playin' with fire

Hej kompisar, äntligen lördag! Jag är ledig och tog den första sovmorgonen på vad som kändes som evigheter idag. Men jag har ändå redan hunnit städa lägenheten, gå en promenad och handla, så en så värst lång sovmorgon blev det ju inte, men det gör inget. Jag vill egentligen bara kika in och önska er en trevlig helg, och visa upp mina nya bestick - hur fina?

we were meant to be untamed

 
Hur gammal är du?
23 år.
 
Hur gammal känner du dig?
Ibland som ett barn och ibland som en väldigt gammal och vis människa. Oftast som en pensionär.
 
Var bor du?
I Falun.
 
Vad har du gjort idag?
Tränat, ätit, skrivit på uppsatsen, tränat igen och nu jobbar jag.
 
Sommar, höst, vinter eller vår, vilken föredrar du?
Alla! När det är sommar tänker jag att sommar, det är fan i mig det bästa som finns! När det är vinter tänker jag samma sak om vintern. När det är vår älskar jag våren och när det är höst tycker jag att det är helt fantastiskt.
 
Varför?
För att jag älskar att bo i ett land där årstiderna ändras och påverkar oss, det är häftigt. Jag skulle aldrig vilja bo någonstans där det var samma klimat året om.
 
Är du beroende av någonting?
Förutom det grundläggande för mänskligt liv så ja, att vara nära min familj, att träna, umgås, utmana mig själv, att skratta och att hitta på små äventyr. Och polly. Jag älskar polly.
 
Nämn tre saker som man kanske inte vet om dig?
1. När jag var yngre ville jag så himla gärna heta Elwira i andranamn, jag ville det så mycket så att jag till slut trodde att jag hette det ett tag.
2. Appropå namn: Ibland blir jag så väldigt osäker på om Cornelia ens är ett namn? Kan man ens heta det liksom? Jag kan bli högst skeptisk till vad mitt namn egentligen är och ibland glömma bort vad jag heter (fast lugn morski och farski - ni valde ett bra namn, det är fint, jag är nöjd).
3. Jag vill skriva en bok.
 
Var i världen skulle du vilja befinna dig just nu?
Ahh. I New York (pga har precis googlat bilder och kollat på kartor och vill åka dit bautamycket just nu).
 
 
 
Vad är du på för humör just nu?
Skapligt nöjd. Hungrig som en varg men annars glad. Lite trött och uttråkad bara, men om 45 minuter får jag gå hem.
 
Vilket är ditt favoritgodis?
Polly <3 Och choklad i allmänhet.
 
Nämn en bra och en dålig egenskap som du har?
Bra: Lättroad så in åt. Dålig: Ältar saker i min hjärna tills jag blir galen.
 
Är du morgon- eller kvällsmänniska?
Om jag säger morgon så skrattar Johannes mig i ansiktet för han håller inte med. Men jag gillar att vara vaken tidigt och göra saker tidigt på dagen. Men jag måste nog ändå säga kvällsmänniska, då känner jag mig mer kreativ och får ofta idéer som jag vill genomföra direkt.
 
Har du blivit sydd någon gång?
Nepp.
 
Vad heter du i andra namn?
Anna.
 
Hur imponerar man på dig?
Man brinner för någonting, genomför sina idéer och vågar tro på sig själv och sin förmåga.
 
Fem saker du ser fram emot?
Ligga under Ellinors äppelträd och titta på himlen när vi leker att vi har sommarlov, grillkvällar med familjen, Tough Race, Vansbrosimmet och min och Johannes roadtrip.

everyday's

Här kommer ett gäng blandade, bortglömda bilder i brist på annat. Det är regn och rusk här i stan idag och det gråa vädret får mig att vilja ligga i soffan hela dagen. Det får dock bli en annan dag, för idag är det en hel del på gång. Dagen inleddes med 45 minuter styrkeövningar, 60 minuter crosstrain och 40 minuter i bassängen. Det sista utomhus. I spöregn. Kan säga att 1. frukosten var drömgod efteråt och 2. det där med soffan lockar fortfarande... Men, nu väntar några effektiva timmar av uppsatsskrivande innan jag ska iväg till Ellinor och ordna inför en loppis som vi ska ha på söndag. Det känns som att det finns så mycket som jag verkligen vill göra nu; fota, träna (är inne i en riktigt bra träningsperiod), uppleva, skriva, tänka, umgås, åka på fler loppisar med E, gå milslånga promenader med fint sällskap (eller ensam med podd i lurarna), hänga med lillebror och ta kvälssdopp i sjön - men all min vakna tid går åt till att skriva på uppsatsen alternativt tänka att jag verkligen borde skriva på uppsatsen. När den är klar ska jag dansa glädjedans i typ tre dygn. Minst. I övrigt har jag börjat längta lite extra mycket efter de fina i Skellefteå de senaste dagarna. Och efter att ta årets första övningskörningstur på motorcykeln (som kommer vara ruskigt nervöst men roligt). Och efter sommaren, ja jävlar vad jag längtar efter sommaren.
 
Det blev lite allt möjligt det här, i både ord och bild. Trevlig onsdag kompisar!

fjädersparris

En fjädersparris och en ljusgrå sängkappa, ja det var precis vad som behövdes vid sängen. Som sagt, de små detaljerna kan göra stor skillnad. 

favoriter från viktigt-kollektionen

I helgen hade VIKTIGT preimär på IKEA, kollektionen bygger på ett gediget hantverk och genomtänkta materialval och är (tillsammans med Nike Karlsson och Wiebke Braasch från IKEA) skapad av Ingegerd Råman. Det avskalade, lågmälda uttrycket är det som utmärker samtliga produkter och här ovan ser ni mina favoriter ur den nya kollektionen. Jag tycker att produkterna är väldigt vackra i sin enkelhet, även om jag personligen hittade fler guldklimpar i kollektionen SINNERLIGT. 
 
/mina topp tre favoriter är karaffen, korgen och (ja, faktiskt) boken. hela kollektionen hittas här

loppislördag

Igår tog jag och Ellinor ut pickupen på en lördagstur (instagram här), vi gjorde flera loppisstopp, lastade fynden på flaket, fikade på Forsnärsgården i Skäve och avslutade turen på Pingbo Home. Ellinor gjorde de flesta fynden och kom hem med bland annat ett par robusta trådkorgar, linnesäckar och galet fina glasflaskor i en trälåda, mina fynd var av mindre storlek och favoriterna är salt- och pepparkaren i marmor som jag fick för några tior.

tre inspirerande hem

Blev på riktigt lite kär i dessa tre hem. De är väldigt olika varandra i allt från storlek, läge, planlösning, stil och funktion men de har ändå något gemensamt. De känns naturnära, rustika och användarvänliga med smarta lösningar och ytor för umgänge - tre levande hem som är otrooooligt inspirerande.
 
/säljs via husmanhagberg: nynäsvägen, åstorpsbacken, lundgatan.

the small things

Så här ser det ut på en av platserna i köket just nu. Jag älskar att flytta runt på växter, lampor, brickor, ljus och tavlor för att förnya i hemmet. På liten yta är det svårt att göra stora förändringar, och de små detaljerna blir därför lösningen när det kommer till att skapa något nytt på våra 36 kvadrat.
 
/kruka - åhléns, marmorbricka - mio, stor syltburk till ljusen - loppis.

sneakers

Dessa fick jag med mig hem från Värmland och jag kommer förmodligen bo i dem hela sommaren. Ingen sommar utan nya vita pjux, eller hur?

monday

Måndag igen och jag hann med allt som var planerat. Gällande examensarbetet är vi i fas vilket känns skönt så in åt, men att skriva om skolan är så himla tråkigt så jag vill hellre dela med mig av andra saker. Typ som att jag hann baka bullar idag (som i och för sig blev lika goda som papper, men de luktade åtminstone gott). Och typ att Johannes börjar blogga om sin skidsatsning idag, och att jag har kodat hans blogg och faktiskt är rätt nöjd över den. Och typ att jag anmält mig till Vansbrosimningen (!!!?!). Och att himlen utanför fönstret är sådär rosa som den bara kan vara en sommarkväll, även fast det regnat hela dagen.

if you wanna fight i'll stand right beside you

FOTOGRAFERING
 
Berätta lite om fotograferingen? 
Jag fotar oftast med ett 55mm-objektiv på min Nikon d3000 men har nyligen köpt en till kompis, en kompaktkamera från Canon, tyvärr har jag inte riktigt lärt mig hur den fungerar än, men jag tror vi kommer trivas bra ihop så småningom. Jag fotar mest inomhus, mat och stilleben. Jag vill verkligen bli bättre på att fota människor, liv och rörelse. Jag vill bli säker på inställningarna och kunna hantera olika typer av ljus och bildtyper bättre. Fotoutmaningen jag skrev om tidigare har utvecklats i mitt huvud och jag kommer snart ta mig an den (och berätta mer). Mitt mål med fotograferingen är att känna mig bekväm och trygg bakom kameran, att kunna ta en bild som blir så som jag föreställer mig utan att behöva ta om bilden en miljon gånger, tappa suget lika många gånger och bli både arg och besviken.
 
Ditt bästa fototips?
Känns som att jag är den sista människan som kan ge bra tips just nu, eftersom jag varken känner någon inspration eller anser att jag är särskilt bra på att fota. Men om jag ändå ska ge något tips så är det att verkligen inte tvinga fram någonting och att våga prova sig fram!
 
Vilken är din absoluta bild du tagit?
Jädrar vad svårt. Den första jag tänker på är den här ↓ som är tagen på Rhodos. Den är liksom fylld med så fina minnen.
 
 
Vad är det roligaste att fota?
Helt klart mat! Jag gillar att fota inredning också, och ser ofta framför mig hur bilderna ser ut, men jag blir alltid SÅ besviken för de blir aldrig som jag tänkt mig. Detsamma gäller natur och landskap, jag älskar att vara i naturen och ser ofta vackra vyer framför mig som jag vill fånga på bild - men det blir som aldrig riktigt rättvist. 
 
 
 
BLOGGEN & BLOGGAR
 
Varför började du blogga? 
Det var nog ganska spontant, ville bara testa liksom. Jag började sommaren 2009 och när jag läser igenom mina gamla inlägg verkar jag ha haft något behov av att berätta vad jag gjorde varje dag, det är alltså högst ointressanta inlägg med bilder hämtade från google.
 
Följer du några bloggar? 
Ja, massor! Min samling av favoriter är väldigt spretig och jag läser alla typer av bloggar. Jag följer ett antal bloggar på bloglovin' som jag läser dagligen, men några andra klickar jag mig bara in på i perioder och vid vissa tillfällen. Några (få) blandade favoriter är Anna Kubel, Celine, Sandra, ByKiki, IdaStoriesbyme och Fanny. Och dessutom har jag nyss upptäckt att min finaste vän Ellinor börjat blogga, så hennes husrenoveringsblogg är såklart en ny favvo.
 
Vad är ditt mål med bloggen?
Att känna lust och glädje i det jag gör. Att känna att jag delar med mig av något som är av värde för både er och mig. Att inte känna någon som helst press eller ångest över det jag gör här inne utan att kunna använda bloggen som en kanal för inspiration, motivation och kreativitet samtidigt som jag samlar och bevarar massor av minnen. 
 
Vad vill du helst läsa om i bloggarna?
Något som personen bakom bloggen är intresserad av. Jag fastnar lätt i bloggar som är baserade på fotografier, bilderna är enligt mig det absolut viktigaste i en blogg, en stilren och inbjudande design är inte heller underskattat. Bloggar om resor, inredning och livet i allmänhet är vad jag oftast fastnar i. 
 
 
 
 
HOCKEYN
 
Varför började du med hockey och vad är ditt bästa minne därifrån?
Min lillebror började spela hockey när jag var åtta, jag höll på med andra idrotter då men eftersom pappa var tränare för hans lag var jag med på deras träningar ibland (inte jätteofta men några gånger) och tyckte det var väldigt roligt. På högstadiet slutade jag med simning och brottning (som jag tävlat i under ca fem år) och provade istället hockeyn, och fastnade! Mitt bästa minne... Det finns så himla många att välja på! Men alla de bästa minnena handlar om gemenskap med laget och ledarna, glädje och utveckling hos oss både som spelare och människor.
 
Hur länge har du spelat hockey? Vad fick dig att börja? Är det något du skule vilja ha som jobb i framtiden?
Jag har spelat i ca 10 år (jävlar vad länge!). Ibland drömmer jag om att bli den första kvinnliga tränaren i SHL, men att leva på hockeyn som spelare är i princip omöjligt som tjej. Men självklart vill jag utvecklas och bli bättre inom idrotten och jag kommer från och med nästa säsong vara tränare för ett utvecklingslag vilket jag ser fram emot väldigt mycket!
 
 
 
UTBILDNING & JOBB
 
Berätta lite om dina jobb?
Jag är vikarie i en reception/kassa i sporthallen där jag jobbar så mycket jag har möjlighet till. Jag trivs väldigt bra och det är alltid något på gång på anläggningen. Här kan ni se vad det är för ställe jag jobbar på, det är en enorm sportanläggning där det går att utöva i princip vilken idrott som helst, det finns även gym, simhall, friluftsbad, hoppbackar och dessutom ligger Sveriges Nationalarena för skidåkning på området. Jag jobbar även extra i Högskolans bibliotek som ser ut så här. Fram tills i vintras var jag dessutom sponsringsansvarig för ungdomssektionen i hockeyklubben men sa ifrån mig det efter många turer fram och tillbaka. 
 
Vad går du för utbildning?
Jag går en treårig ekonomutbildning och är klar nu till sommaren, wehey!
 
Hur går det med plugget just nu och när tar du examen?
Det går... Bra. Det var kämpigt som satan i vintras (och innan dess) och jag var helt säker på att jag inte skulle klara av utbildningen, jag var SÅ omotiverad och hade flera oavklarade tentor släpande och ett par riktigt tuffa kurser framför mig. Men, jag bet ihop och bestämde mig för att göra allt jag kunde för att klara av det och för någon månad sedan fick jag tillbaka den sista godkända tentan, det var en enorm lättnad att ha klarat av alla kurser i tid! Nu skriver vi (jag och Johannes) vårt examensarbete och siktar på att vara färdiga i slutet av maj. Heja oss!
 
 
Framtidsplaner efter examen?
Jag kommer jobba i receptionen under sommaren och har även jobb där till hösten, det känns skönt att inte stå helt tomhänt även om receptionsjobbet kanske inte är vad jag kommer pyssla med resten av livet. Jag drömmer om att utbilda mig till något inom inredning eller mäklare, och kommer börja fundera och planera kring det lite mer "på riktigt" under sommaren.
 
Vad tycker du om din utbildning? 
Jag tycker att den är bra om man vill jobba med något inom ekonomi, som att till exempel jobba på en ekonomiavdelning, vara revisor eller liknande. Jag insåg ganska snabbt att det inte var vad jag ville göra och har därför haft ett par tuffa år där motivationen verkligen varit noll. Jag önskar att utbildningen hade varit lite mer inspirerande och öppen mot andra inriktningar, som till exempel eget företagande. 
 
 
 
FRAMTID & DRÖMMAR
 
Vad är ditt drömresemål?
Det känns som att jag har TUSEN punkter på listan över ställen jag vill besöka. Jag vill se ALLT. Just för tillfället står New York, Skottland, Island, något riktigt semesterparadis och en vandring i de Norska/Svenska fjällen högst upp på önskelistan.
 
Högsta dröm?
Jag har så himla svårt med frågor av den här typen, högsta dröm, bästa minne, största lycka osv. Men min högsta dröm och det jag oftast önskar är att allt ska vara bra. Att livet ska vara bra för mig och dem i min närhet, och för alla andra. Om jag ska drömma egoistiskt så drömmer jag om att jobba med något kreativt, att bygga/renovera ett riktigt drömhus, att uppleva mycket och att vinna jordens jäkla supervinst på lotto så jag först kan ta med alla jag tycker om på en magisk resa och skämma bort dem med allt de önskar och sedan göra det en gång till!
 
Dina tankar inför framtiden? 
Utöver det jag skrev tidigare (om jobb osv) så vill jag ha ett hus i framtiden, ett stort, fint hus vid en sjö. Med en underbar uteplats där familj och vänner gärna och ofta samlas för att umgås. Tänker även att jag vill resa mycket i framtiden. Behöver den där lottovinsten.
  
 
 
 
ÖVRIGT
 
Vad är det bästa du vet?
Som sagt, frågor som denna är så himla svåra... Det bästa jag vet är när jag får lyckorus i hela kroppen, det kan komma när som helst. När något är vackert, när något är bra. När hela familjen är samlad eller när norrskenet visar sig på himlen, när sommarnatten är varm eller att somna i en renbäddad säng.
 
Har du något smultronställe? Och i så fall, vilka bjuder du gärna dit?
Jag tror att jag har många smultronställen men nu kommer jag inte på ett enda? Jag har många platser där jag verkligen trivs och jag har lätt för att tycka att ställen är helt fantastiskt vackra även om de egentligen kanske inte är så speciella. Hela byn är mitt smultronställe <3
 
Dina 3 favoritböcker?
De första jag kommer att tänka på är: alla HP-böckerna, Livet efter dig, The Martian och En man som heter Ove (det blev fyra men jag kunde inte låta bli) men jag vet många böcker som jag tyckte väldigt mycket om när jag var yngre, men som jag kanske inte skulle läsa idag.
 
 
Ditt roligaste minne?
Frågade Johannes om han kunde peka ut sitt roligaste minne, och det kunde han (jag var inte inkluderad *buhu* jag som är så rolig aja). Jag kan inte det! Har verkligen försökt men jag vet inte. Jag har tusen roliga minnen både från barndomen och från senare stunder. De flesta delar jag med lillebror (typ när han snöt sig i en planka) eller med Karin (som när våra föräldrar inte kom av tåget i tid). Men på riktigt, jag skulle behöva flera meter för att skriva om alla mina roliga minnen och jag kan omöjligt välja ett.
 
Om det skulle spelas in en film om ditt liv, vilken skådis skulle spela rollen som dig?
Jag vet inte. Det känns som en ganska trökig film faktiskt. Och jag är kass på skådespelare, jag vet liksom inte vad någon heter? För tillfället kommer jag bara på namnet på Disneychannel-personer och de känns inte riktigt rätt hah.
 
Vad inspireras du av?
Allt. Allt jag ser och är med om, bloggar, tidningar, instagram. Människor, berättelser, stunder, platser.
 
 
Håller du på något lag i NHL, isåfall vilka?
Jag följer inte NHL med så värst stort intresse även om jag önskar att jag gjorde det. Johannes håller på Detroit och jag hejar mest på alla svenskar heh. Heja den som vinner. I SHL håller jag på Skellefteå men glädjs alltid när det går bra för Leksand.
 
Vad blir sommarens höjdpunkt?
Att vara ledig när jag är ledig pga ingen mer skola! Förhoppningsvis blir det lite utflykter och småresor av olika slag men jag har inga speciella planer vilket känns SÅ skönt.
 
Vad är viktigt för dig?
Min familj, att må bra, träning, utmaning, utveckling och att ta mig tiden till både små och stora äventyr.
 
/svaren från frågorna ni ställde i det här inlägget blandade med arkivbilder från rhodos, frågorna är länkade till den som ställt frågan.

blåbärsglass

Jag har gjort egen glass en gång för flera år sedan, men aldrig igen eftersom jag tyckte det var så krångligt. När jag hittade det här receptet på Sandras blogg verkade det så himla enkelt att jag fick lov att ge det en chans. Jag höftade lite med mängderna och använde frysta blåbär eftersom jag inte orkade vänta på att de skulle tina. Det blev löjligt gott! Det ni ser i botten på skålen är krossade digestivekex, det passade väldigt bra till glassen.
 
Blåbärsglass
Vispa 3 dl grädde tjockt (fast, men ej smör)
Rör ned drygt en halv burk kondenserad mjölk
Tillsätt ca 2 dl frysta blåbär och vispa runt en stund 
Häll i en form/butt och ställ i frysen minst 5 timmar
 

fast food

Igår kväll kom jag och J hem från varsitt träningspass, trötta och megahungriga. Det allra godaste och bästa jag kan komma på när man vill mätta magen snabbt är detta; en sallad av paprika, minitomater, rödlök, någon form av salladsblad, fetaost och stekt kyckling med timjan och peppar. Och ja, vi drack cola till för att ta ner nyttighetsfaktorn lite, någon jäkla måtta får det ju ändå vara (nej okej jag blev bara dösugen i affären när läskburkarna stod vid kassan och typ skrek mitt namn). Vad är era bästa snabbmat-tips?

golden days

Det har blivit sommar här hos oss, på bara några dagar gick träden från att knappt ha några knoppar alls till att nu vara nästan fullt utslagna. Efter att ha spenderat ett par timmar på gymmet ska jag nu ladda magen med detta (kan inte sluta äta rågbröd med philadelphia och avocado, bästa!) och för andra dagen i rad plocka med mig pluggandet ut på en brygga, att ta vara på dessa dagar känns som ett måste. Får dessutom sällskap av Magda, termometern visar 22 grader i skuggan och ikväll ska jag, lillebror och Johannes iväg på äventyr - en bättre tisdag får man leta efter!

a taste of summer

Jag har haft så himla fina dagar den här veckan! Det går ganska bra med uppsatsen och jag har varit ledig flera dagar. Mina kusiner har varit hemma och jag har hunnit hänga med dem i flera dagar (lyx!). Vi har haft sommarvärme och jag har bland annat fyllt dagarna med ett par skogsutflykter (Bea fyllde 25 och jag, hon, Nella, Wilma och farmor firade med en milslång promenad upp på Björkberget där vi åt frukost i en solvarm glänta vid en tjärn), premiärdopp i sjön med Bea (kallt som tusan), utomhusträning, löpning, grillning, och ett kvällsbad med några tjejer från laget. Och dessutom har fotoglädjen smygit sig tillbaka en aning. Om den här veckan varit en försmak av sommaren så känns det minst sagt lovande inför vad som komma skall.