VECKA 45 GENOM TELEFONEN

I måndags köpte jag och Johannes med pizza och åkte till morfar för en hederlig pizzakväll. Vi försökte få med Petter också men han skulle iväg på annat. Det var en mysig kväll i alla fall och en bra start på veckan.
 
På tisdag morgon behövde Johannes skjuts till lägersamling så jag passade på att flexa vilket gjorde att vi fick en morgon tillsammans. Åt frukost och såg ett avsnitt Scorpion innan jag släppte av honom på Lugnet för avfärd mot två veckors läger och tävling.
 
Testade ett nytt intervallupplägg som var rejält jobbigt. Startade på nivå 11 och sprang en minut, ökade till 12 och sprang en minut, höll på så tills jag inte fixade att springa en hel minut på nivån längre - då vilade jag två minuter. Nästa gång började jag på nivå 12 och körde samma upplägg så länge jag orkade och sista omgången började jag på 13. Tips om ni vill testa! Har ni några roliga varianter?
 
På torsdagen storstädade jag och fixade innan jag hämtade upp Julia för en sväng till Borlänge. Vi fyndade en varsin kastrull på IKEA haha, mäktig shopping.
 
Fredag morgon och vadå? Jo, gubbhockey såklart! Den här veckan följde pappa med och testade så det var extra roligt! Gick bättre för mig än förra veckan men det var ovanligt tufft spel, genomsvettig men glad efteråt. Om jag ser trött ut så ja, detta är typ 7.50 på morgonen efter en timmes matchspel.
 
På lördagen spelade våra tjejer match mot Hedemora. Som tränare är jag nästan mer känslosam och laddad inför match än när jag själv spelar. Dessa tjejer är så himla duktiga och att få följa deras utveckling är fantastiskt, den här matchen syntes det så tydligt hur mycket de lärt sig under säsongen. De tar åt sig av träningarna, är underbara med varandra, stöttar och peppar och gör oss ledare så stolta. 
 
Efteråt hade jag och Magda myskväll med pizza och massa andra godsaker. En bra avslutning på en lyckad dag <3
 
I går, söndag, åkte jag hem till byn på kvällen. Kramade om pappa lite extra på Fars dag och hängde hemma en stund. Mamma kom hem Från Qadar och hade med sig somaliska pannkakor (vilka är sjukt goda) och jag fick med mig några hem. Åt några medan jag gjorde förslag på veckans isträningar.
 
Tog en tidig kväll igår vilket var väldigt skönt, läste en stund innan jag släckte och somnade. Har sedan drömt om att prins Carl Philip var på studentfirande här i stan och meddelade att ett virus som kallas Tom Jones sprider sig över landet och att alla med ryggsäckar måste ta skydd. (???)

NOVEMBER

Den ruskiga, blöta, kalla, mörka novembermånaden är här. För mig är det här slutet av hösten och början av vintern, med lite tur kan den första snön falla och temperaturen sjunka. På något vis är mörkret ändå lugnande, tyst och stilla, en månad att stanna upp och ta det långsamt, samla krafter inför nästa månad som bjuder på ljusare stunder. Det är nu vi måste vänta, stanna upp i nuet, passa på att känna lugnet och inte skynda oss till det som kommer senare. 
 
• D A T U M •
 
11/11 Fars dag. Ska ge pappsen en extra stor kram eftersom han är världens bästa paps.
 
12/11 Jobbet anordnar en massa olika aktiviteter med jämna mellanrum, jag har jobbat på stället i ett år nu och inte varit med på en enda grej hehe, men nu har jag bokat in mig på en föreläsning som heter Mindfuckness. Det ska bli intressant!
 
16/11 Höstfest för hela företaget och jag som, som sagt, inte brukar vara med på aktiviteter och egentligen inte alls känner mig bekväm med att gå på en sådan tillställning anmälde mig ändå. Tänker mig att det är en bra utmaning för mig och det kommer säkert bli väldigt trevligt också.
 
25/11 Den här dagen ska jag, Karin och Magda till Västerås på en heldag med seminarium, workshops, föreläsningar och information om dam- och flickhockey.
 
26/11 För att väga upp alla trevligheter ska jag även på skadebesiktning med bilen eftersom jag eventuellt kanske lite har kört in i en sten och gjort en bula under förardörren. Eventuellt. Fan.
 
 
• 1 0  S A K E R  J A G  V I L L  G Ö R A  I  N O V E M B E R •
 
1. Familjehäng. Mamma ska åka till Afrika i mitten av november och jag hoppas att vi hinner ses lite extra allihopa innan det. En filmkväll vore väl inte så dumt va? Hallå familjen vad säger ni?
 
2. Köpa nytt minneskort. Vet inte riktigt vad jag gjort med mitt men det har i alla fall gått sönder. Är ganska säker på att jag har flera, flera stycken men nu kan jag givetvis inte hitta ett enda. Ska köpa mig ett nytt och sedan, ja ni kan ju gissa, försöka fota lite mer (den stående punkten).
 
3. Träna. Det går hyfsat med träningen men känner att jag kanske skulle vilja utmana mig lite mer, lyfta tyngre, springa snabbare, träna längre. Känslan när man klarat av något man inte trodde skulle gå är ju oslagbar.
 
4. Laga mat. Vill bli bättre på att laga god och bra mat även när jag bara lagar till mig själv. 
 
5. Fundera kring och förbereda mig för framtiden. Jag jobbar som konsult och mitt uppdrag slutar sista november, det är alltså hög tid att se mig omkring efter nya utmaningar och möjligheter. Jag har en del lösa planer men ingenting är helt spikat ännu, det återstår att se vad som händer och framtiden känns spännande om än något oviss.
 
6. Läsa. Höstrusk, vinter och mörker = Harry Potter. När jag var yngre läste jag alla böckerna varje vinter men nu har det gått flera år sedan jag läste dem, nu har jag börjat på den första och ser fram emot många mysiga timmar i den magiska världen.
 
7. Kusinmys. Vi har tänkt ha fredagsmys någon kväll och det ser jag fram emot, se på film, spela kort och bara mysa en hel kväll. 
 
8. Tacos med tacosligan. Det har gått allt för länge sedan vi sågs alla fyra och nu tycker åtminstone jag att det börjar bli dags för en ordentlig tacoskväll!
 
9. Rensa och röja. Vi har några små skrymslen där hemma som skulle må bra (eller, jag skulle må bra) av att få sig en ordentlig omgång. Sortera, rensa bort onödiga pryttlar och få ordning även i skåp och lådor står på att-göra-listan för november.
 
10. Börja längta efter julen. Ni vet ju det här men för mig är det otänkbart att börja med sådant som hör julen till för tidigt. Veckan som slutar med första advent, det är då jag släpper fram julspellistorna, börjar fundera på var adventsljustakarna ska stå (som tas fram på advent och inte en dag för tidigt och ja, julpyntet väntar självklart till dagen före julafton) och ser den första julfilmen.

VECKA 44 GENOM TELEFONEN

Veckan började bra, jag smet lite tidigare från jobbet för att gå på bio med min fina tremänning Lova. Hur mysigt som helst och efteråt kom hon och moster Lena med hem på pannkaksfest, mamma, pappa och Petter kom också dit så det blev verkligen en bra kväll. Och filmen? Jo men riktigt bra!
 
Lova hade pysslat till oss och vi fick ett fint (läskigt) paket med supergulliga (läskiga) spöken och fina teckningar <3
 
På tisdagen bakade vi tunnbröd men det har ni ju redan sett.
 
I torsdags var jag och Magda på stan, det var lite evenemang med allt möjligt koliox men ingenting som var särskilt intressant tyckte vi (förutom när olika företag delade ut godis, då var vi på g). Vi åt Happy Meal istället hehe. 
 
Fredagen var en pangdag som vanligt. Startade med gubbhockey och jag var riktigt dålig. På riktigt, är ju inte någon stjärna i vanliga fall men jag brukar i alla fall vara bättre än i fredags. Men, men det var roligt ändå och jag får helt enkelt vara bättre nästa gång istället.
 
Det var halvdag på jobbet och när jag slutade vid 12 drog jag till gymmet med Sofia, efteråt mötte jag upp det här favoritgänget på allmänhetens. Vi lekte en stund och sedan hämtade J mig, på kvällen åt vi tacos hos Fille och sedan var vi tre på Bohemian Rhapsody - SÅ bra film!
 
På lördagsmorgonen var jag till kyrkogården och tände ljus för mormor <3 Det var en fin och klar höstmorgon och det var alldeles tyst i skogen. Stannade en stund och lämnade sedan med ett lugn i bröstet. Saknar mormor hela tiden, men vet att hon alltid är med oss. <3
 
I söndags gjorde jag en grej på att-göra-listan som jag gruvat mig för. Plockade bort möblerna från balkongen, skruvade isär och knölade in i bilen, har ställt dem på loftet hemma i byn nu och det känns så himla (överdrivet) skönt att jag fick det gjort. Balkongen är städad och redo för vinter. Olivträdet fick flytta in i hallen istället, får väl se om det överlever. Tips?
 
Vi avslutade helgen här, hemma i byn. Mamma hade gjort gryta på älgkött från Petters kollega och det var såå gott. En lugn och skön kväll som avslutade en bra vecka. <3