All the little things

Nu har det snart gått två månader sedan vi flyttade. Det tar längre tid än man kan tro att komma i ordning. De första veckorna ville vi mest känna in hur vi ville ha det, sedan var det dags att börja leta efter rätt möbler (vi sålde en del stora möbler till den som köpte gamla lägenheten). Jag hittade en soffa på Blocket, förra veckan började jag bygga både köksbord och skrivbord, vi har dessutom beställt en ny säng som nu, efter fyra veckors försening, äntligen ska komma. Men det är ju så mycket mer, det där fixet ni vet, med blommor i fönstren, tavlor på väggarna och mattor på golven - dit har vi inte hunnit än. Visst, det står saker lite här och där och vi har ju både säng och köksbord sedan innan, men det känns mest temporärt och det är svårt att hinna med alla de där detaljerna när jobb, träningar och andra uppdrag fyller dagarna. Och som jag tidigare sagt så vill jag verkligen inte stressa fram någonting heller, samtidigt som jag längtar efter att känna mig någorlunda färdig. På fredag kommer i alla fall sängen och då ska jag göra en riktig tornado i alla rum och förhoppningsvis känns det lite mer hemma efter det.

Tips: En inköpsregel

Att kunna ha olika användningsområden för saker och ting är bra att ha med i tanken vid köp av kläder, inredning och annat som kan tänkas locka i butikerna. Något jag under många år gjort när jag stått där i provrummet eller med en tjusig kruka i handen är att testa min egna köperegel. Jag tänker mig att om jag inte kan tänka ut minst tre konkreta tillfällen där prylen eller plagget kommer vara ett givet val så får jag inte köpa den. Den här vasen till exempel, den kan jag använda så här i köket, ett tag planterade jag en murgröna i den och jag testade även att ha den i badrummet fylld med tops. Jag tänker mig att den även är fin att ha sylt i eller ja, som en vas för blommor helt enkelt. Har ni några köptips?
 
/vas eller kruka i glas - ikea, bakredskap i svart och trä - clas ohlson, sax - lagerhaus.

För när du blundar är allting klart

Okej kompisar, förbered er på ett inlägg av det spretigare slaget och läs sedan vidare. Det här är en hel hög med bilder från förra sommaren, de hör inte riktigt ihop och de är kanske inte mina bästa bilder genom tiderna men jag gillar dem. Några av minnena är pizzakvällarna på bryggan och hos morfar, en otroligt stormig tältnatt, kortspel och rostmackor på Kivis, kvällsdoppen efter fysträningarna, all grillmat vi åt hemma hos mamma och pappa och kanske allra mest min bästa väns bröllop ♥ Utöver det hann jag även med Vansbrosimningen, Tough Race, en tur till Öland och att fylla år. 
 
Den här sommaren kommer till största del spenderas på jobbet, men trots det lovar jag mig själv att fylla både minnet och kameran med mängder av fina stunder från sommarens ljusa kvällar. Jag fyller ju år även i år (tro det eller ej) och åter igen, fast kanske ännu mer, önskar jag på riktigt inget annat än en fin sommar (och höst och vinter och ja ni fattar) för alla mina nära och kära.
 
Johannes sa förut att jag är "så bra på att fira min födelsedag" eftersom jag faktiskt bjuder in till kalas för släkt och vänner. I några sekunder fick jag lite dåligt samvete över att jag "vill bli firad", det är ju inte riktigt så det är. Skälet till att jag bjuder in till födelsedagsfika är ju främst för att jag tycker att en solig dag (ja det är alltid fint väder på min dag), trädgårshäng, massor av godsaker, kall dryck, lite kubbspel eller en fotbollsmatch och till sist ett dopp i sjön är ett ypperligt tillfälle att samla ihop familj och vänner. Jag ser nog mer min födelsedag som ett slags sommarfika där alla är välkomna, och jag hoppas att det blir så även i år. 
 
Jag ser också fram emot lite loppisrundor i sommar. Nu när vi bor större finns det lite mer utrymme att använda och det är en ren lycka att kunna inreda vårt hem. Ena stunden vill jag göra klart allt på en gång och andra stunden vill jag låta det ta tid och liksom växa fram allt eftersom, jag tror mest på det sista även om det ibland är svårt att hålla ivern i styr.
 
Andra saker jag vill göra i sommar är att fiska, förra året fick jag ett fiskespö av Putte och jag vill hinna fiska mer i år än jag gjorde förra året, allra helst i hans sällskap. Sedan vill jag åka båt, gå på speedway och testa frisbeegolfbanan i vårt område. Och ha en hel dag där den enda planen är att ligga i gräset eller på altanen och läsa. Och så skulle jag så väldigt gärna vilja åka iväg på någon liten utflykt med familjen.
 
Igår kväll fick vi besök av det fina, fina Skellefteåfolket och vi började med ett dopp i Vällan. Det var lite kallt men ändå härligt och att tvätta håret i sjön är bland det bästa jag vet. Senare kom även mamma och pappa (brorsan är i Polen, annars hade vi tvingat dit honom också) och då slängde vi lite gott kött, kyckling och majskolvar på grillen som vi åt med en härlig sallad och fetaoströra. Vi satt ute tills det blev lite för kallt, då gick vi in och åt hemgjord glass med jordgubbar och kladdkaka. Bra kväll eller vad?
 
Idag efter jobbet ska jag och Johannes möta upp några kompisar för minigolf, glass och kvällsdopp. Som sagt så försöker jag fylla dagarna med annat än jobb och den här helgen har det ju gått väldigt bra. Både familjekramar och kompishäng. ♥ Spretigt inlägg utlovades, spretigt inlägg levererades. Bra så, hörs hej!

Love has a reason, there's a meaning to the world, we're giving love

Har egentligen inget att säga idag, förutom några ord om att jag verkligen, verkligen vill att vi alla ska ta hand om varandra, lyssna på varandra, träffas, umgås, skicka det där smset, hälsa på någon vi inte träffat på länge, kramas lite extra hårt och göra allt det där som vi har tänkt att "det vore kul att göra någon gång". Uppskatta varandra, använd tiden till det som är viktigt på riktigt. Relationer, nära och kära, upplevelser, stunder att minnas. Vi måste göra det vi mår bra av, både själva och tillsammans med andra. ♥

Chocolate chip cookie dough ice cream

 
Den här fina glassbutten och de prickiga glassbägarna köpte jag på Lagerhaus i veckan och jag har redan invigt dem. Det blev chokladglass med extra allt kan man säga, kakdeg, chokladbitar och en len chokladglass. Sugen? Här kommer receptet. Och nej, du behöver ingen glassmaskin!
 
 
 •  D E T  H Ä R  B E H Ö V E R  D U •
 
2, 5 dl. grädde
0, 5 burk kondenserad mjölk (sötad om du så vill)
200 g. mörk choklad av valfri sort
kakdeg, jag gjorde amerikanska chokolate chip cookies från Fridas bakblogg 
och bakade kakor av det mesta men sparade lite till glassen
en butt, form eller annat att frysa glassen i
 
 
 • G Ö R  S Å  H Ä R  •
 
Vispa grädden tills den är fast (ej grynig) och rör sedan i den kondenserade mjölken.
Smält chokladen över vattenbad och rör ned den i grädden/mjölken.
Gör små klumpar av kakdeg och rör ned i blandningen, tillsätt hackad choklad/chokladknappar om du vill.
Häll i valfri form eller butt och ställ i frysen minst 5 timmar.
Njut!
 

Pinchos & friends

Spontant är bäst. Det är sen gammalt och igår blev det just så. Jasmine och Viktor kom förbi på kvällen och tillsammans åkte vi ner på stan för en sen middag på Pinchos. Där mumsade vi på lite av varje och hade det mysigt tills vi var de sista kvar i rummet. Väl ute möttes vi av en ljummen kväll vilket gjorde mig alldeles sommarpirrig, de följde med hem och vi blev sittandes på balkongen i någon timme innan vi sa tack och godnatt till en fin kväll. ♥

We're going, somewhere where the sun is shining bright

Goddagens kompisar! Jag har sprungit igen, så det där med att lära mig gilla att springa den här sommaren kanske faktiskt kommer hända. Eller inte, vi får se. Igår var jag och Magda på utflykt till Västerås och på kvällen mötte vi upp Linnea och Linnéa, vi köpte med oss pizza och satt vid båtbryggorna. Det kan man ju tro var alldeles underbart men det blåste iskallt och kom till och med lite regn. Väderprognosen har hela tiden visat att det idag ska vara sol heeeela långa dagen. Vaknade upp till en gråmulen himmel och en ändrad prognos. Svensk sommar alltså <3 Vi tänkte ändå göra ett försök, mötas upp alla fyra och hänga på bryggan några timmar. Jag lever ju trots allt sommarlovsliv och vill så gärna känna solens värme (skam den som ger sig). Och för att texten ska ha något med bilderna att göra: Jag äter frukost nu. Hörs, hej!

Storm

Imorse fick jag vakna av mig själv för första gången på evigheter och att inte höra ljudet från väckarklockan var en perfekt start på veckan. Det här är min lediga vecka (utom torsdag då jag jobbar) innan det väntas jobb så gott som varenda dag fram till v.34 (tror att jag är ledig kanske sammanlagt 7 dagar under den perioden), så jag har bestämt mig för att leka sommarlov hela den här veckan och bara göra precis det jag känner för. 
 
Ett av mina (många) sommarmål är att lära mig tycka det är roligt, eller i alla fall okej, att springa. Därför startade jag dagen med en tur på ca 8 kilometer, vändan går till stor del längs sjön så att det är fin utsikt hjälper ju lite. Väl hemma igen röck jag åt mig badkläderna och cyklade direkt till båtbryggorna där jag tog ett dopp. Satt kvar vid sjön ett tag och såg åskmolnen rulla in över öarna medan det mullrade långt borta. Lagom tills jag kom hem bröt ovädret ut och nu har det smattrat ihärdigt mot rutorna i några timmar samtidigt som det både blixtrat och dundrat. För mig som annars oftast har fullproppade dagar är det ovant att bara vara, men det känns välbehövligt och med tanke på vädret känns det helt okej att mysa inomhus.

Seven days and seven nights

Mina veckor ser ibland väldigt lika ut och ibland är de helt huller om buller och jag vet knappt vilken dag det är eller vad jag gör. Jag har ju inget "sju till fyra-jobb" så det är svårt att ha fasta rutiner, vilket är både positivt och negativt. Så här har den här veckan sett ut.
 
Måndag: Jobbade på mitt jobb (receptionen på Lugnet) 10.30-19.15, brukar gå dit och hem vilket tar ca 50 minuter enkel väg.
 
Tisdag: En ledig dag vilket den här veckan innebar en långpromenad, storhandling och förberedelser inför Kullacampen och sedan fysträning med hockeylaget. Vi körde spänst och bålstyrka i 1,5 timme tillsammans med ett av de andra lagen vilket var SÅ jobbigt men SÅ kul.
 
Onsdag: Kullacampen. Som ni vet är jag tränare för ett u-lag (utvecklingslag, flicklag, ungdomslag - vad ni vill kalla det) tillsammans med Magda och Karin. Vi startade upp laget till förra hösten och har gått från 7 spelare till över 20 hockeytokiga tjejer (japp, faktiskt stolt!) och då det inte finns särskilt mycket hockeyskolor/läger/camper för tjejer bestämde jag mig för att göra en egen. Planerade schema, bokade tider och hallar och bjöd in tjejer från u-laget men även från andra föreningar. Drog med mig Magda på tåget och tillsammans höll vi i en camp under tre dagar. Under den här veckan var även Damkronorna här på träningsläger vilket våra camp-tjejer var väldigt lyckliga över, idolerna på plats, massor av hockey, nya kompisar och rolig träning - vad kan bli fel? På kvällen hade Damkronorna internmatch och vi skötte sekretariatet. Ishallen 9-21 med andra ord.
 
Torsdag: Kullacampen med dubbla ispass, fyspass och utomhusträning i solskenet. På kvällen fysträning med samma gäng som på tisdagen, men den här gången hinderbana i kombination med riktningsförändringar och spänstövningar. Svettigt som tusan. Efteråt tog jag, Magda och Linnea ett kvällsdopp i runn och käkade rostade mackor hos farmor och farfar. Sommar alltså!

Fredag: Sista dagen på campen. Mer träning och ett trött huvud som på eftermiddagen tackade tjejerna för roliga dagar. Även fast man inte själv tränar rent fysiskt så tar det på krafterna att vara ledare, instruera, förklara, hålla koll på tider, fixa mat och hålla ordning på en grupp. Pjuh! På kvällen ännu en fysträning och sedan en snabb sväng till IKEA för att köpa dynor till utemöblerna. De var slut i lager. Tråkigt! Men vi tröstade oss med grillat på balkongen och efter det somnade jag som en stock.
 
Lördag: Jobb i receptionen 8.45-17.15 följt av ett kort träningspass, det blev intervaller i mördarbacken (i stekande sol). Sedan spelade Damkronorna ännu en match i ishallen och vi skötte sekretariatet igen. Är så impad av landslaget och blev verkligen inspirerad och motiverad på så många sätt av att se dem på det viset! Efteråt körde jag och Magda en filmkväll med chokladglass.
 
Söndag: Jobb i recepitonen 9.45-18.15. Idag cyklade jag till jobbet istället för att gå, direkt när jag slutar ska jag och Magda ta ett kvällsdopp och sedan kör vi en till filmkväll. Varför ändra ett vinnande koncept? På lunchrasten hann jag med ett pass i gymmet där jag körde crosstrain och bålstyrka.