rostvändaregatan

Veckans hemnetskörd resulterar i detta, två lägenheter i samma hus - här i stan. Ofta brukar jag hamna långt borta när jag drömmer mig iväg bland alla annonser, Ystad, Gotland, Linnéstaden och allt som är kustnära brukar locka mitt intresse, men den här gången tycker jag att jag hittat två guldkorn här på hemmaplan. De är nästan lika stora, har så gott som identiska planlösningar men är ändå helt olika. Den omöblerade är totalrenoverad även fast de vackra bjälkarna i taket finns kvar, medan den första snarare är välbevarad. Trots att det är två helt olika stilar kan jag inte välja vilken jag tycker bäst om, det tilltalar mig bägge två. 
 
Vill ni har mer lägenhetsinspiration får ni gärna kika in i min inspirationskategori.

saturday's plans

Lördagen är här, solen lyser och dagen är fullproppad från morgon till kväll. Först väntar ishallen några timmar. Sticker sedan direkt iväg och möter upp mamma för en utflyktsdag med gårdsloppisar och en härlig marknad i Avesta innan jag landar på bryggan där vi tänkte hänga hela kvällen. Bad, pizza och solnedgång över sjön känns som en fin avslutning på sommarlovets sista soliga dag. 
 
/sportbh, h&m.

mediterranean

Detta är tredje omgången med bilder från Rhodos, och tyvärr finns det inte så mycket mer att visa än det ni nu har sett. Här och här kan ni se de tidigare inläggen från resan vi gjorde i juli. Är så tacksam över att jag fick följa med Johannes och hans fina familj till vackra Grekland. Nu hoppas jag att det inte dröjer allt för länge tills jag står med fötterna i medelhavet igen...

a candy kind of day

När klockan ringde imorse hade jag redan blivit väckt av regnet som smattrade högljutt mot rutorna, morgonens planerade långlöpning kändes inte alls lockande men eftersom Johannes beslutsamt gav sig ut på ett fyratimmars rullskidspass kunde jag inte göra mycket annat än att snöra på mig skorna och ta mig ut jag med. När jag väl var tillbaka inne i värmen var varenda plagg genomblött och det droppade regnvatten från hela mig, men det var det värt när den där fina känslan av att ha klarat av ännu en distans i min utmaning sköljde över mig. 
 
Alla veckans måste-göra-punkter har jag redan betat av, så nu har jag inga fler planer för den här dagen, förutom att inte gå ut i regnet igen. Ikväll ska jag iväg på ett möte angående mitt sponsoruppdrag, men tills dess håller jag mig nog inne och bara myser. Tyvärr är inte dessa bilder nytagna, men jag skulle göra i princip vad som helst för att ha en godisskål i knät just nu...

livsuppdatering

Här kommer en liten livsuppdatering från mitt hörn av världen: Sommarlovets sista vecka går, enligt mig, lite för snabbt men jag försöker fylla dagarna med sådant jag kan leva på när novembermörkret faller över oss. Som rättviksglass med chokladsås, nyplockade bär, soliga morgonpromenader och att tvätta håret i sjön. På tisdag börjar höstterminen och för vår del är det beskattningsrätt samt en kurs om redovisningens normer och principer som står på schemat. Under sommaren har jag lyckats skaffa tre jobb som jag kommer kombinera med studierna det kommande året. Receptionsjobbet på Lugnet, kvällsjobb (och var fjärde helg) i högskolans bibliotek plus uppdrag i hockeyföreningens marknadskommitté där jag blivit utsedd till sponsoransvarig för ungdomssektionen. Utöver det ska tentor klaras av, uppsatser lämnas in och så småningom ett examensarbete skrivas. Motivationen inför skolstarten är just nu i princip obefintlig, men troligtvis väcks den till liv när vi väl är igång.
 
I höst går vi ihop med ett annat hockeylag, vi kommer tillsammans spela matcher i division 2 med målet att gå upp i division 1 till nästa säsong. Samarbetet är något jag verkligen ser fram emot då det ger oss förutsättningarna att etablera ett gäng riktigt bra tjejer på en relativt hög nivå. Förhoppningsvis kommer allt flyta på enligt plan med fyra ispass i veckan och en enorm chans att utvecklas både individuellt och som lag. Utöver isträningarna hoppas jag på att fortsätta hålla i rörlighetsträningen jag nämnde tidigare, involvera fler lag och ge vår förening en fysträning utöver det vanliga. De senaste veckorna har jag börjat följa ett löpprogram, vilket hittills gått över förväntan. Löpningen och mina pass på gymmet kommer följa med mig in i vintern och fortsätta vara stora delar av min träning även när de nu kombineras med passen i ishallen.
 
Här hemma hos mig och Johannes har det skett några förändringar, både små och stora. Jag ser fram emot att visa några av mina småprojekt för er, och jag funderar även på att skapa en inredningskategori här på sidan. Och angående det, så hoppas jag verkligen på att kunna hålla liv i bloggen framöver. Jag har massor av fotoidéer jag vill förverkliga och hur oviktigt, litet, larvigt det än låter så är den här bloggen, den är lilla platsen som bara är min, något som ger mig så mycket glädje och inspiration - tack vare er.
 
Dessa tankar väller fortfarande över mig ibland, även fast jag självklart trivs väldigt bra här i lägenheten. På något vis var det inte så farligt som jag trodde, för hemma i huset kommer ju alltid vara mitt hemma. Hemma i byn kommer alltid vara min trygghet, hemma hos familjen kommer jag alltid vara den jag är, den jag varit och den som går barfota i gräset, dricker mjölk direkt ur paketet (förlåt mamsi och papsi), slänger mig raklång på lillebrors säng medan han är i en helt annan värld (den datorbaserade krigsvärlden) bara för att få vara nära min absoluta favoritperson. Hemma kommer jag alltid kunna stirra i taket i timmar, vara trygg i tystnaden och i väggarnas suckar, hemma kommer alltid vara hemma och det gör det möjligt att vara trygg även i mitt andra hemma, här med killen jag är kär i. För det är ju helt underbar det med, att få vakna bredvid honom, skapa rutiner tillsammans och ta hand om varandra.
 
Sammanfattningsvis så är livet bra, dagarna är fina om än lite fullproppade emellanåt. Jag skriver, kladdar och stryker över i min kalender flera gånger om dagen, jag har fått ett obotligt sug efter Toblerone och jag har äntligen tagit tag i mina ryggbesvär jag haft det senaste halvåret. Diskbråck blev domen på de explosionsliknande smärtor jag känt i ländryggen och det högra benet. Från att periodvis varit totalt orörlig, haft så ont att jag inte kunnat ta på mig strumpor, böja huvudet nedåt eller resa mig ur sängen, så är jag nu i princip smärtfri vilket är en enorm lättnad. 
 
Slutligen är jag nyfiken på er som tittar in här även fast uppdateringen ibland är väldigt tunn, vilka är ni? Har ni något att berätta? Vad vill ni läsa om här inne? Om ni känner för att lämna några ord här under, så skulle ni göra mig hur glad som helst. 

yesterday

Gårdagens kvällsdopp tog här, i ett gruvhål tillsammans med lillebror, kusin Nella och Johannes. Petter som var modigast hoppade utan problem från klippkanten, medan jag och Nella länge, länge hejade på både varandra och oss själva innan vi till slut hamnade i det kalla, djupa vattnet. På sina ställen är det över 200 meter ner till botten, och vattnet omges av branta bergsväggar. Det är ett riktigt häftigt ställe, och efter badandet dukade vi upp lite kvällsfika och satt vi kvar ett bra tag medan solen sjönk mellan träden.

nobody can drag me down

I torsdags låg dimman tät över staden när jag vaknade, strax innan klockan sju låste jag upp cykeln och trampade iväg mot tågstationen. Under tiden lättade dimman och lät solens strålar leta dig sig ned på marken, jag mötte upp fina Jasmine och klev på tåget mot Stockholm. En dagstur till huvudstaden som bjöd på sommarvärme, nya skor, god mat och massor av prat. När vi satte oss på tåget hem hade vi gått två mil på Stockholms gator, med stopp för både shopping och fotografering, i fönstret gick solen ned och fyllde hela vagnen med ett rosaorangeaktigt sken. När jag kom hem stack jag och Magda iväg och badade under den stjärnklara himlen, det var en perfekt avslutning på en perfekt dag.

fly away with me

Här kommer några bilder från Rhodos, att bläddra bland dessa får mig verkligen att längta tillbaka till medelhavsvärmen, den underbara frukostbuffén och det turkosa havet. Jag och prinsen går och funderar på en resa till Spanien i höst, och jag hoppas verkligen att det blir av! Men tills dess är jag tacksam över den svenska sommaren, som faktiskt är helt fantastisk den med.

smarholmen

Här spenderade vi lördagen, vid havet tillsammans med min fina moster. Det fläktade skönt och även fast vattnet var kallt kändes det underbart att doppa sig i havet. Vi låg på de solvarma klipporna och pratade ikapp om allt mellan himmel och jord, åt matsäck och småsov någon stund. Svensk sommar när den är som allra bäst <3

hexagon

Den här fina träbrickan stod på bordet hos Johannes syster, den gjorde sig verkligen bra med de stora ljusen och när vi sedan strosade runt på stan kunde jag inte låta bli att köpa en till mig själv också. Vi får väl se vart den hamnar här hemma...
 
/bricka, hexagon från lagerhaus, här.

första kvällen i göteborg

Strax före åtta i fredags kväll kom vi fram till Göteborg. Johannes föräldrar har köpt en lägenhet i Majorna som vi lånade under några dagar. Vägen ner tog lång tid och vi fick dessutom lov att lämna in bilen på verkstad när vi var halvvägs, så att komma fram kändes som en lättnad. Vi ställde av våra väskor och gick en promenad för att se oss omkring innan vi köpte med oss lite frukostmat hem, kröp ner i sängen och pratade om morgondagen..

snapchat

Hej hörrni! Vi är i Göteborg och bara njuter, lördagen har vi spenderat vid havet och nu laddar vi för en kväll på Liseberg. Vi har tyvärr inget internet i lägenheten, så det blir sparsamt med inlägg tills vi kommer hem igen. Häng med på snapchat istället! Följ @corneliaer så uppdaterar jag er där tills vidare. 

f r i y a y

Fredagen är här och likaså sommaren, vilken underbar känsla det är att få vakna till solsken flera dagar i rad - äntligen! Igår kväll kom Johannes hem från en veckas träningsläger i Idre, och förutom lyckan över att ha honom hemma igen är jag idag lite extra glad över att vi snart åker till Göteborg. Morgonens träningspass är avklarade, väskorna är snart färdigpackade och sedan väntar några fina dagar på Västkusten. SOM jag har längtat!
 
/bilder från en mysig lunch på Sjövillan tillsammans med Sandra.

another workout

Den här veckan är jag delaktig i föreningens hockeyskola genom att hålla ett antal fyspass för de olika lagen. Fokuset ligger på rörlighet, smidighet och koordination och passen i sig är inspirerade av den allsidiga träning som görs i samband med kampsporter som bland annat brottning och judo. Passen är väldigt roliga och jag älskar den typen av träning, det är svettigt, jobbigt, klurigt och svårt på en och samma gång. Igår höll jag veckans första pass och under förmiddagen har ännu ett bockats av, efter det hann jag in på gymmet en timme och nu har jag några timmars ledigt innan nästa börjar vid tvåtiden.

summerdays

Här kommer några bortglömda bilder från en tidig junimorgon när jag flög hem från Skellefteå där jag spenderade sommarlovets första dagar. Det känns både som alldeles nyss och som en evighet sedan, och nu är det bara tre veckor kvar innan skolan börjar igen. Sommaren har gått snabbt samtidigt som den känts väldigt lång men hur som helst vill jag bara att vi lovar varandra att njuta maximalt av de sommardagar vi har kvar, oavsett om vi jobbar eller är lediga, hemma eller bortresta. Okej? 

poker run & lördagsgodis





Lördag och solsken, lördag och ledig. Lördag och loppis på gården, lördag och powerbåtar på sjön. Lördag och filmkväll, lördag och glass med varm chokladsås och hallon.

/iphonebilder från dagen.

bästa pizzadegen

Nu är måndagen här och veckan rullar på igen. För att underlätta någon av middagarna eller kanske för att liva upp en vanlig vardagskväll delar jag med mig av Johannes godaste pizzadeg. Han är bra på mycket min prins, och inte minst på att baka pizza.
 
- 2 ½ dl vetemjöl
- ½ tsk salt
- 1 tsk bakpulver
- ca 2 dl vatten
 
Blanda alla torra ingridienser i en skål och knåda sedan ut med vatten tills degen blir slät och smidig. Kavla tunnt (räcker till två pizzor) och grädda på bakplåtspapper. Vi toppade våra pizzor med tomatsås, salladslök, rödlök, salami, skinka, paprika, ananas, tomater, ost och massor med färsk oregano - succé!

at our place

När regnet gjorde ett uppehåll, morgonens pass på gymmet var avklarat och frukosten hade landat i magen passade vi på att cykla in till stan. Med oss hem fick vi två nya krukor och växter till köksfönstret, lite grönt gör verkligen stor skillnad! Passar på att visa er några detaljer från våra 36 kvadrat, jag brukar ju inte vara alltför bra på att dela med mig av vardagsbilder som dessa. 

skattjakten

I onsdags fyllde jag 23 år och för första gången någonsin väcktes jag inte av familjen som med morgonhesa röster sjungandes ställer ner en frukostbricka på sängen. I år vaknade jag av J, som pussade mig på pannan och viskade "grattis på födelsedagen" innan vi båda drog på oss träningskläderna. När vi kom hem från våra pass köpte vi färskt bröd, dukade upp en riktig brakfrukost och sjönk ned i soffan.
På eftermiddagen bjöd jag på tårta hemma i byn, familjen, farmor och farfar, grannen, kusinerna och hela ligan, förutom mormor och morfar som tyvärr inte kunde komma, var där för att gratta mig och jag kände mig barnsligt lycklig i hela kroppen. 
Efter några timmar kramades vi hejdå, dukade undan och kvar var mamma, pappa, Johannes och min kusin Bea. Att J, lillebror och Bea hade någon slags hemlighet hade jag listat ut, men vad det var hade jag (nästan) ingen aning om. När de skickade iväg mig på skattjakt med förmaningen att de sett rövare gömma något i skogen var jag antagligen den lyckligaste tjugotreåringen på jorden.
Spegels är en av badplatserna i byn och den första ledtråden tog mig dit. Jag älskar skattjakter och gjorde en till Johannes när han fyllde år, och en heldagsjakt till mina föräldrar för ett par år sedan. Vid spegels hängde ett knippe balonger ute på flytbryggan, och i en buske på stranden hängde ännu fler.
I busken hängde även en bikini, en handduk, varmt ombyte och en påse med mitt favoritlösgodis. Det var kallt i luften och tomt vid badet förutom några barn som nyfiket höll koll på mig medan de lekte i vattnet, jag hade ju kunnat be dem hämta ledtråden åt mig, men det kändes som fusk, så jag fick helt enkelt byta om och hoppa i. Barnen erkände snabbt att de hade tjuvläst min ledtråd, ställde tusen frågor om skattjakten och önskade mig lycka till innan vi på tre hoppade bomben samtidigt från bryggan - ren och skär sommarglädje.
Nästa ledtråd fanns här, vid fågeltornet. För alla som hör till familjen är det självklart att denna ledtråd leder hem till farmor och farfar, så jag cyklade dit och möttes av ännu fler ballonger.
Farmor välkomnade mig och förklarade snabbt att hon skulle hjälpa mig till nästa ledtråd, och la en filt över mitt huvud. Jag hade hela tiden en tanke på att slutet av skattjakten skulle kunna vara på sjön, kanske på någon ö eller vid stranden, men farmor satte mig i bilen och körde mig på skumpiga grusvägar genom skogen. Hon förvillade mig lite genom att ta andra vägar än de vanliga, men jag kände ändå åt vilket håll vi var på väg, och den steniga, gropiga vägen upp på Björkberget är svår att inte känna igen. När hon sedan sa att jag fick titta möttes jag av det här; 
Marschaller och bilar jag både kände och inte kände igen, platsen kallas Helgedomen och här finns ett vindskydd med en stor eldstad. Jag klev ur bilen och fick svårt att andas, pirret i kroppen liksom tog över hela mig när solen stod i absolut perfekt läge för att fylla skogen med ett guldaktigt sken. Ingen syntes till och det tog någon minut innan dessa tokiga, knäppa, underbara, fantastiska människor hoppade fram och ropade GRATTIS!
Ungefär här kom jag av mig med fotandet, jag var alldeles för upptagen med att ta in allt detta. Magda, Jasmine och Viktor var där, mamma och pappa var där, Maria var där och så självklart dessa tre tokstollar som ordnat alltsammans. Vi grillade korv, lyssnade på musik och frågade ut varandra om skattjakten. Jag är så enormt tacksam över att ha alla dessa människor i mitt liv! Hela grejen var (och är) så himla fin och jag kan på riktigt inte tacka tillräckligt, tack igen Petter, Bea och Johannes för att ni gav mig världens finaste tjugotreårsdag! ♥♥