10

1. Om det var möjligt att ha en superkraft, vilken hade du velat ha? 
Kraften att kunna teleportera mig själv, helt klart! 

2. Vilka är dina favoritbloggar?
Jag har svårt att fastna för nya bloggar eftersom jag får lite småpanik av att inte ha hängt med från början. Kikar därför mest bara runt på det jag känner för just för stunden och bland de återkommande finns säkert ett tjugotal olika bloggar. Men en specifik blogg jag klickat mig in på under flera år är den här. Och sedan har jag även en ny favorit, nämnligen den här.
 
 
3. Vilken är din favoritplats på jorden?
Hemma. På riktigt, hemma. Det finns många underbara, vackra, fantastiska ställen och en miljon platser jag drömmer om att besöka. Men inget kan någonsin vara bättre än hemma.
 
4. Om du bara fick välja en låt att lyssna på ett helt år, vilken skulle det vara?
Antagligen denna, eftersom det är och har varit min absoluta favoritlåt i 12 år. Gavin DeGraw - I don't want to be, det är en av få låtar jag verkligen inte kan tröttna på, och som faktiskt har en betydelse för mig.

5. Har du något tips för att göra en grå och tråkig höst- eller vinterdag lite bättre?
Försök alltid att uppskatta dagen som den är, är det grått och regnigt ute så är det ju en perfekt dag att mysa inomhus, läsa, bara vara eller sortera i garderoben. Kanske baka något eller hinna med allt det där som man tänkt göra men sedan glömt av.

6. Vilket är ditt favoritklädesplagg?
Just nu håller jag sakta men säkert på att slita ut mina svarta jeans, men förutom dem trivs jag allra bäst i mina slappa leopardbyxor.
 
 
7. Tror du på något övernaturligt?
Jag har aldrig upplevt något sådant, men jag tror på många av de historier jag har hört. Förmodligen så är vår värld inte endimensionell, det verkar alldeles för simpelt.
 
8. Hur önskar du att ditt liv ser ut om 10 år?
Om 10 år är jag snart 33 år, jag hoppas att jag då bor i ett hus nära vattnet med en inglasad veranda och ett stort, ljust kök, att jag är trygg i mig själv och att jag jobbar med något jag brinner för. Jag hoppas att min familj mår bra och att jag har uppfyllt många av mina drömmar. Jag hoppas att jag har möjlighet att ta vara på dagarna och att jag spenderar mycket tid med mina närmaste.
 
 
9. Kan du berätta något vi inte redan vet om dig?
Jag har tävlat i simning och brottning i flera år innan jag började med hockey, när jag hittar en favoritbok kan jag läsa den flera gånger om, jag kan stå på huvudet och jag är värdelös på att beräkna tid.

10. Vad är du riktigt bra på?
På att fantisera, på att leva mig in i historier och på att göra saker. Jag är bra på att hitta på saker och min hjärna sprutar typ ut idéer konstant, jag är ganska bra på att göra verklighet av idéerna.
 
/listan är hämtad härifrån, & det är också en fin blogg.

workin' on high hopes

Idag står friviktsgymmet på schemat och jag hoppas att jag även idag klarar höja maxgränsen något. Eller jag hoppas åtminstone på att kunna nå upp till samma nivå, och att passet i sig blir riktigt svettigt och lyckat. När träningen är avklarad ska jag möta upp några fina vid pulkabacken, det snöar för fullt och kvällen kan ju inte bli annat än rolig!

in weekends we trust

Godmorgon fina! Lördag morgon och det enda planerade är ett ordentligt och efterlängtat pass på gymmet i eftermiddag. Fram tills dess fyller jag timmarna med allt och ingenting. Vad gör ni idag? 

you're something out of a dream

Bjuder på lite av varje som känns inspirerande för stunden. Tjusig inredning, ett underbart köksbord, gröna kvistar i fönstret, somriga tältdrömmar och fina ord.
 
/härifrån.

we can beg or we can borrow but in the end everything is alright

Jag älskar vintern, jag älskar kylan, snön, isen på sjön och frosten i träden. Jag är inte den som längtar efter våren, jag är inte den som går i ide under vinterhalvåret. Men dagar som denna, när det töar och är grått ute, när allt är blött och träden inte gnistrar längre, då kan jag uppskatta vårkänslorna som det gröna i fönstret ger.

lightbulb

 
light me up
 
1, 2, 3, 4
 
Fina va? Har fastnat lite för lampor som dessa, små och dekorativa, fina på sängbordet, i bokhyllan eller på fönsterbrädan. Finns fler liknande modeller men jag tänkte passa på att tipsa er om den andra i raden, som är ca fyra hundralappar billigare än den tredje. Den första och sista hamnar någonstans i mitten på prisskalan som här är 99 - 525 kronor. Om ni fastnar för den första kan ni använda ellos rabattkod och därmed ta del av mitt nya samarbete med Rabble.

Hantverkargatan 22

Om det var så att jag nu jättegärna ville bo i Stockholm, och om det nu var så att jag hade två och en halv miljon kronor över så här efter jul och allt, då hade jag kanske eventuellt kunnat tänka mig att bo här. 
 
Gillar den mysiga innergården, takfönsterna, kranen i köket och den fina lampan vid sängen (studentprisvänlig variant här?) lite extra mycket. 
 
/bostad via Erik Olsson, här.

let the sun shine

Morgonen började med att jag kramade prinsen hejdå innan han åkte mot SM, mötte sedan upp Fanny på stan och jag fick med mig ett par solglasögon hem. Förhoppningsvis lyser vintersolen snart igen, så jag får användning av dessa fina.

W

Jag har inte så mycket mer att säga än att det är helt fantastiskt vackert utomhus just nu. 

something beautiful

Bläddrade igenom Alvhems nyaste bostäder och fastnade lite extra för dessa detaljer. Vill också ha en balkongdörr som släpper in massor av dagsljus, vackra trägolv och ett vitmålat fönster fyllt med mässingsljusstakar.
 
/bilder härifrån & härifrån.

new record

Jag gick direkt upp till gymmet när jag vaknat, utan förväntningar och utan något planerat pass (glömde även skorna hemma) men med en fin känsla. Och vet ni? Förutom att passet i sig blev lyckat så ökade jag min maxvikt på knäböj med 10 kg och spräckte därmed 100-kilosgränsen! Det känns verkligen roligt när man klarar något man inte trodde var möjligt. Nu ska jag låta den här enorma frukosten landa i magen innan skolan börjar. Ha en fin måndag!

we were able

Jag har låtit lördagen passera utan att lägga någon energi på att försöka fånga dagen eller göra något av värde. Timmarna har passerat i ett behagligt tempo och jag har kommit ikapp mig själv, andats frisk luft, njutit av dagsljus och pysslat inomhus. Nu däremot, nu är det dags för roligheter! Byter om till den här ↑ nya och drar iväg på hockey.

filmjölkslimpa / enkelt & snabbt frukostbröd

Det finns inte mycket som slår nybaktbröd till frukost, eller hur? Detta är ett av mina favoritrecept, det går att variera i oändlighet och det allra bästa är att degen inte behöver jäsa.
 
- 4 dl filmjölk
- 1 dl mörk sirap
- 2 dl hackad frukt och nötter (ex russin, torkade aprikoser, tranbär, hasselnötter, paranötter, valnötter)
- 1 dl havregryn
- ½ dl krossat bovete
- 5 dl mjöl (blanda som du vill, vetemjöl = ljust bröd, jag brukar ta ca 1½ dl graham, 3½ dl rågsikt)
- 1½ tsk bakpulver + 1½ tsk hjortronsalt (när hjortronsaltet var slut tog jag istället 3 tsk bakpulver och det gick också bra)
- 1 tsk malen anis + 1 tsk malen fänkål 
 
Rör ihop alla ingredienser till en deg, tryck ut i en avlång brödform med bakplåtspapper i, strö över sesamfrön/havregryn/solroskärnor om du känner för det och grädda i 50 min på 200 grader. 

down

Känner inte för någonting idag. Är less, trött och omotiverad. Vill typ ligga raklång på sängen och stirra i taket. Hoppas att ni är på bättre humör, kanske har ni några roliga helgplaner att dela med er av?

forever yours

En väldigt lång onsdag börjar gå mot sitt slut och även om dagen varit bra så känner jag mig verkligen helt tom på energi. Det blir en tidig kväll och förhoppningsvis hjälper några timmars sömn, sov gott fina ni!

same but different

Hej! Det här är den nya bloggen, den ser ju exakt likadan ut, men adressen är ny och arkivet är tomt (förutom att jag tog med min januaris inlägg). Så glöm inte att lägga till den här på bloglovin' istället för den gamla, det finns länk i menyn.

kökstankar / inspiration

kitchen
Jag halvbor hos J och tanken är kanske att jag flyttar in mer ordentligt till våren. Köket i lägenheten är fint, men det känns kanske inte riktigt som oss. Jag tror att vi, med relativt enkla medel, kan ordna ett kök som både passar oss och resten av lägenheten bättre. Just nu sitter silver/grå/glänsande tapeter på väggarna och jag är mer sugen på vitt. Vita vägar och svarta detaljer, stilrent men personligt. De vita kopparna med fat har vi redan, så nu är det bara resten...
 
/klicka på kollaget för inköpsställen

when we need more hours

När klockan ringde vid 06 var jag verkligen inte redo, hela kroppen skrek efter mer sömn och det tog hundra år att öppna ögonen. Lyckades till slut ta mig ut och fick njuta av när morgonen ljusnade och nysnön föll. Godmorgon tisdag! 
 

nothing/everything

Ett av dagens ögonblick fångade på bild. Appropå ingenting alls: Apelsinerna är verkligen saftiga och goda nu, ät, ät, ät! Eller väg upp nyttigheterna med en premiärsemla (det gjorde jag), jag köpte även två koppar på IKEA idag och känner mig allmänt nöjd. Berätta något kul?

it's hard to get around the wind

Denna ↑ kom på posten i fredags. Något användbart mittemellan dunjackan och skinnjackan när vädret inte riktigt kan bestämma sig. I eftermiddag får den nog invigas, men först ska dagens andra träningspass bockas av.
 
/black contrast jacket - sheinside, här
 

i'll wait for that day

Under de bloggfria dagarna sedan i torsdags har jag hunnit träna fem pass, åka skridskor på sjön, få hem ett paket med beställda fina grejer, fika på stan, mysa hemma med familjen, gosa med katten, rensa garderoben och njuta av att vara ledig. Just nu är jag hos J, vi har fått lite av varje gjort och ska nu bara vara resten av kvällen. Jag sitter i sängen, äter en bulle och skriver in lite av varje i kalendern. Det finns en hel del att se fram emot de kommande veckorna. Vad har ni gjort i helgen? ♥
 

alvhem

Finns det något som kan få tiden att stå still samtidigt som timmarna springer iväg, så är det sidor som Alvhem och andra mäklarsidor, inredningsbloggar och inspirerande tidningar. För att inte tala om pinterest, tumblr och weheartit där allt finns samlat i en undedrbar röra. Just idag fastnade jag extra för dessa bilder, med en blandning av gamalt och troget, nytt och spännande, lugnt och levande. 
 
/bilder från alvhem mäkleri.

dreamin' away

Går kanske, eventuellt, möjligtvis i lägengetstankar - på riktigt. Det känns pirrigt och stort, läskigt och roligt. Självklart snurrar de flesta tankarna kring just den där lägenheten och det är svårt att fokusera på något annat. Ingenting är bestämt ännu, men inom de närmsta dagarna vet jag kanske något mer. 
 
/bilder från min pinterest, här

hockeynights

Det är ungefär så här det brukar se ut, mina kvällar på isen. Vi kommer dit, vi byter om, vi gymmar, vi byter om igen och vi går bort till uterinken för en timmes ispass. Just igår var vi väldigt få på träningen och fokuset låg på uppspel. Som vanligt bjöds det på många skratt och efter varje pass känns det att man har fyllt på må-bra-kontot ordentligt. 
 
Jag har spelat hockey i ungefär åtta år och det har verkligen gett mig mycket. Förutom att det är en otroligt rolig träningsform så har vi en fantastisk lagkänsla där alla är lika mycket värda och där alla blir sedda. Vi har vuxit tillsammans och vet var vi har varandra, både på och av isen. Något av det finaste är att hockeyn är en chans att umgås och träffa nya vänner över åldersgränserna, i vårt lag har vi spellare mellan 8-42 år och alla behövs! 

another place

Här är några ögonblick från gårdagen i Stockholm. Tyvärr fotade vi betydligt mycket mindre än vi hade tänkt oss, vi var alldeles för upptagna med att springa i mysiga butiker, äta supergoda burgare på Vigårda, prata om allt mellan himmel och jord, prova jeans och njuta av dagen. Men oj, vilken fin fredag det blev! ♥

for all that i am

06.45 och det är mörkt utanför fönstret. Jag är nyvaken och trycker bort alla trötta tankar. Idag är det en extra fin fredag, för om en halvtimme sitter jag på tåget mot huvudstaden med Jasmine. Oj, vad vi sett fram emot en heldag med bara en massa strosande, fotograferande, fika och shopping. Nu lär jag ta mig ut i morgonen och gå till stationen, förhoppningsvis kommer jag hem med minneskortet fullt i fina bilder, ett par (eller fler) riktigt bra köp och en massa minnen av en riktigt bra dag. Ta hand om er! ♥

tvåtusenfemton

2015. När jag och min bästa kompis var små lekte vi att vi var vuxna (ofta A-teens), vi låtsades att vi var 23, hade koll på världen och visste vad vi ville med livet. Vi var ju gamla och hade rest runt jorden, hade ordentliga arbeten och var inte ett dugg oroliga inför framtiden. Vi bodde i hus och hade familjer, storhandlade och gick med våra dockvagnar längs grusvägen. 
 
I år fyller jag 23 och jag har inte det minsta koll på världen. Jag vet ännu inte vad jag verkligen vill bli när jag blir stor, jag har inte sett jordens alla hörn och jag skjuter absolut ingen vagn framför mig när jag är ute och går. Jag kan inte låta bli att le när jag tänker hur ens uppfattningar förändras. Att fylla 23 innebär inte att man är vuxen på det viset vi lekte, och att vara vuxen innebär inte att man har stenkoll på världen och livet. 
 
I år är det 2015 och för 15 år sedan stod jag och min bästa vän vid altandörren och blickade upp mot grannen som hade lovat att smälla en slags raketbomb på tolvslaget, för 15 år sedan gjorde vi danser till Pistvaktlåtar, tittade på Eva & Adam och trodde stundvis att vi på riktigt var popstjärnor. För 15 år sedan levde jag, som de flesta andra barn, för dagen och gjorde det jag blev glad av. I år lovar jag mig själv att fylla varje dag med något som gör mig lycklig på ett eller annat vis. Det, i all sin enkelhet, är mitt nyårslöfte. Vad är ditt?

when we are falling

Att få vakna upp och se en vit by utanför fönstret känns som rena rama vardagslyxen. Njuter av snötäcket och hoppas innerligt att det kan få ligga kvar längre än ett par dagar. 

january 5th

Äntligen bet kylan i kinderna igen, äntligen visade termometern minusgrader och äntligen fick vi se en klarblå himmel. Och vilken fin måndag jag har haft. Till skillnad från igår så var jag på mycket bättre humör idag och vi har fyllt vår lediga dag med en morgonpromenad till sjön, massor av kramar, en sväng till bokhandeln (utan köp), många skratt och en timme på IKEA (med resultatet att det nu står en fin pall i Johannes kök). Och justja, på fredag åker jag och Jasmine till Stockholm över dagen, vilket jag verkligen ser fram emot!

sunday feelings

Dagen började bra med en kort löptur i solskenet tillsammans med J, vi hamnade lite senare på stan där tanken var att vi skulle fixa lite av varje, ta en fika på ett café vid ån och så hoppades jag på att hitta en ny bok eftersom jag läste ut en igår kväll. Men ibland blir det inte som man tänkt sig (och är det något jag har lovat mig själv att bli bättre på 2015 så är det att hantera detta). På grund av bland annat magont, huvudvärk och missförstånd vände vi istället hemåt. Det som, för mig, hjälper allra bäst när tankarna kör ihop sig och känslorna flyger iväg åt alla möjliga (och omöjliga) håll är att vara ifred, utomhus. Att andas och låta vindarna blåsa genom huvudet. Och en annan sak som alltid hjälper mig att fly verkligheten är hockeyn, känslan av att lägga allt fokus på att hamna rätt på isen, hitta smarta lösningar i spelet, åka lite snabbare, skjuta lite hårdare. Efter en riktigt lyckad hockeyträning under stjärnklar himmel kände jag mig äntligen lugn, känslovirrvarvet hade lagt sig till rätta och tankarna hade lättat. Kramade om prinsen lite extra hårt när han mötte upp mig efteråt och nu ligger vi mätta på soffan efter att ha bakat och ätit en riktigt god pizza. Fin kväll på er! ♥

kontakt & sociala medier

 
Jag finns på fler ställen än här också, om ni är intresserade. Det är fritt fram att lägga till / följa mig på följande ställen, säg till så följer jag gärna tillbaka. 

Kontakt: [email protected]
Weheartit: corneliae
Twitter: corneliaeri
Instagram: corneliaeri
Pinterest: corneliaeri

några rader om mig

För en ungefär 22 år sedan föddes jag, fick namnet Cornelia och växte upp till den tjejen som dag ut och dag in skriver sina rader här. En livsglad varesle med båda fötterna stadigt på jorden, i Dalarna närmare bestämt. En förkärlek till hockey och allt annat som gör mig riktigt lycklig, har växt fram under åren. I mitt lilla hörn av cyberrymden delar jag med mig av nytagna bilder, tankar och funderingar. Det bjussas på tänkvärda ord och bra musik, ett och annat klagomål slängs det även in emellanåt.
 
Jag älskar nästan alla väder, jag trivs som bäst när jag känner mig fri. När jag cyklar hem i natten, eller när jag gör mål under en riktigt bra hockeymatch. När jag är alldeles ensam eller när jag är omringad av de som betyder allra mest för mig. När jag står högt uppe på ett berg, med utsikt åt alla håll, eller efter ett härligt träningspass. Ibland väver jag trasmattor, och ibland fotar jag min lillebror tills han får utbrott. Jag älskar platsen jag bor på, jag älskar att resa, både långt och kort. Spontana stunder gör mig lycklig men jag gillar även att planera, ibland lite för mycket.
 
Jag gillar att skriva, och jag gillar att läsa. Oftast läser jag flera böcker samtidigt. Jag är en virrig människa men lyckas ändå (oftast) ha koll på det mesta. Jag försöker att alltid vara den bästa verisionen av mig själv. Ibland lyckas det inte ända fram, då kan jag bli ruskigt arg. Men bara inombords. Jag svär mycket, väldigt mycket. Jag tycker om att skapa, och jag öskar att jag kunde rita eller sjunga. Jag kan stå på händer och jag tycker om när det är mörkt ute. Välkommen till mig!