if you wanna fight i'll stand right beside you

FOTOGRAFERING
 
Berätta lite om fotograferingen? 
Jag fotar oftast med ett 55mm-objektiv på min Nikon d3000 men har nyligen köpt en till kompis, en kompaktkamera från Canon, tyvärr har jag inte riktigt lärt mig hur den fungerar än, men jag tror vi kommer trivas bra ihop så småningom. Jag fotar mest inomhus, mat och stilleben. Jag vill verkligen bli bättre på att fota människor, liv och rörelse. Jag vill bli säker på inställningarna och kunna hantera olika typer av ljus och bildtyper bättre. Fotoutmaningen jag skrev om tidigare har utvecklats i mitt huvud och jag kommer snart ta mig an den (och berätta mer). Mitt mål med fotograferingen är att känna mig bekväm och trygg bakom kameran, att kunna ta en bild som blir så som jag föreställer mig utan att behöva ta om bilden en miljon gånger, tappa suget lika många gånger och bli både arg och besviken.
 
Ditt bästa fototips?
Känns som att jag är den sista människan som kan ge bra tips just nu, eftersom jag varken känner någon inspration eller anser att jag är särskilt bra på att fota. Men om jag ändå ska ge något tips så är det att verkligen inte tvinga fram någonting och att våga prova sig fram!
 
Vilken är din absoluta bild du tagit?
Jädrar vad svårt. Den första jag tänker på är den här ↓ som är tagen på Rhodos. Den är liksom fylld med så fina minnen.
 
 
Vad är det roligaste att fota?
Helt klart mat! Jag gillar att fota inredning också, och ser ofta framför mig hur bilderna ser ut, men jag blir alltid SÅ besviken för de blir aldrig som jag tänkt mig. Detsamma gäller natur och landskap, jag älskar att vara i naturen och ser ofta vackra vyer framför mig som jag vill fånga på bild - men det blir som aldrig riktigt rättvist. 
 
 
 
BLOGGEN & BLOGGAR
 
Varför började du blogga? 
Det var nog ganska spontant, ville bara testa liksom. Jag började sommaren 2009 och när jag läser igenom mina gamla inlägg verkar jag ha haft något behov av att berätta vad jag gjorde varje dag, det är alltså högst ointressanta inlägg med bilder hämtade från google.
 
Följer du några bloggar? 
Ja, massor! Min samling av favoriter är väldigt spretig och jag läser alla typer av bloggar. Jag följer ett antal bloggar på bloglovin' som jag läser dagligen, men några andra klickar jag mig bara in på i perioder och vid vissa tillfällen. Några (få) blandade favoriter är Anna Kubel, Celine, Sandra, ByKiki, IdaStoriesbyme och Fanny. Och dessutom har jag nyss upptäckt att min finaste vän Ellinor börjat blogga, så hennes husrenoveringsblogg är såklart en ny favvo.
 
Vad är ditt mål med bloggen?
Att känna lust och glädje i det jag gör. Att känna att jag delar med mig av något som är av värde för både er och mig. Att inte känna någon som helst press eller ångest över det jag gör här inne utan att kunna använda bloggen som en kanal för inspiration, motivation och kreativitet samtidigt som jag samlar och bevarar massor av minnen. 
 
Vad vill du helst läsa om i bloggarna?
Något som personen bakom bloggen är intresserad av. Jag fastnar lätt i bloggar som är baserade på fotografier, bilderna är enligt mig det absolut viktigaste i en blogg, en stilren och inbjudande design är inte heller underskattat. Bloggar om resor, inredning och livet i allmänhet är vad jag oftast fastnar i. 
 
 
 
 
HOCKEYN
 
Varför började du med hockey och vad är ditt bästa minne därifrån?
Min lillebror började spela hockey när jag var åtta, jag höll på med andra idrotter då men eftersom pappa var tränare för hans lag var jag med på deras träningar ibland (inte jätteofta men några gånger) och tyckte det var väldigt roligt. På högstadiet slutade jag med simning och brottning (som jag tävlat i under ca fem år) och provade istället hockeyn, och fastnade! Mitt bästa minne... Det finns så himla många att välja på! Men alla de bästa minnena handlar om gemenskap med laget och ledarna, glädje och utveckling hos oss både som spelare och människor.
 
Hur länge har du spelat hockey? Vad fick dig att börja? Är det något du skule vilja ha som jobb i framtiden?
Jag har spelat i ca 10 år (jävlar vad länge!). Ibland drömmer jag om att bli den första kvinnliga tränaren i SHL, men att leva på hockeyn som spelare är i princip omöjligt som tjej. Men självklart vill jag utvecklas och bli bättre inom idrotten och jag kommer från och med nästa säsong vara tränare för ett utvecklingslag vilket jag ser fram emot väldigt mycket!
 
 
 
UTBILDNING & JOBB
 
Berätta lite om dina jobb?
Jag är vikarie i en reception/kassa i sporthallen där jag jobbar så mycket jag har möjlighet till. Jag trivs väldigt bra och det är alltid något på gång på anläggningen. Här kan ni se vad det är för ställe jag jobbar på, det är en enorm sportanläggning där det går att utöva i princip vilken idrott som helst, det finns även gym, simhall, friluftsbad, hoppbackar och dessutom ligger Sveriges Nationalarena för skidåkning på området. Jag jobbar även extra i Högskolans bibliotek som ser ut så här. Fram tills i vintras var jag dessutom sponsringsansvarig för ungdomssektionen i hockeyklubben men sa ifrån mig det efter många turer fram och tillbaka. 
 
Vad går du för utbildning?
Jag går en treårig ekonomutbildning och är klar nu till sommaren, wehey!
 
Hur går det med plugget just nu och när tar du examen?
Det går... Bra. Det var kämpigt som satan i vintras (och innan dess) och jag var helt säker på att jag inte skulle klara av utbildningen, jag var SÅ omotiverad och hade flera oavklarade tentor släpande och ett par riktigt tuffa kurser framför mig. Men, jag bet ihop och bestämde mig för att göra allt jag kunde för att klara av det och för någon månad sedan fick jag tillbaka den sista godkända tentan, det var en enorm lättnad att ha klarat av alla kurser i tid! Nu skriver vi (jag och Johannes) vårt examensarbete och siktar på att vara färdiga i slutet av maj. Heja oss!
 
 
Framtidsplaner efter examen?
Jag kommer jobba i receptionen under sommaren och har även jobb där till hösten, det känns skönt att inte stå helt tomhänt även om receptionsjobbet kanske inte är vad jag kommer pyssla med resten av livet. Jag drömmer om att utbilda mig till något inom inredning eller mäklare, och kommer börja fundera och planera kring det lite mer "på riktigt" under sommaren.
 
Vad tycker du om din utbildning? 
Jag tycker att den är bra om man vill jobba med något inom ekonomi, som att till exempel jobba på en ekonomiavdelning, vara revisor eller liknande. Jag insåg ganska snabbt att det inte var vad jag ville göra och har därför haft ett par tuffa år där motivationen verkligen varit noll. Jag önskar att utbildningen hade varit lite mer inspirerande och öppen mot andra inriktningar, som till exempel eget företagande. 
 
 
 
FRAMTID & DRÖMMAR
 
Vad är ditt drömresemål?
Det känns som att jag har TUSEN punkter på listan över ställen jag vill besöka. Jag vill se ALLT. Just för tillfället står New York, Skottland, Island, något riktigt semesterparadis och en vandring i de Norska/Svenska fjällen högst upp på önskelistan.
 
Högsta dröm?
Jag har så himla svårt med frågor av den här typen, högsta dröm, bästa minne, största lycka osv. Men min högsta dröm och det jag oftast önskar är att allt ska vara bra. Att livet ska vara bra för mig och dem i min närhet, och för alla andra. Om jag ska drömma egoistiskt så drömmer jag om att jobba med något kreativt, att bygga/renovera ett riktigt drömhus, att uppleva mycket och att vinna jordens jäkla supervinst på lotto så jag först kan ta med alla jag tycker om på en magisk resa och skämma bort dem med allt de önskar och sedan göra det en gång till!
 
Dina tankar inför framtiden? 
Utöver det jag skrev tidigare (om jobb osv) så vill jag ha ett hus i framtiden, ett stort, fint hus vid en sjö. Med en underbar uteplats där familj och vänner gärna och ofta samlas för att umgås. Tänker även att jag vill resa mycket i framtiden. Behöver den där lottovinsten.
  
 
 
 
ÖVRIGT
 
Vad är det bästa du vet?
Som sagt, frågor som denna är så himla svåra... Det bästa jag vet är när jag får lyckorus i hela kroppen, det kan komma när som helst. När något är vackert, när något är bra. När hela familjen är samlad eller när norrskenet visar sig på himlen, när sommarnatten är varm eller att somna i en renbäddad säng.
 
Har du något smultronställe? Och i så fall, vilka bjuder du gärna dit?
Jag tror att jag har många smultronställen men nu kommer jag inte på ett enda? Jag har många platser där jag verkligen trivs och jag har lätt för att tycka att ställen är helt fantastiskt vackra även om de egentligen kanske inte är så speciella. Hela byn är mitt smultronställe <3
 
Dina 3 favoritböcker?
De första jag kommer att tänka på är: alla HP-böckerna, Livet efter dig, The Martian och En man som heter Ove (det blev fyra men jag kunde inte låta bli) men jag vet många böcker som jag tyckte väldigt mycket om när jag var yngre, men som jag kanske inte skulle läsa idag.
 
 
Ditt roligaste minne?
Frågade Johannes om han kunde peka ut sitt roligaste minne, och det kunde han (jag var inte inkluderad *buhu* jag som är så rolig aja). Jag kan inte det! Har verkligen försökt men jag vet inte. Jag har tusen roliga minnen både från barndomen och från senare stunder. De flesta delar jag med lillebror (typ när han snöt sig i en planka) eller med Karin (som när våra föräldrar inte kom av tåget i tid). Men på riktigt, jag skulle behöva flera meter för att skriva om alla mina roliga minnen och jag kan omöjligt välja ett.
 
Om det skulle spelas in en film om ditt liv, vilken skådis skulle spela rollen som dig?
Jag vet inte. Det känns som en ganska trökig film faktiskt. Och jag är kass på skådespelare, jag vet liksom inte vad någon heter? För tillfället kommer jag bara på namnet på Disneychannel-personer och de känns inte riktigt rätt hah.
 
Vad inspireras du av?
Allt. Allt jag ser och är med om, bloggar, tidningar, instagram. Människor, berättelser, stunder, platser.
 
 
Håller du på något lag i NHL, isåfall vilka?
Jag följer inte NHL med så värst stort intresse även om jag önskar att jag gjorde det. Johannes håller på Detroit och jag hejar mest på alla svenskar heh. Heja den som vinner. I SHL håller jag på Skellefteå men glädjs alltid när det går bra för Leksand.
 
Vad blir sommarens höjdpunkt?
Att vara ledig när jag är ledig pga ingen mer skola! Förhoppningsvis blir det lite utflykter och småresor av olika slag men jag har inga speciella planer vilket känns SÅ skönt.
 
Vad är viktigt för dig?
Min familj, att må bra, träning, utmaning, utveckling och att ta mig tiden till både små och stora äventyr.
 
/svaren från frågorna ni ställde i det här inlägget blandade med arkivbilder från rhodos, frågorna är länkade till den som ställt frågan.LÄMNA EN KOMMENTAR


NAMN
SPARA

MAIL


HEMSIDA/BLOGG
KOMMENTAR

→ Jennifers.nu - Fotograf & mamma tack vare IVF
hemsida/blogg: http://jennifers.nu/
2016-05-15 @ 13:16:38

så fina bilder :)→ Jennifers.nu - Fotograf & mamma tack vare IVF
hemsida/blogg: http://jennifers.nu/
2016-05-15 @ 13:18:44

(oj skickade iväg för tidigt!) och jag förstår att bilden från Rhodos är din favorit :) så fiN!

Svar: Tack! De är från Rhodos allihopa :)
Cornelia→ Skogsraah
hemsida/blogg: http://skogsraah.se
2016-05-15 @ 13:21:07

Intressant att läsa!→ Carolina Thoor
hemsida/blogg: http://knaset.blogg.se/
2016-05-15 @ 16:01:55

Vad roligt att läsa. Och vilken otroligt fin bild som du har fotograferat! :D

Sv; ja, det har varit super skönt att vara ute i solen. Det var relativt fint i torsdags, sen gick det utför haha :)

Svar: Tack, jag har fotat alla bilder hah a:)
Cornelia→ Natalie plus Co.
hemsida/blogg: http://nouw.com/natalieplusco
2016-05-15 @ 16:51:08

Åh, bilden från Rhodos gillar jag verkligen. Så fin! Förstår att det är en favorit hos dig :)

Svar: De är från Rhodos allihopa :) tack!
Cornelia→ Tilda Barkselius
hemsida/blogg: http://fluring.blogg.se/
2016-05-15 @ 17:10:05

Jättekul att läsa och så härliga bilder!→ Henrietta Nylund
hemsida/blogg: http://ettass.blogg.se/
2016-05-15 @ 17:42:21

Vad kul att läsa svaren! :)→ bella
hemsida/blogg: http://ciaobellaaa.blogg.se
2016-05-15 @ 18:02:37

fina bilder och intressanta svar :)→ Johanna
hemsida/blogg: http://www.jojosmind.blogg.se
2016-05-15 @ 20:53:33

Så snygga bilder!→ Jessica Högberg
hemsida/blogg: http://lchftrollet.blogg.se/
2016-05-15 @ 22:25:39

Kul att få veta lite→ MALIN
hemsida/blogg: http://malinkirstine.se/
2016-05-15 @ 23:03:00

Kul att läsa dina svar :) Bilderna är så fina! Kram

Svar: Tack snälla!
Cornelia→ N
hemsida/blogg: http://nathalies.vione.se/
2016-05-16 @ 00:47:00

Vilka fantastiska bilder du bjuder på!

Svar: Tack snälla!
Cornelia→ Linn Strömberg
hemsida/blogg: http://linnstromberg.se/
2016-05-16 @ 11:29:41

Åh vad roligt att läsa alla dina svar <3→ Sil
hemsida/blogg: http://detarkungligt.wordpress.com/
2016-05-16 @ 11:37:28

En fråga som inte har med inlägget att göra. Vart är bilden med glassen från? Har du tagit den på en glasskiosk här i Sverige?

Svar: Den är tagen på Rhodos (som alla bilder är, det står i inlägget hhiih) :) Kram!
Cornelia→ Dixi Wonderland - Toppbloggare hos Vione
hemsida/blogg: http://dixiwonderland.com/
2016-05-16 @ 19:21:24

Så vackra bilder :D

Svar: Tack!
Cornelia→ Marie
hemsida/blogg: http://maarrre.blogg.se
2016-05-16 @ 20:51:11

Vilka härliga bilder och den första från Rhodos..väldigt vacker.

Svar: Tack! Alla är från Rhodos :)
Cornelia→ CamillaEsi
hemsida/blogg: http://camillaesi.blogg.se/
2016-05-16 @ 21:49:02

Du tar så bra bilder!! :) Och det var kul att läsa

Svar: Tack så mycket!
Cornelia→ FrökenTV, bloggen om tv och film
hemsida/blogg: http://efji.blogg.se/
2016-05-17 @ 20:58:13

åh, fin lista

Svar: Det är svar från en frågestund :) Men tack hih.
CorneliaTrackback