den här veckan

Jag är trött i hela kroppen och längtar så innerligt efter en ledig dag. Missförstå mig inte, är så tacksam över att ha ett jobb att gå till, projekt att engagera mig i, en förening och ett lag som behöver mig och en snart färdig utbildning, men så lite som en sovmorgon eller en enda ledig kväll skulle göra mig gott just nu. Ledigheten får dock vänta tills nästa vecka, nu gäller det att växla upp och bocka av att-göra-punkterna en efter en innan jag kan landa och pusta ut en stund.
 
På listan står det förutom jobb, mamma och pappas födelsedagar, lägenhetsvisningar, en del sponsorjobb för föreningen, uppsatsskrivande (vi ska lämna in den slutgiltiga versionen av vårt examensarbete på måndag), träningar att träna och träningar att hålla i och en hel del andra uppgifter även en tränarutbildning i Surahammar under två dagar. Om jag får gissa så tror jag att jag kommer slockna i soffan ganska tidigt på söndag kväll, nöjd över veckan. Glad och trött.

jag kan lära dig se bortom magiska under, oförglömliga stunder

De var så himla, himla vackra där i kyrkan, deras Louie kom med ringarna under vigselceremonin vilket fick bänkraderna att utbrista "ååååhhhh" och dö sötdöden. I kyrkan hade vi smyckat med brudslöja och spelmän i folkdräkt spelade Leksands brudmarsch på fiol som in- och utgångsmusik, sommarpsalmer sjöngs och inte ett öga var torrt när min allra finaste, fantastiska Ellinor sa "ja" till sin otroliga André.
 
Efter vigseln åkte vi till ladan, åt en härlig sommarbuffé med vaniljpannacotta till dessert, lyssnade på starka, fina, varma tal och skrattade åt filmklipp som visades. Hela kvällen var inbäddad i en härlig, avslappnad, glädjefylld stämning och när mörkret föll lyste alla ljus, marschaller och ljusslingor sådär vackert som vi hade hoppats på. Kvällen var helt enkelt perfekt och jag hoppas och tror att brudparet kommer spara minnena från kvällen för alltid. 
 
Vill återigen bara säga tack, tusen, tusen tack för att jag fått dela den här dagen och alla förberedelser, tankar, drömmar och planer med er. Jag är evigt tacksam över att ha dig Ellinor i mitt liv, och att jag fått André på köpet. Ni är fantastiska människor på så många sätt och verkligen ett par att se upp till. Jag önskar er all lycka i framtiden, ännu en gång - grattis! ♥♥
 
/fler inlägg från bröllopet finns här.

fler glimtar från bröllopsmiddagen

Ja, lite så här såg det ut där i ladan för snart två veckor sedan. Vi höll på med allt så intensivt under så många dagar, och i efterhand har det nästan känts lite som ett tomrum. Därför är det så fint att ha minnen i form av både foton, känslor och tankar. Om ni vill se fler bilder kan ni läsa om förberedelserna eller om stunden precis innan bröllopet.

silver/guld

Den här godingen sitter ovanför sängen nu, vi har länge saknat bra belysning där så att klämma fast den här på konsollen kändes helt rätt. Ett stort plus är enligt mig att lampan har både silver- och gulddetaljer, jag har nämnligen svårt att blanda silver och guld i inredningen (och på smycken etc.) eftersom jag tycker det skär sig, men när själva lampan består av dem båda känns det lättare att variera övrig inredning vid sängen och matcha med silver eller guld.

#kärlekiladan

I lördags gifte sig dessa underbara människor och imorgon har de varit man och fru i en vecka. Jag hjälpe Ellinor på med klänningen och när hon stod där framför spegeln kunde jag nästan inte andas. Hon var så himla fin. André gjorde sig i ordning på våningen nedanför och när de såg varandra kunde jag inte hålla tillbaka tårarna, och inte de heller. Andrés pappa hjälpte honom sätta fast corsagen på kragen och sedan åkte de iväg till kyrkan för att säga ja till varandra och livet tillsammans. Så fint, så fint.

no. 1 hand soap

Om ni missade när Josefine tipsade om detta, eller om när jag tipsade om Josefines tips (dubbeltips) så kommer nu samma tips även från mig. Dessa finingar är nya favoriter hemma hos oss, passar perfekt i vårt svartvita badrum.
 
/handtvål och hudkräm - lager 157.

bröllopsförberedelser

Det har ekat tomt här inne av en enda anledning och den stavas b-r-ö-l-l-o-p-. Jag och Ellinor har först tänkt och funderat kring det här bröllopet sedan i vintras, sedan har vi börjat planera mer och mer ju närmre vi kommit och i lördags var det äntligen dags för världens finaste vän att säga "ja" i kyrkan.
 
I höstas köpte Ellinor och André (hennes man - så häftigt att de är man och fru) en gård och under tiden själva bröllopet planerats har André röjt och grävt ur ladan för hand, fyllt grunden med nästan 100 ton grus och sedan gjutit en betongplatta. Jag tror inte att ni kan förstå vilket enormt arbete den killen gjort den här sommaren, jag är så djupt imponerad av både honom och Ellinor. För att ni ska ha en chans att förstå måste jag tillägga att de inte bara gjort iordning ladan, utan de har också målat om, spacklat och tapetserat, kört typ 40 lass till tippen, skaffat ankor, flyttat kaminen, åkt land och rike för att tävla med sin berner senne Louie, slutfört en hel drös med andra projekt på gården och dessutom skött varsitt heltidsjobb (och sedan André friade i julas även planerat detta bröllop). Vilka hjältar va?
 
Under sommaren har jag och Ellinor bland annat åkt på loppisar, satt upp grindar, hämtat 50 halmbalar, ordnat en stor gårdsloppis, gjort iordning stenrummet och hjälpt André att skyffla grus (okej mest Ellinor såklart, men jag har skyfflat några ton jag med). De senaste veckornas tankar har snurrat kring bröllopet och första torsdagen i augusti gjorde vi en enorm inhandling av bland annat vitt tyg, tyll och stearinljus. Från söndag till lördag förra veckan har jag sedan varit hos Ellinor och André varje dag, från tidig morgon till sen kväll och ibland natt. Vi har fixat, städat, röjt och snickrat. Pyntat, skrattat, drömt och möblerat. Allt det här har varit så himla härligt trots stormvindar och ibland hellregn. Jag har njutit av varenda dag och verkligen uppskattat att jag fått vara en del av deras stora dag på så många vis. Ni ska få se fler bilder, både från alla förberedelser och från själva bröllopet. Det var SÅ FINT. Jag grät flera gånger och kände mig så himla lycklig.
 
/alla länkar går till Ellinors blogg och jag tycker verkligen att ni ska klicka er in där för att se och förstå vilka otroliga människor det här är.

födelsedagstårtan

I fredags fyllde jag år och passade då på att bjuda hem familj och vänner. Det var en helt underbar födelsedag, alldeles lagom och perfekt. Vi grillade korv, spelade fotboll, smaskade tårta, satt ute i solen, hängde på altanen långt in på kvällen och tog ett kvällsdopp i sjön under en helt magisk himmel. Är så tacksam över att ha så fina människor runt mig, och över att de ville dela dagen med mig! ♥
 
Till fikat bjöd jag bland annat på chokladbollar (inget kalas utan chokladbollar), kladdkakemuffins toppade med lättvispad grädde och röda vinbär, en härlig sommartårta och ett par andra sorters fikabröd. Recepten för chokladbollarna har ni här och här är receptet på muffinsen. Är ni sugna på tårtreceptet delar jag gärna med mig av det framöver!