boost

Jag nämnde någon gång att jag tagit mig an en löparutmaning, och nu är jag mer än halvvägs. Jag har aldrig varit någon löpare, och har aldrig lyckats finna glädjen i att springa. Träning över lag är ju något jag älskar, men löpning har alltid känts som något väldigt negativt och tråkigt. 
 
Några veckor in i utmaningen (som består av 4 pass i veckan) bestämde jag mig för att belöna mig själv med ett par nya skor efter sex av de tolv veckorna. Jag kan inte säga att jag blivit frälst än, att jag tycker om löpningen eller att jag ser fram emot varje pass. Men, jag har blivit bättre och det är inte hemskt att springa längre. Och med dessa nya pjux på fötterna kan det bara bli ännu bättre.

the place

Här, i skogen jag kallar för min, hämtar jag kraft. Här infinner sig lugnet i mitt bröst, här sjunker pulsen och här finner jag ro.

tredje långgatan

Dessa bilder inspirerar mig mycket för tillfället. Trägolven är ju fantastiska, men även alla de små stilleben som är skapade runt om i lägenheten. Den stora mattan vid soffan får mig att längta efter något grått att placera under köksbordet och den brokiga buketten på tredje bilden tvingar mig nästan ut för att plocka in något liknande. 
 
/bostad via alvhem mäkleri, här.

everyday's

→ är SÅ trött på regninga dagar, vill ha höst med färgsprakande trädkronor och kalla morgonpromenader.
→ har nedräkning till 12:e oktober, som är den första lediga och oplanerade veckan sedan juli (de kommande veckorna är fullkomligt kaos och fullproppade).
→ vill ut i skogen och lukta på hösten.
→ lindahls kvarg med persika- och passionssmak är hur god som helst.
→ i helgen ska jag och johannes förhoppningsvis boka en resa.
 
/diverse bilder från senaste veckorna.

back in town

Nu är vi tillbaka i Dalarna, hemma och uppackade. Visst är det väl det tråkigaste som finns, att packa upp alla väskor och kassar med smutstvätt när man kommer hem? Igår var vi i Karlstad hela dagen, åt god mat med Johannes kompisar och gick på hockey med ett helt gäng. Dessutom hann vi springa runt på stan i spöregnet en stund och några av köpen vi gjorde ser ni här ovan.

diamond

Igår fick jag ett infall och gick in i en affär jag aldrig annars går in i, i skyltfönstret ser det mest ut som de säljer skräp där inne men oj så fel jag hade! Förutom denna fick tre andra finingar också följa med därifrån och ingen var gladare än jag över att få ändra uppfattning om butiken. 

värmland

Måndag morgon och vi har sovit ut, än ligger vi kvar i sängen med fönstret på vid gavel. Fåglarna kvittrar för oss och molnen seglar långsamt förbi på himlen. Om någon timme sticker vi ut i skogen och tränar, i eftermiddag åker vi över till Norge och ikväll lagar vi lax till middag. Det här blir en fin dag!

20 frågor

1. Bästa frukosten?
Helst en hel buffé, färskt bröd, juice, fil med god müsli, något varmt att dricka och hårdkokta ägg. 
 
2. Aldrig få ta ett glas vin igen eller aldrig få dricka en drink igen?
Har inget emot att stå över bägge alternativen.
 
 
3. Du måste klä dig i en enda färg resten av livet, vilken?
Det skulle bli svart, det är det nästan redan...
 
4. Bästa uppfinningen?
Vaccin? Tråkigt svar... Internet, dator och kameran.
 
5. Vilken egenskap saknar du enligt dig själv?
Många, jag skulle ofta behöva vara lite mer bestämd.
 
6. Vad ska dina barn heta? Vi låtsas att du får en pojke och en flicka.
Melker och Selma.
 
7. Du måste bo i Kuala Lumpur i två år. Gråter du av glädje eller sorg när du hör det?
*googlar stället* (och dumförklarar mig själv i efterhand) Spännande! Den största anledningen till att jag inte redan bor på andra sidan jorden är ju att jag skulle längta ihjäl mig efter alla här hemma, så om hela högen hänger på till Malaysia skulle jag nog gråta av lycklig-nervös-glädje-panik-känslor.
 
 
8. Du får välja, vilken stad i vilket land vill du helst bo i för resten av livet?
Jag vill inte bo i samma stad i resten av mitt liv, men om jag måste så skulle jag bo kvar här i Falun där jag har familjen nära och istället resa till alla ställen jag vill se och uppleva.
 
9. Aldrig mer få se på tv eller aldrig mer få lyssna på musik?
Väljer bort tvn utan problem.
 
10. Vilket sällskapsspel är du bäst på?
Spelar nog mest kort, men är ganska bra på Med andra ord, beroende på vem jag spelar med.
 
11. Vilket yrke skulle du aldrig kunna ha?
Ett tråkigt, enformigt, kontorsarbete...
 
 
12. Du får ta med dig en enda skönhetsprodukt till en öde ö, vilken skulle du välja?
? Tandborste.
 
13. Vilka är dina 5 favoritbloggar?
Just nu läser jag dessa regelbundet: Sandra, Tuva Malmo och Anna Kubel. Men jag har en hel hög som jag ofta klickar mig in på, som Jasmines, Angelicas, Anton och Patricias bloggar. Jag har även ett par nya favorier, nämnligen denna och denna.
 
14. Vem känner dig bäst och varför?
Det är nog olika i olika situationer. Min familj känner mig ju utan och innan, vet hur jag fungerar och förstår mina känslor även om jag ibland inte förstår dem själv. Johannes känner mig på ett sätt som ingen annan gör. Men Ellinor, Jasmine, Magda och Thilda är mina närmsta vänner, och självklart känner de mig otroligt bra de med. 
 
15. Vad står på din shoppinglista till hösten?
Nya springskor!
 
16. Om du behöver vara ensam och tänka, vart går du då?
Ut, bara ut. Helst i mörkret.
 
17. Vilket mål jobbar du mot just nu?
Att klara av min löputmaning och att lyckas med mitt sponsoruppdrag.
 
 
18. Vad vill du bli när du blir stor?
Lycklig och rik som satan trygg i mig själv.
 
19. Om du skulle skaffa dig ett nytt yrke, vad skulle det bli?
Om jag bara kunde välja utan att behöva utbilda mig eller jobba mig dit så: Pilot. Annars mäklare, inredare eller driva en egen tidning.
 
20. Om du kunde gå tillbaka till dig själv som liten och ge dig själv ett enda tips för framtiden, vad skulle det vara?
Lita lite mer på dig själv, det blir bra. Våga säga vad du tycker och våga tycka att du är bra!

imperfectly photos/perfect vacay

 
/minnen från Gümbet Bay, 2013. 

kakeldekor

För några veckor sedan bestämde vi oss för att göra ett litet lyft i badrummet. Den ljusblå kakelborden byttes ut mot en svart med hjälp av kakeldekor, vilket gjorde att rummet nu känns mycket fräschare. Vi passade även på att byta ut badrumsmattan och duschdraperiet. Den lilla förändringen gjorde stor skillnad, och vi är nöjda med resultatet! Här kan ni se några fler bilder från före och efter miniprojektet.
 
/kakeldekor fr lagerhaus, badrumsmatta & duschdraperi fr ikea, förvaringskorg fr h&m home.

songs can bring you back

Bra saker just nu:
Gamla, bortglömda favoritlåtar i hörlurarna, som den här
Jag har fått spendera två dagar i rad med mina fina från Skellefteå
Är löjligt mätt efter att ha ätit hos farmor och farfar
Det finns nästan en hel kladdkaka i kylen
På fredag morgon åker jag och J till Värmland
Förutom ett tvåtimmars jobbpass imorgon har jag helg från och med nu

brass collection

Det här är början på en liten samling här hemma, fyra mässingsljusstakar som jag fyndat i olika sammanhang. De två allra minsta fick jag (plus en fin halsduk) för sammanlagt en femma och de andra tror jag kostade något liknande. Jag gillar dem, trots sina skavanker tycker jag de är väldigt fina och samlingen får gärna utökas nu under hösten.

biffar med rosmarin & pasta

Det här med storkok, det låter kanske tråkigt och jobbigt men jag vill verkligen slå ett slag för den saken! För oj, vad bra det är när tiden är knapp mellan skola, jobb och träningar. För ett par dagar sedan slängde vi ihop detta på bara några minuter, tack vare att Johannes lagat köttfärsbiffarna tidigare. Pannbiffar, köttbullar och liknande går hur bra som helst att göra i större mängder, stek i ugnen och frys sedan in i lagom portioner. 
 
När det sedan är dags är det bara att hacka en gul lök, några vitlöksklyftor, lägga alltsammans plus biffarna i en stekpanna, röra ned krossade tomater, krydda med basilika, rosmarin, salt och peppar. Servera med pasta och middagen är klar på under 15 minuter. Perfekt!

marble & gold

Morgonens klickande på hemnet resulterade i följande tankar: Att hänga ett ljust linnetyg bakom sängen är en enkel och billig förändring som ger en lugn och ombonad känsla, en tejpad matta (gissar på vanlig eltejp) är en rolig grej i barn/lekrum och ljuskronor i smidesjärn är bland det finaste som finns. Dessutom hoppas jag aldrig att marmortrenden tar slut - så fint!
 
Tycker ni ska kika lite extra på dessa bostäder idag: Djursholm, Stora Nygatan, Valhallavägen och Andréegatan.

better water

Fyll en flaska med vatten, några limeklyftor (ca en halv lime per flaska) och ett knippe mynta. Lägg i frysen någon timme innan middagen så har du friskt, iskallt och riktigt gott vatten att dricka till maten.

you're the inspiration

Detta är några glimtar från september 2013 och 2012, även fast kvalitén inte är något att skryta över är jag så glad att jag har denna minnesbank att gå tillbaka till. På något sätt motiverar dessa bilder mig och kanske för första gången finner jag inspiration i mig själv och det jag gör. Den här hösten ska jag hitta tillbaka till fotoglädjen med hjälp av orden kravlöst, enkelt och verkligt.
 
/läs gärna det här och lämna några rader om ni känner för att hjälpa mig förbättra bloggen ♥

bloggens framtid

Det här med bloggen, det går upp och ned. Vissa dagar känner jag verkligen för att sluta helt, men jag vet ju ändå att skrivandet är något jag verkligen tycker om. Bloggen ger mig en anledning att fota, vilket jag verkligen älskar. Dessutom uppskattar jag den sociala kontakten en blogg faktiskt ger. 
 
Men, jag känner att jag står och stampar på samma ställe hela tiden. Jag vill verkligen utvecklas, både inom fotograferandet men också inom själva bloggandet. Jag vill skapa ett värde här inne, inlägg som är intressanta och som ger både er och mig något.
 
Snälla, hjälp mig förbättra bloggen! Berätta vad ni tycker om att läsa, gillade ni den här listan? Vill ni läsa mer om mig, som i det här inlägget? Tycker ni om när jag delar med mig av sådant som inspirerar mig? Vill ni se mer av hur vi har det här hemma eller borde jag kanske uppdatera min receptkategori lite mer ofta? Har ni några helt andra önskemål så snälla, fina ni - dela med er! 

no one lives like you

Ett par nya höstskor står och väntar på mig i garderoben och imorse kändes det verkligen att den nya årstiden kommit. Dimman låg tät men lättade sakta under min promenad till gymmet, morgonens intervallpass avklarades och en svettig timme senare vände jag hemåt för att fylla magen med frukost. Idag väntar bland annat en fyra timmar lång föreläsning, en tid hos frisören och ett ispass.

she's addicted to the feeling of letting go

Min mobiltelefon
En vit iphone 5 som jag oftast har i närheten, men som idag legat kvar i jackfickan sedan i eftermiddags. Är i perioder lite för beroende av den och försöker vänja mig vid att inte pilla på den var och varannan minut.
 
Platsen jag växte upp på
När jag var riktigt liten bodde vi i en stor lägenhet i stan, men vi flyttade sedan ut till byn, och det är där jag ser mig själv som barn. Vi har ett rött hus på en ganska stor gård med åkrar runt oss, i ena änden av tomten fanns en hästhage när vi var mindre och på andra sidan bodde min bästa kompis Karin. Vi växte i princip upp hos varandra och höll ihop genom alla år. Jag och Petter lekte mycket ute på gården och i skogen bredvid oss byggde vi tillsammans med Karin, hennes bror och vår andra granne Therese kojor som vi lekte och klättrade i. Vi bor nära sjön så på somrarna har vi badat mycket och på vintrarna skottade vi upp skridskorbanor på isen. 
 
 
Mitt hår
Är nytvättat och ska klippas imorgon. Att gå till frisör är inte något jag är van med, jag kan utan problem minnas de få (kanske fem?) gångerna jag klippt mig hos en frisör. Min fina mamma är väldigt duktig på att klippa och har klippt mig under min uppväxt, men jag har ändå klippt mig otroligt sällan, ibland har det gått flera år mellan gångerna.
 
Mitt humör
Är stabilt och bra. De senaste dagarna har jag haft en väldigt jobbig stresskänsla hängandes över mig, har känt mig pressad och nästan anfådd bara av att tänka på allt som ska hinnas med. Men just nu känns det bra, det har lugnat sig i huvudet och jag känner mig samlad igen. 
 
Dagens plan
Planen för idag var att jobba några timmar i receptionen, ordna med lite skoluppgifter, träna och storhandla. Allt det har hunnits med och dessutom åt jag lunch med pappa och Petter vilket var en riktig bonus. 
 
Det bästa jag vet
Det låter så klyschigt men det är sant, min familj är det bästa jag vet. Att spendera tid med dem gör mig lycklig på riktigt. Sedan finns det många andra saker som också är bland det bästa jag vet, som stjärnklara vinternätter, kvällsbad i ljummet sommarvatten, att resa och upptäcka nya platser, att skratta högt och ärligt, svettiga hockeyträningar, långa promenader och att vakna tidigt men inte behöva gå upp ur sängen. 
 
 
Nattens drömmar
Jag drömmer så himla konstiga grejer jämt, ofta är jag helt förvirrad när jag vaknar. Tyvärr glömmer jag drömmarna snabbt men någon natt tillbaka drömde jag att Jasmine var svetsare på ett stort byggprojekt där en hel värld rymdes, där inne bodde min barndomskompis och hans mamma stekte fiskpinnar åt oss alla, vi var där ett helt gäng och jag fick noggranna instruktioner om hur jag måste vika pizzabitarna på mitten för att inte känna vad det var för skinkbitar på dem. Efter ett tag knackade det på altandörren och där ute i hellregnet stod en man med huva och mörka ögon, som ville mig något jag inte kunde förstå. Jag kramade om honom och sa förlåt för att allt blivit som det blivit (?) men att det skulle gå bra, sedan såg jag ut över området där vita radhusliknande villor låg utspridda bland klipporna och barn sprang runt på schackrutiga golv för att leta efter studsmattorna. Ja, ni kanske förstår hur förvirrande och utmattande det är att drömma drömmar som denna varje natt...
 
Mitt livsmål
Att se tillbaka på mina dagar och vara stolt, nöjd och lycklig över vad jag fyllt dem med och vilka val jag gjort. Jag vill inte ångra mig eller känna mig besviken över att jag inte uppfyllt mina drömmar och mål.
 
 
Min hobby
Hockeyn, träning i övrigt, fotografering och redigering, bakning i vissa perioder och småpyssel med både det ena och andra när kreativiteten kommer och hälsar på.
 
Min skräck
I många situationer spelas det värsta tänkbara scenariot upp i mitt huvud, så har det alltid varit och min största skräck är att dessa händelser ska bli verklighet. Jag är så innerligt, otroligt rädd att förlora någon jag älskar, det är egentligen min enda rädsla. I övrigt är jag enligt mig själv ganska orädd.
 
Om sex år
Är jag klar med min utbildning och har kanske läst några år till, inriktat mot mäklare eller något inom inredning. Förhoppningsvis bor jag och Johannes större än dessa 36 kvadrat, jag har ett jobb som jag trivs med, fler tjejer har fått upp ögonen för hockey, jag spelar fortfarande men på en högre nivå. Jag är 29 år och lycklig, har tagit MC-kort och besökt många länder på min bucketlist. Twist: Jag har vunnit drömvinsten på lotto, byggt mitt drömhus precis vid vattnet och bjuder hem familjen på en härlig middag och till efterrätt kastar jag flygbiljetter på dem för vi ska tillsammans åka på en roadtrip genom USA.
 
 
Jag är inte
Den som syns och hörs bland folk, jag är inte självisk och jag är inte bra på att spela något instrument över huvud taget eller på att hålla godisförbud.
 
En materiell önskning
En uppdatering av min kamera, kanske en ny eller bara ett nytt objektiv.
 
Senaste gången jag grät
Förutom att jag smågråter lite varje gång jag ser en film/serie/tv-reklam som är lite småfin eller sorglig så var senaste gången jag grät på riktigt när jag var på begravning i augusti. Det var så sorgligt och hemskt, men ändå vackert att få dela alla känslor med en hel kyrka fylld av berörda människor. ♥ 
 
Favoritfärg
På kläder? Svart. Över lag? Blått. I inrednig? Vitt, naturfärger och gröna växter.
 

oh, we got nothing to prove

Helgen kom och försvann, måndagen swishade förbi och nu har halva tisdagen redan försvunnit. Hur kan dagarna bara rinna iväg så här? Jag hade mitt första sponsormöte vid 8 idag och efter det har jag ägnat mig åt att ringa ännu fler tänkbara sponsorer. Om ganska exakt en timme börjar jag jobba, några timmar på biblioteket väntar innan jag får snöra på mig skridskorna för kvällens ispass. Att jag kommer somna gott ikväll, det vågar jag nästan lova.

pink grapefruit

Här kommer några snabba bilder på vårt köksbord, eller rättare sagt bilder av vad vi har på bordet just nu. En basilikaplanta som växer så det knakar, ett underbart doftljus från Lagerhaus och en kvist jag plockade utanför huset. Mässingsljusstaken är ett loppisfynd som jag fick för en femma förra sommaren.

helgens recept

Helgen är här och förhoppningsvis väntar ett par fina dagar för er alla. Idag fyller som sagt min underbara mamma år och vi ska spendera fredagskvällen hemma i byn med god mat och härligt sällskap. Är man däremot inte bjuden på kalas kommer här ett gäng recept inför helgen som jag hoppas att ni får nytta av. 
 
Först ut är pizzadegen, den perfekta degen som är en given helgfavorit. Pizzor går att variera i oändlighet, toppa med skinka, mozzarella, ruccola, oliver och körsbärstomater eller gör en skaldjursvariant. Kanske en tacopizza istället för den vanliga fredagstacosen?
 
Är tiden knapp tipsar jag om denna laxpasta som är en av våra favoriter här hemma, en lättlagad rätt som inte stjäl många minuter från helgens bestyr och som passar lika bra på vardagskvällarna som till helgmiddagen. 
 
Denna röra med basilika och lime passar utmärkt till både pizzan och laxpastan, men även till grillat eller till hemgjorda hamburgare. Faktiskt så passar den även till dessert, tillsammans med jordgubbar eller hallon, eller varför inte till en riktigt god kladdkaka?
 
Till frukost finns det ingenting godare än färskt, varmt bröd direkt från ugnen. Här är recept på snabba frukostbullar som inte tar mer än en kvart. Filmjölkslimpan går också snabbt att få färdig, blir både matig och god men behöver en lite längre stund i ugnen. Ingen jäsning på något av bröden gör det dock till perfekta bröd att baka på morgonen. 
 
Är det efterrätt eller något härligt att bjuda på till fikat som önskas, tipsar jag om denna maffiga mudcake. Receptet innehåller i princip allt som är gott och resulterar i en riktig chokladbomb! Självklart går det att variera kakan, byt ut eller ta bort ballerinakakorna, tillsätt någon smak (citron/lime/lakrits etc.) i toppingen, servera med bär eller grädde, rör ned nötter i bottenlagret eller ringla kolasås över kakan - använd fantasin!
 
Har ni något favoritrecept till helgen, så dela gärna med er! ♥

there's no way you can change the rolling tide

Idag fyller pappa, världens bästa pappa, år och ikväll ska vi gratta honom ♥ Jag vill bara snabbspola förbi eftermiddagens föreläsning (japp, nu är sommarlovet slut, idag drar det igång) så jag kan åka hem till familjen och kramas, träffa släkten och fira födelsedagsgubben.
 
På fredag fyller även min fina mamma år och jag hoppas att de båda får helt underbara födelsedagar! För ett par år sedan fick de en heldagsskattjakt när de fyllde år, de fick olika uppdrag längs vägen, utmanade varandra i minigolf och hämtade ledtrådar hos gamla kompisar innan de slutligen kom hem till en trerättersmiddag. I år får de något helt annat, men eftersom jag vet att de båda kikar in här kan jag inte avslöja mer än så.
 
Däremot vill jag passa på att säga TACK, tack för att ni är mina. Tack för allt ni gör för mig och Petter, tack för att ni finns och för att ni är världens bästa föräldrar. Grattis pappa på din dag, och grattis i förskott till dig mamsen! ♥
 
/halsband, H&M.