en att sätta tidsramen för utmaningen. Att det är relativt få deltagare spelar ingen roll, jag hade genomfört utmaningen även om jag var den enda som var med eftersom jag skapat utmaningen för att utveckla mig själv och mitt fotande. Vill du också haka på så kan du anmäla dig här, det är inte för sent!
 
Nu är det dags för oss att sätta igång och steg ett är att skriva ett inlägg om att vi kommer genomföra en fotoutmaning (det här är mitt), presentera våra teman (använd mina eller kom på egna), bestämma en tidsram (mitt är midsommar) och sedan fota loss!
 
Om ni hakar på, tolkar teman och lägger upp era bilder på blogg, instagram eller facebook så får ni gärna länka era inlägg i något av mina fotoutmanings-inlägg, jag vill se! Lycka till!