29/6


Som ni nog märkt är inte kreativiteten på topp. Jag känner ingen glädje alls i att varken skriva här eller ta fram kameran. Det känns mer som ett tungt och jobbigt "jag borde..." och därför väljer jag att ta sommarlov härifrån tills inspirationen självmant hittar tillbaka, för att tvinga fram något blir sällan succéartat. Önskar er fina sommardagar, vi hörs när vi hörs!

reflections

Jag och Fanny började dagen med maxtest på gymmet, vilket gick så mycket bättre än vi hade förväntat oss. Benböj, bänkpress och marklyft är de övningar vi fokuserar på under testpassen och vi båda förbättrade oss i två av tre övningar, i den tredje klarade vi lika mycket i som sist. För den intresserade blev dagens siffor 50kg i bänk, 70 i mark och 120 i benböj.
 
Fredagen har sedan fortsatt i ett långsamt tempo, jag har kokat marmelad och bakat skorpor som morfar ska få i födelsedagspresent imorgon. Just nu hänger jag med världens finaste lillebror som snart åker till Stockholm över helgen, om någon timme tänder vi grillen och jag njuter av att bara vara hemma i byn.
 
/bild från en fin kvällspromenad längs faluån med magda.

watermelon

Den här dagen började någon timme senare än planerat eftersom ögonen vägrade hålla sig öppna när klockan rinde. Trots blytunga ben gick morgonens löpning helt okej, även om jag tog mig framåt i snigelfart och hela kroppen bara ville vända tillbaka hem. Nu är magen mättad med min absoluta favoritfrukost, nämnligen äggmacka, och så småningom ska jag ta mig ner på stan för att ordna några grejer inför resan. Ha en fin torsdag hörrni! ♥

bikini

Om ganska precis nio dygn sitter vi på ett plan mot sydligare breddgrader, SOM jag längtar! Med tanke på den ytterst sparsamma sommarvärmen Sverige hittills bjudit på känns en vecka på Rhodos helt underbart och just därför fick den här turkusa bikinin följa med hem från stan idag.

hamenhög/österlen

Jag är förmodligen sist på bollen (eller ah, huset), men jag kan faktiskt inte låta bli dessa bilder från den stora tegelvillan som nu är ute till försäljning. Det 284 kvm stora bostadshuset är fylld med inspiration, inbjudande rum och vackra fönster. Ljuset, balkongen i sovrummet och alla bevarade spegeldörrar ger stället en underbar karaktär, håller ni inte med?
 
/bostad via fantastic frank, här.

Den här svarta pallen har vi egentligen i köket, och vid sängen står en vit trälåda. Men min tanke är att hitta en träpall, ungefär som på en av dessa bilder, som kan agera sängbord åt oss istället för lådan. Jag ska hålla ögonen öppna på varenda loppis i sommar och förhoppningsvis hittar jag något perfekt att ställa bredvid sängen.

design letters

 
/ny mugg från Arne Jacobsen.

at the end of the day, i'll be alright

Lite så här ser livet ut just nu, regnet hänger i luften och stämningen utanför fönstret är allt annat än midsommaraktig. Morgonpasset på gymmet var efterlängtat och frukosten landade skönt i magen. Idag jobbar jag till stängning och därefter har jag inga andra planer än att låta cykeln rulla hela vägen hem och sedan störta i soffan.

W/O

Med en bild från dagens utomhuspass säger jag godnatt. Förutom en timme på hinderbanan har onsdagen bestått av jobb (med öppning 6.45), löpning och bålstyrka med Johannes, en hejdundrandes god kycklinggryta, en cykeltur, en liten skål med lösgodis (hoppsan!) och en deckare att småsomna framför i soffan. Eller ja, nu kanske jag inte ska ljuga om att jag småsov, jag satt snarare på helspänn. Sov gott!

work

Efter en härlig studenthelg, några lugna dagar hemma i byn och fina stunder med familjen var det igår dags för första dagen på det nya jobbet. Allt gick bra och idag har jag jobbat hela förmiddagen, just nu är jag dock hemma på lunch men ska snart cykla iväg och fortsätta jobba till stängning. Det är mycket nytt att ta in men alla är väldigt trevliga och allt som allt känns det bara bra. Vi hörs!

än klappar hjärtan med friska slag

Världens bästa lillebror sprang ut från Hagagymnasiet i fredags och tillsammans med de andra studenterna fyllde han skolgården med studentsång, höga skrik och ett enormt lyckorus. Med vädret på firandets sida blev dagen förhoppningsvis ett minnesvärt avslut för dem alla, och även för oss andra som hyllande stod bredvid. Än en gång, grattis min älskade bror, och tack för att vi alla fick dela glädjen med dig! ♥ 

dreams of summer

Dagarna rullar på här uppe i Skellefteå, under kvällen har solen gjort oss sällskap och vi har firat in fyraåringens sommarlov med god mat och kladdkakornas kladdkaka. Jag har kommit igång med löpningen och växlat passen med riktigt långa promenader. Tidigt imorgon är det dags för mig att packa ihop mina grejer och sätta mig på flyget, men som tur är kommer dessa fina norrlänningar ner till Dalarna redan i helgen. ♥

new classics

En ny topp som passar till det mesta i sommar, inväntar nu bara solbrända armar och varma dagar. 

before & after

 
Att fånga vår förändring på bild var svårare än väntat då målningen var väldigt spontant och dagsljuset redan försvunnit ur rummet. De få före-bilderna jag hann ta blev därför gryniga och inte alls särskilt trevliga, men förhoppningsvis får ni ändå en aning om hur det såg ut i rummet. Den silverblanka tapeten fick sig ett par omgångar med vit färg, lamporna togs ned och istället pryder tre tavlor nu väggen ovanför soffan. Eftersom vi har sängen i samma rum fick även den hörnan sig ett litet lyft i veckan.
 

small changes

Vi har gjort om lite här hemma i veckan och bland annat så är den här lampan ny. Ni ska få se några bilder senare för nu är det dags för mig att hoppa i kläderna, dra ihop väskan och bege mig mot tågstationen. Om ungefär fyra timmar lyfter jag från Arlanda och senare i eftermiddag får jag äntligen krama om Norrlands finaste. Om ni vill så kan ni lägga till corneliaer på snapchat, och följa dagen där. Önskar er en riktigt fin fredag!

time is making fools of us again

SOMMARLOV! Behöver jag säga något mer? Igår skrev vi terminens sista tenta, andades ut och bjöd sedan hem mamma och pappa på sommarlovsmiddag, idag är vi lediga och gör precis vad vi känner för. Sommarlov, vilken lättnad!
 
För ett år sedan var ledigheten förenad med magont, det planerade jobbet gav mig ångest och det faktum att jag inte skulle träffa Johannes på flera veckor gjorde att jag inte alls kunde uppskatta lovet. I år är det med lyckliga känslor, förväntan och glädje jag skriker ett högt sommarlovsskrik och ser fram emot allt som sommaren 2015 kommer erbjuda. YIHAA!!