Basil breakfast

Appropå färska kryddor så är detta helt klart en frukostvinnare. Knäcke med ägg, flingsalt och basilika eller en smoothie av banan, kokos och hallon (eller helst både och) är favoriterna som går på repeat här hemma just nu. En kombination av dessa är precis vad som landade i magen efter gymmet den här fredagsmorgonen och på det ska jag nu ta mig an en rejäl rensning av vårt förråd. Fin fredag på er!

Grönt på köksbänken

 
"Hellre kryddor på bänken än blommor på bordet."
 
Det är väl kanske inte ett etablerat talesätt (än) men det är hur som helst så jag känner. Ska jag väl köper hem något från kategorin växter slutar det allt som oftast med någon färsk krydda från grönsaksavdelningen i matbutiken. Dels för att det faktiskt går att använda till något och dels för att det är mer prisvärt. Och dessutom brukar kryddorna överleva bra mycket längre än blommorna. Basilika, timjan och rosmarin är mina favoriter. Vilka är era?

paris

För ett tag sedan skrev jag en lista över saker jag ville göra i mars, boka en resa till Paris var en av punkterna men tyvärr har det inte blivit av. Jag och Magda har ägnat såå många timmar åt att hitta hotell och flyg som ska passa både i datum, tid och plånbok. Det sistnämnda är helt klart svårast. Nu har vi fått en annan brilljant idé som känns lite lättare att förverkliga, så Paris kanske får vänta till hösten. Vi får se vad som händer.

min fotoutmaning

Jag har länge varit sugen på att utmana och utveckla mitt fotograferande samtidigt som jag vill engagera mig mer i bloggandet. Därför har jag nu klurat ihop en slags fotoutmaning och jag hoppas att ni vill vara med! Tanken är att utmaningen ska skilja sig från de utmaningar som ofta snurrar bland bloggar och instagramkonton där olika bilder ska läggas upp på speciella dagar eller där deltagarna känner sig låsta i de olika rubrikerna.
 
Min tanke är att alla som deltar på något sätt ska lära sig mer om sitt fotograferande, utmana sig själva och samtidigt bli tryggare i sin egen fotostil. Det kanske låter vimsigt, men jag tror och hoppas att det är just det en utmaning som denna ger.
 
 
Att utveckla sin kreativitet inom tidsbestämda ramar och förutbestämda teman är enligt mig något motsägande. Kreativitet kommer inifrån och för min del krävs det ett visst "flow", en slags känsla, för att kunna vara kreativ inom olika områden. Att däremot tro att jag ska bli en bättre fotograf utan någon press alls är något naivt då jag i så fall lägger tiden på något annat eller bara fotar precis som vanligt. De teman som jag presenterar i den här utmaningen är därför väldigt, väldigt breda och går att tolka på fler än ett vis samtidigt som de täcker flera olika områden inom fotografi för att förhoppningsvis locka fram kreativiteten hos oss alla. Det fina är dock att det är du som väljer dina teman, för ingen vet ju bättre än du själv hur du vill utvecklas bakom kameran. Och om du gillar mina teman är det självklart fritt fram att använda dem!
 
När? Du bestämmer själv när du vill påbörja utmaningen och hur lång tid du vill ha på dig. Sätt ett ungefärligt slutdatum då du ska ha klarat av de olika teman som presenteras. Mitt är midsommar.
 
Hur? Tolka 10 teman precis som du vill, ta det bokstavligt eller låt fantasin springa iväg. Välj själv om du publicerar bilderna på din blogg, på instagram eller bara sparar dem för dig själv. 
 
Om du vill att ditt deltagande ska synas, om du vill få feedback på dina bilder eller inspireras av andras bilder kan du anmäla dig genom att:
1. Skriva ett inlägg om att du ska delta i utmaningen och länka till det här inlägget, dina tankar och förväntningar kring det samt när du förväntar dig att vara klar med de 10 fotograferingarna.
2. Kommentera det här inlägget med en länk till ditt inlägg om utmaningen. 
 
1. En eller flera personer.
2. Närbild.
3. En oredigerad bild, använd kamerans inställningar och fota tills du blir nöjd med bilden utan att behöva efterredigera den.
4. Landskap.
5. En bildserie om 3-5 bilder.
6. Mat.
7. Solnedgång, soluppgång eller annat motljus.
9. Självporträtt.
10. Rörelse.
 
Mina teman är en blandning av sådant jag gillar att fota (mat), sådant jag är väldigt obekväm med att fota (människor och självporträtt) och sådant jag tycker är otroligt svårt (motljus). Kom ihåg att ni kan välja era egna teman eller köra mina. Det går att lägga sig på olika svårighetsgrader genom att fota helt som vanligt med trygga inställningar och utan tanke eller genom att verkligen gå utanför det bekväma och testa sig fram. Jag hoppas att ni som deltar väljer att verkligen utmana er själva.
 
För att vi ska få någon ordning på torpet tänker jag att sista anmälningsdag för just den här utmaningen är på fredag, så publicerar jag ett inlägg med alla deltagare (det kanske bara blir jag?) i helgen och sen kör vi igång. Hoppas ni är med!

kardemummasnurror

Hej kompisar. Visst ser det ut som om vi dukat upp en mysig söndagsfika på köksbordet idag? Det är lögn. Det är gamla bilder och snurrorna var knappt goda (supertorra) men vill ändå säga att man borde ordna små fikastunder här och där oftare än man gör. Speciellt på regniga eftermiddagar. Söndagsfika kan ju vara ett av de mysigaste orden i det svenska språket, eller vad säger ni?

@corneliaeri

Jag försöker bli lite flitigare på instagram, det går sådär.
 
Men följ mig ändå vettja, det är @corneliaeri som gäller och
ni som inte har ett konto (hej pappa ♥) får helt enkelt skaffa eller titta här.

friday force

Jag är ledig idag (eftersom jag jobbar i helgen) vilket är 100% skönt. När jag och J sprang upp till gymmet imorse värmde solen riktigt härligt, J bestämde sig till och med för att inviga shortssäsongen. Lite väl enligt mig som bylsade på mig trippla lager och sedan, självklart, svettades ihjäl i den långa uppförsbacken. På vägen hem möttes vi dock av en hagelskur och kyliga vindar och då var shortsgrabben mindre nöjd kan man säga. Sedan dess har jag ätit och spenderat någon timme liggandes här med datorn på magen. Har fått undan lite av varje som jag skjutit på och samtidigt laddat för dagens andra pass. Ikväll ska jag och Magda ha filmmys här hemma med påskgodiset som påskharen kom med förra helgen. Hur ser er fredagskväll ut?

2017.04.19

Vi var i Värmland över påsken och Johannes morfar skickade med oss en älgstek hem, värre mat kan man ju bli serverad en helt vanlig onsdagskväll. Detta var alltså vad Johannes och Joel hade dukat fram när jag kom hem efter en jobbdag följd av träning och kvällsmöte och jag kan lova att det var riktigt, riktigt gott. Det här är bra. Som man säger (för er som inte fattar referensen, jeez skaffa internet till och med jag som inte sett något har sett det youtubeklippet).
 
Imorgon ska jag och grabbarna simma (om de inte är trötta/har ont i halsen/helt plötsligt blivit sjuka) (många om), vi har simmat en gång tidigare och tanken var att jag skulle lära dem crawla. Tråkig fakta: De är typ lika snabba som jag fast jag tävlat och tränat i många år och de bara åker skidor dagarna i ända. Men det är det väl just det; att det är deras jobb att vara vältränade. Där ligger man ju i lä. Så att säga.
 
Nej, nu tar vi kväll här i vår lilla etta. Om ni lovar att läsa min blogg sådär mycket som ni gjorde förut så lovar jag att 1. skriva lite oftare och 2. berätta en rolig nyhet wehey. Vi hörs!

easy days

Igår var vi i Stockholm över dagen och konstaterade för kanske hundrade gången att vi verkligen inte är statsmänniskor. Vi längtade hem. Kan ha berott på att vi lämnade ett soligt Falun för ett riktigt ruskväder och dessutom körde fel i typ en timme och betalade ca. en halv månadslön för parkeringen. Men på det hela taget hade vi det ändå fint. Målet med turen var Brynolf & Ljung, som J fick i födelsedagspresent av mig, och showen var riktigt bra!
 
Imorgon fyller min toker (♥) till lillebror år och det ska självklart firas med dunder och brak. På kvällen åker vi dock ner till Värmland för påskfirande. Jag är 50% glad pga ska såklart bli mysigt att träffa alla, äta gott och ha det bra men även 50% nojig pga första gången jag inte är hemma på en högtid. Liksom det verkar inte som att påskharen kommer till Bäckevarv, och att tuppen värper efter påskmiddagen antar jag att jag kan utesluta. Meeeeen det är bra att vidga sina vyer. Har jag hört. Och med lite våld kanske jag kan tvinga ihop ett reprisfirande av påsken när vi kommer hem igen om det krisar. (Om någon i Johannes familj läser detta: Skoja bara. Det ska bli mysigt. Men locka dit en påskhare eller två tack).
 
Nu ska jag, Johannes och Joel mötas på Burgarbaren i stan och äta oss proppmätta innan vi går på bio. Glassiga dagar som ni hör. Fattigt men härligt. Mest fattigt. Obs. Jobbade idag så är inte helt avskuren från det ansvarsfulla vuxenlivet och får förmodligen dubbla vuxenpoäng eftersom jag varit i en anna stad och suttit i möten hela dagen.

ramundberget

Är i Ramundberget med Johannes och hans gäng och det är så jävla snyggt på fjället så jag måste typ hålla andan lite. De tränar och laddar för helgens tävlingar i Bruksvallarna, jag äter lösgodis och är pirrig i magen över att ha en helt ledig vecka på ett ställe som detta. Hörs hej!