kitchen update

kitvhen
 
Köksbilderna som jag lovade er har ju som ni märkt uteblivit, mest för att vi direkt när köksluckorna var färdigmålade drog igång med nästa projekt - att måla golvet. Eller ja, däremellan hann vi med en rensning av alla köksskåp, ett spisbyte och en städning i det totala kaoset. Några bilder blev det aldrig men när nästa kaos lagt sig (förhoppningsvis till helgen, jag ska måla sista vändan på golvet imorgon) lovar jag att dela med mig av resultatet.
 
Vi är på jakt efter nya köksmöbler också och jag behöver er hjälp! Jag har länge suktat efter stolarna här ovan och tycker nu att jag har sparat, längtat och väntat nog - men svarta eller vita? Jag och morfar hittade inte något köksbord på vår loppisrunda, så jakten fortsätter. Jag vill ha ett runt bord i obehandlat trä, som på bilden här. Väggarna är vita, golvet är (snart) vitt, all köksinredning är ljusgrå (ungefär samma nyans som på bilden ovan) och beslagen är i mässing. I köket har vi även ett fristående skåp i vitt och svart. Vilka stolar tycker ni jag ska satsa på? Den gråa taklampan hänger i köket nu, men med nya stolar kanske någon av taklamporna i serien RANARP passar bättre? Hjälp mig, vad tycker ni om allt det här? Har ni några kökförslag eller tips på köksprylar ni fastnat för?

livsuppdatering

I helgen hade vi hemmapremiär, vilken tyvärr slutade i förlust. Nästa helg har vi dubbla matcher och veckan är fylld med ispass, så det blir mycket hockey framöver. Igår gav jag och Magda oss på yoga för första gången, vet inte hur många gånger jag utbrast "oh shit" när instruktören visade hur vi skulle göra. Vi var inte direkt bäst i klassen, men vi gjorde vårt allra bästa och bokade in oss nästa vecka också. Just idag är jag ledig och ska passa på att ta en loppisrunda med morfar, om jag har riktigt tur kommer jag med med ett runt köksbord. I övrigt rullar dagarna på med jobb och träningar. Ta hand om er!

10 saker jag vill göra i november

Det är mycket på gång just nu och halva november har sprungit förbi i en väldig fart. Det är många måsten att beta av under de närmsta veckorna, men jag vägrar låta det ta över all min tid. Därför har jag gjort en lista över 10 saker jag vill göra i november, helt utan inbördes ordning.
 
 
1. Slipa och måla köksgolvet. För några veckor sedan gjorde vi ett ryck i köket, köksluckorna är målade, alla beslag är utbytta, en ny spis är på plats och vi (pappa) har flyttat om underskåpen en aning. För att slutföra projektet ska golvet målas, det har jag tänkt ta tag i under de närmsta dagarna.
 
2. Köpa en ny dunjacka. Min älskade dunjacka, som jag köpte för nästan sju år sedan, har länge varit inne på sista versen. När dragkedjan sa upp sig totalt, fodret sprack och fickorna egentligen endast var hål tvingades jag inse att det var dags att byta ut jackan. Jag gjorde mig av med jackan i våras, allt för att vara tvungen att hitta en ny till vintern. Nu kommer kylan krypandes och jag börjar tröttna på att gå klädd i min skidjacka.
 
3. Bjuda morfar på fika. Det går i ett just nu, jag har dagarna fullspäckade med måsten och åtaganden både inom jobbet, hockeyen och det övriga livet. Men jag längtar efter min fina morfar och jag ska se till att baka något riktigt gott att bjuda honom på innan advent!
 
4. Lära mig fler kamerainställningar. Jag lär mig mer om kameran varje gång jag fotar, men just nu känns det som att inspirationen och viljan att utvecklas har tagit en lång semester. Jag har dock ett par specifika saker jag vill lära mig och det ska jag se till att göra i november.
 
5. Ta tag i mina projekt. Jag har två så kallade DIY-projekt (hatar uttrycket diy, kan vi inte komma på ett ord som fungerar lika bra på svenska? gds?) som lockar och den här månaden ska det bli av. Jag måste bara pricka in en ledig dag och ta mig till närmsta bygghandel.
 
6. Förverkliga drömmen om New York. Jag har länge drömt om NY och när Johannes verkade vilja besöka staden lika mycket som jag bestämde vi oss för att göra det till verklighet. Målet för november är att göra en ordentlig plan om hur och när vi ska åka, planera en resebudget och börja spara för resan.
 
7. Samla hela familjen. Min coola mamma är i Sydafrika och jobbar med ett projekt för att förbättra fattiga människors utveckling, och pappa har precis kommit hem från London. Mamma är borta hela november (så det här målet är egentligen för 1 december) och när hon är hemma igen vill jag att vi ska ses allihopa, hela högen, och bara vara tillsammans. 
 
8. Fira första advent. Första advent är för mig startskottet för julen, när advent är här börjar väntan. I slutet på november är det dags att smyga igång julen med allt det där som jag längtar efter. Jag skulle också gärna gå i kyrkan mer ofta under veckorna innan jul.
 
9. Ha en spelkväll. Emellanåt har vi ordentliga kortspelskvällar hos farmor och farfar, nu var det nog över ett år sedan sist och jag önskar så att mina kusiner kunde komma hem och spela med oss. Oavsett om de kommer hem (de bor i Danmark och Tyskland) eller inte så hoppas jag på att få till en lång och rolig kväll.
 
10. Andas. Jag måste andas. Jag älskar att det är mycket som händer runt mig, att jag har mycket att göra och se fram emot - men jag måste få ligga kvar i sängen en hel förmiddag ibland. Jag måste få gå långa promenader under en stjärnklar himmel hemma i byn. Jag måste få krascha i soffan hos min lillebror. Jag måste tillåta mig själv att hitta utrymmen för att bara andas. 

en efterlängtad fredag

Dagens frukost ser ut ungefär så här. Jag är ledig idag men har ändå både det ena och det andra planerat. Ett pass på gymmet väntar, slipning och eventuellt målning av köksgolv (hurra!), skidåkning och en tur till Mora med Magda. Städning och handling ska också hinnas med innan kvällen, för sedan får jag finbesök av tjejerna. Det blir filmkväll (med någon riktigt sådär supertjejig film), kladdkaksbakning och soffmys. Heja fredag!

bloggtips #2

 
Den här bloggen hittade jag av en slump (minns inte när, var eller hur) och det är jag SÅ glad för. Johanna Montell skriver om hållbarhet, second hand och inredning. Det här tipset fick mig verkligen att se möjligheter i fler loppisobjekt än tidigare och det här inlägget är är läsvärt för alla oss som vill göra små justeringar för att värna om miljön. Bloggen är fylld med olika miljötips, men det är ändå inspirations- och fotokategorierna jag gillar bäst, för det här med att förmedla en känsla genom bild - det kan hon.
 
/tidigare tips hittar ni här.

a little treat

Avskyr att samhället får människor att jäkta fram julkänslan. Vill längta med hela kroppen innan jag klickar igång julens spellistor, vill att det ska kännas ända ut i fingertopparna innan jag tar steget in i affärernas julavdelningar. Vill känna begäret efter glögg innan jag korkar upp den första flaskan. Jag skulle med glädje förbjuda all försäljning av julpynt före advent och stoppa varenda människa som får för sig att köpa hyacinter i november. Allt för att få den där underbara känslan av att det är värt att vänta på. 
 
I helgen kom det första suget efter jul - rocky road. Jag tillät mig dock inte att göra en fullbodig variant med marshmallows och hela köret, utan det blev istället ett slags chokladbräck med pistagenötter och lite extra kakao i den smälta chokladen. Det blev perfekt, men det riktiga julgodiset får vackert vänta några veckor till. Precis som hyacinterna, glöggen och julmusiken. För det blir så mycket mer värt om vi väntar på det.

beachlife

Några ögonblick från när vi utforskade en av stränderna i Marbella. Jag älskar dagar på stranden, värmen, sanden mellan tårna och saltet i håret. Vi varvade solstolarna med att läsa under palmerna, doppa oss i de enorma vågorna och klättra på de stora stenblocken ute på pirarna. Jag har massor av bilder kvar från vår resa, vill ni se dem? 

vinterlängtan

Snön har vräkt ner över stan hela dagen idag, ingenting blir dock kvar utan de stora vita flingorna landar som slask på marken. De senaste dagarna graderna sjunkit och det känns att vintern närmar sig, det där härliga pirret i kroppen som lovar minusgrader och gnistrande frost får mig att längta efter kalla dagar. 
 
Hur är det med er? Längtar ni efter vintern? Jag har varit rejält förkyld med feber, hosta och hela den biten den senaste veckan. Tyvärr har jag även haft fullt upp med jobb, hockey och köksrenovering så någon vila har det inte blivit. Nu börjar förkylningen äntligen ge med sig, köket kommer bli klart under veckan, jobbet är under kontroll och hockeyn, ja den rullar på som vanligt - vilket jag älskar. Så mig går det ingen nöd på och ni ska såklart få se hur fint det blivit i köket när vi är färdiga.