monday

Hej hej, hemst mycket hej. Det är inget särskilt på gång här idag utan vi njuter av att ha en ledig dag tillsammans och gör bara sadant som faller oss in. Hittills har jag varit hem till byn en sväng, kramat om både mamma och pappa, varit i skogen med den förstnämnda, druckit varm choklad och invigt mina nya skor. Dessutom skiner solen idag. Helt okej för att vara måndag.

chokladbräck med cashewnötter

När godissuget faller på gäller det att ha snabba recept till hands, sådat som rörs ihop på ett kick. Detta är en variant som kan varieras i oändlighet. Här smälte jag ca 150 gram mörk choklad över vattenbad och rörde sedan ned ungefär 1,5 dl cashewnötter. Känner man för något annat går det ju att använda vilken typ av choklad som helst och nötterna går att byta ut mot annan sort, torkad frukt, russin, torkade bär eller varför inte någon typ av frön?

my wish: a pyjamas kind of day

Åhh. Detta önskar jag mig idag. Men jag är redan på jobbet och här blir jag till kvällen. Det blir ingen riktig helg för mig den här veckan då jag jobbar långa dagar och dessutom spelar bortamatch på söndag. Från och med måndag är det full fart i skolan och vi har massor att ta tag i och nästa helg väntar tre dagars jobb igen. Så, det här med jullov börjar minst sagt kännas lockande...

inspiration: adventsljusstake

Årets första adventshelg är kommen och i övermorgon får vi tända det första ljuset. Här ovan har jag samlat massvis med inspiration för personliga och enkla adventsljusstakar, jag tycker de är underbara allihopa! Hur vår kommer se ut, det har jag inte riktigt bestämt ännu, men jag gillar den med mässingsljusstakarna och varianterna med blockljusen lite extra.
 
/samtliga bilder är hämtade på pinterest.

vinterlistan

Vad är det bästa med vintern?
Jag älskar vintern, när den är rejäl. Slaskiga dagar med blidväder ger jag inte mycket för, men kylan, den friska luften, en klarblå himmel och ett snötäckt landskap med frusna sjöar - det älskar jag!
 
Var firar du helst julafton?
Hemma, med familjen, mormor, morfar, farmor, farfar och moster. Och i år även med Johannes. Med en stor gran med mörkgröna, tjocka barr, en sprakande brasa, ett härligt julbord, massor av tända ljus och helst ett tjockt snötäcke över hela byn. 
 
 
Hur firar du nyår?
Jag har aldrig sett fram emot nyår så som jag längtar efter julen. Självklart brukar vi fira nyår med god mat, trevligt sällskap, fyrverkerier och nyårslöften, men inget mer avancerat än så. Någon gång skulle jag vilja uppleva nyår sådär som på film, ni vet på Time Square.
 
Bästa vinteraktiviteten?
Jag är ju hockeyspelare, så självklart är hockeyn en favorit. Men att packa en ryggsäck med grillkorv och varm choklad, snöra på sig skridskorna och åka några timmar på en spegelblank sjö för att sedan göra upp en eld på någon av öarna är ju inte heller en dålig aktivitet. Slalom åker jag gärna, men inte så ofta som jag önskar. I år har jag lovat mig själv att bli bra på längdskidor, så jag räknar med att spendera en hel del timmar i spåret den här vintern.
 
 
Berätta om några speciella vinterminnen?
♥ När jag och Karin, min andra hälft under hela min uppväxt, åkte spark nedför berget och över sjön hem från Jennie under jullovsnätterna. Det var stjärnklart och spegelblankt, kolsvart och alldeles underbart. Kylan bet i kinderna och lyckan pirrade i kroppen. 
♥ När jag och lillebror för många år sedan låg på rygg i våra overaller ute på gården, marken var täckt av snö och mörkret föll över gården. Det var en speciell stund, för aldrig har vi sett så många stjärnor falla på en och samma kväll. 
♥ Aldrig kommer jag glömma den julen när jag önskade mig min första CD-spelare och äntligen fick den. Dessutom fick jag en Sikta mot stjärnorna-skiva där jag spelade låten "Yeah, Yeah, Wow, Wow" om och om och om och om igen.
♥ Tre gånger har jag haft turen att se norrsken, första gången sprang vi ut på gården och stod som förtrollade under himlen. En annan gång gick jag hem från farmor genom vinternatten och det magiska skenet höll mig sällskap hela vägen genom byn.
♥ Alla de gånger vi lånat stugan i Sälen, åkt skidor och grävt enorma snögrottor utanför huset, eldat i den öppna spisen och hört granveden knastra och knäppa. Jag minns väl den gången vi kom till stugan och fick skotta oss fram till dörren eftersom huset nästan var helt översnöat. 
 
Godaste vintermaten?
Jag kan verkligen inte välja, sådant jag förknippar med vintermat är ju tomtegröt, vörtbröd, lussebullar, julbordets julskinka, rörost och köttbullar, glögg och julmust. Utöver det tänker jag att härliga köttgrytor, allt med kanel och kardemumma, apelsiner och pepparkakor hör vintern till och allt detta är sådant jag gillar.
 
Bästa vinterfilmen?
Polarexpressen, jag älskar den!
 
 
Vad önskar du dig i julklapp?
Åh, jag vet verkligen inte! Jag har spanat på ett bäddsett från Åhléns under en längre tid men utöver det så vet jag faktiskt inte. Mer än någonsin känns det som att det finns så mycket större och viktigare saker att önska sig än materiella klappar.
 
Vad vill du göra i vinter?
Åh, jag vill njuta. Jag vill vara ute mycket, åka skidor och skridskor, baka massor av julgodis, vinna hockeymatcher, följa med Johannes på hans tävlingar och fira jul tillsammans med mina nära. Jag vill se varenda avsnitt av julkalendern, ta vara på ledigheten, leva i nuet och åka pulka den brantaste backen jag hittar.

do more of what makes you happy

Den här zinklådan (som varit förvaring för skruvar i ett garage) står på köksbänken och rymmer bland annat lök, citrusfrukter och ibland någon kryddväxt. I helgen ställde jag ned två hyacinter som jag inte orkade ta reda på, och kom då på idén att eventuellt använda lådan till just det. Vad tror ni om att stoppa ned ett par hyacintlökar, mossa och höga stearinljus och ställa lådan på bordet istället?

to start the week

Eftersom vi var lediga igår är det idag vi startar veckan, och enligt mig är det viktigt att få en bra start på vardagen för att få det hela att rulla igång ordentligt. Vi vaknade i god tid, ställde fram en ordentligt frukost på köksbordet och tände ljusen medan nyhetsmorgon surrade på låg volym i bakgrunden. Den här morgonen gäller det att fylla på med energi för en lång dag med juridikföreläsning och ett efterlängtat gympass, för ja, nu är jag så gott som frisk och idag kickar jag igång träningen igen. Ha en fin tisdag kompisar!

bagel breakfast

Hej hörrni! Idag äts frukosten i soffan eftersom Johannes är på TV, tyvärr räckte han inte riktigt hela vägen men jag hoppas ändå han är nöjd med helgens prestationer. Nu vill jag dock bara få hem honom så snabbt som möjligt ♥ Men innan dess ska jag iväg på årets första julmarknad, åka hem till byn för att kramas med familjen och njuta av att solen skiner ännu en dag.

friday moments

Den här hyacinten har nästan slagit ut nu, och det doftar ljuvligt. Solen skiner och det är kallt ute, jag njöt under hela morgonpromenaden. Förkylningen håller i sig, men den börjar ge med sig. Jag ska snart möta upp Jasmine för en härlig frukostbuffé. Och hörrni, 12.55 kan vi väl alla hålla tummarna för Johannes eftersom han startar i Bruksvallarna då? 

årets första snö

Tidigt imorse kramade jag Johannes hejdå innan han åkte mot Bruksvallarna, det är alltid tråkigt när han åker iväg och det känns tomt att inte ha honom nära. Men morgonpromenaden bjöd på minusgrader och medan jag gjorde i ordning frukosten fick jag ett sms från mamma om att det snöade hemma i byn och några minuter senare föll de första snöflingorna även utanför oss! Jag lämnade frukosten på köksbänken och gick ut igen, och aldrig slutar jag förvånas över hur lycklig dessa vita flingor gör mig. När jag kom in en stund senare låg ett brev i postlådan med ett besked om att jag blivit tilldelad ett stipendium. Och ovanpå detta är jag ledig fram till kl 14, visst låter väl det som en riktigt bra morgon?

november

Just nu
Är förkyld men börjar bli piggare, är som tur är ledig så jag försöker bara ta det lugnt, halvligger i soffan, redigerar bilder och äter pepparkakor.
 
Det senaste köpet
Apelsiner, en rejäl c-vitaminboost borde göra susen!
 
 
Mitt hår
Hänger och slänger. Borde tvättas.
 
Mitt humör
Är ganska neutralt, kan vi säga. Känner mig inte så pigg, och det finns mycket som gör mig ledsen just nu. Men jag är i alla fall glad över vårt nystädade skafferi (gissa vilket som är före och efter, hehh), tadaa:
 
 
Den här dagen
Är gråmulen och lugn (inte mig emot), ska iväg på ett sponsormöte vid fyra och ikväll ska jag krama om prinsen lite extra innan han åker iväg på säsongens första tävlignar. 
 
Läser
Just nu alla inredningstidningar med jultema, längtar!
 
Mest spelade låten just nu
Ingen speciell låt för tillfället, men den här listan har jag spelat lite extra den senaste tiden.
 
 
Nattens drömmar
Det var snurrigt. Jag var på någon slags konsert i en lada där en kille som gick på samma gymnasium som mig sjöng. För att ta mig dit var jag tvungen att lösa en massa uppgifter (tänk fångarna på fortet) och ta mig genom någon typ av hinderbana. Citronsaft delades ut till höger och vänster men jag fick ingen eftersom jag gömde mig i ett fönster ?? Tolkning på detta någon?
 
Jag är inte
Frisk. Och det är så tråkigt. Har SÅ mycket jag hellre skulle göra än att vara förkyld och hängig.
 
 
En materiell önskning
Ett hus som betalar sig självt.
 
Senaste gången jag grät
Igår när vi såg Vänner, jag gråter så himla lätt till film/serier, minsta lilla räcker.
 
Drömresa
Island! Vet inte riktigt vart den längtan kommer ifrån, nog har Island alltid varit något jag velat besöka, men den senaste veckan har jag inte kunnat släppa det med tanken riktigt. 
 
/det här var månadslistan i november, här kan ni se hur jag svarade på frågorna för en månad sedan.

a breakfast

Jag har blivit sjuk. Igen. Det känns som jag blir sjuk hela tiden och det är verkligen tröttsamt! Jag försöker ta hand om mig, vila ordentligt och stå över träningarna. Häller i mig honungsvatten och gör allt jag kan för att inte stressa upp mig över att jag absolut inte har tid att vara sjuk just nu. Det går sådär. Så, vad är era bästa tips mot förkylningar som inte vill ge med sig?

lights will guide you

Med tre bilder från Arlanda vill jag bara kika in och säga hej. Jag landade i Skellefteå vid lunch igår och har sedan dess bland annat busat och lekt med småtjejerna, gått långa promenader, pratat ikapp om allt möjligt, ätit ungsstekt kyckling och sovit väldigt gott. Det är alltid skönt att vara här uppe, fast den här gången saknar jag familjen lite extra ♥ Men tills jag är hemma igen ska jag njuta av att vara här, bara mysa och ladda batterierna.

monday mornin'

Klockan ringde 05.45 och regnet smattrade mot rutorna, att slita sig från Johannes armar och det varma täcket för att vakna till liv var inte det lättaste denna morgon. Men tanken på att jag landar i Skellefteå om
några timmar fick till slut upp mig och strax efter sju satt jag på tåget mot Arlanda. Jag har verkligen sett fram emot några dagar där uppe med allt vad det innebär, det kommer göra mig gott. 

random photos

Jag kan tycka att kvalitén på mina bilder blivit bättre med åren, jag har lärt mig hur jag ska använda inställningarna och hur jag ska tänka kring ljus, skärpa och motiv. Men något jag blivit sämre på är att fånga alla dessa små ögonblick i vardagen, i mitt arkiv har jag hundratals bilder på allt och ingenting medan jag idag nästan grämer mig över att ta fram kameran. Mina krav på att få en bra bild är högre än glädjen i att fånga stunder som är värda att sparas. Och det känns så fel. 
 
/arkivbilder från 2011, 2012, 2013.

break the moment into something more than gold

Och livet rullar på. I full fart. Jag pluggar inför lördagstenta, går på föreläsningar, jobbar några dagar i veckan på olika jobb, försöker binda så många sponsoravtal jag kan, glömmer hälften av allt jag borde komma ihåg, spelar hockey, går på möten, gymmar, försöker lära mig hur realiserade internvinster bokförs i koncerner och planerar föreningsevenemang.
 
Den här hösten har det hänt mycket på alla sätt, jag önskar jag kunde lägga allt åt sidan och bara kramas med mina nära istället för att stressa upp mig över alla måsten. Om jag ska vara ärlig så tror jag att jag nått bristningsgränsen både en och två gånger, och allt jag vill är att känna lugnet sprida sig i kroppen. Ni vet så där som det gör när man har läget under kontroll. Det var längesedan nu.
 
Men, för att inte verka alltför nere och utslagen kan jag informera om att de kyliga timmarna på morgonen när solen spricker genom dimman och höstens alla färger visar sig är helt otroligt vackra. Och att det finns annat som gör mig lycklig. Som att jag och J igår lagade mexikanskt och låg i soffan i flera timmar och plöjde vänneravsnitt. Och att mamma och pappa har renoverat hemma och att det blev så himla fint. Och att J ska fira jul med oss hemma i byn och att jag äntligen åker till Skellefteå på måndag.
 
Vad händer för er kompisar? Har ni något roligt att berätta? Jag vill så gärna höra om vad ni har för er.