glad påsk

GLAD PÅSK KOMPISAR! Igår vaknade jag 5.30, försökte somna om men gick istället ut på en tidig promenad till sjön och dessutom träffade jag påskharen som hade gömt ägg till mamma och pappa. När de var mitt i letandet kom morfar och min moster förbi med fikasugna magar. Sedan firade jag och min familj påskafton med Johannes familj, vi lagade massor av god mat, gick en promenad i vårsolen (och hittade de första tussilagorna i diket) och hade det riktigt mysigt. Det blev en lång dag i fint sällskap, med mycket skratt och babbel. För oss börjar dock påskhelgen alltid med släktmiddag hos farmor och farfar på långfredagen, och det var ju också väldigt trevligt. Där är jag, lillebror och kusinerna placerade vid barnbordet även fast de flesta av oss är över 20 och det känns så fint. När vi hade mumsat på den stora påskbuffén skrek farmor i vanlig ordning att "tuppen har vääärpt!!" vilket betyder att det är dags för oss att klä på oss och gå på äggjakt i skogen. Idag, påskdagen, är morgonen lugn och dagens planer är att spendera någon timme i simhallen och sedan fira Johannes som fyller år på tisdag. Hoppas ni har en fin påskhelg, vad ni än gör!

lofsdalen

Alltså kolla bara. Så här har jag och Ellinor det den här veckan och jag är så tacksam över att få vara här med henne, behöver inte säga mer än så ♥ men en finare vän kan man bara inte ha. Vi är i Lofsdalen och tar igen oss efter riktigt tuffa månader på hemmaplan med studier, jobb, uppdrag, möten och tusen måsten. Här bara är vi. Sover middag, åker skidor, äter gott och går på äventyr i fjällen. Och som vi njuter!

one two three four five

 
1 låt jag lyssnar på just nu
→ Shinedown - What a shame
 
2 materiella önskningar 
→ en större lägenhet (okej jag vet, bautaönskning).
→ någon smart grej som innehåller allt jag behöver veta till tentan på lördag som jag kan installera i huvudet.
 
3 saker jag gjort idag
→ pussat prinsen hejdå innan han åkte mot tävling vid sjutiden imorse.
→ tagit en långpromenad i vårsolen runt gruvan.
→ tentapluggat om redovisningsteorier, resultatmått och regelverk.
 
4 saker jag borde göra idag
→ plugga ännu mer, väääldigt mycket mer.
→ vika ihop tvätten.
→ sluta slösurfa.
→ diska.
 
5 saker jag ska göra idag
→ gymma med fokus på ben och bål.
→ ha det sista mötet inför helgens cup (jag är ledare för vårt flicklag + har planerat och arrangerat cupen tillsammans med några från klubben).
→ vara glad för att jag fått tillbaka två godkända tentor wihoo.
→ äta ballerinakakor.
→ sova tidigt pga så förbannat trött.

a perfect day

Igår jagade jag upp Johannes tidigt för att vi skulle hinna till gymmet innan vi mötte kusinerna i backen för en hel dag av skidåkning. Och SOM JAG HADE LÄNGTAT. Det blev en perfekt dag med många åk i både små och stora backar. Kusinerna hade i princip aldrig åkt tidigare så det blev en härlig blandning av både lätta, lugna backar i skogen och svarta utmaningar. När liftarna stängde landade vi hemma hos farbror som bjöd på en grymt god gulaschsoppa och nybakt bröd. Vadå bra avslut på dagen? Dessutom fick vi med oss både soppa och bröd hem, så detta mumsade jag på till lunch idag efter förmiddagens träningspass.