RECEPT | NATTJÄSTA FRALLOR

Nybakta frallor till frukost? Javisst! Det här går på riktigt hur snabbt som helst att fixa. Degen tar max två minuter att slänga ihop och jäsningen klarar sig själv under natten. Det är inte ens några konstiga ingridienser i receptet utan bara helt vanliga grejer som brukar finnas hemma. Perfekt till helgfrukosten! 
 
 
• D U   B E H Ö V E R •
 
6 dl mjöl av valfri sort
3 dl vatten
1 tsk torrjäst eller 3 gram färsk jäst
½ tsk salt
 
 
• G Ö R   S Å   H Ä R •
 
På kvällen: Blanda torrjästen med mjölet eller den färska jästen med vattnet (3 gram motsvarar ungefär en jästbit stor som en ärta),
tillsätt sedan resten av ingridienserna och arbeta ihop till en klibbig deg.
Lägg en handduk över bunken och låt degen stå framme i rumstemperatur och jäsa under natten. 
 
På morgonen: Lägg degen på mjölad arbetsbänk. Degen är väldigt klibbig så använd en degskrapa för att skära degen i 6-8 lagom stora delar,
använd degskrapan för att forma bröden och placera dem sedan på bakplåtspappersklädd plåt.
Ställ en ugnsfast form med isbitar i botten på ugnen och grädda bröden i 10-15 minuter på 250 grader.



LÄMNA EN KOMMENTAR


NAMN
SPARA

MAIL


HEMSIDA/BLOGG




KOMMENTAR









Trackback