birthday wishlist

BIRTHDAY
Imorgon fyller jag år, och oavsett hur gammal man blir tycker jag det är på sin plats med en önskelista. När jag och min fina lillebror var mindre skrev vi önskelistor till jul och till våra födelsedagar. På sidan av kylskåpet satte vi upp våra listor skrivna med spretig barnhandstil, i förhoppning om att någon av önskningarna skulle slå in (och slås in, i ett paket). 
 
I år är önskelistan i den här formen istället, och fylld med lite andra saker än de som satt på kylskåpet. I år önskar jag mig ett strykjärn (SÅ många vuxenpoäng), en ryggsäck och en lampa till köksfönstret. Jag har funderat fram och tillbaka på om jag kanske ska investera i en kompaktkamera och i så fall vilken, eventuellt så skriver jag upp den på en lite mer långsiktig önskelista...
 
Men helt ärligt, det jag önskar allra mest och över allt annat är att få fira min födelsedag tillsammans med min familj och mina nära, att få fylla dagen med skratt och glädje. Och att sommaren kommer till oss alla innan hösten hinner före. 

inspo overload

en dag på sjön

För en vecka sedan hade jag, Sandra och Johannes planerat att ta vara på det solsken som utlovats genom att spendera några timmar på sjön. Vi vaknade dock upp till en grå himmel och låg temperatur, men packade ändå med oss matsäck och badkläder, lånade farmor och farfars eka och begav oss ut på Runn. Vindarna blåste upp vågor och gjorde det svårt att ro, vattnet skvätte kring båten, men vi tog oss slutligen till vårt mål. På Jungfruholmens läsida låg sjön blank och lagom tills vi kom fram klarnade himlen upp, solen värmde oss när vi tog ett dopp, gjorde upp eld och njöt av att inte ha några som helst andra planer för resten av dagen.
 
Vi satt länge och såg elden brinna ut, pratade om livets stora och lilla, om drömmar och känslor och allt däremellan. Vill ni se Sandras bilder från dagen, kan ni göra det här.

sommar tvåtusenfemton

Nattbada
Fylla 23 år
Njuta av värmen på Rhodos
Äta massor med jordgubbar
Tälta vid mysigt ställe
Börja övningsköra motorcykel
Ha en heldag på stranden
Vara hemma i byn och mysa med familjen
Känna att solen värmer redan tidigt på morgonen
Göra flera dagsutflykter
Träffa Sandra och visa henne Dalarna
Åka på spontanroadtrip
Prova nya glassmaker
Vara vaken en hel natt och somna i gryningen
Lära mig fota i solnedgång och motljus
Fira midsommar med fina familjen
Bli bra (duglig) på löpning
Läsa minst 10 böcker
Gå på Liseberg eller Gröna Lund (helst båda)
Äta glass på Torsångs café
Spela kort hos farmor och farfar sent på kvällen
Få solblekt hår och fräknar
Paddla kanot eller kajak
Fiska
Bada i havet
Ro ut på sjön
Gå på auktion eller sommarloppisar
Bara vara
⤜♥⤛

diamond

Jag hann inte riktigt hem från morgonpromenaden innan himlen öppnade sig totalt och hela gatan nästan regnade bort. Det verkar ha lugnat sig utanför fönstret nu, vi har fått lunch i magarna och ska cykla in till stan om en stund, men först kurar vi ihop oss inne ett tag... Det är väl det regniga dagar är till för?
 
/ljuslykta, house doctor.

vidablick

I veckan fick jag som sagt besök av Sandra, hon kom med tåget mitt på dagen och Falun bjöd för stunden på solsken. Under våren har vi planerat och sett fram emot hennes dagar här i Dalarna och i onsdags var det äntligen dags. Det var en aning nervöst att gå mot tågstationen för att möta någon jag aldrig tidigare träffat, som jag nu skulle spendera flera dagar ihop med. Som tur var visade det sig att hon var precis så bra som hon verkat vara och våra dagar blev, bortsett från det tråkiga vädret, hur fina som helst. 
 
Onsdagen försvann snabbt, men vi hann med både en promenad genom Falun och en enorm glass på Torsångs café, dessutom hann vi ta en biltur och prata om allt mellan himmel och jord innan vi sa hejdå för dagen. Torsdagen fyllde vi däremot med så mycket vi bara kunde, vilket bland annat blev Rättvik och Vidablick, Leksand, Sågmyra, loppis i Vikarbyn, en liten roddtur på Runn, en god lunch vid långbryggan och kortspel hos farmor. 
 
Bilderna är från utsiktstornet vid Vidablick, Siljan låg blank under den regntunga himlen men vyn var ändå vacker. Och torsdagen i sin helhet, ja den var väldigt fin den också.

blueberry breakfast

Efter flera veckor med fullt ös och massor av roligheter var gårdagens eftermiddag den första oplanerade stunden på väldigt länge, tröttheten och förkylningen kom ikapp mig när jag väl slappnade av så jag gick ut i skogen och bara njöt av tystnaden. Solen tittade fram och jag kom hem med en hel liter blåbär som gjorde dagens frukost mycket godare än vanligt.

everyday

Med några blandade bilder från arkivet önskar jag er en fin lördag. Här piskar regnet mot marken och himlen hänger grå över oss. Jag har inte tränat på över en vecka eftersom min förkylning inte vill ge med sig, vilket gör mig både ledsen, seg och rastlös. Men idag trotsade jag hostan och mitt tunga huvud med en morgonpromenad och en lätt timme i gymmet som räckte för att fylla på med både glädje och energi.
 
De senaste dagarna har i och för sig varit fullproppade med härlig glädje och fina stunder tillsammans med Sandra, men idag är det hennes sista dag här i Dalarna. Vi ska strax promenera in mot stan för att kika i lite vintagebutiker och fika på Thunströms innan det är dags att vinka av henne vid tåget. Vi hörs senare!

hay

Den här finingen följde med hem från Skellefteå för några veckor sedan, och nu står den i vårt ena fönster. Tycker verkligen om den, det är den mindre modellen och förhoppningsvis kommer den få hänga med länge.

if the world should spin to fast, i'll slow it down for you

Här är han, killen som jag vill dela alla mina dagar med.
Killen som säger att han kan vänta hur länge som helst när jag stannar och fotar allt i vår väg,
killen som tar min hand när jag önskar det som mest. Han som säger att vi hör ihop.
Här är han, han som älskar allt det jag hatar med mig själv, han som förstår mig utan ord,
han som kan släppa allt, dra mig tätt in till och stanna tiden för en stund.

snabba skorpor

Är det något jag kan få ett riktigt akutsug efter så är det skorpor, och när ett sådant sug kickar in gäller det att ha ett snabbt recept att ta till.
 
- 75 gram smör
- 3 dl socker
- 3 ägg
- 2 tsk kardemummakärnor
- 2 tsk vaniljsocker
- 1 tsk bakpulver
- 7 dl mjöl efter önskemål 
 
Sätt ugnen på 200 grader, rör smör och socker poröst och rör sedan ned ett ägg i taget. Stöt kardemumman i mortel och rör ut med vaniljsocker och bakpulver innan det blandas ned i smeten. Häll i en deciliter i taget av mjölet och rör/knåda till en slät deg mellan varje.
 
Dela degen i två delar, rulla till två längder som får plats på samma plåt (ca 7-12 cm breda beroende på hur långa skorpor du vill ha). Grädda i nedre delen av ugnen i 20 minuter eller tills skorporna fått önskad färg. Ta ut plåten, sänk värmen till 100 grader och skär längderna i önskade bitar, fördela dem på plåten och torka dem i ugnen. Klart!

home

Igår kväll landade vi här hemma, packade upp alla väskor och fyllde kylskåpet som ekat tomt de tre veckor vi varit borta. Och OJ så skönt det är att vara hemma! Visst är väl hemma aldrig så bra som efter några veckor borta?
 
Idag får jag äntligen finbesök av den här tjejen som kommer med tåget om ett par timmar. Det är något jag verkligen sett fram emot under de senaste veckorna och jag hoppas (och tror) att vi kommer få fina dagar tillsammans. 

rhodos randoms

Den andra juli satte vi oss i bilen och åkte från Värmland till Göteborg, där vi spenderade ett dygn hos Johannes syster. På fredagen åt vi frukost i innergårdens morgonsol, fördrev några timmar på stan och på eftermiddagen begav vi (jag och hela Johannes fina familj) oss till Landvetter. Efter några bullriga timmar på planet landade vi på Rhodos mitt i natten, tog oss till hotellet i Kallithea, glömde en av alla väskor på bussen och möttes av en man som sa att det inte fanns några rum åt oss även fast vi bokat långt i förväg. Som ni säkert förstår såg vi ut som frågetecken alla fem och några röriga minuter följde. Vi sattes i en minibuss och kördes mot Rhodos stad, på det nya hotellet blev vi välkomnade med champagne innan vi till slut, äntligen fick våra rum. Vi somnade snabbt den kvällen och nästa dag väntade en enorm frukostbuffé och efterlängtad värme.

hej hej sommar

Hej på er, nu är jag (kanske) tillbaka! Vi kom hem från Grekland natten till lördagen och lupinerna har blommat över, regnet hänger i luften och jag kämpar på med en envis förkylning jag fick med mig hem från semestern. Vi är i Värmland och tar dagarna som de kommer tillsammans med Johannes familj. Hur ser era sommardagar ut?